Nardai Attila üzente 15 éve
Igen a tócsi, tócsni, cicege,bere és még jó néhány néven ismert egyszerű étel nagyon finom, egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Én is a nyers krumpli mellet szavazok és a masszába javaslom szintén a tejfölt illetve lehet helyette kefírt is belerakni, na és a fokhagyma szerintem elmaradhatatlan. A legkönnyebb krémként belerakni.
Ha igazán pikáns ízekre vágytok, próbáljátok ki fél×fél cm-s kockára vágott szalonnát belekeverni, vagy gombát ledarálva. Én sok helyen kínáltam már , sikerrel, természetesen mellé jó minőségű sima vagy fokhagymás tejfellel.
Ja és Laci forró bő olajban süsd ha serpenyőben készíted utána lecsepegtetni mint a lángost vagy a fánkot - frissen a legfinomabb!!!
Próbáld ki tepsibe sütni kb: 1 cm vastagságban kevés zsiradékkal a sütőben - isteni ropogósra süthető!
Molnár László üzente 15 éve
Nagyon szeretem én is a tócsnit,csak nyers krumpliból.Hogy kellene kisütni, hogy ne szívja magába az olajat?Ötleteket kérek.
Majoros Krisztina üzente 15 éve
Azt elfelejtettem az imént, hogy ma én is elkészítem a tócsnit, de most töktócsnit csinálok. Ugyanúgy készül, mint a rendes tócsni, annyi, hogy gyalult tököt teszek bele.
Készítése: a gyalult tököt besózom, hagyom állni egy kicsit, utána kinyomkodom és jöhet bele a többi hozzávaló. Só, bors, tojás, hagyma, fokhagyma, reszelt krumpli (1-2 db kell csak, a tök mennyiségétől függ), esetleg petrezselyemzöld apróra vágva, és a liszt. Annyi, hogy szerintem ez valamivel több lisztet vesz fel, mint a krumplival készült tócsni.
Majoros Krisztina üzente 15 éve
Én szoktam bele tenni hagymát és fokhagymát is, valamint kevés petrezselyemzöldet. Nagyon finom így is. Próbáljátok ki!
Bubenik Istvánné üzente 15 éve
Egyszeűbb, nyersen lereszelt krumpliból,elkészíteni, ugyanehhez a recethez tegyél 1-2 kanál tejfölt is. Sokkal finomabb, ropogósabb.
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Biztosan meg lehet enni, de az igazi nyers reszelt krumpliból van, hívhatjuk akárminek,nem kell hozzá csak só,ez az eredeti, ha már ezzel azzal ízesítjük, tegyünk még bele reszelt sajtot jó bőven,a tojás azért kell hogy összefogja, tojás nélkül viszont sokkal finomabb!!!!Kevés olajban, teflonban kell sütni,és erre is tehetünk tejfölt+sajtot,csak módjával mert sok lesz a kalória, és nem igazán desszertnek való!
Komáromi Ferenc üzente 15 éve
Ennek a tócsninak az a baja ,hogy nagyon nehéz mert tele van olajjal.Úgy csináld meg ahogy a recepted van,csak nefőzd meg a krumplit ,hanem nyersen reszeld le és annyi lisztet tegyél hozzá hogy jó vastag ,palacsintatészta legyen.Ne hagyd ki belőle a borsot és a sót semHa cifrázni akarod akkor reszelhetsz hozzá még egy kisfej hagymát.Keverd össze és teflon edényben süsed ki.Tehetsz a masszába kevéske olajat.Ha kész akkor fokhagyma tejfől jó hozzá.
Pomher Józsefné üzente 15 éve
Zsadony István üzente 15 éve
Sütő Józsefné Jutka üzente 15 éve
Mi is nagyon szeretjük ezt a tócsnit, de mifelénk lepcsánkának hivják.
Tényleg nagyon könnyü elkésziteni és nagyon laktatós. Gratulálok. !!
Üdv. Jutka.
hegedüs józsefné üzente 15 éve
szia!én másképpen csinálom a tócsnit,mert így lágyabb a tésztája. 3db krumplit nyersen lereszelek,2 tojást ráütök,sózom, borsozom,kefirrel összekeverem,1fej hagymát megpirítok,hozzáteszem a masszához,és annyi lisztet teszek hozzá,amennyit felvesz.próbáld ki !!!!!!!!
Lovas István üzente 15 éve
Csizmásné Fábián Ilona üzente 15 éve
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Annyi mindent olvastam a tócsniról, egyébként és úgy ismertem előtte, hogy - lapcsánka - vettem burgonyát, fokhagymát, vöröshagymát és most fogom megcsinálni. A családom biztosan fog örülni ennek a finomságnak vacsora után, mint "desszert".
Ja még egy dolog, ha főtt krumpliból készül el, akkor azt hogyan lehet reszelni? Szerintem csak összetörve lehetne belőle valamit is csinálni! Maradok a nyers krumplinál!!!
Vörös József üzente 15 éve
Köszi a tócsni/maconka,lapcsánka/ receptjét,mindenki saját izlése szerint fejlesztheti,bővítheti!Én vöröshagymát is fogok belereszelni,sajttal.
Szabó Gáborné üzente 15 éve
Bondor Ica üzente 15 éve
KOHÁRI JÁNOS üzente 15 éve
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
A tócsni nyers reszelt krumliból van szerintem. Uigy kell elkészíteni. Nagyon finom! Én egy kis fokhagymát, borsot is teszek bele
suszter mira üzente 15 éve
Orosz Imre üzente 15 éve
Mayer István üzente 15 éve
én nyersen reszelem le, 1-tojás-bors-foghagyma,-só hellyett-ételizesitő.....a masszához annyi lisztet keverek amennyit az állaga felvesz.....
jó étvágyat...
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Nálunk is nyers krumplival készül, maconkának hívják. most újítottam egy kicsit. bors, foghagyma, petrezselyem és kevés darált hús. Sóskával is nagyon finom.
bakodi gyöngyi üzente 15 éve
Én is nyersen reszelem a krumplit, de kipróbálom főtt el is. Én lapcsánkának tudom a nevét. Ja és fokhagymár is reszelek bele, sokat..
szabó ilona üzente 15 éve
Én még ilyen formában nem csináltam és nem, is ettem,csak nyers burgonyát reszelve,a többi hozzávaló stimmel.Biztosan így is nagyon finom.Kipróbálom.Kösz a receptet.
Boschetti Margó üzente 15 éve
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Sziasztok! Én ezt tócsnit, úgy szoktam elkészíteni, hogy a krumplit meghámozom, megmosom, és nyersen reszelem le. A többit ugyanígy csinálom. Nekem ez bevált.
Próbáljátok ki!
Farkasné Récsán Erika üzente 15 éve
Sziasztok!
Kóstoljátok meg egy kevés Majorannával is (tojás nélkül) nagyon kellemes ízt ad neki!
Tajti Mária üzente 15 éve
Sziasztok!
Én is úgy tudom, hogy a tócsni nyers burgonyából készül, de ezt is kipróbálom. Mit veszíthetek vele?? Nálunk minden elfogy és elrontani sem lehet.
üdv Marcsi
Komáromi Ferenc üzente 15 éve
Kedves Emese!
Az igazi tócsni nem főtt burgonyával készül és nem bő olajban van sütve.Sokkal egészségesebb úgy.Szia
Ui: ha akarod küldök receptet.Feri
Makkainé Zana Irma üzente 15 éve
nistor margareta-maria üzente 15 éve
Meg eddig nem hallotam fot krumplival csinalni a tocsnit,nalunk hremzli a neve-tudatom szerint zsido etel.En kislyuku reszelon reszelem a krumplit,liszt,tojas de elmaradhat,so,oroltfeketebors,hogy ne fekedtedjen egy keves borkent teszek hozza.
En mustarral fogyasztom.
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Most rögtön megcsinálom!Pedig vasárnap délután van,pihenni akartam,de ennek a receptnek nem tudok ellenálni.Köszi.
Bognárné ilona üzente 15 éve
Makkainé Zana Irma üzente 15 éve
csillag márta üzente 15 éve
Ennek a receptnek a neve Röszti A tócsi, tócsni, cicege, lepcsánka az nyers krumpliból készül tojás nélkül.Burgonya só liszt és egy kis kefir kell csak hozzá.Ha a kis lyukú reszelőn reszeled le a nyers krumplit akkor olajozott tepsiben sütőben sűtve is nagyon finom.
Kozákné Borika üzente 15 éve
Szerintem a nyers krumplival ugyan így, a lepcsánkát csináljuk. Lehet, hogy a kettő ugyan az??
Buchmüller Nándorné üzente 15 éve
Jenei Miklósné Kati üzente 15 éve
Sziasztok.
Én is nyers krumpliból csinálom.Még a nyers masszába 1-2 kanál telfölt teszünk nem barnul meg a massza.
Szép napot mindenkinek.
Kassai Dorottya üzente 15 éve
Szerintem ha megfőzzük a krumplit pont az a jó zamat veszik el amit a reszelt nyers burgonya ad a tócsninak.Readásul a főtt burgonyával nem lehet olyan jól dolgozni, mert könnyen szétmegy , mint a nyersen lereszelt burgonyávan, aminek csak az a hátránya, hogy bekeverés után gyorsan sütni kell.
Töltősi Lászlóné üzente 15 éve
Én sem szoktam a krumplit megfőzni. Nyersen lereszelem szálasra, teszek bele tojást, sót, fokhagymát, petrezselyemzöldet, borsot, tejfölt, lisztet. Jól összekeverem és kanállal a forró olajban ellapogatom és szép pirosra sütöm mindegyik oldalát. Nálunk mindenki imádja.
Hudák Lászlóné Andrea üzente 15 éve
Én nem szoktam megfőzni a krumplit. Lehet bele tenni hagymát lereszelve, fokhagymát, ízlés szerint, ki hogy szereti. Úgy is nagyon finom. Van, aki az egész masszát tepsibe teszi, úgy be a sütőbe. Ha kész, lehet szeletelni és fogyasztani.
Makkainé Zana Irma üzente 15 éve
Én a fokhagymát beleszoktam magába a tócsniba rakni:) Úgy jobban érződik a fokhagyma íz rajta:)
Báncsi Jolán üzente 15 éve