Recept: Karácsony estére (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8764 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8764 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8764 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8764 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Karácsony estére

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 17 éve

HALAK TÖBBFÉLEKÉPPEN. ALAPRECEPT HOZZÁVALÓK : 4 szelet hal 5 dkg vaj 1 csokor petrezselyem 1 citrom liszt őrölt bors, só Olvasszuk meg a vaj felét, tegyük bele a lisztbe forgatott halszeleteket, süssük 3-4 percig, majd sózzuk, borsozzuk, és fordítsuk meg. Ezt a felét is sózzuk, borsozzuk és süssük 3-4 percig. Tegyük a serpenyőbe a maradék vajat a citrom levével és a felaprított petrezselyemmel együtt. Keverjük össze, és azonnal tálaljuk. MUSTÁRRAL Kenjük meg mustárral a szeleteket, mielőtt lisztbe forgatnánk. Süssük a fent leírt módon, majd szórjuk meg zúzott fokhagymával és felaprított rozmaringgal. Locsoljuk meg citromlével és tálaljuk. MEGTÜZVE Vágjuk félbe a halszeleteket, forgassuk lisztbe, tegyünk mindre egy-egy szelet sonkát és zsályalevelet. Tűzzük meg fogvájóval, süssük ki és melegen tálaljuk. ÉDES-SAVANYÚ Pirítsunk meg vajban egy evőkanál fenyőmagot, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot és egy evőkanál beáztatott mazsolát. Ebben süssük meg a csíkokra vágott és lisztbe forgatott halat, végül tegyünk bele 20 dkg spenótot. pároljuk 3-4 percig, és tálaljuk. BURGONYÁVAL Egy krumplit szeleteljünk nagyon vékonyra, és főzzük majdnem puhára. Süssük meg a halat az alaprecept szerint, tegyük tepsibe és rakjuk a tetejére a burgonyát. Szórjuk meg sajttal, zsemlemorzsával, fokhagymával, rozmaringgal és pirítsuk meg grilsütőben. DIÓS BUNDÁBAN A halszeleteket besózzuk, a szokásos módon lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsa helyett őrölt dióba forgatjuk és bő olajban kisütjük. Vigyázzunk, mert a dió hamar megég !

Hozzászólások eddig: 4

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 17 éve

"BOMBA"-JÓ TORTA 1 db készen vásárolt piskótatekercs A TÖLTELÉKHEZ: 15 dkg vaj, vagy margarin 10 dkg porcukor 4 tojássárgája 2 ek. rum vagy málnaszörp A BOMBÁHOZ: 5 tojássárgája 12dkg cukor 2 cs vaníliás cukor 1 mk. őrölt fahéj 2 púpozott ek. kakaó 2,5 dl tej 10 dkg étcsokoládé 1,5 dkg zselatin 2,5 dl tejszín kevés rum Ezt a parádés tortát két menetben készítjük el ! A piskótatekercset vékonyan megkenjük a krémmel: a vajat habosra kikeverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a rumot (ha gyerek is eszik belöle, a málnaszörpöt). Szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk és néhány órára, de még jobb ha egy éjszakára hűtőbe tesszük. A második menet (a "bomba") : a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a fahéjjal és a kakaóval. A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, állandóan keverve a tojásos masszához adjuk és gőz fölött besűrítjük. Még melegében hozzáadjuk a megáztatott zselatint, jól elkeverjük és kihűtjük. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt. Ekkor kb. 1 cm vastagságúra felszeleteljük a töltött piskótatekercset, kibélelünk vele egy gömbölyded hasú üveg vagy porcelántálat - amolyan fél futball-labda formájút - belesimítjuk a krém felét, aztán egy sor szeletelt piskótatekercs következik, végül a maradék krém. ( Ha még maradna a piskótaszeletekből, a tetejére rendezzük ). Lefedjük és legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor ügyesen egy kerek - mintázat nélküli - tálra borítjuk ( ha nem akar kijönni a formából, néhány pillanatra meleg vízbe süllyesztjük, de vigyázzunk, bele ne follyon a víz !) és meghintjük egy kevés rummal. Tortaszerűen szeleteljük, de a világért ne diszítsük semmivel, úgy finom és úgy gyönyörű, ahogy van ! Már sokszor elkészítettem, de a torták között még mindig ez a sláger ! Annyira finom, hogy az íze semmi másra nem hasonlít ! Piskótatekarcset természetesen magunk is süthetünk !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 17 éve

GESZTENYÉS LIBASÜLT HOZZÁVALÓK : 3 kg-os liba 1 kg gesztenye 15 dkg szalonna 1 dl fehérbor 1 csokor kakukkfű 1 fej vöröshagyma őrölt bors, só Pirítsuk meg zsíradék nélkül a feldarabolt libát, majd tegyük tepsibe. Szórjuk meg a hagymával, sózzuk, borsozzuk és süssük 160 fokon másfél óráig. Hámozzuk meg a gesztenyét,főzzük meg és húzzuk le a vékony héját is. Tegyük a liba mellé a csíkokra vágott szalonnával és a kakukkfűvel együtt. Süssük még egy óráig a húsokat gyakran forgatva. GYÜMÖLCSÖS PULYKA HOZZÁVALÓK : 3 kg-os pulyka 8 alma 20 dkg aszalt szilva 5 dl fehérbor 20 dkg szeletelt szalonna 1 fej vöröshagyma 4 szelet kenyér 6 dkg reszelt sajt 2 tojás 3 rozmaringág 1 szál zsálya 2 babérlevél 1 gerezd fokhagyma 4 dkg vaj őrölt bors, só A szilvát és az alma felét meg a babérleveleket áztassuk borba egy órára. Csöpögtessük le és keverjük össze a tojásokkal a sajttal, a kenyérrel, a hagymával és a fűszerekkel. Tisztítsuk meg a pulykát, sózzuk, borsozzuk belülről, töltsük meg és varrjuk össze. Sózzuk meg kívül is, tegyük tepsibe a maradék füszernövényekkel és 180 fokon süssük 2,5 óráig a borral locsolgatva. Takarjuk be a szalonnával és süssük tovább 190 fokon 30 percig. Pirítsuk meg a maradék almát a vajban a fokhagymával és tálaljuk a pulyka mellé köretnek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 17 éve

KARÁCSONYI FATÖRZS HOZZÁVALÓK : 1 db készen vásárolt piskótatekercs,- vagy 4 tojásból vízes piskótalap. KRÉM: 4 db tojássárgája 10 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor 25 dkg vaj vagy margarin 10 dkg étcsokoládé vagy 4 ek. kakaópor 5 dkgdurvára vágott dió 1 db narancs 2-3 ek. rum 5 dkg mazsola 8 dkg pikáns lekvár (pl. ribizli, málna) A piskótatekercset - óvatosan, hogy el ne törjön - kiterítjük, vékonyan megkenjük a lekvárral. A cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal, gőz fölött, állandóan keverve besűrítjük, hagyjuk kihülni. A vajat ugyancsak habosra keverjük a vaníliás cukorral, az olvasztott csokoládéval ( vagy kakaóval ), a narancs reszelt héjával és átszűrt levével, majd apránként hozzáadjuk a tojáskrémet, végül a rumot. A krém 2/3 részét egyenletesen a lekváros piskótalapra kenjük, megszórjuk a vágott dióval, az előzetesen beáztatott és lecsepegtetett mazsolával, szorosan feltekerjük ( a széle alulra kerüljön ! ). A tekercset bevonjuk a maradék krémmel, villával fatörzsszerűen megcifrázzuk - még csomókat, évgyürűket is szoborkodhatunk rá. Tetszés szerint diszíthetjük : szálkásra vágott mandulával, pirított dióval, mogyoróval, kókuszreszelékkel, marcipánfigurákkal, stb. Legalább egy fél nappal előbb tanácsos elkészíteni és tálalásig hidegen tartani, hogy szépen tudjuk szeletelni. Tejszinhabot kínálhatunk hozzá ! Fontos : ha népes a gyülekezet, kétszeres adagból készítsük !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 17 éve

Ezt a receptet a középső lányomtól kaptamés róla neveztem el. Nagyon finom, omlós linzer. CSILLA LINZERE 50 dkg liszt, 1 sütőpor, 25 dkg zsír, 25 dkg cukor, 2 egész tojás, 1 vaníliáscukor, kevés tej. Gyorsan összegyúrjuk, vékonyra sodorjuk, kiszaggatjuk, sütés után lekvárral összeragasztjuk. Én szaggatás után a csillagok, vagy virágok felét tojásfehérjével megkenem, durvára őrölt cukros dióba mártm és úgy sütöm meg. Egy diós és egy sima tésztát ragasztok össze. Zárt dobozban nagyon sokáig finom, omlós marad ! MÉZES PUSZEDLI 15 dkg zsírt, 20 dkg cukrot, 50 dkg mézet tűzön habosra keverünk. A tűzről levéve 1 kg lisztet belekeverünk. Mikor a kéz bírja, 3 egész tojást, 3 tojássárgáját, 1 csapott ek szódabikarbónát, 7 db összetört szegfűszeget, 1 kk őrölt fahéjat keverünk bele. Pár órát hideg helyen pihentetjük, majd dió nagyságú golyókat formálunk belöle. Zsírozott tepsibe nagyobb távolsára rakjuk és megsütjük. Vigyázat, gyorsan sül ! Sütés után tojásfehérjéből készült mázzal, vagy csokival vonjuk be. Ebből a tésztából szoktam vékonyra sodorva és különböző figurákat szaggatva mézeskalácsot is sütni. MÁZ : 3 tojásfehérjét 15 dkg cukorral pár percig gőz fölött verjük. Ebben forgatjuk meg a kisült puszedliket, azután szárítjuk.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu