[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szia Irén!

Be kell vallanom én is mindenből többet rakok, aromát én is használok, ez az eredetitől kicsit tér el, abban nem volt vanília, citromhéj.
Azért írtam így mert sokan drágának tartják a hozzávalók miatt, arra gondoltam mindenkinek van fantáziája és a zsebéhez szabja.
A kakaót nem szeretem, gondolom nem rontotta el, legközelebb ha sütök, a krém alá baracklekvárt fogok tenni, vagyis lap, krém, lekvár, mákos lekvár és krém.
Igen, a tészta elég gyenge és ha vékonyra akarod nyújtani, kicsit bajos, ezért én langyosan kenem rá a tölteléket, ha kihűl, megmikrózom gyengén.
Remélem olvassák mások is és jó hasznát veszik annak amit írtam.
várom a képet. Én a csokira még langyosan fehér csokit csorgatok, össze-vissza és fogpiszkálóval elhúzkodom, így is mutatós.

Üdv: Magdi

Válasz

Prohászka Béláné üzente 13 éve

Szia Magdi!
Régen jártam erre, sokat sütöttem azóta is. Nos nem sokat változtattam rajta, annyi, hogy a lapokat megkentem sima kakóval, és kétszeres mennyiségű krémet raktam bele, de a mákba is raktam két kanál kakaót!!!! S alig lehetett érezni rajta, mert a mákból is többet tettem, mint írtad. A tetejére csoki, s másnap próbáltam rá rajzolni szívecskéket, ami mindennek tűnt, csak annak nem. Volt amelyikből virág lett. És már várják a fiúk, hogy mikor készül ilyen finomság. Még annyi, hogy mindent kézzel keverek, nem géppel, nálam az nem jön be, inkább egy piskóta tésztát egy óráig keverek, mint géppel. Ez hülyeségnek hangzik, de közben nézhetem a tv paprikát, s jobban érzékelem a krém simaságát. Vanilia aromát és vanilia rudat is főztem a pudingba!!!!!!!!!!!!!!
S Isteni volt!!!!!!!!
Köszönöm még sokszor, de a képet még mindig nem tudom feltenni. Pedig felvágva is készült.
üdv.
Lehet, hogy soknak tartod az időt, de beleszámoltam az állást is, s miután először készítettem lassúbb voltam. A tészta nagyon hamar szakad, jó vékonyra nyújtottam!!!!!
Hamarosan ismét ezt kell sütn

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Irén!

Nagyon örülök a sikerednek, kicsit sokallom a ráfordított időt, igaz én már régen csináltam az elsőt és nem emlékszem rá meddig tartott. Ám ezek szerint megérte dolgozni vele és ez a lényeg!
Mit változtattál rajta?
Egyébként én is szoktam variálni mindig a recepteket.
Nem kell köszönni semmit, hiszen azért recept klub hogy segítsünk egymásnak vagy adjuk át amit tudunk. Majd rájössz hogy hogyan csináld sorban a műveleteket és akkor hamarabb megy, én mindent előre kimérek, amíg sülnek a lapok megcsinálom a mákot és nyújtok, tekerek, tepsibe, aztán a krém stb.

Üdv: Magdi

Válasz

Prohászka Béláné üzente 13 éve

Kedves Magdi!!!!!
Örömmel közlöm szombaton kb. 5 órámba telt, de elkészült a remekmű!!!!!
Csodás és nagyon finom lett. Kicsit változtattam rajta. Képet megpróbálom felrakni, ha nem sikerül, majd a fiam megteszi!!!
Gratulálok ehhez a remek sütihez. Mindenkinek nagyon ízlett. S különlegesnek tartották.
Köszönöm.
Kellemes napot üdv.
Irén

Válasz

Prohászka Béláné üzente 13 éve

Köszönöm, akkor nem változtatok az eredetin, remélem sikerülni fog, s készítek róla képet, fel fogom tenni.
Van olyan amitől félek, s ezért soha nem is készítem el. Nos most is így vagyok ezzel, de most AKAROM, s meg is fogom sütni.
Köszi a biztatást.
üdv. és további kellemes napot, estét. Lehet, hogy egy fél adagot próbaképpen a hétvégén meg kellene csinálnom???? S ha jól sikerül, akkor lehet elkészítem a búcsú ünnepemre. Nem is rossz ötlet. Nos így fogok tenni.
Pro Irén

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nem tudom, én csak így szeretem, egyszer csináltam diósan, az nem jött be nekem, ez az Ilike már csinálta úgy is hogy egy diós egy mákos.
Szerintem maradj ennél , mert ha nem lenne jó akkor kezdheted elölről, majd egy másik alkalommal próbáld meg úgy és tedd fel ha módodban áll.
Sok sikert!

Üdv: Ménesiné Magdi

Válasz

Prohászka Béláné üzente 13 éve

Köszönöm a válaszod. Ezt a nyugdíjas búcsúztatómra szeretném elkészíteni. S még egy kérdésem lenne, ha a liszt felét rendes (nem cukrozott) kakaóval helyettesítem? Szerinted úgy is jó lenne???
Köszönöm előre is.
üdv. Pro Irén

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Mivel ez az általam leírt recept, válaszolhatok gondolom, kövesd a leírást, a liszt a mákot fogja össze, a sütőpor pedig azért kell hogy ne legyen beton kemény, gondolom én,semmit nem értettél félre, meglátod jó lesz!

Válasz

Prohászka Béláné üzente 13 éve

Kérdeznék egyet nem értem miért kell a mákos töltelékbe liszt és sütőpor. Vagy rosszul értelmeztem????? Szeretném megsütni, de nem merek hozzáfogni, félre értettem valamit?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ezt a sütit már elkészítettem,nagyon finom - mutatós,és nem nehéz elkészíteni,,mindenkinek ajánlom

Válasz

Mátrai Gézáné Manyi üzente 13 éve

www.padma-gyógytea.hu

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A Sütiimádok klubbján Ménesiné receptjei között megtalálod, vagy pedig ezen a z oldalon a sütemények között , beirod a keresőbe, hogy fekete rózsa recptje, és rákeresel. Pussz.

Válasz

nárai józsefné üzente 13 éve

Nagyon finom lehet,de egy kép nincs róla véletlenül?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ugy is elkészítettem, hogy a töltelék fele dió , fele mák volt. A tepsire ugy raktam, hogy egy diós, egy mákos, egy diós, egy mákos, így kedvére volt a .családban mindenkinek

Válasz

földes károlyné üzente 13 éve

Finom lehet.

Válasz