[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Gyakran sütök kelt tésztát én is mert a családom nagyon szereti. Nekem is az a véleményem, hogy a tej kicsit sok. Én 4 dl-nél többet nem tennék bele, inkább egy kevés olvasztott vajat és 2-3 tojássárgáját./a fehérje szerintem kicsit keményíti a tésztát.
Akinek van kenyérsütője az abban készítse, mert így sok munkától "megmenekűl".
A dagasztás-kelesztés programra kell állítani, de a végén már jobb áttölteni a tésztát egy lisztezett nagyobb tálba, hogy legyen helye tovább kelni. Így áttöltéskor még megtörténik a visszadagasztás is.
Én egyébként a Ferdinánd tekercset sütöm, mert az is csolálatosan foszlós a belekent vaniliás-porcukros vajtól és a sütés végén rálocsolt vaniás-cukros tejszíntől és a sok mazsolától igazán finom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Megsutottem, és mondhatom, hogy nagyon finom lett. Én 9 dl tejjel dagasztottam be, ahogy írva van. Annyit változtattam, hogy csipetnyi SÓT is tettem bele. Az is elkészítheti, akinek idáig nem sikerult eltalálni az arányokat.

Válasz

Koósné Kertész Adél üzente 14 éve

dcl=deciliter=dl
Ezt szerintem mindenki tudja,általános iskola 3.osztályában tanítják a mértékegységeket .

Válasz

Orban Rozalia üzente 14 éve

Szeretnék segíteni azoknak akik még nem készítettek kelt tésztát,minden

kelt tésztánál amennyi lisztet használtok fele mennyiség tej kell

hozzá.Tehát az 1 kg liszthez 5 dl tej kell.

Másként a recept jónak tűnik,esetleg kiegészíteném 2 egész felvert tojással.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Aki már dagasztott, sutott, az tudja, hogy csakis deciliterrol lehet szo. tehát dl

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ave. A tej mennyisége nem tiszta.A deciliter dl a centiliter cl.Akkor most melyik és mennyi? A dcl mi ?

Válasz

SOVÁNYNÉ ÉVA üzente 14 éve

Bár húsvétra szerettem volna meglepni a családot vele, de úgy gondolom egy kis késéssel is örülnek neki. Köszönöm szépen!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nemrossz ez a recept csak szerintem a tej nagyon sok bele.Majdnem annyi mint a liszt,4-5 dcl szerintem elegendő.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm a receptet, kifogom próbálni biztos nagyon finom!

Válasz

Véber Jánosné üzente 14 éve

Köszi a receptet ki fogom próbálni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

köszi a receptet már régota probálom meg keresni ezt a foszlos kalács receptet az én nagyim is ilyet sütött kis lány koromban a kemencében ki fogom probálni köszi

Válasz

Gőllei Szilvia üzente 14 éve

Köszönöm szépen szívesen majd a kipróbálom.

Válasz

kis Rudolfné üzente 14 éve

nekem még sose volt annyi időm,hogykalácsot sussek, itt azideje, hogy elkezdjem. nagyon finom lehet, bár nem diétás, de husvétkor, csak ugy nyeltuk a kalácsot a sonkával, mintha sosem juthatnánk hozzá tobbet.gyerek koromban én sosem ettem ilyesmit, olyan szegények voltunk. még egyszer koszonom szépen. irénke

Válasz

gubík gitti üzente 14 éve

Valóban finom lehet, csak azt nem írtad milyen fokozaton sütöd, nekem mindig ez okoz problémát. Szívesen kipróbálnám.

Válasz

földes károlyné üzente 14 éve

Fínom lehet ,kőszi a receptet.

Válasz