Smutzer Andrea üzente 14 éve

HOZZÁVALÓK
személyre
1 kg túró
2 csomag teavaj
2 csomag vaniliás cukor
9 db tojás
1 doboz tejföl
6 evőkanál liszt
TUDNIVALÓK
Nehézségi fok:
könnyű
Elkészítési idő:
30 perc
A vajat felolvasztani. A túrót, a vajat, a lisztet és 8 tojássárgáját összekeverni.A 9 tojásfehérjét felverni és a túróhoz keverni. Zsírozott, morzsázott tepsibe tesszük. 1 tojássárgáját összekeverjük a tejföllel és a tetejére simítjuk.Majd előmelegített sütőben kB. 40 perc alatt megsütjük.
A RECEPTVARAZS - bol masoltam ide

Válasz

det ted üzente 14 éve

Szerintem nagyon finom lehet! Nem kellene gúnyolódniuk azoknak, akik nem akarják elkészíteni, vagy nem tudják megkeresni. Én is megtaláltam a kommentek között, és amikor elsőre nem jelent meg, azonnal eszembe jutott, hogy megnézzem a kommenteket. Köszi, nagyon aranyos vagy. Kellemes Húsvéti Ünepeket. Paksi Edit

Válasz

Trostel Vigasz Péter üzente 14 éve

A recept lusta ( és reform) változata.
Egy a lényeg, mindezt 2 lépésben kell csinálni!
Lisztet, margarint, túrót összemorzsolunk kevés(!) kristálycukorral, vaníliás cukorral, citrom héjjal ( esetleg citrom levével), csipet sóval. Belekeverünk ilyen-olyan áztatott mazsolát. Margarinozott, lisztezett (teflon) tepsibe, hogy egyenletes vastagságú legyen. Tojásokat tejjel elkeverünk ( vaníliás cukor, édesítő, vanília aroma .... ) és tepsibe öntjük, hogy ellepje a morzsalékunkat. Addig sütjük ( alsó "láng" + légkeverés, amíg a tejes keverék teljesen beivódik és aranyló réteg alakul ki rajta.
Barátsággal
Péter
PS: Trükk - kristálycukorból, sóból, vajból a felét kell venni annak, amit egyébként előkészítettünk! :-))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

remek

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Recept hozzávalói: 1kg túró, 15dkg lágy margarin, 5 evőkanál búzadara, 2 evőkanál liszt, 10evőkanál cukor , 4 dbegész tojás, csipet só , reszelt citromhéj, és 1 - 2 csom vaníliás cukor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna (vagy fél csom. sütőpor)
Tetejére pohár tejföl, 1evőkanál liszt, 1 friss tojás

A hozzávalókat szép sorjában összekeverjük, közepes méretű zsírozott lisztezett tepsibe öntjük. Tetejére valókat is kikeverjük, és evőkanállal rácsurgatjuk, majd elsimítjuk a tetején.

Forró sütőben közepes lángon szép pirosra sütjük (legalább 40perc). Nagyon finom és gyorsan elkészíthető.

Recept beküldője:
Salánki Gáborné - Őrbottyán
szukacs[kukac]freemail[pont]hu

NÉHA A KOMMENTEKET IS MEG LEHETNE NÉZNI !!

Válasz

Fehér Erzsébet üzente 14 éve

Ez mind szép és jó,de a recept holvan?Sokunknak nencs ideje keresgélni!

Válasz

vénasszony 2 üzente 14 éve

A kommentekben megtalálod. Már én is kimentettem. Csak a jövő héten fogom kipróbálni, most zserbót sütök Húsvétra.

Válasz

Csepely Erzsébet üzente 14 éve

Hol a recept? Jól hangzik, de nem tudom a receptjét!?

Válasz

Gőllei Szilvia üzente 14 éve

Nagyon finom lehet,biztos megcsinálom én.

Válasz

Mátyás József üzente 14 éve

Csak azért, hogy ne legyen egyszerű az élet. A témában az általam összegyűjtött receptek:

SZÓRT RÉTES (BÓLYI RÉTES, LUSTA ASSZONY RÉTESE)
25 dkg rétesliszt (finomlisztből ilyet soha nem készítenék), 1/2 cs. sütőpor
22 dkg porcukor, reszelt citromhéj, 3 dkg hideg vaj (vagy margarin), 1/2 citrom reszelt héja, 1/2 kg túró, mazsola (vízben kicsit megfőzve, 4 perc mikróban egy bögre vízben), 2 cs vaníliás cu-kor, 1/2 citrom reszelt héja, 2 dl tej, 2 egész tojás, 5 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
A cukrot, lisztet, sütőport, 1/2 citrom reszelt héját összekeverem, majd egy tepsi aljára szórom a felét. Belemorzsolunk a 3 dkg hideg vajat. Nem kell eldolgozni, elég morzsásra. Elegyengetem. Erre rászórom a túrót, mazsolát, vaníliás cukrot, maradék citromhéjat és a kezemmel kicsit összevegyítem..
Erre jön a maradék lisztes keverék. Próbálom egyenletesen eloszlatni a túró tetején. A maradék olvasztott vajat (margarint), tejet és tojást rendesen összedolgozom és nyakon öntöm vele az eddigi rétegeket. Óvatosan lötyögtetem, hogy nagyjából elnyelje a folyadék nagy részét. Van, hogy nem akarja, ekkor 4-5 ponton belefúrom a kést a masszába, csatornát képezve ezzel a folyadéknak. 180C°-on sütöm 50 percig. Akkor jó, amikor a közepe aranysárga, a széle halványbarna. Kihűlés után szépen lehet szeletelni.

MÁSKÉPPEN

25 dkg rétesliszt, 20 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 50 dkg túró, 5 dkg vaj(vagy margarin), 2 dl tej, 2 tojás

A lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük. Az elegy felét egy kisebb tepsibe szórjuk, elsimítjuk. Rámorzsoljuk a túrót, rácsipkedjük a vajat (margarint) és betakarjuk a maradék cukros-sütőporos liszttel. A tejben elhabarjuk a tojásokat és ráöntjük a tepsiben lévő anyagra. 160 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ezután a sütőt 220 fokra kapcsoljuk és 5 percig tovább sütjük. Így lesz szép barna-piros a tete-je.

MÉG MÁSKÉPEBBEN

10 dkg vaj, 25 dkg rétesliszt, 17 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 50 dkg túró, 1 csomag vaníliás cukor, mazsola, citromhéj, 2 dl tej, 2 tojás.

5 dkg vajjal kikenjük a tepsit. Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a porcukrot. Ennek az elegynek a felét beleszórjuk a vajjal kikent tepsibe és elsimítjuk. Rászórjuk a vaníliás cukrot, a mazsolát és a tú-rót, ráreszeljük a citromhéjat. Erre rászórjuk a maradék lisztes cuccot, amit elsimítunk. Összezagyváljuk a 2 tojást és a 2 deci tejet és a kotyvalékot ráöntjük a tetejére.
160 fokon sütjük, 35-45 percig. Hurkapálcával megnézzük, hogy készen van-e? Ha nem ízlik, kidobjuk.

Lehet ócsárolni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves klubtársak!

Ezért kell segíteni azoknak, akik nem boldogulnak a számítógéppel hogy valaki aztán jól belerúgjon?
Engem a jószándék vezetett, attól tartva hogy nem igazán helyes amit teszek, van aki ezt másként látja és gúnyolódik.

Válasz

Megyeriné Nikola Szilvia SZILVI üzente 14 éve

a csoki szerintem nem kell hozzá a mazsolát az én receptem szerint beáztatás után össze kell keverni a túros masszával!tényleg nagyon egyszerű süti és gyorsan kész!:):)

Válasz

Karajos Istvánné üzente 14 éve

Jaj de ügyesen segített a keresésben biztos meg is találja nem de bár,még mielőtt kijavítanád az írásomat leírom helyesen is.

Válasz

Karajos Istvánné üzente 14 éve

Jajde ügysen degitett a keresésben szegény biztos meg is találja nem de bár?????????!!!!!!

Válasz

Madár Andrea üzente 14 éve

Nagyon finom lehet,biztosan meg fogom csinálni!
Én még egy kis rumba áztatott mazsolát és a tetejére egy kis olvasztott étcsokit is el tudok képzelni!
Andi

Válasz

Novák Gézáné üzente 14 éve

AZ éN KEDVENCEM!
OLASZ RÉTES!
Hozzávalók:
1/2 liszt,1/2sütőpor,4db tojá,1vaniliás cukor,2túró,és valamilyen gyümölcs bele pld:meggy,cserezsnye,alma,stb.
10dkg vaj,20dkg porcukor.
Elkészités:
A vaj felével ki kenjük a tepszit.
A lisztetaporcukrot,és a sütőpórt össze keverjük.Ezt az öszekevert anyag felét,beleöntjük a kikent tepszibe.erre rá szorjuk az el morzsolt túrót.
A túróra rá szorunk olyan gyümölcsöt amit akarunk.
Agyümőlcsre a liszt másik felét.Erre a maradékvajal{felolvasztva}meglocsoljuk
A 4 tojást felverjük vaniliás cukorral,beleöntjük a 1/2tejet!
És ráöntjük a tepszibe lévö anyag tetejére!Nem árt ha 1órát álni hagyjuk,de azonnal is belehet tenni a sütöbe.
Elöször közepes lángon sütjük és mikor a tej eltünt a tetejéröl fellehet a ngylángra hajtani.
Képet most nem tudok küldeni rola,azzal még tartozom!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Recept hozzávalói: 1kg túró, 15dkg lágy margarin, 5 evőkanál búzadara, 2 evőkanál liszt, 10evőkanál cukor , 4 dbegész tojás, csipet só , reszelt citromhéj, és 1 - 2 csom vaníliás cukor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna (vagy fél csom. sütőpor)
Tetejére pohár tejföl, 1evőkanál liszt, 1 friss tojás

A hozzávalókat szép sorjában összekeverjük, közepes méretű zsírozott lisztezett tepsibe öntjük. Tetejére valókat is kikeverjük, és evőkanállal rácsurgatjuk, majd elsimítjuk a tetején.

Forró sütőben közepes lángon szép pirosra sütjük (legalább 40perc). Nagyon finom és gyorsan elkészíthető.

Recept beküldője:
Salánki Gáborné - Őrbottyán
szukacs[kukac]freemail[pont]hu

NÉHA A KOMMENTEKET IS MEG LEHETNE NÉZNI !!

Válasz

Bogar Szabo zsolt üzente 14 éve

ember a recept holmarad?

Válasz

Szemkeő Péter üzente 14 éve

Elnézést! Hol a recept??
Olvasom, hogy nagyon finom, meg milyen bor illik hozzá, de a többit nem lelem!! Segítség!! P.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm az aljnélküli receptet. Nagyon tetszik, kipróbálom! Éva.

Válasz

Rózsavölgyi Márta üzente 14 éve

Köszönöm az alj nélküli túrós receptjét

Válasz

Besenyei Gyöngyi üzente 14 éve

Kicsit fura szerkesztés, a süti neve alatt egy történet, de szerencsére lejjebb már valaki kereste a receptet, így le tudtam írni. Köszi.

Válasz

Buchmüller Nándorné üzente 14 éve

Köszönöm,ki fogom próbálni,szeretem a túros sütiket!Üdv:Ági

Válasz

Buchmüller Nándorné üzente 14 éve

Köszönöm,hogy leírtad,ép ezt kerestem! Legyen szép napod!Ági

Válasz

SZabó Andrásné Erzsébet üzente 14 éve

Köszi a recepteket kifogom probálni a hétvégén

Válasz

Sáfrány Jánosné üzente 14 éve

Ha valakit érdekel én a Lusta asszony rétesét igy tudom.
25 dkg rétesliszt
15 dkg sima liszt
1 sütőpor ezen keveréket kivajazott tepsibe öntöm
8 dkg porcukor

50 dkg túró
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja ezt a keverékre óntóm
1 vanilia

10 dkg vajat rámorzsolok majd rárakok 1 doboz őszibarack vagy ananász
karikát s az alábbi folyadékkal leóntóm:

Fél liter tej
3 db egész tojás
1 vanilía
2 dl tejfól

160 folon 40 percig sütöm.

Válasz

Gőllei Szilvia üzente 14 éve

Köszönet a recepért!! A nélküli túrós leírva énszeretném kipróbálni sütii valamiben megtaláltam.Köszi

Válasz

Háló Lénárdné üzente 14 éve

Én megtaláltam és meg is sütöttem gyorsan az alj nélküli sütit!!!!! Köszönöm szépen !!!!! :-))

Válasz

Mester Ferencné üzente 14 éve

Alj nélküli túrós:
Hozzávalók :
 
1 kg túró
15 dkg lágy margarin
5 evőkanál búzadara
2 evőkanál liszt
10 evőkanál kristálycukor
4 egész tojás
csipet só
reszelt citromhéj
1-2 csomag vaniliás cukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna ( vagy fél csomag sütőpor )
 
Tetejére :  1 pohár tejföl,  1 evőkanál liszt,  1 tojás
 
A hozzávalókat összekeverjük, közepes méretű lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük.
A tetejére valókat kikeverjük, evőkanállal rácsurgatjuk és elsimítjuk a tetején.
Forró sütőben közepes lángon szép pirosra sütjük. ( Kb. : 40 perc )
 
Én sütőpapíron sütöttem!

Válasz

Rózsavölgyi Márta üzente 14 éve

Nem találom az alj nélküli túrós leírását, pedig szeretném kpróbálni.
Ha valaki tudja hogy hol van, kérem írja meg. Hálás Köszi

Válasz

kozma inci üzente 14 éve

Hálás köszönet a receptér!!!
Ha tudok valamiben segíteni, szívesen teszem....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

EZT A RECEPTET KIMÁSOLTAM A BORTÉKÁN LÉVŐ RECEPTEK KÖZÜL, EZÉRT BIZTOS KAPOK, DE TELÁN HA VISZEK EGY TÚRÓS RECEPTET AJÁNDÉKBA, NEM LESZ AKKORA BAJ !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Recept hozzávalói: 1kg túró, 15dkg lágy margarin, 5 evőkanál búzadara, 2 evőkanál liszt, 10evőkanál cukor , 4 dbegész tojás, csipet só , reszelt citromhéj, és 1 - 2 csom vaníliás cukor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna (vagy fél csom. sütőpor)
Tetejére pohár tejföl, 1evőkanál liszt, 1 friss tojás

A hozzávalókat szép sorjában összekeverjük, közepes méretű zsírozott lisztezett tepsibe öntjük. Tetejére valókat is kikeverjük, és evőkanállal rácsurgatjuk, majd elsimítjuk a tetején.

Forró sütőben közepes lángon szép pirosra sütjük (legalább 40perc). Nagyon finom és gyorsan elkészíthető.

Recept beküldője:
Salánki Gáborné - Őrbottyán
szukacs[kukac]freemail[pont]hu

Válasz

kozma inci üzente 14 éve

Kedves Ménesi Mihályné, kifejtené bővebben kérem hol a recept, mert én keresem de nem találom.
Esetleg fel is írhatná, ha ön megtalálta, sokan meg köszönnénk!
Minden jót!!!

Válasz

Bán Gita üzente 14 éve

na és a recept?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Meg kell látogatni az úri ember bortékáját, ott van egy receptes oldal, ott megtalálható.

Válasz

vénasszony 2 üzente 14 éve

Hát én is ezért lapoztam ide, mert, ha ilyen egyszerű és finom, elkészíteném. De recept sehol..............

Válasz

Kissné Magdi üzente 14 éve

Hol találom a leírást az alj nélkűli túrós süteményről.Bocsi.....

Válasz

Hovánné ERzsébet üzente 14 éve

Hol találom az alj nélküli túros sütemény receptjét? HOvánné Erzsébet

Válasz

Kálmánné Edit üzente 14 éve

Szia!:)

Az Alj nélküli túrós és a Lusta asszony túrós 2 különböző sütemény.

Üdv.Edit

Válasz