Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

Töltött paprika húsmentesen (vegán)Írta: Memi péntek, szeptember 09, 2011
Pusztán tesztelés jelleggel került a töltelékbe egy kis zabkorpa is (a teljes őszinteség kedvéért elárulom, hogy azért tettem bele, mert nem hittem, hogy a tölteléket összeáll, ráadásul a rizs is egészen pergősre sikeredett...). Nagyon finom lett így, ez lesz az új hagyományos" változatunk.
Mivel a piacon csak óriási méretű tölteni való (tv) paprika volt, ezért szépséges lecsó paprikából választottam kisebbeket, így a főzés során könnyebb volt a lábosban elhelyezni őket és hamarabb is megfőtt a töltelék.

Tovább 

Mennyei bodzaviráglekvár, ahogy a nagyi is készítette

Nem nagy munka, és akár hónapok múlva is élvezheted a bodzaviráglekvár csodás ízét.

bodzavirag-lekvar

 

Bodzaviráglekvár
Hozzávalók
  • 40 dkg cukor
  • 25 db bodzavirág
  • 2 db citrom
  • 3 db nagy alma
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1.5 csomag dzsemfix 3:1
  • Elkészítés:

    A jól kinyílt virágokat alaposan öblítsd le, a vastagabb szárakat vagdosd le. A citromok héját jól dörzsöld meg, majd karikázd fel. Rétegezd egy lábosba a bodzával együtt, önts rá öt deci vizet, és lefedve tedd egy éjszakára a hűtőbe.

Tovább 

 

Üdvözlök mindenkit!

 

A házi szörpkészítés remek időtöltés. Mi is szoktunk szörpöket készíteni a családdal. Egyik nagy kedvencünk természetesen a málnaszörp. Hőkezeléssel, hidegen, forralva, csepegtetve, mindenhogyan csináltuk már. A végén mindig megjegyeztük, hogy ezúttal is egy vagyonba került előállítani, nem beszélve a tömény cukortartalomról. És persze tartósítószert is tettünk bele. Persze boldogan fogyasztjuk :) Azonban ma már lehet kapni kiváló szörpöket, és töredék áron ihatunk igazi málna gyümölcsszörpöt.

Tovább 



                                                Bejgli.( Ezt a receptet Erikától kaptam)
1,5 deci tejben 3 kis kanál cukrot teszünk,és ezt meglangyítjuk (Ne legyen forró!).Beletesszük az élesztőt,és felfuttatjuk.(2,5 deka élesztő kell hozzá).1 csomag puha margarint;60 dkg liszttel elmorzsolunk.Hozzá adjuk a 2 darab tojást (a tojásokat jól felverjük),a tejet az élesztővel,és ezeket jól összedolgozzuk.Ha szükséges tehetünk még hozzá lisztet,hogy ne ragadjon a tészta.

Tovább 

Egy egyszerű recept sikere.




Egy orosz eredetű sült palacsintával,a bilincsiki  sonka receptjével lett a legjobb egy csorvási háziasszony.A Békés Megyei Hírlap receptversenyében az első helyezést ért el Parai Katalin.
A megyei újság szakácskönyve,a Kárpát-medencei ízek olvasóinktól című kötet az olvasók legjobb receptjeit és ételeit kínálja a családoknak,a gasztronómia kedvelőinek.A beküldök feladták a zsűrinek a leckét,hiszen 1800 receptből kellett az albumba kerülő több mint 150-et kiválasztaniuk.Parai Katalin először küldött be receptet,a bilincsiki sonka osztatlan sikert aratott a zsűri körében.Mint mondja,a régi családi receptek egyike ez,gyakran készíti a családnak,ő maga nem is tudja megmagyarázni a sikerét.

Tovább 

network.hu

 Szinte nem találunk olyan strandot, ahol nincs legalább néhány büfé, ahol az úszkálás és napozás után bekaphatnánk néhány falatot. Könnyű, zsírmentes fogások viszont csak elvétve akadnak a fürdőhelyeken. Ha mégis inkább kímélő ételt ebédelnénk a strandolós napon, érdemes magunknak csomagolnunk, például az alábbiak közül.

Tésztás tonhalsaláta

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 3 doboz tonhal konzerv
  • bors
  • fél citrom leve
  • 400 g tészta
  • 1 fej lilahagyma karikákra vágva
  • 350 g koktélparadicsom felezve
  • 150 g fekete olívabogyó
  • 3 marék friss rukkola

Elkészítés:

Forrásban lévő sós vízben főzzük ki a tésztát a csomagoláson írt idő alatt.

Tovább 

network.hu

 Nem tudom, hogy tudjátok-e, de a fokhagymát nagyszerűen lehet tartósítani, illetve hosszabb ideig frissen tartani!

 

Nem kell más hozzá, csak annyi, hogy a megpucolt gerezdeket le kell reszelni vagy turmixolni - kinek, mi az egyszerűbb vagy tetszősebb. Az így kapott "masszát" össze kell keverni olajjal és annyira felönteni a befőttesüvegben vele, hogy teljesen ellepje a massza tetejét.

 

Ezután szorosan lezárva, kamrában vagy egyébb nem annyira fűtött helyen kell tárolni.

Tovább 

network.hu

 Néhány nap, és megjelenik Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, mely idei újításként nem csak az éttermeket, de a cukrászdákat is listázza. A hazai legjobb cukrászdákat a Dining Guide tesztelői, és két külföldi szaktekintély válogatták össze. Herczeg Zoltán, gasztronómiai szakértő, a Dining Guide tesztjeinek vezetője szerint őket is meglepte a cukrászdákban tapasztalt, meglehetősen alacsony színvonal.


Érdekes kérdés, mit tart a Dining Guide kalauza egyáltalán cukrászdának: „Azokat a intézményeket teszteltük, ahol a vendégek desszerteket, tortákat, süteményeket, apró süteményeket, fagylaltokat, parfékat, kávé féleségeket és üdítő, frissítő italokat tudnak fogyasztani és igényük szerint azt onnan elvinni” – magyarázza Herczeg Zoltán, a Dining Guide tesztjeinek vezetője, szervezője., majd folytatja: „Az éttermi teszteléseknél alkalmazott szabályokat, protokollokat alkalmaztuk itt is, természetesen a cukrászdák termékeire hangolva.

Tovább 

network.hu

 Olyan mértékű növekedés volt tapasztalható a főbb gabonafélék és a tejtermékek árában a nemzetközi kereskedelemben, hogy az összképet tekintve drágultak az alapvető élelmiszerek februárban, hiába csökkent a növényi olajok ára.

FAO élelmiszerár-index 1 % fölött nőtt, miközben a világ gabonatermelése várhatóan ellenkező irányba mozog 2018-ban – tette közzé az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

A FAO élelmiszerár-index, amely az öt legfontosabb élelmiszer-alapanyag nemzetközi árainak súlyozott értékéből számolt mutató, 1,1 %-kal volt magasabban januárhoz képest, de még így is 2,7 %-kal alacsonyabb szinten volt az egy évvel ezelőtti értékéhez képest.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu