Recept Blog: 2009. május

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2009. május

 

network.hu Felmerült az igény a Zebratortára, hát gyorsan leírom ezt a receptet is. Igazából egy nagyon régi és nagyon egyszerű, kalácsszerű süteményről van szó, ne ijedjetek meg a mintától:)

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

38 dkg liszt

25 dkg porcukor

5 tojás

1 csomag vaníliáscukor

1 csomag sütőpor

2 evőkanál kakaópor (nem cukrozott!)

2,5 dl olaj

1,25 dl langyos víz

egy csipet só

 

A cukorot és a vaníliáscukrot és a tojássárgákkal elkeverem, azután mehet bele a víz, majd az olaj is.

Utolsó hozzászólás

Bordás Gabriella üzente 15 éve

Én is megcsináltam.Nagyon jól sikerült!Köszi a receptet!

Tovább 

Rakott krumpli!

Hozzávalók:

  • krumpli /2-3/ kg
  • tojás /4-5/db
  • tejföl /1-2/ vödör
  • virsli 1cs.
  • tej

Elkészítése

A krumplit és a tojást héjában megfözzűk. Utána meghámozzuk és felkarikázzuk. Miután ez meg van fel vágjuk a virslit, fogunk egy jó nagy lábast és az aljára egy kevés olajat öntünk. Utána beleszorjuk a krumpli, tojás, virsli felét.Aztán megsózzuk majd beletesszük a tejfölt.Utána megint krumpli, tojás, virsli tesszük bele. Rá öntjük a tejfölt meg egy pici sót.

Tovább 

 

 Balleys krém likör

15 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

5 dl rum vagy  whiskey

5 dl tejszin

5 tubus süritett tej

1/2 dl erős kávé

1 evőkanál kakaó

Robot géppel jól összedolgozni  , lehüteni és lehet fogyasztani

Hozzávalók: 1 kg liszt, 1/2 kg margarin, 2 tojássárga, 1 egész tojás, 10 dkg sajt, 4 dl tejföl, 5 dkg élesztő, só.Az élesztőt kevés tejben megfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, fél óránként 3x sodorjuk, és hajtogatjuk, majd kiszaggatjuk, tetejét tojással kenjük, sajttal, vagy szezám illetve kömény maggal szórjuk sütjük. 

                       

Utolsó hozzászólás

cserei angela üzente 15 éve

koszonom szepen a receptet,meg suttem,es nagyon izlett mindenkinek.A heten ujbol kell sussem,a ferfiak rendeltek,de en is szeretem nagyon!Angela

  1. Hozzávalók: 4-5 közepes narancs, porcukor, víz, 3 tojássárga, liszt, tej, zselatin, vaníliáscukor, 4,5 dl tejszin, babapiskóta.
  2. a narancsokat meghámozzuk. Héja is kell ne dobd ki. 0,5cm karikára vágjuk4-5 kávéskanál porcukorral meghintve és kb. 0,5 dl vizzel felöntve félre tesszük. 3 tojássárga 6 evőkanál porcukor, 1 evőkanál liszt, fél l tejjel pépet főzünk. Majd 2-3 kávés kanál feloldott zselatint 1 csomag vaníliás cukrot, és 1 narancs reszelt héját adjuk hozzá.

Tovább 

Egy másik nagyszerű változata az egyszerű desszetünknek:)

 

Egy családi adag hozzávalói:

 

1 liter tej

10 evőkanál dara

1 csomag vaníliáscukor

3 evőkanál kristálycukor

egy csipet só

 

a bundához:

 

2 egész tojás

1 csomag vaníliáscukor

fél citrom lereszelt héja

kókuszreszelék

liszt

prézli

 

Az elkészítése addig stimmel, hogy megfőzzük a tejbegrízt. Ez egy kicsit sűrűbb lesz majd a szokásosnál, de az a jó. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni és megdermedni, azután kockákra, vagy szeletekre vágjuk, ( pogácsaszaggatóval is lehet) és egész egyszerűen bepanírozzuk.

Utolsó hozzászólás

Dákai Krisztiánné-Niki üzente 14 éve

Érdekes,de biztos finom lehet

Tovább 

nach einer pause wieder volle fahrt voaurs, wie immer ist nur im lebensfreude-forum, das original zuhause, wann fe4hrst du (wieder) mit alles lieberoberto

 Jaffa szelet

15 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

mr8daO yqieiptivhmk, [url=http://jznulsqreecl.com/]jznulsqreecl[/url], [link=http://ghcypyalyuxi.com/]ghcypyalyuxi[/link], http://sxsalbgijnkh.com/

Utolsó hozzászólás

Vajda Rebeka üzente 15 éve

jól hangzik :)

A tejbegríz ugyan elcsépelt szegénykonyhás eledel, de kis fantáziával különleges desszertet varászolhatunk belőle.

Csak tálaláskor ne szóljunk előre, mi is került tulajdonképpen az asztalra, nagyon néz majd a jóllakott család...

 

Hozzávalók:

 

5 dkg dara

1 tojás

2 dl tej

3 dl tejszín

egy csapott kávéskanálnyi reszelt citromhéj

egy csipet só

egy kávéskanál vaníliakivonat, vagy 3-4 csepp aroma

1 evőkanál cukor

5 dkg keserűcsokoládé

 

 

Felmelegítem a tejet a tejszínnel, a vaníliakivonattal, cukorral és sóval, és megfőzöm benne a búzadarát.

Utolsó hozzászólás

Prohászka Béláné üzente 15 éve

Nekem is nagyon szimpi, imádom a tejbegrízt, fahéjjal, de így még nem hallottam. Finom lehet de jobban hízlal is, tejszín, tojás hmmmm, azt hiszem lesz ilyen a jövőhéten, hál istennek sernki sem szereti rajtam kívül, enyém lehet at egész.
Köszi

Tovább 

I'm impressed. You've rlealy raised the bar with that.
This makes everything so completely panielss.

Utolsó hozzászólás

Perényi Attila üzente 15 éve

Köszi!
Kipróbáljuk!!
Attila

 Eperdzsem

15 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

That hits the target prefcetly. Thanks!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Csokis kockák

Hozzávalók: 16 dkg csokoládé

16 dkg margarin

16 dkg porcukor

16 dkg liszt

6 db tojás

lekvár



A puha margarint keverjük el jó habosra s aztán folyamatosan adagoljuk hozzá a megpuhított csokoládét. Utána tegyük hozzá a porcukrot, egyenként a tojássárgákat és ezután újólag keverjük az egészet habzásig. Végül a tojások keményre vert habját adjuk hozzá s csak utána keverjük közé könnyedén a lisztet.
Margarinnal kikent, alaposan lisztezett tepsibe öntsük és lassú tűznél süssük 160 fok. Megsülés után vágjuk a tésztát ketté, egyik részét kenjük meg lekvárral és borítsuk össze.
Kihűlés után kétujjnyi, négyszögletű kis kockákra szeleteljük.

 Málna szörp

15 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

At last! Someone who understands! Thanks for postnig!

De nem ám csak úgy, bele a vakvilágba, hanem tojáshab-héjjal!

Hozzávalók:

 

1 ananász megpucolva, feldarabolva

3 tojásfehérje

2 evőkanál cukor

1 teáskanál reszelt narancshéj

1 evőkanál kókuszreszelék

egy csipet só.

 

 

network.huAz ananászkockákat egy sütőtálba pakolom, a tojáshabot keményre verem a cukorral és a sóval, beleforgatom a kókuszreszeléket és a narancshéjat, és a kockákra kanalazom. 160 fokon sütöm 10-15 percig, míg meg nem barnul a hab. Könnyű, gyors és nagyon finom.

Tovább 

Na ez így elsőre nem hagzik nagy kunsztnak, mert ugyebár a palacsintát jellemzően sütni szokták...igen ám, de ezt sütőben! Hívják finn, vagy dán palacsintának is, a tésztája pedig sokkal inkább emlékeztet az amerikai pancake-re, mint a magyar palacsintára, vagy a francia crepe-re.

 

Ez is egyszerű, bármivel tölthető, de van egy kis különlegesség mellékíze:)

 

Most egy almaszószos verziót készítettem, íme a recept:

 

 

2 tojás

fél bögre liszt

fél bögre tej

egy csipet fahéj

egy csipet szerecsendió

2 és fél evőkanál vaj

egy fél citrom leve

2 evőkanál porcukor

 

a szósz:

 

3-4 szem meghámozott, apró kockákra darabolt alma

1/4 bögre cukor

2 evőkanál kukoricakeményítő

egy kávéskanál fahéj

 

network.huElőször az almaszirupt készítem el: A feldarabolt gyümölcsöt és a szósz többi hozzávalóját takarék lángon főzöm nyúlós-bugyborékosra.

Tovább 

Aki már járt Oroszországban, biztosan megkóstolta a pirogot, az oroszok egyik kedvenc nemzeti ételét. Mi is könnyedén elkészíthetjük itthon! Ráadásul a pirognak annyi fajtája van, hogy mérete és a kisütés módja is csak rajtunk múlik! Lehet sós és lehet édes tésztájú, lehet desszert, lehet főétel (méretétől és töltelékétől függően) és süthetjük bő zsiradékkal vagy akár sütőben is...

 

 

Hozzávalók a tésztához:

 

- 40 dkg liszt

- 4 dkg élesztő

- 5 dkg vaj vagy margarin

- 1 vagy 2 teáskanál cukor (édes piroghoz 2, sóshoz 1)

- 1 vagy 2 teáskanál só (édes piroghoz 1, sóshoz 2)

- 2 dl víz

 

A lisztet, a cukrot, a sót a zsiradékokkal egy tálba tesszük és jól összemorzsoljuk.

Utolsó hozzászólás

kiszt maria üzente 9 éve

SZERVUSZTOK,elképzeltem ez a tészta pizza alapnak is jó

Tovább 

A kedvenc noklink olasz testvére, sajtimádóknak:)

 

Hozzávalók:

 

fél csésze ricotta

negyed csésze félkemény kecskesajt lereszelve

negyed csésze Pecorino vagy Parmezán, szintén lereszelve

2 csésze liszt

1 tojás

egy kevés fehérbors

egy csipet só

friss bazsalikom és tárkony, negyed csészényi, apróra tépkedve

 

Először is felteszek egy óriási fazák vizet forrni.

Egy edényben összekverem a sajtokat a liszttel, a tojás sárgájával, a zöldekkel és a borssal, a masszának viszonylag keménynek kell lennie.

Utolsó hozzászólás

László Krisztina üzente 15 éve

Nem, de akkor a hiányzó mennyiséget pótold több sajttal, vagy ricottával szerintem

Tovább 

network.huCérnával kötözve messziről megtévesztő lehet... de kicsit közelebbről már felismerhető az illata - az íze pedig végképp merőben más, minta a "hagyományos" verzióé:)

 

 

Hozzávalók:

 

12 dkg minimum 70%-os étcsoki

3 dkg teavaj

3 dkg apróra vágott pisztácia megpirítva

2 dkg puffasztott rizs

16 dkg apróra vágott aszalt füge

 

2 evőkanál porcukor a díszítéshez

 

 

MIkróban vagy gőz fölött olvaszd össze a csokit és a tejet, majd keverd simára a száraz hozzávalókkal.

Utolsó hozzászólás

Tóthné Gabi üzente 15 éve

finom kis édesség.ki fogom próbálni

Tovább 

network.huAz íze korántsem olyan rémisztő, mint a neve, sőt! Aki szereti az édesburgonyát, ezt még jobban kedvelni fogja, és aki szereti az új ízeket, a különleges falatokat, feltétlenül próbálja ki!

Nincsenek benne olyan rendkívüli, vagy különösen nehezen beszerezhető alapanyagok, édesburgonyát is könnyedén be lehet szerezni a jobb zöldségkereskedőknél.

 

 

Hozzávalók:

 

50 dkg édesburgonya

1/3 csésze cukor

1 teáskanál só

2 csésze burgonyakeményítő

2 evőkanál teljes kiörlésű liszt

2 teáskanál sütőpor

kevés langyos víz

fél kávéskanálnyi őrölt gyömbér

 

network.huHéjaban megsütöm az édesburgonyát, azután lehúzom a héját, és hagyom kihűlni.

Tovább 

network.hu

                                 

Pácolt fokhagyma

15 fej szép nagy zsenge fokhagyma,1 l száraz fehér bor,

2 dl 10%-os ecet,15 dkg kristálycukor,

8 evőkanál olaj,2 db cseresznyepaprika,

3 babérlevél, 2 csokor friss tárkony levél (vagy szárított),

1 púpozott evőkanál só,1 teáskanál tört fekete bors.

                                                                                                                                                                                                                                 

A borba belekeverjük az ecetet, a sót, a cukrot és a fűszereket, majd felfóraljuk.

Tovább 

Kráter sütemény

    1 l. tej
6 tojás
25 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 dl. étolaj
2 ek. kakaópor
1 cs. sütőpor
2 cs vaniliás pudingpor
1 cs vaniliás cukor
1 nagy pohár tejföl
Elkészítés:    9 dl tejből és 5 kanál cukorból, 2 cs vanilia pudingot főzünk, megvárjuk mig kihül.
Tészta: 6 db tojássárgáját 25 dkg porcukorral kikeverjük, hozzáadunk 1 dl tejet,
1 dl étolajat, 2 evők kakaóport, 25 dkg lisztet,
1 cs sütőport végül a 6 tojás kemény habját.
Nagyobb tepsibe (gáztepsi) öntjük
és vizes kanállal a tetejére szaggatjuk a kihült pudingot.

Utolsó hozzászólás

Tóth Istvánné üzente 15 éve

Én már csináltam puncspudinggal vagy epressel úgy is finom...

Tovább 

network.hu

Egyenesen Franciaország észak-nyugati csücskéből, ott tradicionális helyi íz, közkedvelt desszert, elég gyakran kerül az asztalra. Reggelire vagy desszertként, langyosan vagy hidegen ajánlom mindenkinek! 

 

 

 

Hozzávalók:

 

1 és 3/4 csésze liszt (a hivatalos csészeméret 230 ml, akár le is csekkolhatjátok:)

4 tojás

3/4 csésze cukor

egy teáskanál vaníliakivonat

3 csésze tej

2 evőkanál vaj (nem margarin!)

30 dkg aszaltszilva

porcukor

 

Egy mély tálban robotgéppel simára keverem a tojást és a lisztet, azután mehet bele a cukor és a vaníliaesszencia is.

Tovább 

Hozzávalók:

 

- mindenféle gyümölcs, amit csak találsz és szeretsz (akár konzerv, a levével együtt)

- fűszerek, amit szeretsz (szegfűszeg, szegfűbors, őrölt szerecsendió, fahéj, vaníliáscukor)

- víz

- két csomag puding (amilyet szeretsz, akár vaníliás és csokis is lehet)

 

Az elkészítés nagyon egyszerű. A finom gyümölcsöket apróra vágva egy edénybe teszed, feltöltöd vízzel és felrakod főni. Közben megfűszerezed az ízlésed szerint. Forrás után vedd takarékra addig, míg az egész meg nem fő, majd újra forrald fel és sűrítsd.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszi, hamarosan elkészitem, jó, hogy ilyen egyszerü-és finom.

Tovább 

 


Túrókrémes eperkehely

Hozzávalók 4 személyre:

200 gramm eper
4 evőkanál cukor
250 gramm túró
fél citrom leve
2 evőkanál tej
1 tojás sárgája
1 zacskó vaníliás cukor

 

 

Elkészítése:
Az eprekről távolítsd el a szárakat, és mosd meg őket óvatosan, folyó víz alatt. Hagyd lecsöpögni az epreket, majd tegyél félre 6-7 darabot, a többit pedig vágd félbe és szórd meg 2 evőkanál cukorral.

Tovább 

A jó öreg bundáskenyér továbbgondolt receptje!

 

Hozzávalók:

 

4 szelet friss, puha kenyér, vastagon szelve, olyan 3-4 cm-es darabok

1,8 - 2 dl tej

4 tojás

só és bors ízlés szerint, de nem kell túl sok

2 teáskanál dijoni magos mustár

4 vékony szelet sonka, lehet füstölt vagy pácolt is, a szeletelt a legjobb hozzá

4 szelet kemény sajt (Pannónia, Gruyere, parmezán, Grana Padano, Karaván, stb...)

egy evőkanál olívaolaj

 

network.huA kenyérszeleteket pengeéles késsel óvatosan bevágom, amennyire csak lehet.

Utolsó hozzászólás

Harasztia Györgyné Erzsi üzente 15 éve

Nagyon finom megcsináltam "isteni"

Tovább 

Ez a kenyér leginkább a pitához hasonlít, magában és köretként, vagy mártogatóssal is nagyon finom!

 

Hozzávalók:

 

3 csésze teljes kiőrlésű liszt

2 teáskanál só

2 teáskanál sütőpor

6 szál póré, a világos zöldjével együtt

egy csésze víz

1 evőkanál fekete szezámmag

olíva olaj a sütéshez

 

network.huEgy mélyebb edényben keverd el a lisztet a sóval és a sütőporral. 

A vizet öntsd a  közepébe, és szórd bele a vékonyan felkarikázott pórét és a szezámmagot, és fakanállal alaposan keverd el .

Utolsó hozzászólás

Tóthné Gabi üzente 15 éve

Ez finom lehet.Ki fogom próbálni.Gabi

Tovább 

network.hu

Ha egy kis fűszeres ropogtatnivalóra vágysz... de azonna!

 

Készülj dupla mennyiséggel, mert egy adag nem lesz elég, hidd el:)

 

 

 

 

 

3/4 csésze kristálycukor

3/4 csésze víz

3 csésze mandula egészben, héjastul

2 evőkanál hántolatlan szezámmag

fél evőkanál só

egy fél kávéskanálnyi őrölt gyömbér

ugyanennyi cayenne bors

 

 

network.hu

Egy fazékban forrald fel a vizet, és olvaszd fel benne a cukrot. Hagyd még forrni 5 percig, azután öntsd a mandulára, és hagyd kihűlni, miközben néha kevergeted.

Tovább 

 Gesztenye torta

15 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kf6sz e9s viszont kedve1nom! :hi c9s ve9gre egy Termine1tor Mikule1s ! :wtg Habe1r engem nem kfcldf6tt padlf3ra a kis hf3ember anime1cif3, de ez aze9rt me9gis csak jabbon passzol ide. :mrgreen

Ahány kiló a málna annyi kiló cukrot teszek rá.Izlés szerint teszek bele borkősavat.Szükség szerint szalicilt.24 óra alatt többször megkeverem.Ruha zacskón átszűröm,üvegbe tőltöm és kész.

Utolsó hozzászólás

Prohászka Béláné üzente 15 éve

Szia!
Na ez az amit nem szabad, borkősavat és szalicilt. Évekkel ezelőtt kumutatták, hogy lassan ölő méreg. Helyette használj citromot és feleannyi cukrot, hidd el jobb lesz, legalábbis amikor én még csináltam jó volt. És nem főztem, hanem a málnát szűrőn napokig csögöptettem, utána belekevertem a cukrot, a citromo, míg el nem olvadt a cukor, üvegekbe takni éss hűtőben, ez igazi mála volt, megjegzem a meggyet is így raktam el. Sajnos ezek már nincsenek.
A múltkor írtam, hogy nem veszek 600 ft-ért epret, másnap mentem a piacra és 890 ft volt., ebből nem éri meg eltenni.
üdv.

Hozzávalók:

30 db tenyérnyi bodza virág (lehetőleg nem poros helyről)

5 l hideg víz

3 kg kristálycukor

5 dkg borkősav

1 kávéskanál szalicil

A virágokat 24 órára a vízbe áztatom.Ruhán átszűröm,belekeverem a többi hozzávalót.Kevergetem míg el nem olvad benne minden,üvegekbe tőltöm és kész.

Utolsó hozzászólás

Sándor Jánosné Marika üzente 15 éve

Köszönöm már alig vártam receptet,most van itt az ideje! Szépen és bőven virágoznak a bodzák.Imádom a természetes gyógymódokat,és ennek is van gyógyhatása.Kérek valakiket,ha tudják ,küldjék el nekem,köszönöm.Hasonlót tudok én is csak a bodta virágokat alaposan le kell fjó víz alatt mosni,utánna beáztatni hideg vízben egy félóróra,és nagyon súrú palacsinta tésztába mártani ,és forró olajban kisütni.Lehet a palacsinta tésztába vaniliás cukror,pici fahéjar ,pici reszelt citrom,vagy narancshéjat is reszelni ,igy is nagyon finom,mátások illenek hozzá:pl:csoki,vanilia,epr,vagy sűrű szörpök!Próbáljátok ki,jó étvágyat hozzá!jó kisérletezést!

network.huEz a torta nem tartozik a nagyon édes desszertek közé, inkább a különleges ízek kedvelőinek, és a kísérleti konyhák mesterszakácsainak és szakácsnőinek ajánlom!

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

8 dkg liszt

15 dkg vaj

20 dkg keserűcsoki

4 tojás

12 dkg cukor

1 ek méz

25 dkg szezámmag

egy púpozott teáskanál sütőpor

egy csipetnyi só

 

Előmelegítem a sütőt 180 fokosra, és egy lecsatolható oldalú tortaformát kibélelek sütőpapírral, és alaposan megvajazom.

Tovább 

Ötperces pogácsa  

3 dl tejet 8 dkg Rámával forrásig hevítünk. Folytonos kavarás közben belekeverünk 16 dkg lisztet és addig kavarjuk, amíg a kanálról le nem válik. Ha kicsit meghűlt, belekeverünk 3 tojást egészben, 12 dkg füstölt sajtot és egy kávéskanál sót. A kész masszából vajazott tepsibe kiskanál segítségével diónyi halmokat rakunk és közepes tűzön sütjük, előmelegített sütőben előbb alsó, majd felső lángon. Melegen tálaljuk, melegen ajánljuk...

Utolsó hozzászólás

Ez tényleg jó!
Kipróbáltam,a tészta készítés tényleg egyszerű és gyors.De a sütés,hát....nekem kicsit sokáig tartott.Igaz villany sütőm van,de nem az újabb fajta.
Ettől függetlenül sikert aratott.
Köszönöm!

Tovább 

Ismeretem szerint, régi poncihter eledel, amit szeretnék figyelmetekbe ajánlani. A babsterc és krumplis sterc nagyon laktató ételek.Uborkával igazi csemege.

Akkor a recept:

Hozzávalók:

1/2 kg liszt

8db krumpli vagy egy pohár bab(Borsó is lehet!)

10-15 dkg zsír

Sós vízben megfőzni a kruplit,melyet előzőleg kockára vágtam.A lisztet megpirítom üresen,de nem túl barnára. Ha kész félrehúzni a tűzről és a forró krumlit rátenni kevés forró vízzel és a végén a felolvasztott forró zsírral összekeverni.

Tovább 

Talán még emlékeznek a soproniak Baján László mesterszakácsra, aki a Bécsikapu borozóban egy remek étellel varázsolta el rendszeresen vendégeit. Ennek a specialitásnak a neve erdészgombóc volt. Azt hiszem nem fog megharagudni a szerző, ha most közreadom:

-1kg darált húst 10 db tojással,kevés szójaliszttel,prézlivel összegyúrunk.Borssal,fokhagymával,petrezselyemmel ízesítjük.Inyencek majorannát is tehetnek bele.Kanállal kiszaggatjuk és mint a gyenge fasirtot forró palacsintasütőben kisütjük a kisgombócokat.Fehérboros,tejszínes gombamártást készítünk és azzal leöntjük a kisgombócokat.

Tovább 

Hát igen, a juharszirup...:)

És a túrogombóc, ezuttal kisütve!

 

Hozzávalók:

 

15 dkg liszt

25 dkg túró

30 dkg cukor

egy csomag vaníliáscukor

1 tojás

egy evőkanálnyi sütőpor

egy evőkanálnyi reszelt citromhéj

 

olaj a sütéshez

 

network.hu

A tojásokat belegyúrom a túróba, majd a masszát simára keverem a cukorral.

Mehet bele a liszt, a citromhéj és a sütőpor is, azután pihentetni kell egy órácskát a hűtőben, hogy lehessen formázni.

Próbálj meg apró gombócokat csinálni a masszából, és mehet a forró olajba.

Utolsó hozzászólás

Mezeiné Horváth Kati üzente 15 éve

Nagyon jó, isteni finom! A kolléganőmtől tanultam, ki is próbáltam. Ő szilvalekváros tojáshabbal kínálta, csodás íz!!! Nagy sikere volt!
Most hétvégén a keresztlányomnak (aki 2 éves) is megsütöm.

Tovább 

Olyan szép neve van, ez igazából az indián neve:) Ez is a töményebbik fajta angolszász eredetű sütemény, most kakaórajongóknak.

 

Hozzávalók:

 

1 + 1/3 csésze liszt

1 bögre puha vaj (felolvasztva könnyebb mérni:)

1 bögre tej

1 bögre kakaópor (cukrozatlan!)

1 bögre cukor

egy csomag vaníliáscukor

egy kávéskanál só

2 kávéskanál sütőpor

1 bögre felaprított mag, vegyesen, megpirítva (dió, mogyoró, mazsola, kesudió, paradió, brazil dió, makadámia dió, stb...)

5 dkg keserű csoki

 

Az előkészületek:

Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítem, 180 fokosra.

Utolsó hozzászólás

földes károlyné üzente 14 éve

finom lehet megcsínálom kőszőnőm.

Tovább 

network.huA frappáns fantázianév egy olyan süteményt takar, amiben tényleg nincs más, csak mák. És persze cukor, meg némi ez meg az, hogy azért egybefüggő máktorta süljön ki belőle :)

Leginkább a csakcsokis csokitortához hoz közelít, mákimádók figyelmébe ajánlom sok szeretettel. És mákkal :)

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

12 dkg vaj

13 dkg cukor

egy csomag vaníliáscukor

egy fél citrom lereszelt héja

4 tojás

10 dkg szeletelt mandula

16 dkg darált mák

egy kávéskanál sütőpor

egy csipet só

egy-két csipet őrölt fahéj (nem kötelező)

 

180 fokosra előmelegítem a sütőt, és kivajazok egy 20 centi átmérőjű tortaformát.

Utolsó hozzászólás

Sándor Jánosné Marika üzente 15 éve

Megcsináltam,és nagyon finom,csak férjem nem édesstáju,csak akkor sütök,ha itthol vanna a gyerekek! Most nállunk is maffinok a menők kiadósok,gyorsak és finomak.

Tovább 

Rizspók:)

Házi fejlesztésű recept, megér egy kóstolót!

 

Hozzávalók:

 

1 liter tej

fél kiló rizs

egy csipet só

4 evőkanál cukor

3 evőkanál méz

4 tojás

egy rúd vanília belseje, vagy egy teáskanálnyi vaníliakivonat (legrosszabb esetben pár csepp aroma!)

10 dkg teavaj

egy kisebb doboz darabolt konzerv ananász (persze lehet friss is!)

4 evőkanál kókuszreszelék

egy fél citrom lereszelt héja

 

Az elkészítése nagyjából megegyezik a rizskoch-éval: a sózott-cukrozott tejben puhára főzöm a rizst, és amikor elkészült, elkeverem benne a margarint.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Pataki Sándornénak üzenem nem kérdezte senki se tőle megsüti-e a rizs felfújtat.
Véleménye mindenkinek lehet,de etikátlan ilyet írni sőt gúnyos" bocsi de ezt biztos nem sütöm meg,,Az is lehet már ki is próbálta.
Ezeken az oldalakon legalább az ember a jó tanácsokat,és egymás közti recepteket szeretné olvasni nem pedig a okoskodó lenézőt.
Legalább a Közösségi oldalakon ne licitáljuk túl egymást.
Nem volt még időm ,hogy megnézzem tette-e fel valamilyen TUTI receptet.Egyébként szép estét Neki ,és minden közösségi Tagnak.

Tovább 

Ugyan már sokat hallottam a hajdináról, mint növényről, kóstolni viszont csak a hétvégén volt alkalmam. Egy utazáson vettem részt Kárpátalján, ott kínáltak meg a háziak ezzel, tarhonya szerű köretként tálalva.Nagyon finom volt, rögtön be is szereztem néhány zacskóval. Jól is tettem, ugyanis míg ott fillérekért hozzájut az ember a közértekben, addig nálunk bizony többszáz forintért lehet hozzájutni a bioboltokban.

 

Hazatérve rögtön utána is néztem egy-két dolognak.

Utolsó hozzászólás

Grencner Márta üzente 15 éve

Sziasztok!Hajdina már lehet kapni nagy áruházba,meg persze bioboltokba.
Hajdinát nagyon egyszerű elkészíteni: Egy pohár hajdina két pohár víz egy kis só és amikor félig megfőtt lefedni egy fedővel és hagyni hogy beszívja a maradék vizet , és nagyon finom köretként is mindenhez pörköltök,fasírt ....... én úgy is szeretem hogy amikor megfőtt teszek hozzá tejet egy kis cukort és kész is tejhajdina leves hidegen nagyon finom!!próbálják ki !!!
Nagyon egészséges,rostokban gazdag és nem utolsó sorba finom:-) !!

Tovább 

Könnyű, gyors desszert mézimádóknak és az aszalt gyümölcsök kedvelőinek!

 

Hozzávalók:

 

10 dkg aszaltszilva

10 dkg aszalt sárgabarack

(de lehet bármilyen más aszalt gyümölcs is)

80 dkg méz

6 dkg szeletelt mandula

6 dkg dió

egy-két csipet fahéj

egy kevés reszelt citromhéj

vaj

 

network.huA mandulát és az összeaprított diót kevés vajon megpirítom. Az aszalt gyümölcsöket a magkeverék felével, a citromhéjjal, a fahéjjal és a mézzel turmixgépben krémesítem, azután vizes kézzel golyókat formázok belőle.

Utolsó hozzászólás

bakodi gyöngyi üzente 15 éve

Megcsináltam ,finom ,kellemes csemege.

Tovább 

 tejes pite

15 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Walknig in the presence of giants here. Cool thinking all around!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

szia nem kell semmi belle!!!

 LÁNGOS

15 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

qTVtwQ icxkoakaikeu, [url=http://atutildwhgah.com/]atutildwhgah[/url], [link=http://bvcfrudzgpwn.com/]bvcfrudzgpwn[/link], http://kgyajzfkdsqg.com/

Utolsó hozzászólás

Nagy Lászlóné üzente 15 éve

Ezt Én is szoktam készíteni. Az a jó benne, hogy amennyiben nem használod fel mind a tésztát, a hűtőben 1 hétig is eláll, és mindig annyit veszel ki belőle, amennyire szükséged van. Habár, nálunk igen kapós a lángos, így ritkán esik meg, hogy a tésztából maradjon másnapra is.

network.hu

 Nagyon kicsi adag. Nagyon gyorsan elfogy. De nagyon gyorsan készen van az újabb adag...:)

 

 

 

 

Hozzávalók

 

egy csomag (250 gramm) széles metélt

fél kiló alma

5 dkg dió

egy marák szeletelt mandula

2 evőkanál méz

2 evőkanál baracklekvár

2 teáskanál porcukor

fél kávéskanálnyi fahéj

2 teáskanálnyi vaj

margarin a sütéshez

olaj a tésztához

pár csepp friss citromlé

 

Megpucolom és nagylyukú reszelőn lereszelem az almát, és megcsurgatom pár csepp citromlével, azután beleforgatom a fahéjjal elkevert porcukorban.

Utolsó hozzászólás

Molnárné Tarman Renáta üzente 15 éve

Én még soha nem készítettem, de ma ezt kaptam mailben ajánlatként... hát meg is csináltam rögtön, és őszintén mondom, nagyon finom!!! :) Igaz, baracklekvár helyett cseresznyedzsemet használtam, de szerintem így is nagyon jó lett. Köszönöm a receptet! Javaslom másnak is, próbáljátok ki!

Tovább 

Almás pite cukrosoknak és diétázóknak

 

 

Hozzávalók:
400 g liszt, 150 g margarin, 2 tojás, 1 csomag sütőpor, só, 1 kg alma, fél citrom leve, 1 evőkanál folyékony édesítőszer, őrölt fahéj.

Utolsó hozzászólás

Vámos Olga üzente 15 éve

Köszi atippet így legalább merek adni a fiamnak is belőle.Csak egy kérdés teljes kiőrlésü lisztből vagy sima lisztből készült?

Tovább 

Diétás muffin
Hozzávalók:
 25 dkg liszt

 1/2 csomag sütőpor
 5 dkg őrölt mandula
 10 dkg vaj
 3 tojás
 1 evőkanál folyékony édesítőszer
 1 kávéskanál reszelt citromhéj
 1 evőkanál vaníliaaroma
 1 dl tej

Elkészítés: A muffinformát papírral kibéleljük. A lisztet, a sütőport és a mandulát összekeverjük. A vajat a tojásokkal, az édesítőszerrel, a citromhéjjal, a vaníliaaromával és a tejjel habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a masszát a formákba kanalazzuk.

Tovább 

Zabpelyhes keksz egyszerűen

 

Hozzávalók:

·  2 csésze zabpehely

·  2 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt

·  2 evőkanál méz

·  1 teáskanál szódabikarbóna

·  1 citrom leve

Elkészítés: A hozzávalókat egy keverőtálban kevés vízzel keverjük össze sűrű piskótatészta állagúra.

Tovább 

network.huSokszor érzem úgy, hogy minél egyszerűbb elkészíteni egy desszertet, annál finomabb. Vagy ezt csak a lustaságom mondatja velem?

 

 

 

 

 

 

A tejespite hozzávalói:

 

1 liter 3 %-os, vagy friss házitej

4 tojás

30 dkg liszt

20 dkg kristálycukor

egy csomag vaníliáscukor (prohanyósra őrölve)

kevés reszelt citromhéj

egy csipet só

kevés vaj

baracklekvár

 

 

Az egész tojásokat habosra keverem  a cukorral, fél csomag vaníliáscukorral és a csipet sóval, majd apránként hozzáadom a lisztet, és csomómentesre keverem, végül lassan hozzáöntöm a tejet is.

Utolsó hozzászólás

madarászfülöpné ilona üzente 15 éve

Ezt a sütit má ettem valhol és nagyon izlett örülök ,hogy rátaláltam ,üdv icus .

Tovább 

Ami nem máglyarakás, de azért némileg rokonítható. És mennyei!

 

Hozzávalók:

 

75 dkg tejes kalács

1 l tej

1 kávéskanál vaníliaaroma

20 dkg porcukor

25 dkg cukor

20 dkg vaj

8 tojás

egy fél citrom lereszelt héja

25 dkg baracklekvár

20 dkg dió

70 dkg alma

50 dkg szőlő

fél deci rum

egy kávéskanálnyi őrölt fahéj

 

Így készül: felkockázom a kalácsot, felforralom a tejet 15 dkg porcukorral, a tojások sárgájával, a vaníliaaromával és 10 dkg vajjal, és rácsurgatom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Biztos,hogy ki próbálom!Köszi.

Tovább 

network.huElég béna neve lett, de valahogyan mindent el kell nevezni...:) Viszont sajtos, és sonkás is. Olyan sós péksütemény-féle.

Elég hamar elkészül, és elég jó.

 

 

 

 

Hozzávalók:

4 dkg szárított sonka

10 dkg juhsajt vagy kecskesajt, lehetőleg keményebb

15 dkg liszt

6,5 dkg vaj

4 tojás

1 tojássárgája

egy evőkanál apróra vágott friss kakukkfű

egy csipet só

őrölt fehérbors

 

Levágom a sonka zsírját, és kis kockákra darabolom. A sajtot durvára reszelem/aprítom, összekeverem a sonkával és a kakukkfűvel.

Utolsó hozzászólás

lakatos magdolna üzente 15 éve

Finom lehet kifogom próbálni.Köszi a receptet.

Tovább 

 Kókuszos szelet

15 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Well done aritcle that. I'll make sure to use it wisely.

Még egy gombóc, ezúttal hús nélkül. Ezt sütni kell, és picit könnyebb fogás. Én friss tavaszi salátával, vagy valamilyen joghurtós szósszal szeretem enni, de köretnek, vagy csk úgy nasinak is beválik.

 

Hozzávalók

 

fél kiló édeskáposzta

10 dkg füstölt sajt

10 dkg teljes kiörlésű liszt

10 dkg tönkölykorpa (vagy zsemlemorzsa)

egy-két evőkanál joghurt

2 dl olívaolaj

só, bors

 

network.huLereszelem a káposztát, belereszelem a sajtot, hozzákeverem a joghurtot és az olajat, és megfűszerezem.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én ugyan még nem próbáltam ki, de találtam régebben egy titkát a tojás nélküli pogácsáknak, gombócoknak... Egy kis lapáton alakítom ki a formát, és egy másikkal beletolom a már nagyon forró olajba..., ott aztán összekapja magát nagyon gyorsan a külső része, nem fog szétesni. A krumliberét is elég vizes a frissen reszelt krumpli miatt, az sem áll össze, ott is így kell csinálnom.

Tovább 

Húsgombóc, de ezúttal kifőzve. Nagyon régi recept, már nem is tudom, honnan került a gyűjteménybe, de próbáljátok ki, isteni finom.

 

Hozzávalók:

 

5 zsömle

50 dkg főtt sonka

25 dkg liszt

8 tojássárgája

5 dl tej

10 dkg kacsazsír, vagy libazsír

3 dkg só

egy csomag friss petrezselyem

15 dkg vaj

30 dkg zsemlemorzsa

 

network.huA sonkát és a zsömléket felkockázom apróra, ráöntöm a felforrósított zsírt, és jól összekeverem.

Egy másik tálban elkeverem a lisztet, a tojássárgákat, a tejet, a sót és a petrezselymet, azután hozzávegyítem a sonkamasszához.

Tovább 

Nagyon szeretem a tócsnit, és elkészítése is roppant egyszerű!

 

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 tojás, 2-3 evőkanál liszt, olaj

 

A krumplit megfőzzük, meghámozzuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, majd megsózzuk, megborsozzuk és jó alaposan összekeverjük.

Egy serpenyőben bőségesen olajat forrósítunk. Ha már forró, beleteszünk egy kanállal a burgonyamasszából, kanállal jól kilapítjuk. Hamar aranybarnára sül, ekkor van készen.

A kihült tócsnit tejföllel, sajttal, fokhagymával, esetleg ízlés szerint lekvárral, porcukorral szokás fogyasztani.

Utolsó hozzászólás

Nardai Attila üzente 15 éve

Igen a tócsi, tócsni, cicege,bere és még jó néhány néven ismert egyszerű étel nagyon finom, egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Én is a nyers krumpli mellet szavazok és a masszába javaslom szintén a tejfölt illetve lehet helyette kefírt is belerakni, na és a fokhagyma szerintem elmaradhatatlan. A legkönnyebb krémként belerakni.
Ha igazán pikáns ízekre vágytok, próbáljátok ki fél×fél cm-s kockára vágott szalonnát belekeverni, vagy gombát ledarálva. Én sok helyen kínáltam már , sikerrel, természetesen mellé jó minőségű sima vagy fokhagymás tejfellel.
Ja és Laci forró bő olajban süsd ha serpenyőben készíted utána lecsepegtetni mint a lángost vagy a fánkot - frissen a legfinomabb!!!
Próbáld ki tepsibe sütni kb: 1 cm vastagságban kevés zsiradékkal a sütőben - isteni ropogósra süthető!

Tovább 

Stahl Judit újra összedobott gyorsan valami finomat - ha édesség, akkor természetesen muffin!

 

Szezámos muffin

 

Hozzávalók

 

4 evőkanál szezámmag
20 dkg finomliszt
1,5 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna


10 dkg cukor
5 dkg barna cukor
1 egész tojás
1 dl tej
10 dkg joghurt
4 evőkanál olvasztott margarin, kihűtve
1 evőkanál szezámolaj

 

Az elkészítése:

 

 

 

 

                            Majoránnás húsgombóc

 

 

Hozzávalók:

 

30 dkg borjúhús                                  3 tojás

2 zsemle                                              só,bors majoránna

7 dkg vaj                                             (ízlés szerint)

 

30dkg sült borjúhúst  ledarálunk hozzáadjuk a két tejben áztatott

Zsemlét ( Bármilyen fiatal állat húsából készíthető)

A vajat, 2 egész tojást és egy tojás sárgáját habosra keverünk,

hozzáadjuk vagdalékhoz, sózzuk, borsozzuk,meghintjük majoránnával,

és az egész masszát jól összekeverjük.

Tovább 

Ritkán sütök gyümölcsös tortát, de ezt nagyon szeretem, próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

 

a tésztához

 

20 dkg liszt

1 tojás

10 dkg vaj

1 evőkanál kristálycukor

egy csipet só

 

a töltelékhez

 

24 dkg porcukor

10 dkg vaj, megolvasztva

4 tojás

4 tojás sárgája

4 citrom

egy kávéskanálnyi vaníliakivonat

 

Elkészítem a tésztát: összekeverem a hozzávalókat egy edényben, robotgéppel, jó sokáig keverem, míg el nem olvad a cukor. Azután légmentesre fóliázm, és egy éjszakán át pihentetem hűtőben.

Utolsó hozzászólás

Szabó Miklósné üzente 15 éve

Ki fogom próbálni, imádom a citrom ízét, köszönöm szépen a receptet!

Tovább 

Mézes lilahagyma saláta.

 

Hat fej lila hagyma                          2 teáskanál méz (lehet kevesebb is)

Törött fehérbors (ízlés szerint)         Só(ízlés szerint)

Balzsam ecet    (ízlés szerint)                         Oliva olaj

 

A hagymát karikára vágjuk megsózzuk, kis ideig állni hagyjuk.

Vizet forralunk egy edénybe, a hagymát szűrőbe téve bele tesszük

a forrásba lévő vízbe. Amikor a víz újra forrni kezd      kb 1 percig

még benne hagyjuk a vízbe, majd kivesszük és lehűtjük.

Utolsó hozzászólás

Szalai Attila üzente 15 éve

Lehet,a forró viz az esetleges erösségét, és büdösségét veszi el, és nem terheli le úgy a gyomrot.

Tovább 

 A nagymamám receptje:


4 db bejgli receptje: Tésztájához összegyúrunk 50 dkg. finom
lisztet, 25 dkg. margarint, 4 evőkanál porcukrot, 1,5 dkg. tejben
futtatott élesztőt, 2 evőkanál rumot, 3 tojás sárgáját, csipetnyi
sót, kevés tejfölt, majd 4 cipóra osztjuk és 1-2 órát pihentetjük.

Töltelék: 40 dkg darált diót (mákot) 2 dl. vízzel felfőzünk, hozzáadunk
15 dkg. porcukrot, 1 vaníliás cukrot, 10 dkg. mazsolát és sűrűre főzzük,
aztán néhány kanál baracklekvárt adunk hozzá, majd kihűtjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszönöm a receptet !

Nagyon sokféle képen kipróbáltam már a bigli sütését , kisebb, nagyobb sikerrel de még nem találtam meg az " igazit " . Lehet, hogy éppen ez lesz az ???
Na majd meglátjuk ..........

Tovább 

Saját húsvéti fonott kalácsom !

Fonott kalács

1,20 kg liszt
0,15 kg cukor
0,10 kg vaj
0,05 kg élesztő
0,015 kg só
4 db tojássárgája
0,65 l tej

A tejet felmelegítjük és belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kávéskanál cukrot, mely ha feloldódott, annyi lisztet teszünk hozzá, amennyi fakanállal könnyen keverhető.
Ezt a félsűrű kovászt liszttel behintjük és meleg helyre tesszük keleszteni.
Begyúrás előtt a tojást cukorral, vajjal, sóval, keverés közben felmelegítjük, majd beleöntjük a már megkelt kovászba.

Tovább 

Régi szakácskönyveket böngészve találtam ezt a receptet.

Móra Ferencné 1928-ban kiadott szakácskönyvéből adom közre.

Elkészítettem és kiváló ételnek bizonyult. Ehető önálló fogásként

is,de kiváló grill sültekhez, hideg sült húsokhoz is.

 

                                       Karfiol-saláta               

Karfiol          0,8 kg                 Ecet                    1 evőkanál

                4dkg                   Tejföl                  2dl

            Mártás:Tojás            5db                     Kapri bogyó       2dkg

                        Olaj              2 evőkanál                       1 késhegynyi

                         Mustár          2 kávéskanál      Bors          ízlés szerint

 

A karfiolt sós vízbe megfőzzük, annyira hogy roppanós legyen, ne essen szét majd   szitára téve lecsorgatjuk.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu