Nardai Attila üzente 14 éve

Igen a tócsi, tócsni, cicege,bere és még jó néhány néven ismert egyszerű étel nagyon finom, egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Én is a nyers krumpli mellet szavazok és a masszába javaslom szintén a tejfölt illetve lehet helyette kefírt is belerakni, na és a fokhagyma szerintem elmaradhatatlan. A legkönnyebb krémként belerakni.
Ha igazán pikáns ízekre vágytok, próbáljátok ki fél×fél cm-s kockára vágott szalonnát belekeverni, vagy gombát ledarálva. Én sok helyen kínáltam már , sikerrel, természetesen mellé jó minőségű sima vagy fokhagymás tejfellel.
Ja és Laci forró bő olajban süsd ha serpenyőben készíted utána lecsepegtetni mint a lángost vagy a fánkot - frissen a legfinomabb!!!
Próbáld ki tepsibe sütni kb: 1 cm vastagságban kevés zsiradékkal a sütőben - isteni ropogósra süthető!

Válasz

Molnár László üzente 14 éve

Nagyon szeretem én is a tócsnit,csak nyers krumpliból.Hogy kellene kisütni, hogy ne szívja magába az olajat?Ötleteket kérek.

Válasz

Majoros Krisztina üzente 14 éve

Azt elfelejtettem az imént, hogy ma én is elkészítem a tócsnit, de most töktócsnit csinálok. Ugyanúgy készül, mint a rendes tócsni, annyi, hogy gyalult tököt teszek bele.

Készítése: a gyalult tököt besózom, hagyom állni egy kicsit, utána kinyomkodom és jöhet bele a többi hozzávaló. Só, bors, tojás, hagyma, fokhagyma, reszelt krumpli (1-2 db kell csak, a tök mennyiségétől függ), esetleg petrezselyemzöld apróra vágva, és a liszt. Annyi, hogy szerintem ez valamivel több lisztet vesz fel, mint a krumplival készült tócsni.

Válasz

Majoros Krisztina üzente 14 éve

Én szoktam bele tenni hagymát és fokhagymát is, valamint kevés petrezselyemzöldet. Nagyon finom így is. Próbáljátok ki!

Válasz

Bubenik Istvánné üzente 14 éve

Egyszeűbb, nyersen lereszelt krumpliból,elkészíteni, ugyanehhez a recethez tegyél 1-2 kanál tejfölt is. Sokkal finomabb, ropogósabb.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Biztosan meg lehet enni, de az igazi nyers reszelt krumpliból van, hívhatjuk akárminek,nem kell hozzá csak só,ez az eredeti, ha már ezzel azzal ízesítjük, tegyünk még bele reszelt sajtot jó bőven,a tojás azért kell hogy összefogja, tojás nélkül viszont sokkal finomabb!!!!Kevés olajban, teflonban kell sütni,és erre is tehetünk tejfölt+sajtot,csak módjával mert sok lesz a kalória, és nem igazán desszertnek való!

Válasz

Komáromi Ferenc üzente 14 éve

Ennek a tócsninak az a baja ,hogy nagyon nehéz mert tele van olajjal.Úgy csináld meg ahogy a recepted van,csak nefőzd meg a krumplit ,hanem nyersen reszeld le és annyi lisztet tegyél hozzá hogy jó vastag ,palacsintatészta legyen.Ne hagyd ki belőle a borsot és a sót semHa cifrázni akarod akkor reszelhetsz hozzá még egy kisfej hagymát.Keverd össze és teflon edényben süsed ki.Tehetsz a masszába kevéske olajat.Ha kész akkor fokhagyma tejfől jó hozzá.

Válasz

Pomher Józsefné üzente 14 éve

Nálunk is nagyon szeretik a családban, de nálunk cicegének hívják. Én nyers krumpliból készítem, és lisztet, tejfelt, borsot, sót, és fokhagymakrémet teszek bele. Próbáljátok ki, nagyon finom

Válasz

Zsadony István üzente 14 éve

Ez számomra új,eddig csak nyers krumpliból lereszelve ismertem.Ki fogjuk próbálni.

Válasz

Sütő Józsefné Jutka üzente 14 éve

Mi is nagyon szeretjük ezt a tócsnit, de mifelénk lepcsánkának hivják.
Tényleg nagyon könnyü elkésziteni és nagyon laktatós. Gratulálok. !!
Üdv. Jutka.

Válasz

hegedüs józsefné üzente 14 éve

szia!én másképpen csinálom a tócsnit,mert így lágyabb a tésztája. 3db krumplit nyersen lereszelek,2 tojást ráütök,sózom, borsozom,kefirrel összekeverem,1fej hagymát megpirítok,hozzáteszem a masszához,és annyi lisztet teszek hozzá,amennyit felvesz.próbáld ki !!!!!!!!

Válasz

Lovas István üzente 14 éve

A tócsni nyersen reszelt burgonyából és tojás nélkül készül.

Válasz

Csizmásné Fábián Ilona üzente 14 éve

Szia!Én eddig csak nyers krumpliból készítettem.Ki fogom próbálni főtt krumplival is.
Köszi.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Annyi mindent olvastam a tócsniról, egyébként és úgy ismertem előtte, hogy - lapcsánka - vettem burgonyát, fokhagymát, vöröshagymát és most fogom megcsinálni. A családom biztosan fog örülni ennek a finomságnak vacsora után, mint "desszert".
Ja még egy dolog, ha főtt krumpliból készül el, akkor azt hogyan lehet reszelni? Szerintem csak összetörve lehetne belőle valamit is csinálni! Maradok a nyers krumplinál!!!

Válasz

Vörös József üzente 14 éve

Köszi a tócsni/maconka,lapcsánka/ receptjét,mindenki saját izlése szerint fejlesztheti,bővítheti!Én vöröshagymát is fogok belereszelni,sajttal.

Válasz

Szabó Gáborné üzente 14 éve

Nagyon finom,de én nyers krumpliból szoktam és tojés nélkül.De igy finomabb.Köszike:Zsuzsa

Válasz

Bondor Ica üzente 14 éve

Szerintem is nyers krumpli kell bele,de biztos ugy is nagyon finom

Válasz

KOHÁRI JÁNOS üzente 14 éve

EL MARADOTT VAG YOK NYERS KRUMPIVAL KÉSZÍTETTEM IDÁIG TÓCSNIT

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A tócsni nyers reszelt krumliból van szerintem. Uigy kell elkészíteni. Nagyon finom! Én egy kis fokhagymát, borsot is teszek bele

Válasz

suszter mira üzente 14 éve

ezt mi is nagyon szeretjük :D

Válasz

Orosz Imre üzente 14 éve

Szia!Igazad van kedves Irma!Én Maconkán lakom és mi is tócsninak,vagy édesanyám lapcsánkának nevezi.Én is nyers krumpliból szoktam csinálni liszt,tojás,bors és fokhagyma hozzáadásával.

Válasz

Mayer István üzente 14 éve

én nyersen reszelem le, 1-tojás-bors-foghagyma,-só hellyett-ételizesitő.....a masszához annyi lisztet keverek amennyit az állaga felvesz.....

jó étvágyat...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nálunk is nyers krumplival készül, maconkának hívják. most újítottam egy kicsit. bors, foghagyma, petrezselyem és kevés darált hús. Sóskával is nagyon finom.

Válasz

bakodi gyöngyi üzente 14 éve

Én is nyersen reszelem a krumplit, de kipróbálom főtt el is. Én lapcsánkának tudom a nevét. Ja és fokhagymár is reszelek bele, sokat..

Válasz

szabó ilona üzente 14 éve

Én még ilyen formában nem csináltam és nem, is ettem,csak nyers burgonyát reszelve,a többi hozzávaló stimmel.Biztosan így is nagyon finom.Kipróbálom.Kösz a receptet.

Válasz

Boschetti Margó üzente 14 éve

Helló mindenki!!!

nálunk is szeretik,de tojás nélkül.
üdv: Margó

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Sziasztok! Én ezt tócsnit, úgy szoktam elkészíteni, hogy a krumplit meghámozom, megmosom, és nyersen reszelem le. A többit ugyanígy csinálom. Nekem ez bevált.
Próbáljátok ki!

Válasz

Farkasné Récsán Erika üzente 14 éve

Sziasztok!
Kóstoljátok meg egy kevés Majorannával is (tojás nélkül) nagyon kellemes ízt ad neki!

Válasz

Tajti Mária üzente 14 éve

Sziasztok!
Én is úgy tudom, hogy a tócsni nyers burgonyából készül, de ezt is kipróbálom. Mit veszíthetek vele?? Nálunk minden elfogy és elrontani sem lehet.
üdv Marcsi

Válasz

Komáromi Ferenc üzente 14 éve

Kedves Emese!

Az igazi tócsni nem főtt burgonyával készül és nem bő olajban van sütve.Sokkal egészségesebb úgy.Szia

Ui: ha akarod küldök receptet.Feri

Válasz

Makkainé Zana Irma üzente 14 éve

Ahány ház, annyi szokás:))

Válasz

nistor margareta-maria üzente 14 éve

Meg eddig nem hallotam fot krumplival csinalni a tocsnit,nalunk hremzli a neve-tudatom szerint zsido etel.En kislyuku reszelon reszelem a krumplit,liszt,tojas de elmaradhat,so,oroltfeketebors,hogy ne fekedtedjen egy keves borkent teszek hozza.
En mustarral fogyasztom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Most rögtön megcsinálom!Pedig vasárnap délután van,pihenni akartam,de ennek a receptnek nem tudok ellenálni.Köszi.

Válasz

Bognárné ilona üzente 14 éve

Már ettem,de soha nem készítettem .Most megpróbálom a recept alapján.Köszönöm.

Válasz

Makkainé Zana Irma üzente 14 éve

A lepcsánka és a tócsni egy és ugyanaz, szerintem:) Én borsodban tócsninak ismerem, a volt élettársam a dunántúlon lepcsánkának hívta:) Egy biztos: nem kellett hozzá megfőzni a krumplit:) Márta a tócsni is tojással készül, az fogja össze:)

Válasz

csillag márta üzente 14 éve

Ennek a receptnek a neve Röszti A tócsi, tócsni, cicege, lepcsánka az nyers krumpliból készül tojás nélkül.Burgonya só liszt és egy kis kefir kell csak hozzá.Ha a kis lyukú reszelőn reszeled le a nyers krumplit akkor olajozott tepsiben sütőben sűtve is nagyon finom.

Válasz

Kozákné Borika üzente 14 éve

Szerintem a nyers krumplival ugyan így, a lepcsánkát csináljuk. Lehet, hogy a kettő ugyan az??

Válasz

Buchmüller Nándorné üzente 14 éve

Én is nyers krumpliból csinálom,úgy sokkal jobb.Szép napot,jó sütőgetést mindenkinek!

Válasz

Jenei Miklósné Kati üzente 14 éve

Sziasztok.
Én is nyers krumpliból csinálom.Még a nyers masszába 1-2 kanál telfölt teszünk nem barnul meg a massza.
Szép napot mindenkinek.

Válasz

Kassai Dorottya üzente 14 éve

Szerintem ha megfőzzük a krumplit pont az a jó zamat veszik el amit a reszelt nyers burgonya ad a tócsninak.Readásul a főtt burgonyával nem lehet olyan jól dolgozni, mert könnyen szétmegy , mint a nyersen lereszelt burgonyávan, aminek csak az a hátránya, hogy bekeverés után gyorsan sütni kell.

Válasz

Töltősi Lászlóné üzente 14 éve

Én sem szoktam a krumplit megfőzni. Nyersen lereszelem szálasra, teszek bele tojást, sót, fokhagymát, petrezselyemzöldet, borsot, tejfölt, lisztet. Jól összekeverem és kanállal a forró olajban ellapogatom és szép pirosra sütöm mindegyik oldalát. Nálunk mindenki imádja.

Válasz

Hudák Lászlóné Andrea üzente 14 éve

Én nem szoktam megfőzni a krumplit. Lehet bele tenni hagymát lereszelve, fokhagymát, ízlés szerint, ki hogy szereti. Úgy is nagyon finom. Van, aki az egész masszát tepsibe teszi, úgy be a sütőbe. Ha kész, lehet szeletelni és fogyasztani.

Válasz

Makkainé Zana Irma üzente 14 éve

Én a fokhagymát beleszoktam magába a tócsniba rakni:) Úgy jobban érződik a fokhagyma íz rajta:)

Válasz

Báncsi Jolán üzente 14 éve

Nagyon orvendtem a receptnek.Reg ismerem,orvendek ,hogy mas is ertekeli.

Válasz