Molnár Ildikó üzente 10 éve

Nagyon tetszik a házi kolbász recept, biztos, hogy elfogjuk készíteni a férjemmel, máris érzem a zamatát a számban.Köszönet érte. Üdv:Molnár Ildikó

Válasz

finta edit üzente 10 éve

ennekem ez jol sikerult csak kell vigyazni a szaritasra

Válasz

Deák Sándor üzente 11 éve

Nem rossz kipróbálom

Válasz

Püski Eszter üzente 11 éve

Én azt szeretném tudni hogy,ha betöltöm utána mi a teendő kell esetleg kicsit abálni ?

Válasz

kömüves judit üzente 11 éve

tudna segíteni valaki?? mennyí húsból mennyi kolbász -szalámi lesz és melyik bélből mennyi kell hozzá????

Válasz

Prohászka Béláné üzente 11 éve

Igenis kell, én többet raknék bele, keveslem 10 kg húshoz, és több pirospaprikát is raknék bele. És jóval több f.hagymát. Éveken keresztül csináltunk kolbászt, a tesóm, az unokatesóm, apám, fél család hentes!!!!!!Mi jó fűszeresen szeretjük, és erőspaprikát is rakunk bele és vöröshagymát is! De tényleg, ki így szereti, ki úgy!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

Tímár Sándor üzente 11 éve

Ha Te 27 dkg sót bele raksz 10 kg kolbászhúsba, az nagyon tartós lesz, a kutyád megharap érte. Lehet, hogy elírás, de javaslom mindenkinek, hogy próbálja meg 17 dkg- val.

Válasz

Kránicz György üzente 11 éve

A porcukor táplálék az íz kialakulásáért felelős mikroorganizmusoknak.
K.GY. élelmiszer mérnök.

Válasz

Szász ilucika üzente 11 éve

Azért Kedves Gabi, hogy egy kicsit fényt kapjon a szalámi,.
ÜDv.Ilucika

Válasz

Pálné Dominek Gabriella üzente 11 éve

Meg kérdezhetem,hogy mért kell porcukor a töltelékekbe?

Válasz

Frei Ferenc üzente 11 éve

A sót sokallom, a paprikát kevésnek találom.
A téliszaláminál szegfűbors helyett fehérborsot javasolnák.

Válasz

Frei Ferenc üzente 11 éve

Ez a recept is a legjobbak közé választható. Meg még több 10 is. Kinek a pap, kinek a papné. Különben jó lenne, ha hozzáértő a salétromsó mértékéről eligazítana. Ti méreg, túladagolva.

Válasz

Márta István üzente 11 éve

Na meg ha van egy kis salétromsó . Az sem árt a szalámiba.
( Egy hentes 1971 óta)

Válasz

kovács antalné üzente 12 éve

Kedves Popovics Péter Pál, már hogyne kellene a kolbászba bors.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Te túl "okos" vagy!
Ezt még nem hallottam.
Ez a recept egy hentestől való.
Minden éven így töltjük.
Igen,hogy kell bele bors!!
Üdv:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Bors nem való a kolbászba !

Válasz

kapusi maria üzente 12 éve

Kedves Janos !
En is ajanlok egy jo modszert ha elfogadod .En a kezembe keves napraforgo olajat szoktam tolteni es ezzel bedorzsolom a szalamit ,majd hideg szellos helyre akasztom ugy hogy ne erjek egymast .
Udv. Marika.

Válasz

Burzuk János üzente 12 éve

Köszönöm szépen Ilucika.Bekentem sós vízzel,és úgy néz ki,hogy bevált,mert azóta nem penészedik.

Válasz

Szász ilucika üzente 12 éve

Kedves János!
Nálunk is előfordult, hogy penészedett a kolbász. A füstölésre kell nagyon ügyelni, nem szabad, hogy kialudjon a parázs alatta, mert elképzelhet, hogy kicsit megfagy, ez az oka a penésznek.
Üdv.Ilucika

Válasz

Burzuk János üzente 12 éve

Olyan kérdésem volna,hogy a szalámi huzatos helyen van és mégis penészedik.Mi lehet az oka?Remélem tud valaki segíteni nekem,előre is köszönöm.
Üdvözlettel:János

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

kedves Ilucika!
Így van,ahogy írtad.
Köszönöm a hozzászólásod.
Üdvözlettel:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Tiborné!
Én,a receptet szerettem volna megosztani a Klubtársakkal.
Én,nem csinálok semmi körítést,kb. 30 éve így készítjük,egy hentes Úriembertől való és bevált.
Nem kötelező e szerint készíteni,de biztos lesz aki Szívesen fogadja.
Ehhez a mennyiséghez 1 kg szalonna jár.
Van akik mindent vegyesen bele darálnak,lesz jó zsíros kolbászuk.
a porcukor összetartja az ízeket és fényessé teszi a kolbászt.
szép napot kívánok:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A szalámiba azért kell egy kis cukrot tenni, hogy fényes legyen:ezt egy hentes nagybátyámtól hallottam.

Válasz

Veszprémi Tiborné üzente 13 éve

Szia!
Azt nem tudom miért kell bele cukor, szerecsendió és fehér bors és ez a nagy körítés mellé? A többi oké! Szerintem 150 évvel ezelőtt, de még 50-nel sem variáltak ennyit vele. Mi a friss húst a szalonnával vegyesen ledaráljuk, befűszerezzük, jól összegyúrjuk, sütünk próba pogácsát zsírban. Ha megfelelő az íze akkor a bélbe töltjük. 24 órát pihen füstölés előtt, de a fagyóba azonnal mehet. Nagyon kedveli az egész család.

Válasz

Jójárt Erika üzente 13 éve

Szia Janka!Ezt már nem biztos hogy el tudom készíteni!:):):)De azért köszönöm!Puszi!Erika.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Janka!
Mi is szeretjük,bár disznót nem vágunk,konyhakészre darabolva vesszük,de kolbászt és a hurkát,disznósajtot mi töltjük.
Üdvözlettel:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Kati!
Szívesen...)
Nagyon jó,bevált recept,merem ajánlani.
Üdvözlettel:Edit.

Válasz

Széplaki Kálmánné Kati üzente 13 éve

Köszönöm a kolbász és a szalámi receptet Bizony mi is szeretjük ezeket a készítményeket, ugyan nem lenne szabad fogyasztanom , de néha bűnbe esem , és jól is esik. Ki fogom próbálni!
Köszönöm :Széplakiné/Kati.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Imádom a házikolbászt, annyival jobb, mint a bolti! A disznóvágás egy macera, de utána legalább jókat eszünk :)

Válasz