kovacs ildi üzente 12 éve
Kányási Józsefné Marika üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Nem értem hogy a klubvezető, vagy a moderátor miért nem rakja a kép alá a receptet, vagy aki felrakja a képet, miért nem írja be a receptet azonnal.
3 bit szelet! (Egyébként aláírtam a képnek :-)
Íme a recept:
Tészta: 7 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 4 púpos evőkanál liszt, 1 cs. sütőpor
A fehérjéből kemény habot készítünk, tovább keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk diós-lisztes-sütőporos keveréket. Megsütjük (én kb. 20 percig sütöttem, nem sütöttem addig mint pl. egy piskótát).
Krém: 7 tojássárgája, 20 dkg cukor, 2 cs. vaníliapudingpor, 6 dl tej, 25 dkg margarin, 1 cs. háztartási keksz, kevés tej és kávé, 10 dkg étcsokoládé.
A tejet feltesszük forrni, a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, a tejből teszünk hozzá, és belekeverjük a pudinport is. A felforrt tejhez keverjük a tojásos masszát. Ha kihült a krém belekeverjük a margarint is. A krémet ketté vesszük és egyik felébe 10 dkg olvasztott csokoládét keverünk.
Sütemény összeállítása: tészta - fehér krém - keksz(tej-kávé keverékbe mártva, csak egy pillanatra)- csokoládés krém- tejszínhab (2dl Hulala vagy 5 dl tejszín 2 cs. habfixálóval) - tetejére csokoládé reszelék.
Süssétek meg! Nagyon finom!
Kányási Józsefné Marika üzente 12 éve
kovacs ildi üzente 12 éve
Juhász Márta üzente 14 éve
zombori marika üzente 14 éve
megcsináltam a 3bit szeletet, igaz torta formában nagy sikert aratott, köszönöm a recept megosztását
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Juhász Márta üzente 14 éve
Varga Istvánné üzente 14 éve
Nagyon jól néz ki biztosan megsütöm az ünnepekre , köszönöm a receptet is . sok süténél az a baj,hogy nincs kiirva a recept.
Juhász Márta üzente 14 éve
beatrix kovács üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Juhász Márta üzente 14 éve
Kedves Vera! Nekem elég volt, hogy egy pillanatra mártottam a kávés keverékbe a kekszet, mivel én csak egy sort raktam belőle és azt is alul-felül krém vette körül, és így megpuhult.
Timea! Nagyon szívesen. :-)
Csabai vera üzente 14 éve
Megsütöttem,de hullala nélkül.A csoki krém tetejére tettem még egy sor kekszet
és leöntöttem csoki mázzal.Nagyon finom lett,de aki kipróbálja annak azt tanácsolom várja meg amig a kávés-tejet teljesen beissza a keksz és csak utánna a máz.Az enyémnek ezaz egy hibája lett
Budai Tímea üzente 14 éve
Juhász Márta üzente 14 éve
3 bit szelet! (Egyébként aláírtam a képnek :-)
Íme a recept:
Tészta: 7 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 4 púpos evőkanál liszt, 1 cs. sütőpor
A fehérjéből kemény habot készítünk, tovább keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk diós-lisztes-sütőporos keveréket. Megsütjük (én kb. 20 percig sütöttem, nem sütöttem addig mint pl. egy piskótát).
Krém: 7 tojássárgája, 20 dkg cukor, 2 cs. vaníliapudingpor, 6 dl tej, 25 dkg margarin, 1 cs. háztartási keksz, kevés tej és kávé, 10 dkg étcsokoládé.
A tejet feltesszük forrni, a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, a tejből teszünk hozzá, és belekeverjük a pudinport is. A felforrt tejhez keverjük a tojásos masszát. Ha kihült a krém belekeverjük a margarint is. A krémet ketté vesszük és egyik felébe 10 dkg olvasztott csokoládét keverünk.
Sütemény összeállítása: tészta - fehér krém - keksz(tej-kávé keverékbe mártva, csak egy pillanatra)- csokoládés krém- tejszínhab (2dl Hulala vagy 5 dl tejszín 2 cs. habfixálóval) - tetejére csokoládé reszelék.
Süssétek meg! Nagyon finom!
Budai Tímea üzente 14 éve
Budai Tímea üzente 14 éve
Nagyon fincsó lehet. Ha jól látom, valami pudingos - kekszes - piskótás finomság. Nyami. De a recept tényleg jó lenne. Köszi. :)
Gőllei Szilvia üzente 14 éve
Orban Rozalia üzente 14 éve
Czabány Ilonka üzente 14 éve