Bittnerné Nagy Zsuzsa üzente 14 éve

Ez jó süti ha meggy szezon van/télen beföttből/én is szoktam ilyet sütni,olcsó és finom.

Válasz

Zöldiné Máté Mónika üzente 14 éve

Baromi jól nézki de nekem mindig lapos lesz a tészta!

Válasz

Melecski Tímea üzente 14 éve

nagyon guszta

Válasz

Morvai Szilvia üzente 14 éve

Csak azért regisztráltam, hogy meg tudjam köszönni a receptet, kedves Anita! :)
Életem első meggyes pitéjét sikerült elkészítenem ezzel a recepttel, és fenomenális lett!!!!!!!! Két adagot készítettem egyben, picit több cukrot, és kb 3,5 dl olajat használtam, az 5 dl szerintem sok lett volna, de nem égett oda, gyönyörű lett, és nagyon finom!!! Köszi mégegyszer! :) Szilvi

Válasz

Kiss-Madaras Mónika Mária üzente 14 éve

kőnyű és finom

Válasz

Hasznos Virág üzente 14 éve

Ezt még én is meg tudom csinálni:-)

Válasz

Dr Papy Lajosné üzente 14 éve

Szerintem ez nagyon jó mert már megsütöttem és ízlett és nagyon egyszerű még egy kezdő háziasszony is tökéletesre tudja csinálni.Szeretem az egyszerű recepteket, főleg amikor mindig van valamilyen idény gyümölcsd

Válasz

huber agnes üzente 14 éve

Szia Ancika megsütöttem a meggyespitet nagyon szepen feljött de en nem tudom az a 25cl olaj nem sok? En egy kicsit zsirosnak talalom, amugy finom.

puszi Agnes

Válasz

Kovácsné. Márta üzente 14 éve

Ez finomilyent én is szoktam csinálni.

Válasz

Trencséni Mihályné üzente 14 éve

Köszi a receptet hétvégén én is éppen ezt szeretném megsütni, remélem finom lesz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

nyam,nyamnaonfini

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ha a megy lemegy teljesen az aljára, akkor a tészta túl lágy.
Én ilyen esetben beteszem a tésztát gyümölcs nélkül 5-6 percig sülni, s csak utána szórom meg gyümölccsel, lehet sárgabarck vagy esetleg málna is. Ilyenkor nem süllyed le a gyümölcs olyan mélyre.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hasonlóképpen csinálom,így is néz ki,csak nekem a meggy lemegy az aljára mindig.vajon miért??

Válasz

Nagy Éva üzente 14 éve

Jól néz ki,de ami még ennél is fontosabb: FINOM is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Azoknak a háziasszonyoknak, akiknek kevés idejük van ajánlom a következöt:

"Zitronenkuchen" felíratú süteményporból gyorsan lehet nagyon izeletes meggyes pitét készíteni. A használati utasítás szerint össze kell keverni 1 tojással, 160 gr vajjal, ez az alap tészta, majd én mindig megszórom böven meggyel.
Hasonló lesz, mint a fenti recept, csak sokkal gyorsabb, s a vaj természetesen nagyon kellemes ízt ad a sütinek, s ráadásul nem kell bele olyan sok, mint az olajból.
Mindkét süti, a fenti is, nagyon finom.
A süteményport általában a Liedl-,ben, a Tescoban, a Spaarban kell keresni.

Válasz

szabó ilona üzente 14 éve

Köszönöm a receptet ki fogom próbálni.Szép nyarat kívánok mindenkinek.

Válasz

Vörös József üzente 14 éve

Köszi Drága! A legjobbkor,mert meggyszüret lesz.Hétvégére ezt rendelek.A múlthétvégr meggyespiskóta volt,az is finom.

Válasz

Leskó Zsolt üzente 14 éve

JÓL NÉZ KI!!

Válasz

Tafferner Magdi üzente 14 éve

Ki fogom próbálni. Biztos finom. Magdi

Válasz

Földesi József üzente 14 éve

Nagyon jó a recept és nagyon finom is ! De az a legjobb benne, hogy tavasztól,őszig az összes éppen beérő gyümölcsből meg lehet csinálni. Mindegyikkel nagyon klassz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Tegnap szedtünk meggyet. Ma kifigom próbálni. Biztos fincsi. Köszi, hogy közzétetted a receptet.

Válasz

iviczné györgyi üzente 14 éve

Holnap kipróbálom

Válasz

Fodor Józsefné üzente 14 éve

Én is piskóta tésztából készítem a meggyes pitét ,annyi külömbséggel,hogy a cukor és a liszt mennyisége a tojás duplája.(pl.6 tojáshoz 12 kanál cukor+12 kanál liszt). Így is finom ahogy te sütöd. A mi családunk nagyon szereti.Gratulálok!

Válasz

bojte hajnal üzente 14 éve

a férjem imádja a meggyes sütit ,kőszőnőm

Válasz

Marti Erika üzente 14 éve

Kedve Anita! Nagyon guszta,most itt a meggy szezon,majd kipróbálom.Köszönöm a rceptet!

Válasz

Havasi Gyöngyi üzente 14 éve

Kedves Anita!
Köszönöm szépen a receptet!

Válasz

Márok katalin üzente 14 éve

Köszönöm szépen a receptet!!!

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Na majd én leírom az igazi meggyes pite receptjét:

Kevert meggyes pite:

Hozzávalók:
10 dkg sütőmargarin
25 dkg porcukor
4 egész tojás
csipet só
25 dkg liszt
2 dl tej
1/2 csomag sütőpor, vagy szódabikarbóna 80. dkg meggy

Elkészítés: A puha margarint, 4 tojás sárgáját, 25 dkg porcukrot pici sóval jó habosra kikeverjük. Szakaszosan hozzáadjuk a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan összedolgozzuk. Végén széles mozdulatokkal, óvatosan belekeverjük a keményre vert tojásfehérjét, és sütőpapírral bélelt, vagy zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. Beleszórjuk a magozott meggyet, és lassan, közepes lángon tűpróbáig sütjük.
Ha kész porcukorral mehintjük.

Könnyű és finom!

Válasz

Márok katalin üzente 14 éve

Sajnos nincs recept.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Miért nincs recept írva egyik finomsághoz sem?

Válasz

Erdélyiné Morva Anikó Ildikó üzente 14 éve

Recepteket merre lehet megtalálni????

Válasz

veres lajos üzente 14 éve

jól néz ki csak a recept hiányzik kár

Válasz

Komáromi Ferenc üzente 14 éve

Nagyon jól néz ki.Ha még recept is volna.Akkor döfi

Válasz

Réti Boglárka üzente 15 éve

Nem tudja valaki, hogy hol van a recept leírva?

Válasz