[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Gyakran sütök kelt tésztát én is mert a családom nagyon szereti. Nekem is az a véleményem, hogy a tej kicsit sok. Én 4 dl-nél többet nem tennék bele, inkább egy kevés olvasztott vajat és 2-3 tojássárgáját./a fehérje szerintem kicsit keményíti a tésztát.
Akinek van kenyérsütője az abban készítse, mert így sok munkától "megmenekűl".
A dagasztás-kelesztés programra kell állítani, de a végén már jobb áttölteni a tésztát egy lisztezett nagyobb tálba, hogy legyen helye tovább kelni. Így áttöltéskor még megtörténik a visszadagasztás is.
Én egyébként a Ferdinánd tekercset sütöm, mert az is csolálatosan foszlós a belekent vaniliás-porcukros vajtól és a sütés végén rálocsolt vaniás-cukros tejszíntől és a sok mazsolától igazán finom.
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Megsutottem, és mondhatom, hogy nagyon finom lett. Én 9 dl tejjel dagasztottam be, ahogy írva van. Annyit változtattam, hogy csipetnyi SÓT is tettem bele. Az is elkészítheti, akinek idáig nem sikerult eltalálni az arányokat.
Koósné Kertész Adél üzente 15 éve
Orban Rozalia üzente 15 éve
Szeretnék segíteni azoknak akik még nem készítettek kelt tésztát,minden
kelt tésztánál amennyi lisztet használtok fele mennyiség tej kell
hozzá.Tehát az 1 kg liszthez 5 dl tej kell.
Másként a recept jónak tűnik,esetleg kiegészíteném 2 egész felvert tojással.
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Ave. A tej mennyisége nem tiszta.A deciliter dl a centiliter cl.Akkor most melyik és mennyi? A dcl mi ?
SOVÁNYNÉ ÉVA üzente 15 éve
Bár húsvétra szerettem volna meglepni a családot vele, de úgy gondolom egy kis késéssel is örülnek neki. Köszönöm szépen!
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Nemrossz ez a recept csak szerintem a tej nagyon sok bele.Majdnem annyi mint a liszt,4-5 dcl szerintem elegendő.
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Véber Jánosné üzente 15 éve
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
köszi a receptet már régota probálom meg keresni ezt a foszlos kalács receptet az én nagyim is ilyet sütött kis lány koromban a kemencében ki fogom probálni köszi
Gőllei Szilvia üzente 15 éve
kis Rudolfné üzente 15 éve
nekem még sose volt annyi időm,hogykalácsot sussek, itt azideje, hogy elkezdjem. nagyon finom lehet, bár nem diétás, de husvétkor, csak ugy nyeltuk a kalácsot a sonkával, mintha sosem juthatnánk hozzá tobbet.gyerek koromban én sosem ettem ilyesmit, olyan szegények voltunk. még egyszer koszonom szépen. irénke
gubík gitti üzente 15 éve
Valóban finom lehet, csak azt nem írtad milyen fokozaton sütöd, nekem mindig ez okoz problémát. Szívesen kipróbálnám.
földes károlyné üzente 15 éve