Hegedűs Ancika üzente 15 éve
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Az előttem szólónak csak annyit, ahány ház, annyi szokás, olyan nincs hogy akkor én most megmondom a tutit a Kedves Mindenkinek !!!!!!!!!!!! és persze nem is tuti........
Holub Andrásné üzente 15 éve
Kedves Mindenki! Aki már főzött,valaha Pörköltet az tudhatná,hogy paradicsomot nem tesz bele,mert megkeményíti a húst .És a pörköltet soha nem öntjük fel,vízzel(azért pörkölt a neve,hogy a saját levében pörkölődjön),csak időnként pici borral vagy pici vízzel pótoljuk a szaftját..
Hegedűs Ancika üzente 15 éve
Évike! Legalább 3 óra hosszáig, de gyakorlott háziasszony érzi a fakanál kopogásán, hogy mennyire előrehaladott a fövése. Persze ha kiveszel egy nagyobb darabot, nyilván tiszta kézzel próbálod összenyomni, esetleg tépni róla egy szilánkot megkóstolni. Ha még nagyon "rágatja magát" akkor öregebb lehetett, tehát elképzelhető a 4-5 órán keresztül is kell főzni.
Balázs Éva üzente 15 éve
Bocs! Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy mennyi ideig főződ azt a szerencsétlen tyúkot, mert nekem soha nem lett puha pedig már néhányszor nekifutottam
Balázs Éva üzente 15 éve
Azt szeretném hozzáfűzni, hogy ha jár valaki zöldségesnél, vagy piacon akkor salit, barit, ubit, koviubit vásárol legalábbis a kiírás alapján. Ez már sajnos elfogadott, mint az, hogy mindennek az ára 99 Ft-ra végződik. Nem tudom mi a baj azzal a szerencsétlen 1.- forinttal.
Hegedűs Ancika üzente 15 éve
...teljes mértékben igazad van Laci . Tudod vannak tájak és tájszólások. A mi vidékünkön ezt mindenki ismeri, bocsánat, ha még ezt a rövidítést nem hallottad. Magyarok vagyunk, természetesen használjunk magyar szavakat. Az "ubi sali" magyar szó, csak rövidítve van. Én is nagyon sok rövidítéssel találkoztam már itt a "reciklubon" minden további nélkül elfogadtam, gondolva, hogy a recept feltevője úgy nevezi és kész. Tehát, ha jól értem nem a helyesírással van a gondod, hanem a rövidítésekkel. Én a jövőben odafigyelek és nem rövidítek.
Üdv.: Ancika
CSERNAI LÁSZLÓ üzente 15 éve
Na szóval! ha az ubi sali = uborka saláta, akkor a fenti recept "trendiül" igy van:
Tukcsi pörcsi
..az elmúlt vasárnap a második fogcsi ez a lábcsiban főtt tyukcsipörcsi,köményeskrumpcsival, és ubi- salival.
BLABLABLABLA! EMBEREK! Hová fajul ez Világ?? Mert most ez a divat, akkor így kell nekünk felnőtteknek írni, beszélni!
Magyar receptet Magyarul!
Magyaros,házi ételt magyarul! ne használjunk ilyen szavakat:P.L.
köszike,fincsi,pöri,süti,ügyi, és még sajnos, sorolhatnám sokáig!
Kérlek benneteket,ne vegyétek ezt tőlem" Magyarkodásnak",nem akarok magyarabbnak tűnni a magyarnál, Csak megpróbálok,helyesen írni,bár néha nekem sem sikerül Végül,de nem utolsó sorban,nem állt szándékomban senkit megbántani.
köszönöm, ha megértettetek.Üdvözlettel Csernai László
Tramita Rita üzente 15 éve
CSERNAI LÁSZLÓ üzente 15 éve
horváth géza üzente 15 éve
Szia kedves Ancika!
Nagyon szépen köszönöm a marha láb száras receptet,nagyon jól sikerült.
3,5kg marhalábszárról csináltam meg bográcsban és a család úgy döntött,hogy meg tartják a szakácsot,csak ez után árultam el nekik,hogy ki segitett a netről.
Ezt is meg csinálom és köszönöm szépen a leirást az nekem az irányadó.
Kicsimami a párom Túros rétest készitett hozzá,ő is nagyon ügyes szép tortákat tud csinálni.
még egyszer köszönöm:
Tisztelettel: Gades alias Horváth Géza
Tóthné Németh Ildikó üzente 15 éve
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve