Recept Blog: 2015. március

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2015. március

network.hu

 

Nálunk idén ez lesz az ünnepi desszert, a tésztája nem túl különleges de a mákos krém igazán finommá teszi ezt a süteményt!

 

 

Hozzávalók:
20 dkg rizsliszt,
4 ek. olaj,
4 ek. utifűgmaghéj,
1 dl víz,
15 dkg cukor

 

 

Töltelék:
2 dl rizstej,
15 dkg darált mák,
1 cs. vaníliás pudingpor,
ízlés szerint cukor,
reszelt citromhéj

Az utifűmaghéjat a vízzel kikeverem és félreteszem. A lisztet a cukorral összekeverem, majd hozzáadom az utifűgmahéjas pépet és az olajat.

Utolsó hozzászólás

TIMKÓ MIKLÓS üzente 9 éve

Én imádom a mákossat

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:
30 dkg csicsóka
30 dkg burgonya
1 kisebb fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 dl húsleves
3 db babérlevél
2 dl tejföl
3 kávéskanál mustár
1 evőkanál méz

olaj

 

 

Elkészítés: A hagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Mikor szép üveges, hozzáadjuk a felkockázott krumplit és csicsókát, és kevergetve picit megpirítjuk. Majd felöntjük az alaplével, beletesszük a babérleveleket és a zúzott fokhagymát, és puhára főzzük. Szűrőkanállal a zöldségek felét kivesszük, a maradékot pedig botmixerrel pürésítjük.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók:
A gnocchihoz:
1 kg lisztes burgonya
8-10 dkg liszt (a burgonya nedvességtartalmától függően)
2 db közepes méretű tojás sárgája
só ízlés szerint 


A mártáshoz:
1 kg passzírozott paradicsom
2 db közepes méretű főzőhagyma vagy vöröshagyma
2 teáskanál szárított bazsalikom (ha van kéznél friss, akkor 1 evőkanálnyi apróra tépkedett levél)
1 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
bors ízlés szerint

 

A tálaláshoz:
néhány bazsalikomlevél, frissen reszelt keménysajt

 

 

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Tovább 

network.hu

 Miért vennétek bolti csokitojást, amikor otthon is össze lehet dobni? Van pár érvünk a házi csokitojás készítés mellett: sokkal finomabbak lesznek mint a bolti társaik, kicsiknek és nagyoknak is jó móka megcsinálni és ha betartotok pár alapszabályt, akkor egyáltalán nem is bonyolult. Ja és persze azzal töltitek meg a tojásokat, amivel csak szeretnétek, mi most meg is mutatjuk a 2 kedvenc krémtöltelékünket: egy fehércsokis-tojáslikőröset és egy tejcsokoládésat

 

Hozzávalók a bonbonok elkészítéséhez:

  • 30 dkg étcsoki pasztilla (vagy jófajta táblás étcsoki kis darabokra tördelve)
  • Szilikon bonbonforma
  • Maghőmérő

A csokit felhasználás előtt temperálni kell.

Tovább 

network.hu

 

 

 Hozzávalók:
  • 2 egész fácán
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 szál angolzeller
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 12 szem feketebors
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál kéksajt
  • 1 evőkanál keményítő
  • 3 körte
  • 50 dkg csicsóka
  • 5 dkg vaj


    Elkészítés:

    A fácánok mellét lefejtjük, félretesszük. A fácánokat négybe vágjuk, és a megtisztított, feldarabolt zöldségekkel, a szemes borssal, sóval, a fokhagymával és a félbevágott hagymával feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje.

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók:

    • A tésztához:
    • 3 tojás
    • 19 dkg cukor
    • 19 dkg liszt
    • 75 ml étolaj
    • 75 ml meleg víz
    • 6 gramm sütőpor
    • A krémhez:
    • 4 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 4 evőkanál búzadara
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 30 dkg túró
    • 1 db citrom leve és reszelt héja
    • A tetejére:
    • 20 gr zselatin
    • 1 doboz (740 gramm) félbevágott őszibarack barackbefőtt
    • 5 dl befőttlé
    • 1 evőkanál cukor

     

      Elkészítés:

      A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vizet és az étolajat.

      Utolsó hozzászólás

      [Törölt felhasználó] üzente 9 éve

      Igen,nagyon finom volt.
      Az én fotóm és receptem.
      Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok:Edit.

      Tovább 

      network.hu

       Jön a Húsvét, eldöntöttem, hogy megtanulok kalácsot sütni. Olyan igazi puha, foszlós kalácsot, mint amilyet a nagymamám sütött. Ő sajnos már nem él, ezért a családban kérdezősködtem, és szedtem össze a tapasztalatokat, recepteket. Megtanultam egy csomó praktikát. Ki gondolta volna, hogy a foszlós kalácsnak ilyen “titkai” vannak… Amit fotóztam, a harmadik recept. Ez lett a legtökéletesebb. Azóta megsütöttem még egyszer, biztos ami biztos, ugyanilyen finom és foszlós lett.

      Tovább 

      network.hu

       Ha húsvét, akkor a kalács. Kihagyhatatlan kellék a húsvétvasárnapi reggelihez egy gyönyörű, frissen sült foszlós kalács az asztalon. Vagy csokis kalács. Esetleg citromos-kakaós. De lehet akár pisztáciás is

       

       

       

      A kalácsvariációk száma szinte végtelen, most 10 szuper receptet mutatunk a legkülönbözőbb kalácsokra. Még egy sós is került plusz egynek a válogatásba. Első és legfontosabb, hogy az alapreceptet, a legegyszerűbb foszlós, fonott kalácsot tanuljuk meg, onnantól kezdve már nagy baj nem lehet.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók:

      • 2 db nagyobb vagy 3 db kisebb petrezselyemgyökér (kb. 40 dkg)
      • 2 db közepes, szétfövő burgonya (kb. 25 dkg)
      • 1 db kisebb főzőhagyma
      • 1,5 l zöldségalaplé
      • 1 dl főzőtejszín (10 %-os zsírtartalommal)
      • 1 csokor petrezselyemzöld
      • 1/2 szerecsendió frissen reszelve
      • 2-3 evőkanál tökmagolaj
      • fehérbors
      • kevés frissen facsart citrom

       

       

        Elkészítés:

        A petrezselyemgyökeret és a burgonyát tisztítás után nagyjából 1,5 cm-es kockákra darabolom.

        Tovább 

         

        network.hu

         

        Hozzávalók / 6 adag

         

         

        • 45 dkg étcsokoládé
        • 15 dkg vaj
        • 1.75 dl habtejszín
        • 4 dkg méz
        • 15 dkg keksz (egyesével 4 darabra tördelve)

         

         

         

         

        Elkészítés
        1. 30 dkg étcsokoládét, a vajat, 0,25 dl tejszínt, és a mézet összeolvasztjuk.
        2. A kekszeket egyesével négy darabra törjük, és a masszához keverjük. Egy folpackkal bélelt tortaformába öntjük az egészet.
        3. 15 dkg étcsokoládét és 1,5 dl tejszínt összeolvasztunk, és a masszára simítjuk.

        Tovább 

        network.hu

        A ZONA érdemelte ki az Év Étterme címet 2014-ben, az elismerést Huszár Krisztián séf vette át hétfő este a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán, amelyen idén először a street food helyeket is díjazták.

         


        A budapesti ZONA étterem "ételeit a maximális tisztaságra törekvő ízlés és a műremekekre jellemző harmónia jellemzi" – méltatta a zsűri a győztes éttermet.


        A Dining Guide Év Étterme Díj idén már 11. alkalommal talált gazdára. A szakmai zsűri egész évben látogatta és pontozta az éttermeket: az értékelés az étterem hangulatától az alapanyagok minőségén és az ételek elkészítésén át a kiszolgálásig mindenre kiterjedt.

        Tovább 

        network.hu

        Mindenkivel előfordult már, hogy bajlódott a keménytojás pucolásával, lejött a fehérje egy része is a héjjal együtt. Nem csak csúnya ilyenkor a tojás, de macerás is a művelet. Itt a megoldás!


        Vannak mendemondák és praktikák, de nekünk eddig ez vált be biztosan, és húsvét közeledtével aktuális is. Igazi nagymama-praktika, nem is kell hozzá más, csak egy csipet... szódabikarbóna.


        Egy lábasba tesszük a tojásokat, felengedjük hideg vízzel, a tűzhelyre rakjuk, hozzáadunk 1 kávéskanál szódabikarbónát, és forrástól számítva 9-10 percet főzzünk.

        Utolsó hozzászólás

        Kabainé Ági üzente 9 éve

        Ez tényleg jó ötlet,már én is így hámozom.

        Tovább 

        network.hu

        Hozzávalók:
        • 30 dkg finomliszt
        • 1 dkg élesztő
        • 25 dkg főtt burgonya
        • 4 dl víz
        • Valamint:
        • 60 dkg főtt  sonka
        • köménymag

         

           

           

           

           

          Elkészítés:

          A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk a felfuttatott élesztővel, és enyhén megsózzuk. Cipót formálunk belőle, és körülbelül 20 percig állni
          hagyjuk.

          A tésztát kinyújtjuk, belecsomagoljuk a sonkát. A tetejét megkenjük langyos vízzel, valamint ízlés szerint egy kis sóval, köménnyel megszórjuk.

          Tovább 

          network.hu

          Hozzávalók:

          • 5 db tojás
          • 10 dkg méz
          • 6 dkg porcukor
          • 1,5 dl étolaj
          • 14 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
          • fél csomag sütőpor
          • 5 dkg kakaópor
          • 10 dkg baracklekvár
          • 10 dkg étcsokoládé tortabevonó
          • 3 evőkanál víz
          • 5 dkg vaj
          • étolaj
          • liszt a forma kikenéséhez

          Elkészítés:

          A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. Egy őzgerincformát kikenünk olajjal és beszórjuk liszttel.

          A tojások sárgáját habosra keverjük a
          mézzel, majd állandó keverés mellett lassanként hozzáöntjük az étolajat. A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.

          Tovább 

          network.huHozzávalók:

          • 60 dkg darált báránycomb
          • 20 dkg vegyes erdei gomba (fagyasztott is lehet)
          • 2-3 ág rozmaring
          • 1 szál sárgarépa
          • 1 fej vöröshagyma
          • 1 db csillagánizs
          • 4 dl húsleves
          • 70 dkg burgonya
          • tejszín
          • 2 evőkanál vaj
          • reszelt sajt
          • olívaolaj
          • bors

           

            Elkészítés:

            A finomra vágott hagymát és sárgarépát pároljuk meg kevés olívaolajon. Adjuk hozzá a gombát, pirítsuk tovább. Tegyük bele a darált bárányhúst, majd pirítsuk meg ezt is.

            Tovább 

             

            network.hu

             

             Lerántjuk a leplet egy életbevágóan fontos kérdésről: melyik állatövi jegyhez milyen desszert illik? Nem kell teljesen komolyan venni, ám mindenesetre érdekes, milyen javaslatokat kapunk a különböző horoszkópokhoz. Az az egy biztos, hogy a Kos desszertje rám teljesen igaz, de ha végignézem a többiekét, akkor szívem szerint mindet elfogadnám.

             

             

             

            Kos - Banánhajó

            III. 21. - IV. 20.: Számodra a legspirituálisabb desszert a banánhajó, amit elkészíthetsz akár egészségesen is, és senkivel sem kell osztozni rajta.

            Tovább 

            network.hu

            Tavasszal a medvehagyma markáns illatú növénye látványnak sem utolsó! Gyógyhatása széles körben ismert, felhasználásának pedig csak a fantázia szabhat határt! Mielőtt a hétvégére medvehagyma gyűjtő kirándulást terveznél az erdőbe, nem árt, ha tisztában vagy néhány útravaló információval!

            Tudtad, hogy ha nincs éppen medvehagyma szezon, akkor a szervezeted kén igényét az MSM kiegészítővel tudod fedezni, amely szintén a hagyma kivonatát tartalmazza!?

            Tovább 

            network.hu

            A zsázsa a tavasz érkeztével hamar megjelenik. Mustáros-tormás ízével tökéletesen illik a húsvéti ünnepkör ételeihez, de ünneptől függetlenül is nyugodtan fogyaszthatjuk ezt az aromás és igen egészséges növényt.


            A zsázsa Délnyugat-Ázsiában őshonos és már régóta kedvelt fűszernövény. A zsázsa nyomaira számos indoeurópai nyelvben rátalálhatunk, de Xenophón görög katonaorvos leírásaiban is nyomára bukkanhatunk, aki a perzsák fontos élelmiszereként írja le.

            Tovább 

            network.hu

             A szicíliai nyarat, napsütést és olasz vidámságot idézhetjük meg az asztalunkra ezzel a tipikusan olasz étellel. Nem bonyolult elkészíteni, egy órán belül vacsora kerülhet belőle az asztalra.

             

             

            Sült tészta salsicciatöltelékkel
            • 50 dkg olasz kolbász 
            • 1 kisebb fej szép brokkoli
            • 2 löket extra szűz olívaolaj
            • 1 kis fej vöröshagyma nagyon apróra vágva
            • 2 dl főzőtejszín
            • 25 dkg mozzarella
            • 10 dkg pecorino
            • 2 adag leveles tészta
            • só és bors, ki mennyit szeret

             

            Első lépés: kibontom a kolbászt, és alaposan szétmorzsolom a kolbászhúst.

            Tovább 

             

            network.hu

             

            Hozzávalók / 8 adag

             

             

            A tésztához
            A tepsi előkészítéséhez


            Elkészítés
            1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikeverve. A végén beletesszük a citromhéjat is.

            Tovább 

            network.hu

            Minden növény nyersen fogyasztva arra a szervre jó, azt a szervet gyógyítja, amelyikre hasonlít!

             

            A gombák különleges élőlények, se nem állatok, se nem növények. Táplálkozási szempontból például a zöldségek között tartjuk nyilván őket, pedig nincs bennük klorofill. Számtalan hasznos tápanyagot tartalmaznak, miközben fogyasztásuk csekély kalória-bevitellel jár. A gombák fehérjéi szinte valamennyi fajta esetében tartalmazzák az összes esszenciális aminosavat, ebben tehát hasonlítanak az állati fehérjékre.

            Utolsó hozzászólás

            bako naky üzente 9 éve

            A tojás belsejében sincs annyi elemi anyag ami a kiscsirke csontozatfelépítéséhez szükséges. A kiscsirke még is lábra áll! Ebből az következik, hogy minden szervezet az emésztés során állítja elő építőanyagait.
            Tehát nincs szükség a táplálék alkotó elemeire való boncolgatásra.
            Kerülni kell az ízfokozókkal és színezékekkel telített élelmiszereket, csak azt fogyasztani ami ízlik és jólesik!

            Tovább 

            network.hu

            Nagy harcot folytat a világ a cukorfogyasztás visszaszorításáért. A kilencvenes években főleg mesterséges édesítőszereket kínált alternatívaként, manapság inkább a természetben rejlő édesítőszerekkel visel hadat.

             


            A természetben megtalálható édesítőszerek piaca az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt. A fogyasztók is megérettek a váltásra, és a szacharin tabletta, valamint az aszpartám alapú édesítőszerek helyett már nyitottak a természetes megoldásokra.

            Tovább 

            network.hu

            hozzávalók / 12 adag

             

            • 150 g mák
            • 50 g zabpehelyliszt
            • 50 g lágy zabpehely
            • 50 g zabkorpa
            • 4 egész tojás
            • 1 citrom reszelt héja
            • 200 g tej
            • 100 g tejföl
            • 250 g cukor
            • 150 g pincésmeggy vagy magozott meggybefőtt
            • 1 cs sütőpor

            Tetejére:



            elkészítés
            1. A hozzávalókat összekeverjük, és muffinpapírba töltjük háromnegyed részig. 24 db lesz belőle.
            2. 200 fokon kb.

            Tovább 

             

            network.hu

             

             

            Elkészítési idő:60-120 perc

            Nehézség:könnyű

            Adag:4 személyre

            Kalória:500-750 kcal

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

            Hozzávalók:

            1 közepes fej vöröshagyma

            3 evőkanál olaj

            2 evőkanál fűszerpaprika

            70 dkg afrikai harcsafilé

            frissen őrölt bors

            1 zöldpaprika

            1 paradicsom

            1 dl tejföl

            1 evőkanál liszt

            A túrós csuszához:

            25 dkg csuszatészta

            10 dkg füstölt szalonna

            25 dkg túró

            1.5 dl tejföl

             

             

             

             

             

             

            Elkészítés módja

            1.

            Tovább 

            network.hu

            Hozzávalók / 4 adag

             

            • 1 kg hal (lehet tengeri vagy édesvízi halfilé)
            • 1 kg brokkoli (fagyasztott)
            • 1 db citrom
            • 5 dkg vaj
            • provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
            • só ízlés szerint

             

             

             


              Elkészítés

               

              1. A halfilét besózzuk, a provanci fűszerkeverékkel jól beszórjuk.
              2. Egy serpenyőben a vajon hirtelen mindkét oldalát  megsütjük.
              3. Egy közepes tepsibe a megsült halat áttesszük. Tetejére fél citrom levét nyomjuk. Megrakjuk a brokkolival, sózzuk.

              Tovább 

              network.hu

              Hozzávalók

               

               

              Leírás

              Nagyon szeretem a bulgurt, mert 15-20 perc alatt készen van, és akár köretnek, akár egytálételnek kiválóan használható, például jelen recept esetében is!

              Tovább 

              network.hu

              Hozzávalók:

              • 1 kg póréhagyma
              • 10 dkg dió
              • 25 dkg krémsajt
              • 1 tojás
              • 1 dl tej
              • 1 teáskanál fűszerpaprika
              • bors
              • vaj a tepsihez

               

               

               

                Elkészítés:

                A pórét megtisztítjuk, 5 cm vastag darabokra vágjuk, a zöld részét külön tesszük. A fehér részét 10 percig sós vízben főzzük, majd leszűrjük, vajjal kikent sütőtálba tesszük.

                A krémsajtot a tejjel és a tojással alaposan elkeverjük, hozzáadjuk az egész diószemeket, a fűszerpaprikát, sóval és borssal ízesítjük, és a pórékra öntjük.

                Tovább 

                network.hu

                Hozzávalók:

                • 3 ek. napraforgóolaj
                • 500 g darált marhahús
                • 200 g fagyasztott hagymakocka (a mosogatógép után a nyolcadik csoda)
                • 500 g konzerv hámozott, kockázott paradicsom
                • 1 kis doboz kukoricakonzerv
                • 250 g vörösbabkonzerv
                • 2 zacskó chili con carne fűszerkeverék
                • 2 kk. szárított petrezselyem, kakukkfű
                • ízlés szerint só, bors

                 

                Elkészítés:

                Vegyünk egy közepes lábost, és melegítsük fel az olajat. Dobjuk bele a hagymakockát. Pároljuk 3-4 percig, rakjuk bele a husit, és egy fakanál segítségével nyomkodjuk szét a forró olajon.

                Tovább 

                  Eszkimó kunyhó

                 

                Hozzávalók
                • Fehér rész

                  3 tojásfehérje
                  30 dkg kókuszreszelék
                  2 púpozott ek. porcukor

                • Barna rész

                  0,5 kg darált keksz
                  2 csapott ek. porcukor
                  pici rum
                  20 dkg puha Rama
                  3 tojássárgája
                  5 dkg kakaó


                Elkészítés

                Fehér rész készítése:
                A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd óvatosan, hogy össze ne
                törjön, hozzákeverjük a kókuszreszeléket.

                Barna rész készítése:
                A Ramát a tojássárgájával, a porcukorral, a kakaóval jól kikeverjük, majd a darált kekszet,
                és annyi rumot teszünk hozzá, hogy hogy éppen összeálljon a massza, ne legyen lágy!

                Tovább 

                network.hu

                Hozzávalók:
                • 12 darabhoz:
                • 10 dkg liszt
                • 13 dkg vaj
                • 16 dkg nádcukor
                • 1 evőkanál holland kakaópor
                • 15 dkg 60-70%-os étcsokoládé
                • 2 nagy tojás
                • 1 mokkáskanál sütőpor
                • 15 dkg eper
                • 1 rúd vanília vagy 1 teáskanál vanília-esszencia
                Elkészítés:

                Az epret apró kockára vágjuk, pár darabot félretesszünk a díszítéshez.

                Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a vajat. A tojást habosra keverjük a nádcukorral. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval. Ezután a tojáshoz hozzáadjuk a kissé kihűlt olvasztott csokoládét, majd beleszitáljuk a lisztes keveréket, végül hozzáadjuk az epret.

                Tovább 

                network.hu

                 Mentsd meg a kidobástól a túlérett banánt, és csinálj belőle inkább egy szuper desszertet!

                 

                 

                Érdekes, hogy az ember ízlése miként változik az idő előrehaladtával. A banánt például sosem szerettem, semmilyen formában. Most meg mi van? Veszem halomszámra, amit eszünk is tisztességgel, de még így is előfordul néha, hogy átalakul a gyümölcskosárban, és a kezdetben vonzó sárga színről barnás-feketébe vált.

                 

                Ezt a reggeli mellé már aligha fogjuk megenni, de eszünkbe ne jusson kidobni!

                Tovább 

                network.hu

                Március 6-án, 5.000 m2-en, 50 kiállító részvételével nyitja meg kapuit Magyarország első fagylalt tematikájú kiállítása és fesztiválja, amelynek célja a fagylalt népszerűsítése és a fogyasztás növelése.

                 

                A kiállításon megtalálhatók és ingyenesen kóstolhatók lesznek az idei fagylaltszezon újdonságai valamint a legkedveltebb ízek. A rendezvényen minden lesz, ami a „hideg nyalathoz” kapcsolódik; az alapanyagoktól kezdve a gépeken át egészen a cukrászdák és fagyizók kínálatáig.

                Tovább 

                network.hu

                Kiskorú névnapja közeledett, gondoltam, hogy sütök neki valami tortát, de ő inkább sütinyalókát kért. A konyha falán be van keretezve pár általam készített édesség, és onnan mutatta, hogy ő bizony olyan sütinyalókát szeretne. Szóval adott volt a feladat.

                A neten keresgéltem recepteket, mert répa most nem volt itthon, így maradt a sima csokis piskóta.

                 

                 

                Hozzávalók:
                3 db tojás
                8 dkg cukor
                2 evőkanál keserű kakaópor
                8 dkg liszt
                1 teáskanál sütőpor

                 

                A krém: 50 gramm puha vaj, 3 evőkanál mascarpone

                 

                A borításhoz: 200 gramm étcsokoládé, szórócukor

                 

                A tojásokat szétválasztjuk.

                Tovább 

                network.hu

                Hozzávalók:

                • 1 szál póréhagyma
                • 60 dkg sárgarépa
                • 30 dkg paszternák
                • 2 dl fehérbor
                • 1 mokkáskanál kardamom
                • 1 mokkáskanál római kömény
                • 1,2 liter zöldségalaplé
                • 1 dl joghurt

                 

                 

                 

                 

                • A stanglihoz:
                • 40 dkg leveles tészta
                • 1 tojás
                • kakukkfű
                • bors

                 

                  Elkészítés:

                  A póréhagymát, a répát és a paszternákat megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a fűszereket, lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, visszaforraljuk, majd felöntjük a zöldséglével, és puhára főzzük a zöldségeket.

                  Tovább 

                  network.hu

                   A kandírozás az egyik legfinomabb tartósítási mód, igazán megéri rávenni magunkat és kipróbálni. De nem hazudok, rengeteg cukor és rengeteg türelem kell hozzá, mivel pucolás és vágás jár vele bőven. Lényege, hogy a gyümölcsben vagy a héjában, vagy akár a gyökérben lévő nedvességet cukorral helyettesítjük, és voilá, kész a finomság. Most, hogy jó minőségű, friss citrusfélék kaphatók elég jó áron, érdemes a héjukat ezzel a módszerrel tartósítani és később süteményekben, édességekben felhasználni.

                  Tovább 

                  network.hu

                  Hozzávalók:


                  • 20 dkg fehér bab
                  • 2 szál szárzeller
                  • 2 db sárgarépa
                  • 1 db vöröshagyma
                  • 2 gerezd fokhagyma
                  • 2 db burgonya
                  • 1 db fehérrépa
                  • 1dbdarabos paradicsomkonzerv
                  • 1 db paradicsom
                  • 1 db babérlevél
                  • olívaolaj
                  • 5 dl húsleves
                  • 10 dkg szalonna
                  • parmezán
                  • pesto

                   

                   

                    Elkészítés:

                    A babot főzzük meg a paradicsommal, a babérlevéllel és a burgonyával együtt.

                    A szalonnát vágjuk kockára, majd süssük zsírjára. A zöldséget vágjuk apróra, öntsük a szalonnához, és pároljuk meg.

                    Tovább 

                     

                    network.hu

                    A böjti időszak programjaiban még akad télbúcsúztató, de a hó végén esedékes húsvétváró, borkóstoló rendezvények már inkább a tavasz felé kacsintgatnak. Ebben a színes kavalkádban könnyen találhatunk számunkra kedves, izgalmas programot.


                    2015. március 05-08. Szegedi Toros Pálinkafesztivál, Szeged
                    A szervezők az idei évben a megszokott színvonalat tovább emelve még több programmal, mókás vetélkedővel és nyereménnyel várják a fesztiválra érkezőket.

                    Tovább 

                    Ez történt a közösségben:

                    Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

                    Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

                    Szólj hozzá te is!

                    Impresszum
                    Network.hu Kft.

                    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu