Recept Blog: 2015. január

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 24997 fő
  • Képek - 8729 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1187 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 24997 fő
  • Képek - 8729 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1187 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 24997 fő
  • Képek - 8729 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1187 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 24997 fő
  • Képek - 8729 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1187 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2015. január

Lengyel sörleves / Magyar konyha 1998.
--------------------------------------------------
Hozzávalók:
7,5 dl könnyű, világos sör, 5 dl víz, 2-3 szegfűszeg, egy kevés fahéj, 2 dl tejföl, 4 tojássárgája, 8-10 dkg cukor.
Betétnek: sajt-vagy pirított kenyérkockák.

A sört a vizet, a fűszereket felfőzzük. A nem túl hideg tejfölt, a tojássárgáját és a cukrot egy nagy edényben összekeverjük, hogy azután a forró sörlevet behabarhassuk. Sajtkockákkal, vagy vajban pirított kenyérdarabkákkal tálaljuk.

Tovább 

network.hu

Lassan egész kis fánk arzenálom lesz itt a blogon, de nem tehetek róla, nagyon szeretem, minden formában. Ez a helyre kis fánkocska is kedvenc lesz, mert nem kell dagasztani, csak összegyúrni, gyorsan sül, és igazán élvezet már csak kézbe venni is :-)
Ráadásul végre arra is fény derült előttem, hogy hogyan kell úgy sütni a fánkot, hogy a világos mélyedés az ott maradjon a közepén.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! :-)

Hozzávalók:

– 1 bögre langyos tej
– 1 kocka friss élesztő (5 dkg)
– negyed bögre porcukor
– 4 bögre finomliszt
– 4 tojás sárgája
– kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 2 éve

Akkor nem szívja tele magát olajjal a fánk,ha teszel bele egy kis kupica rumot.
Na meg szép magas és szalagos lesz!
Mindegy,hogy bögrés vagy nem!
Huzatmentes,meleg hely kell hozzá!
A képen nincs szalag a fánkon.
Nem igazán sikeres fánk!

Tovább 

 

network.hu

 Évi tíz számmal, több mint száz oldalon mutatkozik be áprilisban a Jamie Magazin magyar kiadása. A közismert tévés szakács lapja március 25-én jelenik meg, 895 forintért.

 

 

„A legmagasabb nemzetközi szakmai színvonalat megcélozva készítettük elő kiadói csoportunk első magazinjának megjelenését. Nagy örömünkre szolgál, hogy Jamie Oliver stábja minket tisztelt meg bizalmával. Hónapok óta dolgozunk a lap londoni szerkesztőségével a magyar kiadás előkészítésén.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók: (2 dl-es bögrét használtam)
  • 1 bögre zabpehelyliszt 
  • 2 bögre aprószemű, lágy zabpehely 
  • 1,5 bögre tej (vagy más folyadék: kókusztej, narancslé, folyékonyabb lekvár+víz)
  • 1 tojás
  • csipet só
  • folyékony édesítő ízlés szerint (kb. 1 evőkanál ebből: Dia Édes folyékony édesítő)
  • mehet bele apróra vágott cukormentes étcsokoládé /vagy reszelt alma, cukrozatlan kakaópor, kókuszreszelék, aszalt gyümi ízlés szerint/


Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük (a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell kapjunk), majd szilikonos sütőpapírra kanalazva alsó-felső sütésen 200 fokon készre sütjük (akkor jó, mikor a széle elkezd megpirulni). 


Ui.: Lágyabb kekszet fogunk kapni, ez nem ropogós keksz recept!

Tovább 

 

network.hu Nyakunkon az őszi-téli betegségszezon, itt az ideje felfegyverkezni. Ezzel a levessel hatékony támadást indíthatunk a megfázás ellen.

 

hozzávalók / 2 adag

 

 

elkészítés
  1. Tegyük egy fazékba az olívaolajat, a hagymát, a fokhagymát, a chilit és a gyömbért.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók / 6 adag
A leveshez
A nokedlihez

 

 

elkészítés
  1. A babot előző este beáztatjuk.

Tovább 

 KÖNNYED FENYŐMAGOS SALÁTA EBÉDRE

2 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

network.hu

A fenyőmagolaj nem csak a hajnak, és a bőrnek tesz jót, hanem az emésztésnek és a tápanyagraktárnak, illetve a kedvének is! Ez a benne található többszörösen telítetlen zsírsavaknak köszönhető.

A 100% -ig természetes eredetű,  hidegen sajtolt fenyőmagolaj az igazi megkoronázása a salátának. Gazdag a többszörösen telítetlen zsírsavakban (Omega-3, Omega-6) illetve számos egészségügyi pozitívummal rendelkezik. Az omega-3 zsírsav elősegíti és megóvja a szív- és érrendszer egészséges működését, illetve a vérnyomást és koleszterint is redukálja.

Tovább 

 Koktélt, sört, vagy whiskyt igyunk?

2 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

network.hu

A horoszkópunk elárulja, hogy melyik alkohol illik hozzánk a legjobban.

 

Hamarosan itt a hétvége, amikor sokan egy-egy fergeteges bulival ünnepeljük meg, hogy végre vége a munkának, és eljött a szórakozás ideje. Ilyenkor nagyon valószínű, hogy megiszunk egy-két pohár italt.

Az alkoholok széles választékából már mind kiválasztottuk a kedvencünket, ám amennyiben még keressük a hozzánk legjobban illő italt, akkor most megtudhatjuk, hogy a horoszkópunk szerint melyik alkohol passzol hozzánk.

Tovább 

network.hu

Készítettél már otthon forró csokit? Bármi is a válasz, bloggerünk receptjét érdemes kipróbálnod!

 

Hozzávalók:

 

3,5 dl víz

100 g étcsokoládé (kb. 60 %-os)

35 g cukor

15 g kakaópor (cukrozatlan)

 

Elkészítés:

 

Egy kis lábasban közepes lángon addig melegítjük a vizet és a cukrot, míg a cukor meg nem olvad. Ekkor beletesszük az étcsokikockákat és a kakaóport és ha a csoki is felolvadt, akkor kis bögrékbe adagoljuk, majd felvert tejszínnel díszítjük.

Tovább 

network.hu

Gasztronómiai különlegességgel teszik egyedivé budapesti koncertjeiket a Pannon Filharmonikusok: a közönséget Segal Viktor séfnek a hangversenyekhez megálmodott finomságai várják február és május között a Művészetek Palotájában.

 

A Pannon Filharmonikusok (PFZ) évadát bemutató csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Horváth Zsolt, a pécsi zenekar igazgatója elmondta: minden évben igyekeznek valamivel különlegessé tenni fővárosi hangversenyeiket, idén programjukkal és szó szerint is a budapesti zenei élet fűszere szeretnének lenni, ezért Segal Viktor nemzetközi hírű séfet kérték föl arra, hogy az idei évadból hátralévő négy Müpa-beli koncertjükre készítsen az elhangzó művekhez illő ételeket.

Tovább 

network.hu

Farsang idején elengedhetetlen a fánk. Sokat gondolkodtam, hogy mivel és hogyan tudnám kiváltani, mert a hagyományos fánk nem tartozik az egészséges ételek kategóriába.

 

Az alábbi recept pedig egy kiváló alternatíva, és kalóriatartalma messze nem annyi, mint a hagyományos testvérének. Nem mellékesen ez az édesség élesztő-, tej-, tojás- és cukormentes, alakbarát változat.

 

Hozzávalók:

2-3 db alma

2-3 ek. friss citromlé

1-2 ek. fahéjas nyírfacukor

6 ek.

Tovább 

network.hu

Pár évtized múlva akár 2 milliárddal is többen lehetünk a Földön, a növekvő embertömeg ellátása élelmiszerrel pedig mind nehezebb feladat elé állítja a világ országait. Mivel etessük az embereket? Bogarakkal, esetleg laboratóriumi körülmények között létrehozott élelmiszerrel? Netalán városi üvegházak szolgálják majd ki az élelmiszerigényünket? Vagy egyszerűen dobjunk ki kevesebb élelmiszert, így több marad a többieknek?

 

Azt a közhelyet biztosan mindenki ismeri, hogy 2050-re a világ népessége – a jelenlegi trendeket figyelembe véve – 9 milliárd fölé ugorhat.

Utolsó hozzászólás

Sárkány Judit üzente 2 éve

Nagyon elgondolkodtató a cikk. A városlakók biztosan sokkal több élelmiszert dobnak ki. A szuprmarketek ösztönöznek a vásárlásra. Sokszor túlvásárolja magát az ember és néhány napig eltartható termékek jórésze a kukában végzi. A felfújt péktermékek gyorsan kiszáradnak. Persze a kukaturkálók számára, ezek még felhasználhatók és ők jönnek rendszeresen.
Falun persze más a helyzet. Már, ahol még tartanak állatot, ott nem vész kárba semmi.
Itthon a 80-as években munka után, hétvégén sokan hobbytelkeken kertészkedtek és megtermelték a család számára szükséges gyümölcs, zöldség nagy részét. Mamár elhagyott telkek sorakoznak a határban. Elkényelmesedtünk vagy túlhajszoltak? Kevesen fognak bele a saját élelmiszer előállításába.
A jövőben, ahogy emelkednek az élelmiszerek árai és az előállítók minél több ,,olcsósító" ugyanakkor eltarthatóság növelő szert alkalmaznak majd-ami már szinte nemis tekinthető élelmiszernek-, akkor értékeljük majd a termőföldeinket. Persze, ahhoz tényleg kellenek majd a robotok, mert már ma sem akar ,,földet túrni "senki.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Csokolades_eperhabos_szelet_2034110_3340_s

Vass Lászlóné 2 hete új képet töltött fel:

Epres_torta_2033270_6919_s

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Mini_pavlova_eperrel_2033111_6370_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Tavaszi_tekercs_sajttalsonkaval_2032152_2072_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Tavaszi_tekercs_fazis__fotokkal_2032151_1052_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Csiperke_es_laskagombas_szuzpecsenye_2032144_7358_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Kelt_prosza_2032073_2656_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Desszert_valogatas_2031890_7132_s

Vass Lászlóné 1 hónapja új képet töltött fel:

Joghurtos_pite_tropusi_gyumolcsokkel_2031500_4595_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu