hornyai Mária üzente 13 éve

Én is a kuktában főzöm a kocsonyát és isteni és nem büdösíti be az egész lakást .

Válasz

boda emese üzente 13 éve

enis kuktaba fozom es jo nyugotan lehet en ajanlom en ,ahus levest is mindig aba fozom es gyonyoru tiszta leve lesz mindig es hamar meg van 1 ora es kesz ,nem kel sokat ulni akajha melet ezt is ajanlom mindenkinek.

Válasz

KOTELES ILDIKO üzente 13 éve

En foztem kuktaban es nagyon jo.

Válasz

magyarosi ibolya üzente 14 éve

Nagyon szeretem a kocsonyát, szoktam is fözni.
Tudom, hogy a kocsonyát lassú tüzön kell fözni de azért megkérdezem, hogy valaki nem probálta-e kuktában fözni ?

Válasz

Surányi Natália üzente 14 éve

Kocsonya Fesztivál lesz 2010. február 19-21. Miskolcon. Én biztos kimegyek :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon ritkán főzök kocsonyát, de én is teszek bele sárgarépát, petrezselymet, és nem húsleves ízű, pontosan azért nem, mert fokhagymát is teszek hozzá,és vöröshagymát is. Minden ugyan úgytörténik a főzésnél, mint nálatok.
De a tányérokba más is kerül, mire kész a kocsonya, főzök néhány tojást úgy az igazi, ha nem túl kemény, szeletelővel hatfelé vágom őket. Ezenkívűl savanyú uborkát is csinos darabokra vágok, jöhetnek a tányérok. A húsokból teszek a tányér aljára, és mellé, illetve körül rajta elhelyezem a tojás, és uborka szeleteket. Rá merem a zsír nélküli lét, mehetnek a hidegre. Egy tányérba általában 3 szelet tojás, és ugyan annyi uborka kerül. Én nem szeretem rajta a pirospaprikát, de ahány ház, annyi szokás.

Válasz

Tóth Andrásné üzente 14 éve

Imádjuk a sütőben , héjában sült krumpli, és a kocsonyát is.
Eddig ropogó friss kenyérrel ettük, bár már elfogyott a kocsonya, (férjemnek még tavasszal is megfőzöm, a hűtőben dermesztem), a sültkrumplival ki fogjuk próbálni .Ezt a megoldást még nem hallottam.
Marika köszi az ötletet, így egy más izvilág is beköltözik a konyhámba.
Puszi érte!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én a kocsonyába nem teszek zöldséget,sárgarépát,úgy olyan húsleves ízű lehet,viszont annal több fokhagymát és v.hagymát.A fokhagymát 2 részletben teszem bele,a főzés befejezése előtt 1o perccel a végén a fele adagot,hogy az illó anyag megmaradjon és jó ízt adjon.Gyakran teszek bele füstölt húst is-Jó étvágyat és jó készítést kívánok!

Válasz

Surányi Natália üzente 14 éve

Jó ötlet, hogy tegyek bele füstölt csülköt, köszönöm, ki fogom próbálni! :)

Válasz

SZENTES ISTVÁNNÉ ÁGI üzente 14 éve

Én is főzök új évre kocsonyát de ettől annyiban külömbözik, hogy egy kevés füstölt csülköt is főzök bele.
BUÉK mindenkinek.

Válasz

Balint Andras üzente 14 éve

Mik is szoktunk csinalni uj evre kocsonyat es az is igaz hogy nagyon jo,ezzert jo etvagyat mindenkinek.Minden klubtagnak boldog es boseges uj evet kivanok.

Válasz

freifogel andrásné üzente 14 éve

Én is szilveszterkor főzök kocsonyát ill.holnap,mi tormával esszük Szigetváron Baranyában!!!!!Mindenkinek BUÉK !!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én is szilveszterkor főzök kocsonyát. Mi kenyér helyett sütőben sütött krumplival esszük,nagyon finom a hideg kocsonya a meleg krumplival
Zalai voltam és ott még ma is ismerik és fogyasztják így.
Próbáljátok meg, isteni finom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nálunk szilveszterkor szokott kocsonya lenni, s most is lesz...férjem imádja.

Válasz

Balázs Istvánné üzente 14 éve

Én is nagyon szeretem és most meg is éheztem.
Boldog karácsonyt mindenkinek

Válasz

Parkánszki Barnabásné üzente 14 éve

Nagyon finom, Én is szeretem, főleg ha van benne egy kis füstölt hús is.
Boldog karácsonyi ünnepeket kívánok

Válasz