Bittnerné Nagy Zsuzsa üzente 14 éve
Zöldiné Máté Mónika üzente 14 éve
Melecski Tímea üzente 14 éve
Morvai Szilvia üzente 14 éve
Csak azért regisztráltam, hogy meg tudjam köszönni a receptet, kedves Anita! :)
Életem első meggyes pitéjét sikerült elkészítenem ezzel a recepttel, és fenomenális lett!!!!!!!! Két adagot készítettem egyben, picit több cukrot, és kb 3,5 dl olajat használtam, az 5 dl szerintem sok lett volna, de nem égett oda, gyönyörű lett, és nagyon finom!!! Köszi mégegyszer! :) Szilvi
Kiss-Madaras Mónika Mária üzente 14 éve
Hasznos Virág üzente 14 éve
Dr Papy Lajosné üzente 14 éve
Szerintem ez nagyon jó mert már megsütöttem és ízlett és nagyon egyszerű még egy kezdő háziasszony is tökéletesre tudja csinálni.Szeretem az egyszerű recepteket, főleg amikor mindig van valamilyen idény gyümölcsd
huber agnes üzente 14 éve
Szia Ancika megsütöttem a meggyespitet nagyon szepen feljött de en nem tudom az a 25cl olaj nem sok? En egy kicsit zsirosnak talalom, amugy finom.
puszi Agnes
Kovácsné. Márta üzente 14 éve
Trencséni Mihályné üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Hasonlóképpen csinálom,így is néz ki,csak nekem a meggy lemegy az aljára mindig.vajon miért??
Nagy Éva üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Azoknak a háziasszonyoknak, akiknek kevés idejük van ajánlom a következöt:
"Zitronenkuchen" felíratú süteményporból gyorsan lehet nagyon izeletes meggyes pitét készíteni. A használati utasítás szerint össze kell keverni 1 tojással, 160 gr vajjal, ez az alap tészta, majd én mindig megszórom böven meggyel.
Hasonló lesz, mint a fenti recept, csak sokkal gyorsabb, s a vaj természetesen nagyon kellemes ízt ad a sütinek, s ráadásul nem kell bele olyan sok, mint az olajból.
Mindkét süti, a fenti is, nagyon finom.
A süteményport általában a Liedl-,ben, a Tescoban, a Spaarban kell keresni.
szabó ilona üzente 14 éve
Vörös József üzente 14 éve
Köszi Drága! A legjobbkor,mert meggyszüret lesz.Hétvégére ezt rendelek.A múlthétvégr meggyespiskóta volt,az is finom.
Leskó Zsolt üzente 14 éve
Tafferner Magdi üzente 14 éve
Földesi József üzente 14 éve
Nagyon jó a recept és nagyon finom is ! De az a legjobb benne, hogy tavasztól,őszig az összes éppen beérő gyümölcsből meg lehet csinálni. Mindegyikkel nagyon klassz.
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Tegnap szedtünk meggyet. Ma kifigom próbálni. Biztos fincsi. Köszi, hogy közzétetted a receptet.
iviczné györgyi üzente 14 éve
Fodor Józsefné üzente 14 éve
Én is piskóta tésztából készítem a meggyes pitét ,annyi külömbséggel,hogy a cukor és a liszt mennyisége a tojás duplája.(pl.6 tojáshoz 12 kanál cukor+12 kanál liszt). Így is finom ahogy te sütöd. A mi családunk nagyon szereti.Gratulálok!
bojte hajnal üzente 14 éve
Marti Erika üzente 14 éve
Havasi Gyöngyi üzente 14 éve
Márok katalin üzente 14 éve
Hegedűs Ancika üzente 14 éve
Na majd én leírom az igazi meggyes pite receptjét:
Kevert meggyes pite:
Hozzávalók:
10 dkg sütőmargarin
25 dkg porcukor
4 egész tojás
csipet só
25 dkg liszt
2 dl tej
1/2 csomag sütőpor, vagy szódabikarbóna 80. dkg meggy
Elkészítés: A puha margarint, 4 tojás sárgáját, 25 dkg porcukrot pici sóval jó habosra kikeverjük. Szakaszosan hozzáadjuk a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan összedolgozzuk. Végén széles mozdulatokkal, óvatosan belekeverjük a keményre vert tojásfehérjét, és sütőpapírral bélelt, vagy zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. Beleszórjuk a magozott meggyet, és lassan, közepes lángon tűpróbáig sütjük.
Ha kész porcukorral mehintjük.
Könnyű és finom!
Márok katalin üzente 14 éve
Erdélyiné Morva Anikó Ildikó üzente 14 éve
veres lajos üzente 14 éve
Komáromi Ferenc üzente 14 éve
Réti Boglárka üzente 15 éve
felhasználó blokkolása
törlés