Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nagyon egyszerü
Hozzávalok: 30dkb liszt
1dl olaj
csipet só
tejföl kicsi
1db tojás
1kg túro / bármi lehet a töltelék /
21.dkgliszt tejföl,tojás só tojás ebből tésztát készítünk , a maradék lisztet olajat össszekeverjük a tésztát kisodorjuk ,de közben lisztezük ha ragat hogy kitudjuk sodorni , utána rákenjük az olajas lisztet feltekerjük mint a kalácsot 6 részre vágjuk és ahütőbe tesszük 1.orára.
14 éve | Trostel Péter | 11 hozzászólás
- almákat ( 2kg ) feldarabolunk ( ki hogy szereti ) édesítővel/vanilia aromával vagy vanilias
cukorral, citromlével összekeverjük;
- tojásokat (6db ) édesítővel vagy cukorral
elkeverjük és hozzákeverünk túrót ( 1 1/2kg ).
Kivajazott tepsibe
rakjuk az alma felét és ráöntjük a tojásos túró felét, majd a maradék
almát és a maradék tojásos túrót.
Sütőben kisütjük, hogy a
teteje aranyló legyen.
( Van, aki réteslisztet, tejfelt is tesz bele, de minek!?
|
|
" Tej, túró, tejfel – Félre gatya, pendely – Azért a kis bolondságért, majd meghal az ember! "
Hát ez jutott eszembe az alj nélküliségről. Na, meg az Alj nélküli túrós süteményről. Nevezik még Rest asszony túrósának, Lusta asszony túrósának.
Mindkettő méltatlan elnevezése ennek az igen ízletes és egyszerűségében is rafinált sütinek. Én bizony örülök, hogy a párom 10 - 15 perc alatt összerakja az egészet. Így is legalább 2 napig járunk rá - sajnos nagyobb tepsi nem fér a sütőbe, pedig cserélve van - a sütő, nem a párom - ( mert kamaszok a fiúk és etetni ...
14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
Elkészítése , receptje megtalálható Receptek nem csak ínyenceknek oldalamom illetve a képre kattintva.
Főnyeremeény egy 2 személyes wellness hétvége, és ezen kívül 10 db receptköny vár még gazdájára.
Kedves Recept klub tagok!
Ismét egy receptverseny lehetőséget szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Ebben a pályázatban kelt tésztás tudományát mutathatja meg mindenki. Május 8.-ig lehet beküldeni kenyér, kalács, péksütemény, lepény, stb. receptjeiteket.
Részleteket a http://www.ritakonyhaja.hu/receptverseny.html oldalon olvashattok.
14 éve | Gál Ildikó | 0 hozzászólás
gyerekek kedvence
4 evőkanál liszt
1/4 sütőpor
4 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó
1 tojás
3 evőkanál tej
3 evőkanál olaj
A hozzávalókat adott sorrendben összeöntjük és csomómentesre kikeverjük. Az
elkészült masszát egy jó nagy (min. 5 dl) bögrébe öntjük, melyet előtte kikenünk
kevés olajjal.
Ezt berakjuk a mikróba és legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt készre sütjük.
Miután elkészült, tányérra borítjuk. Pár perc hűlés után fogyasztható.
14 éve | kocsisne ilonka | 1 hozzászólás
BODZA SZÖRP KÉSZÍTÉSE
Hozzávalók:
30 db tenyérnyi bodza virág (lehetőleg nem poros helyről)
Mikor teljesen kinyílt a virág ...bogarakat eltávolítani!
5 l hideg víz
3 kg kristálycukor
5 dkg borkősav
1 kávéskanál szalicil
A virágokat 24 órára a vízbe áztatom.Ruhán átszűröm,belekeverem a többi hozzávalót.Kevergetem míg el nem olvad benne minden,üvegekbe töltöm és kész.
nekem sokáig el állt és nagyon menő volt.
Időbe készülj fel.....
YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
TÉL ÁLLÓ RECEPT amit szívesen megosztok Veletek:
BODZA SZÖRP
30 közepes virágfejet
3 liter vízben egy teljes napig állni hagyunk
majd 1,5 kg cukorral és
1 doboz citrompótlóval 1 órán keresztül (forrástól számítva) forralunk
Ha már kimeregettük az üvegekbe a szörpöt, a tetejére egy késhegynyi szalicilt kell tenni és jól lezárni.
14 éve | kocsisne ilonka | 0 hozzászólás
BODZA SZÖRP KÉSZÍTÉSE
Hozzávalók:
30 db tenyérnyi bodza virág (lehetőleg nem poros helyről)
Mikor teljesen kinyílt a virág ...bogarakat eltávolítani!
5 l hideg víz
3 kg kristálycukor
5 dkg borkősav
1 kávéskanál szalicil
A virágokat 24 órára a vízbe áztatom.Ruhán átszűröm,belekeverem a többi hozzávalót.Kevergetem míg el nem olvad benne minden,üvegekbe töltöm és kész.
nekem sokáig el állt és nagyon menő volt.
Időbe készülj fel.....
YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
TÉL ÁLLÓ RECEPT amit szívesen megosztok Veletek:
BODZA SZÖRP
30 közepes virágfejet
3 liter vízben egy teljes napig állni hagyunk
majd 1,5 kg cukorral és
1 doboz citrompótlóval 1 órán keresztül (forrástól számítva) forralunk
Ha már kimeregettük az üvegekbe a szörpöt, a tetejére egy késhegynyi szalicilt kell tenni és jól lezárni.
14 éve | Hadarik Rita | 0 hozzászólás
Kell hozzá egy nagy adag tészta: a kalács receptjét a ritakonyhaja.hu oldalon olvashatjátok el. A készítés menete itt is megtalálható.
A száraz elemeket alaposan összekevertem egy dagasztótálban.
A tejet meglangyosítottam a vajjal, és belekevertem a tojások sárgáit is.
Az egészet összekevertem, majd 10 percig dagasztottam (géppel).
A kidagasztott tésztát tiszta ruhával lefedtem, és a duplájára kelesztettem.
Zoltán keresztnevű tagjainkról se feledkezzünk ám meg!
http://www.borteka.hu/borlap/zoltan_nap.html
Isten éltesse őket!
Barátsággal
Péter
Tisztelt Hölgyeim!
http://borteka.hu/borlap/nonap.html
Kézcsókos ( Nő )napot kívánok!
Barátsággal ( network -os )
Péter
Hozzávalók:
fél kg száraz bab
közepes füstölt hús (csülök)
fél kg savanyú káposzta
babérlevél
kevés olaj
liszt
pirospaprika
tejföl
Elkészítés:
Fél kg egyfajta szárazbabot a legjobb a trka bab- négy liter hideg vízzel felteszel főni. (Ha a előző nap beáztatatod, hamarabb készül el!) Beleteszed a füstölt csülköt kockára vágva, kis ételízesítőt-óvatosan mert sós- és babérlevelet.
/A füstölt hús helyett lehet csont is, ha hó végén készíted/ Sózni nem kell, a füstölt hústól bőven elég benne a só!!
14 éve | Csillag Virág | 1 hozzászólás
Ennek a keksznek az elkészítése valóban maximum 10 perc a hozzávalók kimérésével, összekeverésével, a keksz megsütésével, sőt, díszítéssel együtt.
A receptet és a részletes leírást a keksz elkészítéséről a következő sorra vagy a képre kattintva találod meg:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/10-perces-keksz
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás