Kányási Józsefné Marika üzente 13 éve

Kicsit le kell görgetni a hozzá szólásokba és ott van a recept . Én ezt sütöm nagyon finom!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Ilonka! Beütöd a keresőbe: almás krémes: Rengeteg előjön, szerintem a Virtus.hu-n van ehhez a leghasonlóbb recept.

Válasz

Molnár Sándorné üzente 13 éve

Nagyon finom lehet de nem találom recept hol van?

Válasz

Juhász Márta üzente 14 éve

Elnézést kérek, hogy csak ilyen későn reagálok, ez az elfoglaltságomból adódik. A recept nem titkos, de Kányási Józsefné Marika receptje a helyes, tehát az, amelyikben a krémbe a tojásfehérjét kell belekeverni.

Utóirat: A főnökömnek meg szólok, hogy utalja át Marikának a reklámért járó díjat, mivel annál a cégnél dolgozom, amelyik a Hulala tejszínt importálja. :-))) Úgyhogy küld el Marika a bankszámlaszámodat! :-))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ez már inkább az, viszont mitől olyan sötét az alja, illetve az a része ami a teteje volt, egy kicsit túl sűlt volna?

Egyébként nagyon jól néz ki, finom is lehet.

Köszönet Marikának hogy idehozta.

Válasz

Kányási Józsefné Marika üzente 14 éve

Lehet ez sem ugyan az ,de találtam egy olyat ami hasonlít ,jónak tűnik !

Almás krémes, ahogy én csinálom
Orsika - 2009.04.16 09:17

Egy kedves ismerősöm többszöri kérésének teszek most eleget azzal, hogy közkinccsé teszem azt a receptet, ami tavaly karácsonykor osztatlan sikert aratott családom körében.



Először felsorolom a hozzávalókat:
A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 4-6 evőkanál cukor (ízlés szerint)
- 1 kg alma
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 1 liter víz
- 6 evőkanál cukor
- 6 tojásfehérje
A tetejére:
- 5 deciliter Hulala habtejszín


És akkor nézzük, hogy is kell elkészíteni. Ne izguljatok, nem túl bonyolult, és a végén senki nem mondja, hogy nem a cukrászdából való (feltéve, ha nem szúrtok el valamit :).
A 6 tojásból piskótát kell sütni (a fehérjét elválasztjuk a sárgájától, a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a cukor másik felével habosra kevert sárgáját, és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet), úgy, hogy a sütőpapírral kibélelt tepsi aljára almaszeleteket teszünk. Az almaszeletekre öntjük a kikevert tésztát és így megsütjük, kb. 180 fokra előmelegített sütőben, 30-45 perc alatt, tűpróbáig.
Amikor megsült, kiborítjuk, leszedjük a sütőpapírt, ekkor az almás fele van felül. Ide jön majd a krém.
A 4 csomag pudingport 2 evőkanál cukorral és az 1 liter vízzel sűrűre főzzük. 6 tojásfehérjéből 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk és a még meleg pudinghoz keverjük. Ezt a krémet rákenjük a tészta tetejére, amikor már majdnem kihűlt.
Végül a Hulala tejszínt felverjük, jó keményre, és a tészta tetejére kenjük. Ne próbálkozzatok más tejszínnel: én egyszer másfélét vettem, de az nem volt jó. A Hulala tutira jó, semmit nem kell hozzáadni (a gyártó utalhatja a pénzt a reklámért :)).


Az utolsó előtti lépés, hogy fahéjjal megszórjuk a tetejét.


S hogy mi az utolsó lépés?
Zárjátok magatokra az ajtót, és jó étvágyat!


(Várom a visszajelzéseket azoktól, akik kipróbálják!)


Orsika rovata (orsika.virtus.hu)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ez egy nagyon jó recept, de nem ezé a sütié, látszik a tészta alja kicsit jobban meg van sülve, vagyis elvileg a teteje. Amit írsz annak más a kréme, ez úgy néz ki, mint a krémes, habbal van keverve szerintem, talán egyszer megtudjuk, hacsak nem titkos a recept.

Válasz

Palkó-K Csilla üzente 14 éve

En ezt a receptet talaltam,
Tésztához;1,5 kg savanykás alma ,8 tojás,3 ek víz,20 dkg liszt,18 dkg porcukor,1/2 cs sütőpor
Krémhez;0,5 l tej;2 cs vaníliás pudingpor,18 dkg porcukor,25 dkg margarin,250 ml tejszinhab
ELKESZITES
Egy 15 x 30cm-es tepsit kibélelünk alufóliával.
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd a tepsibe rakjuk egyenletesen eloszlatva.A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől.A sárgákat elkeverjük a porcukorral, a vízzel, és a sütőporral összekevert liszttel.A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgás masszához keverjük.Az így készült massza az almára öntjük.Az egészet előmelegített sütőbe tesszük, majd tűpróbáig sütjük. Az első 10-15 percben kb 175 fokon, majd 120 fok körül.Ha kész, a tésztát kiborítjuk a tepsiből és a fóliát lehúzzuk róla. Amíg a tészta sül, a pudingporból a tejjel krémet főzünk.Majd a porcukrot a margarinnak habosra keverjük.Ha a puding kihűlt, belekeverjük a porcukros margarint.Tetejére rátesszük a felvert tejszinhabot és megszórjuk kakaóporral.

Válasz

hajdu ildikó üzente 14 éve

nagyon fini lehet.de hol van a recept????????????

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

biztos finom lehet és nagyon guszta. a recept?????????

Válasz

v ida Mária üzente 14 éve

Nagyon guszta, biztosan finom is. Ki fogom próbálni. A recept hol található?

Válasz

Orban Rozalia üzente 14 éve

Nagyon jól néz ki ! A receptet hol lehet megtalálni ?

Válasz

Gőllei Szilvia üzente 14 éve

Nagyon, ez finom. ugyan csinálni is almás krémes.

Válasz

Juhász Márta üzente 14 éve

Imádom!

Válasz