[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Erzsébet!
Gratulálok,nagyon szép a torta.
Eszembe jutattad az esküvőmet ami 46 éve volt.Keresztanyám gyönyörü pólyásbaba tortát sütött, kettőt, egyik rózsaszín a másik kék pólyában volt.Sajnálom,hogy fényképek nem készültek,de gondolom akkor még nem sok embernek volt gépe.
Teszínhab biztos nem volt,a vajat habosra keverték cukorral,gondolom ezzel diszítették,de mivel színezték azt nem tudom.
Arra már nem emlékszem milyen íze volt,csak arra,hogy gyönyörü volt.
Bocsánat,kissé elkalandoztam.
Köszönöm neked Erzsike.
Szeretettel üdvözöllek.
Anna

Válasz

Kányási Józsefné Marika üzente 14 éve

Miért nem vitatkoztok egy másik tortánál a hulalán? Pont ezt kellet ki szemelni az oldalon biztos van rengeteg torta ami azzal van készítve.Be kellene fejezni ezt a vitát.Mindenki maga döntse el milyen habot használ ízlése szerint.Unalmas már egy témán lovagolni!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Akor pél panni azt mond meg nekem ,hogy a mai világba mi az egészséges?!Mert akár mit veszel már semi nem az .Nem merek venni a boltba zöldségesbe- sem már gyümit a 11 hónapos kisfiamnak,mert olyan permet íze volt.A bios dolgoktól meg a hasa fáj. Igaz a hullala csak inkább díszitésre alkalmas mi cukrászok ezt használjuk.De ha azt nézzük ,hogy mi a nem jó és jó akor sok kereskedő és vendéglátos be zárhatna.:(Miért a jilk paszta és a tojáspótló egészséges?Nagy üzemekbe használják.

Válasz

péli panni üzente 14 éve

nem egészséges a hullala

Válasz

Ónodi Erika üzente 14 éve

Nagyon ügyi vagy. A zselatint a hullalába teszed? Szerintem annélkül is nagyon jó állagú tejszinhabot kapsz belőle. Én barbitortához próbáltam.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ötletes,ízléses.
Ne hagyd,hogy elvegyék a kedved!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Torta jól néz ki, mindegy akármiből van, közben pöfög-röfög! Nálam a kinézet a fontos, s a kreatívitás!!!! Ez a lényeg! 5* !

Válasz

Magenta - üzente 14 éve

Ménesiné: Elképesztő, hogy te mindenkibe belekötsz!

Válasz

Kányási Józsefné Marika üzente 14 éve

Kösz Magdi !!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kányásiné, te itt labdába se rúghatsz, aki nem süt, ne dumáljon............

Válasz

Kányási Józsefné Marika üzente 14 éve

Na itt min vitatkoztok ?A butaságon ,a cukrászok is hulalát használnak.Ők is azt állítják ez a leg jobb .Azt hiszem és tudom ha tudnánk mit hogyan készítenek el igen nem ennénk semmit.Az E: betűk pedig egy kódot jelentenek amit újabban a vásárlók rossznak tartanak ,ha meg figyeljük a hulalá dobozán hova férne minden E betűsnek a teljes neve ?

Válasz

varga edit üzente 14 éve

Mi a baj a hulalával? Szerintem nagyon könnyű vele dolgozni,amikor még nem lehetett kapni a tejszínt sohasem sikerült felveni,így tejszínes sütit sem készítettem.Komoly bélrendszeri problémám van de a hulalátol sohasem lettem rosszul.Szerintem sokkal könnyebben emésztheő,mint a valódi tejszín.És amit megetetnek velünk az is tele van adalékanyagokkal!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Elnézést MAgdi elírtam a neved!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Egyetértek Urbán Hajnival.Nagyon is igaza van!:)

Válasz

Zsálya Lilly üzente 14 éve

Kedves Magdi!

Az hogy valakinek véleménye van és nem egy" bólogató jános", az még nem rosszindulat. Egyébként pedig azért látogatom az oldalt, hogy mások remekműveit!!!!!!!!! lássam, és természetesen, hogy ne lehessen azt mondani hogy a levegőbe beszélek, a sajátjaimat is megosztom. Nem fogom a későbbiekben sem azt mondani valamire hogy tetszik mikor nem. És azoknak a tagoknak írok véleményt a munkájáról, akinél úgy érzem, érdemes segíteni, mert tehetséges, csak kezdő, és jól jöhet neki a tanács.

üdv: Zsálya Lilly

Válasz

Urbán Magdi üzente 14 éve

Itt ezen az oldalon túl sok az "okostojás", aki mást sem tud mint kötekedni, leszólni a másik véleményét, hozzászólását! Tisztelet a kivételeknek!Csak azt nem értem, ha ennyire ráértek a másikkal foglalkozni, akkor mikor készítitek a remekműveiteket?Akár hulalával, vagy ilyen műízékkel?Azt hiszem búcsúzom innen, mert ennyi rosszindulatú emberrel még nem találkoztam!Nem hogy egymást segítenék azt keresik hol lehet a másikba rúgni!!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

És a cukrászati puncs szelet .Tudná sok ember miből készül akor megsem enné!De ez van, vannak olyan ételek sütemények ha tudnánk miből készül megsem enénk.:)De ez van :)Igen a hulala csak díszítésre a legeslegjobb.Kár azt nézni mi miből van régen még is tovább éltek az emberek és nem volt ennyi allergia sem.De mai világba nagyon sok a mű ez tény.ÜDV!

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Nézz meg egy vágóhidat! És tájékozódj egy kicsit alaposabban a zselatin ipari előállításáról!
Persze a legtöbb iparilag előállított élelmiszert nem enné meg az ember, ha tudná, hogyan készülnek. De a zselatin az átlagnál is milliószor undorítóbb.

Válasz

G. Ildikó üzente 14 éve

Már kinézetre is fantasztikus! Biztos nagyon finom lehet. Gratulálok hozzá!

Válasz

Zsálya Lilly üzente 14 éve

A zselatint csontból főzik. Pl. a húslevesbe is főzöl csontos hús, és ha a levest utána beteszed a hűtőbe megkocsonyásodik. Az is gusztustalan? sőt a jó kocsonya is attól lesz jó. tisztább mint a sok mesterséges izé, amitől rákot szerezhetünk.
A Lidl-ben kapható poharas tejszín igen jó minőségű. Sokszor próbáltam már.
Egyébként a tartós -igazi?- tejszínek között is van különbség. nem is kicsi.

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Mennyivel jobb a zselatin fix, mint a hulala?
Tudod, miből készül a zselatin? Vágóhídi hulladékból, szemétből. Gyomorforgatóan gusztustalan.
Egészségére annak, aki belerakja a süteményeibe!

Válasz

Urbán Magdi üzente 14 éve

Szia!Bocs, hogy bele szólók, de a LIDL-ben kapható poharas tejszin+dr oetker zselatin fix(utasítás szerint felverve) viszonylag hosszú ideig tartja a formáját!A Hulalát én sem szeretem!

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Az azért igen erőteljes túlzás, hogy a Hulala a legjobb tejszín, mert egyrészt nem tejszín, másrészt az íze fényévekre van a valódi tejszínétől. De díszítésre valóban nagyon jó.

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Nagyon szerencsés vagy, ha te olyan tejszínt tudsz venni, ami egy napig tartja a formáját.

Válasz

Zsálya Lilly üzente 14 éve

Természetesen vannak nagyon ügyesek, és igazán nem leszólni szeretnék senkit, csak mint ez a torta is, egy komoly vállalkozás annak, aki nem cukrász. Tehát szánjon rá több időt, és ne nagyolja el! ha még egy két tejszín (bocs hulala) csíkot ráhúz, akkor nem lenne az az érzése az embernek mintha most akarna darabjaira hullani a kosár.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én vedtem a héten parmalatot és túró lett belől és ki is dobtam.Mert retenett volt és dolgozni nem lehetett velle hid el tudom hogy kell készíteni a tejszínt cukrász vagyok.Igaz a cukrászdákba nincs fini sütemény én is ha itthon dolgozom csak háziasan készítem.Rendelésem van rendesen .És ha meg nézed vannak nagyon ügye csajszik !Te cukrász vagy?(Tejszínbe csak a hulala.)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ahoz képest ,hogy nem vagy cukrász ügyes vagy!!!Én már 14éve cukrász vagyok.Sok ügyes csajszi van !!!!A fiatalok meg tanuljanak itt lehet!!!

Válasz

Zsálya Lilly üzente 14 éve

Bocs hogy akadékoskodom, de a cukrászok többsége csak az olcsó hozzávalókat használja, ami tele van káros adalék anyagokkal, és nyilván csak a haszon számít, tehát nem mérvadó. (Tisztelet a nagyon kevés kivételnek!)
Azon kívül a tejszínt jól lehűtve kell felverni, és valóban oda kell figyelni, hogy ne verd túl. Ámde nem túró lesz, hanem nagyon finom vaj. nem kell kidobni, hanem a savót leönteni, megformázni, és mehet a hűtőbe.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

ZSálya Lillynek!Cukrász üzemek nagy részei is a hulalat használja és otthoni célra is nagyon jo.A többi tejszín vacak ha csak nem somlóira akarod rá nyomni,mert dolgozni nem igazán lehet csak a hulalával.Főleg figura tortára.JA és elég jó ízű.Aki meg nem szereti a tejszínt van marcipán ,de a legolcsóbb a tojáshab.És marcipánba sem mindegy milyet veszel!Ja és még annyit ,hogy sokan nem cukrászok,de nagyon ügyesek akik raktak fel süteményeikről tortáikról képet van köztük akik prófi cukrászok lehetnének!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ez tény a hulala tejszín a legjobb hisz cukrászok tejszíne nagyon jo velle dolgozni és nem esik össze .Én a héten vedtem egy másik fajta tejszínt a parmalatot ,de katasztrófa ugyan úgy készítettem mind a hulálát és a vég- eredmény túró lett belőle.:(

Válasz

Bordás Gabriella üzente 14 éve

A Hulalaban is van tejfehérje,azt ugye tudod?Az én lányom is tejallergiás volt,és ezt sem volt szabad egye.Én zabtejszint használtam.

Válasz

Komjáti Marietta üzente 14 éve

Szerintem, nagyon ötletes és dekoratív.Mi csak a Hulalát használjuk mert a gyermekeim tej allergiások, szerintem nagyon ügyes vagy csak így tovább.

Válasz

Zsálya Lilly üzente 14 éve

Lehet kapni habfixálót, de jó minőségű tejszín magában is megáll 1 napig.

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Szerinted igazi tejszínből meddig tartana ez a díszítés?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon jó az ötlet, és a kivitelezés is, nekem a színe nem jön be, de ez nem számít, a HULALÁVAL jó dolgozni, ki tudja mi van a többi igaziban is, és még senki nem halt meg tőle, csináld tovább, jó ez a hobbi!!!! 5*

Válasz

Zsálya Lilly üzente 14 éve

KIcsit több türelmet kívánok neked, mert- szerintem- az elképzelésed jó,csak egy kicsit elnagyoltad az elkészítést.
A másik: a hulala valami növényi minősíthetetlen vacak. tudom, hogy az igazi drágább, de legalább otthonra, magunknak NE vigyük be a rossz minőséget, a nagy gyártók úgyis csak azt használják. Már szinte sehol nem kapsz egy jó minőségű süteményt. És már otthon sem?

Válasz