Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nálunk idén ez lesz az ünnepi desszert, a tésztája nem túl különleges de a mákos krém igazán finommá teszi ezt a süteményt!
Hozzávalók:
20 dkg rizsliszt,
4 ek. olaj,
4 ek. utifűgmaghéj,
1 dl víz,
15 dkg cukor
Töltelék:
2 dl rizstej,
15 dkg darált mák,
1 cs. vaníliás pudingpor,
ízlés szerint cukor,
reszelt citromhéj
Az utifűmaghéjat a vízzel kikeverem és félreteszem. A lisztet a cukorral
összekeverem, majd hozzáadom az utifűgmahéjas pépet és az olajat.
Hozzávalók:
30 dkg csicsóka
30 dkg burgonya
1 kisebb fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 dl húsleves
3 db babérlevél
2 dl tejföl
3 kávéskanál mustár
1 evőkanál méz
só
olaj
Elkészítés: A hagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Mikor szép üveges, hozzáadjuk a felkockázott krumplit és csicsókát, és kevergetve picit megpirítjuk. Majd felöntjük az alaplével, beletesszük a babérleveleket és a zúzott fokhagymát, és puhára főzzük. Szűrőkanállal a zöldségek felét kivesszük, a maradékot pedig botmixerrel pürésítjük.
|
|
Hozzávalók:
A gnocchihoz:
1 kg lisztes burgonya
8-10 dkg liszt (a burgonya nedvességtartalmától függően)
2 db közepes méretű tojás sárgája
só ízlés szerint
A mártáshoz:
1 kg passzírozott paradicsom
2 db közepes méretű főzőhagyma vagy vöröshagyma
2 teáskanál szárított bazsalikom (ha van kéznél friss, akkor 1 evőkanálnyi apróra tépkedett levél)
1 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
bors ízlés szerint
A tálaláshoz:
néhány bazsalikomlevél, frissen reszelt keménysajt
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Miért vennétek bolti csokitojást, amikor otthon is össze lehet dobni? Van pár érvünk a házi csokitojás készítés mellett: sokkal finomabbak lesznek mint a bolti társaik, kicsiknek és nagyoknak is jó móka megcsinálni és ha betartotok pár alapszabályt, akkor egyáltalán nem is bonyolult. Ja és persze azzal töltitek meg a tojásokat, amivel csak szeretnétek, mi most meg is mutatjuk a 2 kedvenc krémtöltelékünket: egy fehércsokis-tojáslikőröset és egy tejcsokoládésat
Hozzávalók a bonbonok elkészítéséhez:
A csokit felhasználás előtt temperálni kell.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A fácánok mellét lefejtjük, félretesszük. A fácánokat négybe vágjuk, és a megtisztított, feldarabolt zöldségekkel, a szemes borssal, sóval, a fokhagymával és a félbevágott hagymával feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje.
9 éve | Törőcsik Anita | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vizet és az étolajat.
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Jön a Húsvét, eldöntöttem, hogy megtanulok kalácsot sütni. Olyan igazi puha, foszlós kalácsot, mint amilyet a nagymamám sütött. Ő sajnos már nem él, ezért a családban kérdezősködtem, és szedtem össze a tapasztalatokat, recepteket. Megtanultam egy csomó praktikát. Ki gondolta volna, hogy a foszlós kalácsnak ilyen “titkai” vannak… Amit fotóztam, a harmadik recept. Ez lett a legtökéletesebb. Azóta megsütöttem még egyszer, biztos ami biztos, ugyanilyen finom és foszlós lett.
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Ha húsvét, akkor a kalács. Kihagyhatatlan kellék a húsvétvasárnapi reggelihez egy gyönyörű, frissen sült foszlós kalács az asztalon. Vagy csokis kalács. Esetleg citromos-kakaós. De lehet akár pisztáciás is
A kalácsvariációk száma szinte végtelen, most 10 szuper receptet mutatunk a legkülönbözőbb kalácsokra. Még egy sós is került plusz egynek a válogatásba. Első és legfontosabb, hogy az alapreceptet, a legegyszerűbb foszlós, fonott kalácsot tanuljuk meg, onnantól kezdve már nagy baj nem lehet.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A petrezselyemgyökeret és a burgonyát tisztítás után nagyjából 1,5 cm-es kockákra darabolom.
Hozzávalók / 6 adag
A ZONA érdemelte ki az Év Étterme címet 2014-ben, az elismerést Huszár Krisztián séf vette át hétfő este a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán, amelyen idén először a street food helyeket is díjazták.
A budapesti ZONA étterem "ételeit a maximális tisztaságra törekvő ízlés és a műremekekre jellemző harmónia jellemzi" – méltatta a zsűri a győztes éttermet.
A Dining Guide Év Étterme Díj idén már 11. alkalommal talált gazdára. A szakmai zsűri egész évben látogatta és pontozta az éttermeket: az értékelés az étterem hangulatától az alapanyagok minőségén és az ételek elkészítésén át a kiszolgálásig mindenre kiterjedt.
9 éve | Törőcsik Anita | 1 hozzászólás
Mindenkivel előfordult már, hogy bajlódott a keménytojás pucolásával, lejött a fehérje egy része is a héjjal együtt. Nem csak csúnya ilyenkor a tojás, de macerás is a művelet. Itt a megoldás!
Vannak mendemondák és praktikák, de nekünk eddig ez vált be biztosan, és húsvét közeledtével aktuális is. Igazi nagymama-praktika, nem is kell hozzá más, csak egy csipet... szódabikarbóna.
Egy lábasba tesszük a tojásokat, felengedjük hideg vízzel, a tűzhelyre rakjuk, hozzáadunk 1 kávéskanál szódabikarbónát, és forrástól számítva 9-10 percet főzzünk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk a
felfuttatott élesztővel, és enyhén megsózzuk. Cipót formálunk belőle, és
körülbelül 20 percig állni
hagyjuk.
A tésztát kinyújtjuk, belecsomagoljuk a sonkát. A tetejét megkenjük
langyos vízzel, valamint ízlés szerint egy kis sóval, köménnyel
megszórjuk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. Egy őzgerincformát kikenünk olajjal és beszórjuk liszttel.
A tojások sárgáját habosra keverjük a
mézzel, majd állandó keverés mellett lassanként hozzáöntjük az étolajat.
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát és sárgarépát pároljuk meg kevés olívaolajon. Adjuk hozzá a gombát, pirítsuk tovább. Tegyük bele a darált bárányhúst, majd pirítsuk meg ezt is.
Lerántjuk a leplet egy életbevágóan fontos kérdésről: melyik állatövi jegyhez milyen desszert illik? Nem kell teljesen komolyan venni, ám mindenesetre érdekes, milyen javaslatokat kapunk a különböző horoszkópokhoz. Az az egy biztos, hogy a Kos desszertje rám teljesen igaz, de ha végignézem a többiekét, akkor szívem szerint mindet elfogadnám.
III. 21. - IV. 20.: Számodra a legspirituálisabb desszert a banánhajó, amit elkészíthetsz akár egészségesen is, és senkivel sem kell osztozni rajta.
Tavasszal a medvehagyma markáns illatú növénye látványnak sem utolsó! Gyógyhatása széles körben ismert, felhasználásának pedig csak a fantázia szabhat határt! Mielőtt a hétvégére medvehagyma gyűjtő kirándulást terveznél az erdőbe, nem árt, ha tisztában vagy néhány útravaló információval!
Tudtad, hogy ha nincs éppen medvehagyma szezon, akkor a szervezeted kén igényét az MSM kiegészítővel tudod fedezni, amely szintén a hagyma kivonatát tartalmazza!?
A zsázsa Délnyugat-Ázsiában őshonos és már régóta kedvelt fűszernövény. A zsázsa nyomaira számos indoeurópai nyelvben rátalálhatunk, de Xenophón görög katonaorvos leírásaiban is nyomára bukkanhatunk, aki a perzsák fontos élelmiszereként írja le.
A szicíliai nyarat, napsütést és olasz vidámságot idézhetjük meg az asztalunkra ezzel a tipikusan olasz étellel. Nem bonyolult elkészíteni, egy órán belül vacsora kerülhet belőle az asztalra.
Sült tészta salsicciatöltelékkel
Első lépés: kibontom a kolbászt, és alaposan szétmorzsolom a kolbászhúst.
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Hozzávalók / 8 adag
Minden növény nyersen fogyasztva arra a szervre jó, azt a szervet gyógyítja, amelyikre hasonlít!
A gombák különleges élőlények, se nem állatok, se nem növények. Táplálkozási szempontból például a zöldségek között tartjuk nyilván őket, pedig nincs bennük klorofill. Számtalan hasznos tápanyagot tartalmaznak, miközben fogyasztásuk csekély kalória-bevitellel jár. A gombák fehérjéi szinte valamennyi fajta esetében tartalmazzák az összes esszenciális aminosavat, ebben tehát hasonlítanak az állati fehérjékre.
Nagy harcot folytat a világ a cukorfogyasztás visszaszorításáért. A kilencvenes években főleg mesterséges édesítőszereket kínált alternatívaként, manapság inkább a természetben rejlő édesítőszerekkel visel hadat.
A természetben megtalálható édesítőszerek piaca az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt. A fogyasztók is megérettek a váltásra, és a szacharin tabletta, valamint az aszpartám alapú édesítőszerek helyett már nyitottak a természetes megoldásokra.
hozzávalók / 12 adag
Tetejére:
Elkészítési idő:60-120 perc
Nehézség:könnyű
Adag:4 személyre
Kalória:500-750 kcal
Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
2 evőkanál fűszerpaprika
70 dkg afrikai harcsafilé
só
frissen őrölt bors
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
A túrós csuszához:
25 dkg csuszatészta
só
10 dkg füstölt szalonna
25 dkg túró
1.5 dl tejföl
Elkészítés módja
1.
Hozzávalók / 4 adag
Elkészítés
Hozzávalók
Leírás
Nagyon szeretem a bulgurt, mert 15-20 perc alatt készen van, és akár köretnek, akár egytálételnek kiválóan használható, például jelen recept esetében is!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A pórét megtisztítjuk, 5 cm vastag darabokra
vágjuk, a zöld részét külön tesszük. A fehér részét 10 percig sós
vízben főzzük, majd leszűrjük, vajjal kikent sütőtálba tesszük.
A krémsajtot a tejjel és a tojással alaposan elkeverjük, hozzáadjuk az
egész diószemeket, a fűszerpaprikát, sóval és borssal ízesítjük, és a
pórékra öntjük.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Vegyünk egy közepes lábost, és melegítsük fel az olajat. Dobjuk bele a hagymakockát. Pároljuk 3-4 percig, rakjuk bele a husit, és egy fakanál segítségével nyomkodjuk szét a forró olajon.
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Eszkimó kunyhó
Hozzávalók
3 tojásfehérje
30 dkg kókuszreszelék
2 púpozott ek. porcukor
0,5 kg darált keksz
2 csapott ek. porcukor
pici rum
20 dkg puha Rama
3 tojássárgája
5 dkg kakaó
Fehér rész készítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd óvatosan, hogy össze ne
törjön, hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
Barna rész készítése:
A Ramát a tojássárgájával, a porcukorral, a kakaóval jól kikeverjük, majd a darált kekszet,
és annyi rumot teszünk hozzá, hogy hogy éppen összeálljon a massza, ne legyen lágy!
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Az epret apró kockára vágjuk, pár darabot félretesszünk a díszítéshez.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a vajat. A tojást habosra
keverjük a nádcukorral. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval.
Ezután a tojáshoz hozzáadjuk a kissé kihűlt olvasztott csokoládét, majd
beleszitáljuk a lisztes keveréket, végül hozzáadjuk az epret.
Mentsd meg a kidobástól a túlérett banánt, és csinálj belőle inkább egy szuper desszertet!
Érdekes, hogy az ember ízlése miként változik az idő előrehaladtával. A banánt például sosem szerettem, semmilyen formában. Most meg mi van? Veszem halomszámra, amit eszünk is tisztességgel, de még így is előfordul néha, hogy átalakul a gyümölcskosárban, és a kezdetben vonzó sárga színről barnás-feketébe vált.
Ezt a reggeli mellé már aligha fogjuk megenni, de eszünkbe ne jusson kidobni!
Március 6-án, 5.000 m2-en, 50 kiállító részvételével nyitja meg kapuit Magyarország első fagylalt tematikájú kiállítása és fesztiválja, amelynek célja a fagylalt népszerűsítése és a fogyasztás növelése.
A kiállításon megtalálhatók és ingyenesen kóstolhatók lesznek az idei fagylaltszezon újdonságai valamint a legkedveltebb ízek. A rendezvényen minden lesz, ami a „hideg nyalathoz” kapcsolódik; az alapanyagoktól kezdve a gépeken át egészen a cukrászdák és fagyizók kínálatáig.
Kiskorú névnapja közeledett, gondoltam, hogy sütök neki valami tortát, de ő inkább sütinyalókát kért. A konyha falán be van keretezve pár általam készített édesség, és onnan mutatta, hogy ő bizony olyan sütinyalókát szeretne. Szóval adott volt a feladat.
A neten keresgéltem recepteket, mert répa most nem volt itthon, így maradt a sima csokis piskóta.
Hozzávalók:
3 db tojás
8 dkg cukor
2 evőkanál keserű kakaópor
8 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
A krém: 50 gramm puha vaj, 3 evőkanál mascarpone
A borításhoz: 200 gramm étcsokoládé, szórócukor
A tojásokat szétválasztjuk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A póréhagymát, a répát és a paszternákat megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a fűszereket, lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, visszaforraljuk, majd felöntjük a zöldséglével, és puhára főzzük a zöldségeket.
A kandírozás az egyik legfinomabb tartósítási mód, igazán megéri rávenni magunkat és kipróbálni. De nem hazudok, rengeteg cukor és rengeteg türelem kell hozzá, mivel pucolás és vágás jár vele bőven. Lényege, hogy a gyümölcsben vagy a héjában, vagy akár a gyökérben lévő nedvességet cukorral helyettesítjük, és voilá, kész a finomság. Most, hogy jó minőségű, friss citrusfélék kaphatók elég jó áron, érdemes a héjukat ezzel a módszerrel tartósítani és később süteményekben, édességekben felhasználni.
9 éve | Törőcsik Anita | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A babot főzzük meg a paradicsommal, a babérlevéllel és a burgonyával együtt.
A szalonnát vágjuk kockára, majd süssük zsírjára. A zöldséget vágjuk
apróra, öntsük a szalonnához, és pároljuk meg.
A böjti időszak programjaiban még akad télbúcsúztató, de a hó végén esedékes húsvétváró, borkóstoló rendezvények már inkább a tavasz felé kacsintgatnak. Ebben a színes kavalkádban könnyen találhatunk számunkra kedves, izgalmas programot.
2015. március 05-08. Szegedi Toros Pálinkafesztivál, Szeged
A
szervezők az idei évben a megszokott színvonalat tovább emelve még több
programmal, mókás vetélkedővel és nyereménnyel várják a fesztiválra
érkezőket.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás