Recept Blog: 2011. június

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2011. június

Eperhabos piskóta


                                                                    

Hozzávalók: 5 tojásból piskóta, eperlekvár, félbevágott eper, 4 tojásfehérje, 15 dkg cukor, vagy tejszínhab, habfixálóval.

Elkészítés: 5 tojásból piskótát sütünk.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 12 éve

Örülök Anna, hogy sikered volt!
Űdv.Ilike

Tovább 

1 kg turót, 10 db tojást, 6-8 evőkanál grizt, 10 evőkanál cukrot, 1 sütőport, 1 vanilia cukrot és egy kis doboz tejfölt jól ősszekavarok,Ha nagyon híg lenne, lehet  még hozzátenni egy kis grizt. .   Kizsirozott tepsibe öntöm a masszát, tetejét megöntöm egy kispohár tejfölben elkevert l tojással. Kb. 1 órát sütjük közepes tűznél.

Nagyon finom.

Üdv.Ilucika

Utolsó hozzászólás

Várkonyi Melinda üzente 12 éve

Piroska! Írnál többet erről a témáról? Mit és hogyan lehet tejból készíteni?Köszönöm!Melinda

 

4 tojás sárgáját kikavarok 1 rama margarinnal, 20 dkg cukorral habosra. Hozzáadok 6 evőkanál tejfölt, 1 vaniliás cukrot,  másfél csomag sütőport a 12 gr-osból, 4o dkg lisztet  és a 4 tojás keményre felvert habját. Sütőpapirral kibélelt sütőben közepes lángnál  sütöm, természetesen előtte bőven megszórom meggyel, de lehet bármilyen gyümölccsel is. Nagyon finom, puha , könnyü.

Képet sajnos mellékelni nem tudok.

Ilucika

 

network.hu

 

Amilyen gyorsan elkészíthető ez a sütemény olyan gyorsan el is fogy - annyira finom!

 

Hozzávalók3 tojás, 2 kis pohár natúr joghurt, 3 joghurtos pohár liszt (én felesben réteslisztet használtam), 1,5 jpohár cukor, 1 jpohár olaj, 1 sütőpor, 1 vaníliáscukor, csipet só, 1 ek cukrozatlan kakaópor, 50-60 dkg meggy (kifejtve)

 

  • A joghurtokat egy tálba öntöm és hozzáadom az olajat, csipet sót, összekeverem. Azért kezdem így, hogy a mércém meglegyen. 
  • Másik edénybe a tojásokat a cukrokkal egy ovális habverő segítségével habosra kikavarom.

Utolsó hozzászólás

Urbán Józsefné Kati üzente 12 éve

Nagyon finom! Köszönöm a receptet!

Tovább 

Piskótaalaphoz:

  • 5 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg mák (lehet egész is)
  • 2 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 5 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 cs vaníliás puding
  • 3 dl tej

Díszítéshez:

  • egész háztartási keksz
  • 3 dl lefőzött kávé
  • 1 cs csokis puding
  • 3 dl tej
  • 1 cs vaníliás puding

 

  1.  A sárgáját habosra verjük a hozzáadott cukorral, majd elkeverjük benne a pudingport. Felöntjük a tejjel, és főzzük folyamatos kavargatás mellett, míg puding állagú lesz.

Utolsó hozzászólás

OSVÁTH ILONA üzente 12 éve

Gyermekkorom kedvenc süteménye volt,drága Édesanyám a tetejét mindig kandírozott dió szeletekkel rakta ki,minden szeletre kettőt tett szembe.De a sütemény másként azonos.Köszönöm,hogy eszembe juttattad,feltétlen megsütöm!

Tovább 

Én csak 431-es receptnek hívom,mert anyukám szétesett ezeregyéves recepteskönyvéből való. Isteni finom, egyszerű, gyerekkel is lehet csinálni. Mindig sikert arat.

Hozzávalók:

500 gr liszt

300 g margarin (én nem teszek bele ennyit,mert nagyon zsíros lesz, kb 200 gr -t teszek bele)

2 tojás sárgája

1 késhegynyi szódabikarbóna ( soha nincs itthon, 1 csomag sütőporral helyettesítem)

2 nagy evőkanál tejföl

csipet só

100 vagy 200 gr cukor, ki milyen édesen szereti(én kevésbé édesen)

 

Lisztet a sütőporral , sóval, cukorral elkeverem, hozzáadom margarint, elmorzsolom.

Utolsó hozzászólás

Fenyvesi Sándorné üzente 12 éve

Ezt a gyümölcs lepényt meg fogom sütni, nagyon egyszerűnek tűnik és biztos, hogy finom is lehet. Köszönöm szépen.

Tovább 

500 g darált hús ( lehet vegyesen is marhából és sertésből)

2 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

1 kis darab zeller vagy 1 szál szárzeller vagy ami otthon van zöldség

1 sárgarépa

1 tojás

1 ek mustár

1/4 csésze (kb 2-3 ek , ízléstől függ ) ketchup vagy sürített paradícsom

1 száraz zsemle beáztatva

zsemlemorzsa

3/4 ek só, 1 tk bors

 

Mázhoz:

1/2 csésze kethup

1 ek cukor

 

 Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.

Feldaraboljuk a zöldségeket aprítógépben vagy turmixba vagy az ügyesebbek késsel.

Tovább 

network.hu

 Nemrégiben készítettem a barátnőimnek ezt a linzer tortácskát. Eperrel, és párolt rebarbarával, valamint joghurtos krémmel töltöttem meg. Nagyon finom, és igazán szép aprósütemény, merégi a ráfordított időt, az biztos.

 

Receptet itt nézhetitek meg: http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/aprosutemenyek/3219-epres-rebarbaras-tortacska-recept-tartlette.html

network.hu

Nagyobb fiam szerint ez nem torta, mert nem kerek. Pedig nagyon is ünnepélyes, ugyanakkor sütés nélkül készíthető. Csokis az alapja, a krémje. A tetjét jó gazdagon érdemes eperrel megrakni. A receptet itt olvashatjátok: http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/tortak/3213-csokolades-sajttorta-recept-.html

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu