Recept: Zöldborsó leves (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Zöldborsó leves

Ezt a témát Kopházi Krisztina indította 12 éve

Ilyenkor én sok-sok zöldborsó levest főzök.
Leírom, hogy én hogyan készítem.
Vajon párolok fehér- és sárgarépát. Mikor már félig puha, hozzáadom a zöldborsót és tovább párolom.
Mikor már puha, megszórom petrezselyemzölddel és pirospaprikával, felengedem vízzel és felforralom.
Miközben párolódnak a hozzávalók, vajgaluskát készítek: egy tojást kikeverek egy teáskanál vajjal és annyi liszttel, hogy galuskatészta legyen.
Ezt a forrásban lévő levesbe szaggatom és mikor feljön a leves tetejére, kész is a finom zöldborsóleves.
Jó étvágyat hozzá

Hozzászólások eddig: 10

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Kopházi Krisztina üzente 12 éve

Tényleg. Én is szoktam a héját megfőzni, amikor még nagyon zsenge.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Északi Andrásné!
Bizony van ilyen!!
Én is,(nem mindenkor,csak borsó érés szezonban),sőt édesanyám is így készítette nagyon régen.
Gyermekkorom emléke.
Akkor még nem volt fagyasztóláda,hogy tegyünk télire és amikor érett a borsó gyakran készült zöldborsóleves Kocsisné Iluskamami leírása szerint.
Üdvözletem:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon érdekes,hogy a héját megfőzni még ilyent nem is hallottam ! Biztos finom!

Válasz

kocsisne ilonka üzente 12 éve

Én is hasonloan csinálom azzal a külömbséggel hogy ha fris borsobbol csinálom a borso hélyát jol megmosom felteszem föni anyi vizzel hogy el lepje A héját puhára fözöm és azzal a lével eresztem fel mert a jo ize a héjábban van és sok vittamin is iluskamami

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

ÉN is hasonlóan készítem mint a Viktória csak sárgarépát és fokhagymát is teszek a levesbe.

Válasz

czihaki viktoria üzente 12 éve

Én másképp készítem a borsó levest. A borsót és az apróra vágott zöldséget vele apróra vágott sok petrezselymet együtt párolom, pici cukorral megszórva. Amikor kezd elpárologni a leve akkor teszek hozzá egy csapott Ekanál lisztet azzal még kevergetem, majd felengedem. A szine finoman zöld. Teszek bele 1 csirkeleves kocka sózom és megfőzöm majd nem. A végén teszek bele apróra szaggatott 1 tojásból csipetkét. Jó étvágyat ha megfőzitek

Válasz

Erberling Timea üzente 12 éve

Én még a pirospaprika előtt szoktam tenni egy kanálka lisztet is bele!!! :)

Válasz

Kopházi Krisztina üzente 12 éve

Jaj de örülök, hogy egy férfi is így csinálja. A párom krumplival szereti, ezért hol ezt csinálom, hol meg krumplisan. A krumplis sem rossz, de tényleg így az igazi.

Válasz

Arvai László üzente 12 éve

Így az igazi én is így csinálom!

Válasz

Kopházi Krisztina üzente 12 éve

Ja, elfelejtettem: természetesen sózni is kell ízlés szerint. És még egy pici cukrot is szoktam bele tenni.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu