[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Megnéztem azt az oldalt! Nagyon jó! Azzal a különbséggel, hogy nem dessertmester, hanem desszertmester.hu:) De nagyon-nagyon tetszik!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon köszönöm. Mindig jól jönnek az ilyen információk. Majd szétnézek akkor.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szia!Ha segíthetek Én a Desszertmesternél vettem forgatható tortatartót, 5000 Ft volt.nagyon jó rajta dolgozni, és nagyon masszív. ( Dessertmester.hu-termékek-dekoráció-eszközök-tortadíszítő állvány)

Lehet tőlük neten rendelni, vagy Budán a Pengő utcában van egy üzletük, ott is meg lehet vásárolni, más egyebekkel együt.Nagyon jó dolgaik vannak.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Tipp : Amíg nincs jobb, egy magasabb konzervdobozra, vagy pl. egy befőttes üvegre nem lehet rátenni azt a tortát és azon forgatni ?
Mondjuk a kerek tortasütő forma aljára visszatesszük a krémmel betöltött sütit, azt meg az előbb említett "segédeszközre" és ha nem is pörög magától, de kézzel szakaszosan forgatva.... talán... vagy nem ??? Nincs jobb ötletem, de ha nem jó, legalább mosolyogtatok egy kicsit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm. Jó tudni ilyeneket. Szépen lassan az ember mindent beszerez magának. Sok holmival úgy voltam, hogy vettem annakidején, de nem voltak használva, elkeveredtek, anyukáméknál maradtak, stb. Most apránként megint mindent újra beszerezhetek. De ezek nem árak értük, úgyhogy van értelme mindenképpen.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Igen a gyerek az sokat számít, én is amióta az unokám megvan, azóta csinálok tortákat, sütiket addig is tudtam.
Az a forgatható akármi kapható volt a METRÓ ban, talán 4 ezer körül, mostanában nem néztem, nekem van egy műanyag torta tartó és szeletbejelölő, amit a SPÁRBAN lehet venni 5százért, az aztalon nagyon könnyen forgatható, könnyű egy nagy késsel alányúlni és áttenni a tálcára a tortát. Teszek fel róla képet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Igen:) Nem semmi az ára annak az állványnak. Szerintem lehet, hogy egyszerűbb lenne egy asztalossal készíttetni. Nem lehet az olyan bonyolult. Mindenesetre inspiráló a gyerek a háznál:) Valószínű, vérszemet kapok, aztán elkezdek tortákat készíteni. Nekem a fontant bevonat piszkálja a fantáziámat elsősorban, de az első nekifutásra nem jött össze (mézes, porcukrosat készítettem, nem pillecukrosat), így egy kicsit elkeseredtem. Túl híg volt a megadott anyagok alapján. Lehet, hogy egyszer bepróbálkozom a pillecukrossal is.

Válasz

Palotás Gáborné IIus üzente 13 éve

EZ AZ kitartás sok videót megnéztem én is nagyon jók .Díszítő kelléket meglehet vásárolni SŐREGI CUKRÁSZ KELLÉKEK EGy helyen láttam álványt 16 ezerért a fiam azt mondta hozzam be a lemezjátszót és már forog is na de ez vicc kicsit ggyors lenne azt hiszem üdv

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm:) Közben én is elkezdtem nézegetni a youtube-ot, és arra már rájöttem, hogy sokkal több tejszínnel kell dolgozni, mint ahogy én azt gondoltam, és a vastagsága már eleve sokat segít. Azt még nem tudom, hogy kell-e alája a krémből egy réteg, de azt már igen, hogy nagyon jól jönne egy olyan forgatható állvány, amit a profik is használnak. Kerestem a neten kicsit, de nem nagyon találtam, csak tortaállványokat...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

"...mert bénáztam most az oldalával rendesen"
Nnna, ha ilyen egy bénázás, itt már sok baj nem lesz !
Ügyes vagy, szerintem jó az oldala is, de csatlakozom az előttem szóló Vass Lászlónéhoz. Aki nem cukrász és így kezd, az előtt le a kalappal !
A kicsi gyerekek nem az ilyen részletekre figyelnek, hanem a színek vonzzák őket, no meg az ízek ! Nem is érdekli őket, hogy ez lehetett volna-e simább !
A You Tube -n sok videót találsz a tortadíszítésről, én gyakran bámulom :-)) az ott látható ügyes kezeket.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ok, jövő héten tesztelem az új információkat és magamat! Köszönöm. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Amennyiben a kinyomóval akarod csinálni, elég ha függőleges csíkokat húzol, nem muszáj elsimítani, a tortadarát nem kell egyenletesen, csak rádobálod. a mandulát rárakosgatod, kicsit macerás, viszont jól mutat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nem baj, köszönöm. Annyira kis puha volt ez a torta, hogy ezzel nem nagyon tudtam volna lazán gurigázni:) Most azon gondolkodom, hogy azzal a kinyomóval, amivel a habrózsákat csinálom, azzal fogom körbenyomni a tetejéig az aljától, és utána simítom el. Ez a dekorálás még valahogy nem jut el az én agyamig..., hogy utána valamit egyenletesen rászórjak. Magas... Ezt egyszer valakitől látnom kell, hogy hogy is van, mire is gondol az, aki jótanácsként írja. Én ilyen vagyok:( Könnyen tanulok a látottakból, de leírva nem mindig fogom fel:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nahát, nahát, ugye megy ez csak akarni kell, elsőre nem is olyan rossz.

Az oldalához ha adhatok tanácsot, amikor bekened a torta oldalát és nem vagy megelégedve vele, milőtt atetejét is bekened, vegyél darált háztartási kekszet és tegyél egy lapos tányérra egy maréknyit.
A tortát vedd a két kezed közé és lazán gurigázz a kekszben vele, vagy tedd a torta forma aljára vissza és egyik kezedben a torta, másikkal az oldalához rakod a kekszet, vagy babapiskótából morzsát.
Szórhatod tortadarával is, szeletelt mandulával amit picit megpörkölsz.
Még annyit, ne azon a tálcán csináld amelyiken tálalod, vagy ha igen akkor rakjál alá papir csíkokat amit aztán ki tudz húzni alóla, tiszta marad a tálca.

Remélem nem baj hogy ezeket leírtam, további sikerélményeket kvánok!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Hát, köszönöm:) Befalták, úgyhogy olyan rossz nem lehetett:) Kicsi lányomnak meg állandóan epres dolgok a kívánságai. Idén még nem próbálkozom meg a Barbie-tortával, de nem halok meg anélkül, hogy meg ne történjen!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ildikó!
Szép és finom is a tortád.
Gratulálok!
Mi,nem vagyunk cukrászok,felszerelés sincs hozzá,hogy nagyot alkossunk.
Az a lényeg,hogy finom legyen!
Szép további napot kívánok:Edit.

Válasz