Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Serfőző Éva indította 16 éve
Sziasztok! Én nagyon szeretek a konyhában varázsolni:) Arra gondoltam, hogy indítok egy sorozatot, mindig más témában. Ide olyan recepteket írjunk, amiknek az ötlete a mi fejünkből pattant ki, mi magunk kísérletezgettünk az arányokkal, összetevőkkel, grammokkal és csipetekkel, hogy a végeredmény "valami más" legyen, olyan étel, amiről elmondhatjuk: az én receptem! Kezdjük valami könnyű, egyszerű fogással, a salátával. Várom a különleges recepteket, házi specialitásokat!
Hozzászólások eddig: 14
Sárik Mária üzente 16 éve
Szendvicstorta készítése.
Hozzávalók: Egy csomag szeletelt kenyér, 15 dkg szendvicssonka, amit le kell darálni, 15 dkg májkrém, 1 tubus kolbászkrém, 2 doboz sajtkrém, 20 dkg vajat három felé osztom és belekeverem a szendvicssonkát, a májkrémet, a kolbászkrémet. A szeletelt kenyeret megkenem, a szendvicssonkával, a májkrémmel a sajtkrémmel, a kolbászkrémmel. Ezt addig folytatom mig meg nem kentem az egész csomag kenyeret. Ugyan úgy egymáshoz illesztem, mint ahogy csomagolva van. A kenyeret kivülről is be kell kenni vagy vajjal, vagy sajtkrémmel. Én inkább az utóbbit szoktam használni. Ennek a bekenéséhez is kell 1 doboz sajtkrém. Ezt szépen lehet díszíteni. Én különböző színű kaliforniai paprikával szoktam diszíteni. Apróra összevágom és rányomkodom. Sárga, piros, zöld. Lehet másképp is, uborka, paprika, paradicsom. Különböző formákat lehet alkotni rá. Torta szeleteket vágunk. Nagyon gusztán néz ki. Eddig még mindenkinél nagy sikert aratott. Zöldsalátával tálaljuk.
Hegedűs Ancika üzente 16 éve
Sziasztok!
Ez az én kedvenc süteményem, mert nem sok baj van vele: Leírom Nektek a receptjét, jó?
Diós-almás sütemény:
4 közepes almát meghámozunk, kivesszük a magházukat, majd szeletekre daraboljuk (3-4 mm). Meghintjük némi fahéjjal, összerázzuk és félretesszük.
Leütünk 4 tojást, úgy hogy kettévesszük a fehérjét és sárgáját. A 4 tojás sárjáját habosra keverünk egy 2dl-es bögrényi cukorral. Ha már jó fehér, szakaszosan hozzáadunk 2 dl. étolajat (s másfél bögre átszitált lisztet, melyet előzőleg 1 csomag sütőporral elkevertünk, végül lazán a tojások keményre felvert habját. Utána óvatosan, hogy össze ne törjön a massza, beleforgatjuk a fahéjas almát. Jó sűrű lesz a tészta, de nem baj. Sütőpapírral bélelt tepsibe símítjuk, hogy ne lógjanak ki almaszeletek. Tetejére jó durvára tört vagy vágott diót szórunk.
190 C'-on 25-30 percig sütjük, de majd látod a pirulását. Ha kihült csokimázzal bevonjuk, kissé rücskös lesz a diótól, de azért nagyon jó (vagy egyszerüen csak porcukorral meghinted).
Ajánlom mindenkinek
Hegedűs Ancika üzente 16 éve
Vanda!
Ezt a tésztasalátát én is ismerem, szoktam is készíteni. Szinte csak egytál ételként, mert nagyon kiadós és nagyon jól lehet lakni belőle! Nálunk is szereti mindenki.
Seregi Barbara üzente 16 éve
Barbi saláta
Sokak kedvence lett, mióta a munkahelyemen egyszer megkóstolták.
Spagettit kell főzni, leszűrni és kihűteni. Addig elkészítjük a saláta ízesítését. Tejfölt majonézzel elkeverünk, ízesítjük mustárral, sóval, pici cukorral, borssal, zúzott fokhagymával és sok-sok kaporral. Sonkát, színes kaliforniai paprikát, uborkát,csíkokra vágunk ( igazából jöhet bele bármi amit szeretünk: kukorica,gomba) , összekeverjük a tésztával és a mártással. Jó, ha egy éjszakára magára hagyjuk hogy az ízek átjárják a tésztát. Próbáljátok ki! Beleszerettek!!
Kóti Zsóka üzente 16 éve
Ananászos - almás savanyú káposzta
70 dkg savanyú káposztát (ha nagyon savanyú mossuk ki) apróra vágunk, és 1 kanál olívaolajra tesszük párolódni. Kevés vizet önthetünk alá, ne kozmáljon le.Fedjük le. Hozzátesszük az aprított ananász konzervet, majd 10-15 perc múlva 2 megmosott almát kicsumázva beleaprítunk.. Pár percig pároljuk még együtt, és 2-3 teás kanál cukorral ízesítjük. Borsot, babért, és köménymagot tehetünk hozzá, mert a mai káposztákból kispórolják a fűszert.
Sültek mellé kiváló...
Nagyné Németh Éva üzente 16 éve
Ez érdekesen hangzik, én eddig a padlizsánt nem sok formában próbáltam ki, s leginkább rántva, s ha elég zsenge nem húzom le a héját.
Így nagyon szeretjük, s amúgyis ki akartam próbálni más recepteket is, ez tetszik annak ellenére, hogy pl. én nemigen kedvelem a joghurtot, pl. az ubisalit tejfölösen sem, pedig a tejfölt imádom, min a padlizsánt is nagyon.
Úgyhogy egy próbát megér. A fiam viszont minden összetevőjét szereti.
Viszont lenne nekem is egy kérdésem: valahol azt olvastam, hogy a padlizsán nem érintkezhet fémmel, máshol azt, hogy ez tévedés. Most akkor végülis melyik igaz? Az alufólia ugyanis végülis fémes anyag.
Habár én eleve furcsállottam ezt, mert ugyebár a kés éle is fém, s nekem még soha nem feketedett meg a padlizsán.
Talán inkább hosszabb ideig tartó állás esetén előfordulhat (mint ahogy sok gyümölcs,zöldség megbarnul,megfeketedit ilyenkor, ez viszont megelőzhető pár csepp citromlé rácsepegtetésével. Almánál, baracknál,gombánál kipróbáltam, tényleg így van.
Tüzkö Józsefné üzente 16 éve
Markovics Sándorné Kati üzente 16 éve
Én a padlizsán salátát készítem a legszívesebben, a férjem is nagyon szereti, joghurtosan csinálom.
2 közepes padlizsán
1 gerezd fokhagyma
friss citrom
1 pohár joghurt
oregano
só, kevés feketebors
késhegynyi fahéj
olivaolaj
a padlizsánokat úgy sütöm, ahogyan még a nagymamámtól láttam, fóliába csomagolva a sütőben. Úgy 10 percet hagyom bent, azután hagyom picit kihűlni, és lehúzom a héját. Feldarabolom, ráöntöm a joghurtot, belepasszírozom a fokhagymát és teszek rá egy teáskanálnyi olívaolajat is. Csepegtetek hozzá 4-5 csepp citromlevet, rászórok egy késhegynyi fahéjat, megsózom, kevés borssal is ízesítem. Friss oregánóval a legfinomabb, és ezt nagyobb áruházakban és szupermarketekben mindig lehet kapni, de nem baj, ha csak szárított van otthon. Pirítóssal szoktuk enni, de szerintgem magában is nagyon finom, és laktató is
Kóstoljátok meg, nagyon finom
Lovas Vanda üzente 16 éve
Nálunk is van kedvenc tésztasalli! Még egy barátnőmtől lestem el - szintén saját elképzelések szerint összeállított receptjét.
Pontos mennyiségeket nem is nagyon tudok írni, igazából egy kicsit mindenki ízlésére van lehetőség igazítani. :)
Négy személyre kb. ezek az adagok:
400g szarvacska tészta lefőzve, egy kevés (lehetőség szerint oliva-) olajjal összeforgatva
2dl tejföl, ízlés szerint kb félszer ennyi majonéz
4db főtt virsli karikázva
1 konzerv lecsöpögtetett kukorica
2 paradicsom kockázva
egy kis füstölt sajt belekockázva (ízlés szerint mind fajtában, mind mennyiségben)
2 jó nagy (3 ujjas) csipet oregano
Azt hiszem ennyi. A gyerekeim is imádják...
Markovics Sándorné Kati üzente 16 éve
Szaisztok, én is ide szeretnék írni egy receptet
ez egyfajta tésztasaláta, mondjuk legyen Tésztasaláta ahogyan mi szeretjük a neve!
A hozzávalók:
2 tonhalkonzerv alaposan lecsöpögtetve
nagyjából 3 csészényi orsótészta
apróra vágott vöröshagyma
2-3 szál friss zeller apróra tépkedve
egy fél pritaminpaprika, apróra vágva
1 dl majonéz
1 dl tejszín
2 tojás megfőzve, péppé törve
1 teáskanál csípős salsa szósz (ízlés szerint elhagyható)
1-2 csemegeuborka feldarabolva
2 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál almaecet
1 tk só
fehérbors
kevés szárított petrezselyemzöldje, egy kevés csípőspaprika apróra vágva
Kőszeghy Anna 15 órája új képet töltött fel:
SERES SÁNDORNÉ írta 4 napja itt:
SZÉP HÉTVÉGÉT. LENNE EGY KÉRDÉSEM,A VIDEÓKNAK,HOL TALÁLOM,AZ URL LINKJÉT,AMIVEL FELTŐLTŐDNEK,HIÁBA AKAROM FELTŐLTENI,NEM ENGEDI.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Andy yyyyy írta 3 hete a(z) bogyós fórumtémában:
Your post about avoiding scams is really educational! This is ...
Andy yyyyy írta 3 hete a(z) karamell fórumtémában:
You made an excellent post about preventing scams! It is ...
Andy yyyyy írta 3 hete a(z) Alaposan nézzük meg, hogy miből főzünk! fórumtémában:
Well done for drawing attention to the dangers of dishonest ...
and yy írta 3 hete a(z) Egyszerű, egészséges és olcsó pástétomok! fórumtémában:
This post about preventing scams is really beneficial! I...
and yy írta 3 hete a(z) NINCS MOSOGATÁS! CSAK ÖBLÍTÉS! fórumtémában:
This is an excellent review on betting scams! You did a ...
Jhon Blake írta 3 hete a(z) Mit hallgattok főzés közben? fórumtémában:
Your emphasis on preventing betting scams is excellent! It is...
Andy yyyyy írta 3 hete a(z) Otthoni munkalehetőség fórumtémában:
Your dedication to combating fraudulent betting websites is ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás