Madarassy Jánosné Teca üzente 14 éve
beskid anna üzente 14 éve
Szász ilucika üzente 14 éve
Szia Marika
Én ezt elnevezném " nem lehet megunni" süteménynek, mert mi is úgy voltunk vele, hogy még én kérek, és én is kérek, meg én is...míg el nem fogyott.
bakonyi mária üzente 14 éve
Ez nagyon finomnak hangzik és nem időigényes biztos megcsinálom hisz az uncsik mindig édességre vágynak!!Köszönöm!!
micsko gitta üzente 14 éve
A margarint a legolcsóbb olajból állítják elő, abból a szappanfőzéshez hasonlóan mindent kilúgozunk. Hátra marad egy természetellenes anyag mely, elveszítette az elektromos töltését, és Transfetti Acid néven ismeretes. Hogy megsűrűsödjön, és ne tudjon megromlani, félig hidrogénezik, majd különböző vegyi ízesítők és színesítők hozzáadásával a vajhoz hasonlóvá teszik. Így készül a margarin, ami végül is egy élelmiszernek álcázott vegyi termék.
A margarin négy féle képen árt a szervezetnek:
1. Ahol az elektromos töltés nélküli margarin a szervezetbe kerül, ott leállítja az anyagcserét, és pangást okoz, így a legkülönbözőbb szervi problémák állhatnak elő. Ekkor a máj védekezés képen felemeli a vér koleszterin tartalmát, hogy azzal a margarin káros hatását csökkentse.
2. Mivel a margarinnak nincs elektromos töltése, ha az a koszorú-érbe kerül, azt az érfal visszalöki, mivel nem tudja felismerni és a margarin ott helyben, le fog rakódni.
3. A margarin felborítja a superhormonok egyensúlyát, ennek következtében a Prostaglandin 2 és a Thromboxan 2 kerülnek túlsúlyba. Az előbbi érszűkületet, a másik pedig vércsomósodást fog előidézni, ami előrehaladott érelmeszesedés esetén szívinfarktust okozhat. A margarin tehát nem annyira szívbarát, mint ahogy azt hirdetik.
Sőt, kimondottan káros és veszélyes!
4. Végül még a margarin kémiai rákokozó is lehet, ha az immunrendszer le van gyengülve 70% alá. Ezt Joanna Budwig Nobel díjas német biokémikus fedezte fel a múlt század végén.
Meglehetősen ironikus, hogy a margarint azzal hirdetik, hogy nem tartalmaz koleszterint, aminek még akkor sem lenne jelentősége, ha azzal a margarin telítve lenne. A máj viszont védekezésképen fel fogja emelni a vér koleszterin tartalmát, hogy a margarin káros hatásai ellen védekezzen.
Ha valaki a konyhában letenne a földre egy kis margarint, ahol egerek vannak, csodálkozva fogja tapasztalni, hogy azok nem nyúlnak hozzá, mert érzékelik, hogy az nem étel.
Felejtsük hát el a margarint, még ha az olcsóbb is, mint a vaj, és fogyasszunk vajat. Ezzel tartozunk az egészségüknek.
dr. Litsek Ákos
Hering Valéria üzente 14 éve
Én is megcsináltam már egy párszor a családomnak,és nagy sikere volt.Isteni ez a sütemény.Csak ajánlani tudom mindenkinek.
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Azt hiszem, vagy úgy gondolom, hogy 5 dkg margarintól, még nem károsodik az ember szervezete.
Sipos Sándorné üzente 14 éve
Sziasztok!
Imádjuk ezt a sütemény.
Annyiban más amit én készítek,hogy mogyorós piskótát sütök az első rétegnek/keksz helyett/,a második réteghez meg keverek még 25 dkg
mascarpone sajtot is!
keseru mária üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Ilike ez nagyon jó lehet, még akkor is ha a margarin káros anyagokat tartalmaz.
Amúgy éedekelne hol van olyan vaj mint amit a nagymamámmal együt köpültünk anno, az a másik kérdés, meg tudnánk e fizetni?
A piacon meg akárkitől nem vennék ilyesmit, tehenet meg nem tarthat mindenki.
Póra Gabriella üzente 14 éve
Póra Gabriella üzente 14 éve
Szalai Lászlóné üzente 14 éve
micsko gitta üzente 14 éve
Kedves Receptírók, s kedves felhasználók!!
A margarin rendkivül káros alkotorészeket tartalmaz, nem kellene használni az étkezéshez, sütéshez!
Vissza kellene térni nagyanyáink házi (igazi falusi) zsirjához és a vajhoz!!
Gitta
(szakforditó)
felhasználó blokkolása
törlés