Koszta Zoltánné üzente 14 éve

Próbáljátok ki úgyis ahogy én szoktam: a tojásba apróra vágott kaport rakok és ebbe mártom az enyhén sózott cukkiniszeleteket, és csak addig sütöm, amig a panir szép aranyszínü lesz, igy a cukkini finom ress marad, nem lágyul el.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Arról tényleg nem is írtam, hogy a cukkínit felkarikázás után megsóztam egy kicsit és néhány percig állni hagytam. Ennek annyira semleges az íze, hogy muszáj egy pici sóval meghinteni. Az eresztett levet leöntöttem alóla és jöhetett a panír. Ilyen rövid idő alatt nem ereszkedik meg a zöldség.

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Amit a fűszernövényekről, hagymáról írsz, azzal maximálisan egyetértek.

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

A Vegeta 75%-a só. Van még benne némi zöldség, cukor és persze ízfokozó meg más mesterséges adalékanyagok. Ja, és jó sok döglött rovar.

Válasz

Óvári Győzőné üzente 14 éve

A sok só valóban káros a vesére ezért használok füszerkeveréket.A fokhgyma meg érelmeszesedés kialakulását késlelteti.A borsikafü meg a borsot váltja ki,nagyon finom.,a kakukkfü meg hurutos köhögés ellen haszálhat,és igy tovább.A cukkini atért használható fel sokféle képpen,mert nincs jeleges ize,.Ajánlom,hogy nézegessétek a füszereket ugyis mint gyógyszer alapanyagokat.De tényleg ne sózzatok sokat.A Vegeta és társai azért jobb mint a só mert még füszeres ize is van.

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Látod, nekem erről más a véleményem: szeretek minél kevesebb sót és erős ízű fűszert használni. Szeretem kiélvezni az alapanyagok valódi ízét, ahelyett, hogy minden ételt vegetaízűvé tegyek.
De hát ez is ízlés kérdése.
Bár az biztos, hogy a sok sózás egészségtelen.

Válasz

Óvári Győzőné üzente 14 éve

A cukkinit ne sózátok be csak sütés előtt,de Vegetával vagy különleges füszerkeverékkel /LIDLIBEN kapható/:, vagy mindkettővel és fokhagymával.ezeket megismételjük .Viszont érdemes megszórni granulált fokhagymával.A felvert tojásba most már bővebben tehetünk sót ki hogy szereti de a füszereket okvetlen.Lehet csak lisztben és füszeres tojásban,vgy morzsában amibe egy kis sajtot reszelünk.Igy a zöldség puha és füszeres lesz.A füszereket érdemes sokat használni,probáljátok meg jobbak lesznek az ételek.

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Ez ízlés kérdése. Van, aki puhán szereti a zöldséget. Mi inkább haraphatóan, roppanósan.

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Nem cukrász, mint neked. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Azért kell besózni hogy így is puhuljon,ne kelljen sokáig sütni,meg talán az íze is jobb lesz...én is így csinálom, és nem nyúlik, nem trutyis...

Válasz

Kígyós Sándorné Katalin üzente 14 éve

Hát igen ez nagyon finom lehet igy is, mert én eddig mindig csak a morzsával sütötem. De igy nagyon gusztusos. Lehet hogy lenézek a kertbe és megnézem hogy mekorra már a cukkini, és én is elkészíttem ebben a fomában is. És azt tudták,hogy a cukkini télen is élvezhető ha karikára vágva a fagyasztóbba eltesszük. Bármikor előlehet venni,és télen is élvezhetjük a cukkini izét.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Te Csillag Virág!!Te neked mi a szakmád?

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

Minek sózva állni hagyni???
Azzal éppen a ropogósságát veszíti el. Egy nyúlós trutyi lesz belőle, mire megsül.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Annyit én hozzáteszek, mert fontos!! A cukkinit amikor felszeltük, besózva állni hagyjuk , egy jó 10 percet! Levétől leitatva, a többi, a leírás alapján! Hajni

Válasz