Tarjányiné Farkas Erzsébet Liza üzente 15 éve
Kati nagyon örülök, hogy jól sikerült a fánkod!
Ilona tényleg minden jó ha a vége jó - kár, hogy tényleg nincs fotó!
Nagyon szívesen a receptet, ha tudok még segíteni valamiben nyugodtan írj:-))
Aman Ilona üzente 15 éve
Köszönöm a segítséget,jól fog jönni mikor legközelebb készítem.Minden jó ha jó a vége,vagyis nagyon finom és gyönyörűek lettek a fánkok,ha tudtam volna,tettem volna képet is róla.Nem is gondoltam ,hogy annyi lisztezés urán ilyen szépek lesznek és az olajat sem szívta egyáltalán fel.Mindenkinek nagyon ízlett.Még egyszer köszönöm!
simonné kati üzente 15 éve
Tarjányiné Farkas Erzsébet Liza üzente 15 éve
Szívesen segítenék, de már biztos késő.
Én még robotgéppel nem készítettem, csak dagasztottam kézzel vagy fakanállal. Mikor úgy érzed, hogy majdnem kész a tészta a tál oldalát célszerű lisztezni, mert így válik el az edénytől. Én minden kelt tésztát úgy készítek, hogy a végén a tálat picit lisztezem.
De az is előfordulhat, hogy túl sokáig volt verve és emiatt visszalágyult a tészta.
Aman Ilona üzente 15 éve
Most készítem a fánkot,de nem vagyok elragadtatva vele,mert nagyon ragad.Majd egy órát vertem robotgéppel és fakanállal felváltva,mégsem vált el az edénytől,aztán kiborítottam jó lisztes deszkára és ahhoz is teljesen odaragadt.Most már adtam hozzá lisztet,nem tudom milyen lesz ,még hagyom kelni is.Ha tud valaki valami okosat mondani kérem segitsen.
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Én évek óta ezt a receptet használom, bár nem zsírral, hanem olajjal, de valóban gyorsan elkészíthető...
A hólyagosra kutyulásról persze tökéletesen gondoskodik a robotgépem, így valóban egyszerű :)
Tarjányiné Farkas Erzsébet Liza üzente 15 éve
papp istvánné klári üzente 15 éve
Tarjányiné Farkas Erzsébet Liza üzente 15 éve
Nem, vajjal még nem próbáltam, mert két napja sütöttem ezt a változatát. Előtte héten kelesztett fánkot sütöttem, gyermekem unszolására próbáltam ki így, és ugyanolyan finom lett.
Nem tudom vajjal jó-e, majd kipróbálom:-))
Csillag Virág üzente 15 éve
Tarjányiné Farkas Erzsébet Liza üzente 15 éve
Azt nem írtam, hogy egyszerű, mert majdnem ugyanúgy készítjük, mint a kelesztett szalagos fánkot. Azt is ugyanúgy ki kell hólyagosra dolgozni, mint ahogy a receptes oldaladon is írtad a farsangi fánknál.
Ez a recept annyiban tér el, hogy az olvasztott zsírt fokozatosan, kis adagokban tesszük hozzá és talán ezért nem kell keleszteni, ahogy elkészült rögtön süthetjük. Rövidebb idő alatt ugyanolyan finom fánkot
tudunk készíteni.
Nálunk nagyon jól bejött, érdemes kipróbálni.
Csillag Virág üzente 15 éve
Szerintem nem igazán gyorsnak és egyszerűnek egy olyan fánk, amit 30 percig dagasztani kell.
Én inkább kelesztem a tésztát, mint hogy napokig izomlázam legyen a dagasztástól. :)