Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sokszor érzem úgy, hogy minél egyszerűbb elkészíteni egy desszertet, annál finomabb. Vagy ezt csak a lustaságom mondatja velem?
A tejespite hozzávalói:
1 liter 3 %-os, vagy friss házitej
4 tojás
30 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
egy csomag vaníliáscukor (prohanyósra őrölve)
kevés reszelt citromhéj
egy csipet só
kevés vaj
baracklekvár
Az egész tojásokat habosra keverem a cukorral, fél csomag vaníliáscukorral és a csipet sóval, majd apránként hozzáadom a lisztet, és csomómentesre keverem, végül lassan hozzáöntöm a tejet is. Robotgéppel könnyedén tükörsimára el lehet dolgozni.
És tulajdonképpen ennyi.
190 fokosra előmelegített sütőben 10 percet sütöm, azután kicsit lejjebb veszem a hőfokot, úgy 170-180 fokra, és addig sütöm, míg szép aranyra sül a teteje (nagyjából fél óra)
A tepsit alaposan kivajazom!
Ha elkészült, feldarabolom, és a maradék vaníliás porcukorral meghintem, vagy házi baracklekvárral megcsurgatva tálalom. Esetleg mindkettő egyszerre:)
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Csokis tejfölös piskóta
Túrókrémmel töltött zsemlesüti
Klasszikus kedvencek: Moszkauer
Zebratorta