Csákné Bárdos Éva üzente 12 éve

Én egy kis savanykás fehér bort,vagy egy fél citrom levét is teszek bele .

Válasz

Ónodi Jánosné üzente 12 éve

Szilveszterkor nagyon jól síkerült, a télen még megismételjük.

Válasz

kiss gábor üzente 12 éve

Én is hasonlóképpen szoktam csinálni, a különbség hogy én répát és zöldséget is teszek bele, jó ízt ad, de a végén kidobom és egész fej fokhagymát, de nem a kinait. Én füstölt csülköt teszek bele és félidőben friss oldalast vastag hússal. Csak sót használok, nem szeretem a mű ízesítőket, akkor jó ha melegen kóstolva egy kicsit sósnak érezni, mert dermedés közben sótlanodik.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon tetszik a recept.. Én is kipróbálom füstölt hússal legközelebb..
Elrontani nem fogja, az biztos..:)

Válasz

Baráth Ferenc üzente 12 éve

Kár az ételízesítőt beletenni, a természetes alapanyagokhoz az ízesító NE MŰANYAG legyen (ott van a sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, paszternák stb.).
Felénk a nyúlja a dagadó és az oldalas porcos része, a dagadó (csont és porc nélüli) a nyúlja köze. Ez disznóvágáskor abálólében főzve fúszerezve kihűlés után ecetes tormával pompás étek.

Válasz

Németh Zoltán üzente 12 éve

Jó a recept!Én több fokhagymát teszek bele,2 fejet.Zöldségeket is és szárított erős paprikát,de füstölt húst azt nem.Nagyon szeretem a fület és ha van lehetőség a fejet is bele főzöm.Nálunk egy nagy fazékban lassú tűzön sokáig főzzük.Általában 16 tányérral sikerül.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Disznóanatómiai vitába nem szeretnék bocsátkozni, de a vizuális tapasztalás utáni megállapításom szerint a porcos bordavégek a nyulja megfelelő szinonimája... :_)))

Válasz

Kovacs Lajos üzente 12 éve

Nálunk is így készül,csak 1 répa és egy zöldség is kerül bele...

Válasz

Stengel Istvánné Marika üzente 12 éve

Édesanyámék mondták "Székelyeknél" a szűzpecsenyére,hogy" nyulahúsa"az oldalas vége,császárvég.

Válasz

Talpas Lajosné üzente 12 éve

Jó recept.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Az őseink szokták mondani,hogy a nyula,tehát nem nyulja-és ez dagadót jelenti.
Kiváló recept!
Üdv:Edit.

Válasz

Szász ilucika üzente 12 éve

Lehet hogy nem jól tudom, de szerintem az oldalborda vége. A szűzérme vagy szűzpecsenye egészen más!
Űdv.Ilucika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Mi felénk, a szűzérmét hívják így.

Válasz

koós gáborné üzente 12 éve

okéd, de mi a füstölt nyulja
egyébként mi is vegyes husból-nyers és füstölt - szeretjük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Hasonlóan,készítem én is a kocsonyát csak füstölt húst nem teszek bele,de mi is citrommal szeretjük.

Válasz