csermák lajosné üzente 12 éve

Ez egy nagyon jó süti,kiadós is. Nálunk mindenki szereti. Köszi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Javítottam! Bocsánat, elírtam... :D

Válasz

Szász ilucika üzente 12 éve

Szerintem el kellene már felejteni ezt a zserbót a 2o dkg élesztővel. Emberek vagyunk , hibázhatunk, elüthetjük a billentyűt is.Kijavítani nem bűn. Egyébként mindenki úgy süti, ahogy akarja, vagy tudja. Én is vétettem már hibát, na és akkor mi van?
Űdv. Ilike

Válasz

Sramkó Katalin üzente 12 éve

Próbáltátok már a négy lapos zserbót? Nálam mindenkit levett a lábáról

hozzávalók:
50 dkg liszt
1 ráma margarin
6 dkg cukor
csipet só
1 kocka (5 dkg) élesztő
1 pohár tejföl
2 tojás sárgája

Lisztbe bele a porcukor meg a csipet só, elmorzsolni benne a margarint, majd a két tojás sárgáját.
utána a tejfölbe kevert élesztővel összegyűrni.
Puha, könnyen nyújtható tésztát kapunk.
Négy cipóba vágni, tepsi méretűre nyújtani.
A többi hasonló:
lekvár, dió, lapok sorba

A tepsiben pihentetem kb. 20 percet, majd aranybarnára sütöm.

Kiborítom deszkára meghűtöm és az alábbi csokimázat teszem rá

20 dkg cukor
3 kanál kakaó
5 kanál tej
ezt jól felfőzni, hogy jól kihabozzon, majd a tűzről levéve egy vajat belekavarni, és a tésztára simítani.
Jó a gőz felett olvasztott tortabevonó is, de nálam jobban szeretik a házi csokimázt.
Ha a lekvár is házi főzésű baracklekvár, akkor ez nagyon isteni.
ajánlom nektek egy próbát nagyon megér, már lakodalomba is készítettem igen nagy tételt belőle.

Válasz

ferenczi kinga üzente 12 éve

20 dkg élesztő??? Nem sok ez egy kicsit??

Válasz

Pál Jolán üzente 12 éve

Igy, nem sütöttem meg, mert én, csak házilag kisütött sertészsirral szeretem, a cukrosdióba reszelek egy citrom héját.Egyébként a mennyiségek egyeznek./gondolom véletlen elirás itt, a mennyiségi egység/
Szeretettel Jolán

Válasz

kovács istvánné marika üzente 12 éve

50 dkg liszt
10dkg cukor -15dkg margarin -10dkg zsír -1tojás -1sűtőpor -só
1dl tej -2dkg élesztő -tejföl sz szerint hogy könnyű tésztánk legyen

én mindig igy készitem

Válasz

Szakál Gáborné üzente 12 éve

Szerintem is 20 gramm, vagyis két deka.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nem sok egy kicsit a 20 dkg. élesztő

Válasz

Kissné Bengi Éva üzente 12 éve

Szerintem a 20 dkg élesztő sok. Elég lenne 2 dkg is. A tejből is elég lenne a fele mennyiség.

Válasz

Kovácsné Anikó üzente 12 éve

Már bocsánat,hogy így ismeretlenül piszkálódok,de a 0.5 liter,vagyis félliter tej sem kell hozzá.
Szép napot mindenkinek!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tévedni emberi dolog! Egy kezdő is rájön hogy egy nulla nem kell oda, már bocsánat! Ettől ez még nincs nagyon elírva, láttunk már ennél rosszabbat is, ugye Editke??????????

Üdv: Ménesiné

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon el van írva,én is úgy látom az élesztő mennyisége.
Az én receptembe csak 1 dkg élesztő kell 50 dkg liszthez.Edit.

Válasz

simonné kati üzente 12 éve

Bocs de véletlenül nem írtad el az élesztő adagját! Kati

Válasz