Kányási Józsefné Marika üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Kedves Ilonka! Beütöd a keresőbe: almás krémes: Rengeteg előjön, szerintem a Virtus.hu-n van ehhez a leghasonlóbb recept.
Molnár Sándorné üzente 14 éve
Juhász Márta üzente 14 éve
Elnézést kérek, hogy csak ilyen későn reagálok, ez az elfoglaltságomból adódik. A recept nem titkos, de Kányási Józsefné Marika receptje a helyes, tehát az, amelyikben a krémbe a tojásfehérjét kell belekeverni.
Utóirat: A főnökömnek meg szólok, hogy utalja át Marikának a reklámért járó díjat, mivel annál a cégnél dolgozom, amelyik a Hulala tejszínt importálja. :-))) Úgyhogy küld el Marika a bankszámlaszámodat! :-))
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Kányási Józsefné Marika üzente 14 éve
Lehet ez sem ugyan az ,de találtam egy olyat ami hasonlít ,jónak tűnik !
Almás krémes, ahogy én csinálom
Orsika - 2009.04.16 09:17
Egy kedves ismerősöm többszöri kérésének teszek most eleget azzal, hogy közkinccsé teszem azt a receptet, ami tavaly karácsonykor osztatlan sikert aratott családom körében.
Először felsorolom a hozzávalókat:
A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 4-6 evőkanál cukor (ízlés szerint)
- 1 kg alma
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 1 liter víz
- 6 evőkanál cukor
- 6 tojásfehérje
A tetejére:
- 5 deciliter Hulala habtejszín
És akkor nézzük, hogy is kell elkészíteni. Ne izguljatok, nem túl bonyolult, és a végén senki nem mondja, hogy nem a cukrászdából való (feltéve, ha nem szúrtok el valamit :).
A 6 tojásból piskótát kell sütni (a fehérjét elválasztjuk a sárgájától, a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a cukor másik felével habosra kevert sárgáját, és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet), úgy, hogy a sütőpapírral kibélelt tepsi aljára almaszeleteket teszünk. Az almaszeletekre öntjük a kikevert tésztát és így megsütjük, kb. 180 fokra előmelegített sütőben, 30-45 perc alatt, tűpróbáig.
Amikor megsült, kiborítjuk, leszedjük a sütőpapírt, ekkor az almás fele van felül. Ide jön majd a krém.
A 4 csomag pudingport 2 evőkanál cukorral és az 1 liter vízzel sűrűre főzzük. 6 tojásfehérjéből 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk és a még meleg pudinghoz keverjük. Ezt a krémet rákenjük a tészta tetejére, amikor már majdnem kihűlt.
Végül a Hulala tejszínt felverjük, jó keményre, és a tészta tetejére kenjük. Ne próbálkozzatok más tejszínnel: én egyszer másfélét vettem, de az nem volt jó. A Hulala tutira jó, semmit nem kell hozzáadni (a gyártó utalhatja a pénzt a reklámért :)).
Az utolsó előtti lépés, hogy fahéjjal megszórjuk a tetejét.
S hogy mi az utolsó lépés?
Zárjátok magatokra az ajtót, és jó étvágyat!
(Várom a visszajelzéseket azoktól, akik kipróbálják!)
Orsika rovata (orsika.virtus.hu)
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Palkó-K Csilla üzente 14 éve
En ezt a receptet talaltam,
Tésztához;1,5 kg savanykás alma ,8 tojás,3 ek víz,20 dkg liszt,18 dkg porcukor,1/2 cs sütőpor
Krémhez;0,5 l tej;2 cs vaníliás pudingpor,18 dkg porcukor,25 dkg margarin,250 ml tejszinhab
ELKESZITES
Egy 15 x 30cm-es tepsit kibélelünk alufóliával.
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd a tepsibe rakjuk egyenletesen eloszlatva.A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől.A sárgákat elkeverjük a porcukorral, a vízzel, és a sütőporral összekevert liszttel.A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgás masszához keverjük.Az így készült massza az almára öntjük.Az egészet előmelegített sütőbe tesszük, majd tűpróbáig sütjük. Az első 10-15 percben kb 175 fokon, majd 120 fok körül.Ha kész, a tésztát kiborítjuk a tepsiből és a fóliát lehúzzuk róla. Amíg a tészta sül, a pudingporból a tejjel krémet főzünk.Majd a porcukrot a margarinnak habosra keverjük.Ha a puding kihűlt, belekeverjük a porcukros margarint.Tetejére rátesszük a felvert tejszinhabot és megszórjuk kakaóporral.
hajdu ildikó üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
v ida Mária üzente 14 éve
Orban Rozalia üzente 14 éve
Gőllei Szilvia üzente 14 éve
Juhász Márta üzente 14 éve