Hornyák Gyongyi üzente 9 éve

Két napja csináltam, de már egy uvegel ki is urult, komolyan nagyon finom. csak gratulálni tudok

Válasz

Szarvas Istvánné üzente 10 éve

A paprikát félbe vágva teszem az üvegbe, és mikor ráöntöm a levét , így sem zárom le rögtön, nagyon sok levet elszív. Vigyázok a lég buborékokra is.

Válasz

Berecz István üzente 11 éve

Kedves Ancika!
Én is nagyon szeretem az almapaprikát savanyitva.És ugy raktam el,mint Ön.Azt a hibát viszont elkövettem,hogy egyből lezártam.Késöbb viszont láttam,hogy sok lé hiányzik belőle.Vagy is tényleg sokat beitt a paprika a léből.Fel bontottam és potoltam a levet.Remélem nem romlik meg.
István.

Válasz

zombori marika üzente 11 éve

Mi is nagyon szeretjük az almapaprikát én is olajosan készítem így zamatosabb.

Válasz

Sőtér Irénke üzente 11 éve

Az én családom nagyon szereti ezt a paprikát,igaz a félcsípőset.az én receptem: 2 kg kipucolt paprikához/a csokányát távolítom el/ kell 3 liter víz,2 dl 10 % -os ecet,2 evőkanál só,1 evőkanál cukor,3 evőkanál olaj,4 cikk fokhagyma,feketebors ízlés szerint.Mikor a szirupot felfőzöm,belerakom a paprikát,és főzés után üvegekbe rakom,majd felöntöm a sziruppal.A tetejére teszek egy pici szalicilt.nagyon finom,akinek van kedve próbálja ki.

Válasz

Sályi Tiborné Erzsike üzente 11 éve

Biztosan nagyon finom ez a paprika!


Bocsánat! Én az ecetet kicsit kevésnek találom!

Válasz

Handó Gézáné üzente 12 éve

A savanyúságot az alábbi felöntőlével készítem:
5 dkg só, 25 dkg cukor, 2 dl 20 %-os ecet, 2 liter víz, 1 dkg szalicil. Hidegen elkeverem, amíg a cukor és a só felolvad, utána beleöntöm az üvegbe, vagy a hordóba és lezárom. Egyedül az almapaprikához teszek 3 dl ecetet. Kata

Válasz

Kránicz György üzente 12 éve

A paprikát meg kell szurkálni,hogy ne szálljon fel.Kén helyett 0.3% citromsav megőrzi a fehér szint. K.Gy

Válasz

det ted üzente 13 éve

Csavaros tetővel még klasszabb, mert nem veszít a felöntött léből, és nem kap oxigént. 2 éven keresztül is megőrzi eredeti friss színét, és állagát. Én így csinálom

Válasz

micsko gitta üzente 13 éve

En mindig kifözöm--egy nagy fazekban az üveget (konyharuhat a fazek aljara)
a tetövel együtt,
az almapaprikat megmosom alaposan, felbevagom s telerakom az üveget,
a lé keszitese: a vizet felforralom, teszek bele sot, borsot, cukrot..s amikor mar langyos akkor
az ecetet..
langyosan a paprikakra öntöm, s fazekba teszem..s gyöngyözesig /ami kb. 70-80 Celsius fok) melegitem,lassu tüzön s azonnal elzarom.
Amikor kihül kiveszem, megtörlöm.
Semmi tartositot nem hasznalok!!
Az arányokat nem tudom, meg szoktam kostolni..s 20%-os ecetet hasznalok,de csak izles szerint. Enyhen edeskesre szoktam csinalni

Válasz

Botlikné Tóth Nádica üzente 13 éve

Sziasztok , esetleg nem tudtok valamilyen receptet, amibe nem kell tartositó szer, a szalicil és a borkénpor is nagyon veszélyes az egészségre.

Válasz

BORBÁS FERENCNÉ üzente 13 éve

Sziasztok,
Én hidegen rakom el . Uborkához:
5 liter vízhez 7,5 dl 20% ecet
1 kg cukor
5 ek só
2 kk borkénp
Paprikához: csak 40 dkg cukor
Hegyes késsel megszurkálni és kb.3-5 napig felönteni az elfogyott lét.
üdv:Borbás Marcsi

Válasz