Recept: Eperdzsem

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Eperdzsem

14 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

That hits the target prefcetly. Thanks!

Címkék: vnyjvlkgmdraaimgv

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Csokis kockák

Hozzávalók: 16 dkg csokoládé

16 dkg margarin

16 dkg porcukor

16 dkg liszt

6 db tojás

lekvár



A puha margarint keverjük el jó habosra s aztán folyamatosan adagoljuk hozzá a megpuhított csokoládét. Utána tegyük hozzá a porcukrot, egyenként a tojássárgákat és ezután újólag keverjük az egészet habzásig. Végül a tojások keményre vert habját adjuk hozzá s csak utána keverjük közé könnyedén a lisztet.
Margarinnal kikent, alaposan lisztezett tepsibe öntsük és lassú tűznél süssük 160 fok. Megsülés után vágjuk a tésztát ketté, egyik részét kenjük meg lekvárral és borítsuk össze.
Kihűlés után kétujjnyi, négyszögletű kis kockákra szeleteljük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kakaós csiga

Hozzávalók:

- 1,5 kg finomliszt (Bl 55)
- én három csomag szárított élesztőt használok , félkiló liszthez valót
- 5 dkg Ráma margarin
- 10 dkg olvasztott tea vaj
- 10 dkg cukor
- 8-10 dl tej
- 4 db tojás
- 20 dkg kakaópor
- 30 dkg porcukor
- só

Elkészítés

A margarint belemorzsoljuk a lisztbe, hozzátesszük a három csomag szárított élesztőt, a 10dkg cukrot, egy csipet sót és összekeverjük.Beleöntjük a felvert tojást. Langyos tejjel közepesen kemény tésztát dagasztunk. Dagasztani kb. 30 percig kell, amíg a tészta szép sima, hólyagos nem lesz. Kendővel egy tálban letakarva 1-1,5 órát kelni hagyjuk. Ez alatt az idő alatt kb. duplájára dagad.
Amikor megkelt a tészta, lisztezett gyúródeszkán 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Teavajat megolvasztjuk, majd megkenjük vele a tésztát. A kakaót összekeverjük a porcukorral, majd vastagon megszórjuk. A tésztát feltekerjük, majd 2 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk. Tepsibe sütőpapírra (vagy vajjal kikent) helyezzük egymástól kb. 1 cm távolságra, majd olvasztott vajjal megkenjük a tetejét. 160 fokra ( közepes hőfok) előmelegített sütőben sütjük, szépen összeérnek és szép színe lesz akkor jó.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Andrea !

Köszönöm a receptedet , remélem sikerrel fogok járni s nagy nagy örömet szerzek ezzel az egész családom számára ,mert nálunk mindenki imádja.
További derűs szép napokat kívánok !
Üdv: Évi

Válasz

Kőrösné Ibolya üzente 14 éve

Segitsetek! Ügyetlen vagyok a süteményekhez,soha semmi nem sikerül,pedig 6l éves vagyok!Szégyen! Most rá vagyok szoritva mert a 8 éves unokám a viládgbol kiszekiroz.Kérlek küldjetek olyan recepteket amit nem nagyon kell gyurni mert az nem megy.Meg az mikor azt irják a receptekbe:tégy hozzá annyi lisztet amennyit felvesz.Általában mésfél kiló liszt után jön a kuka.Segitségeteket nagyon köszöni egy nagyi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Rostos eperszörp



Hozzávalók: 3 kg eper (lehet jó érett, de ne legyen közte hibás szem)

9 dl forralt és lehűtött víz

1 púpozott teáskanál citromsav

1 púpozott mokkáskanál nátrium-benzoikum

1,8 kg kristálycukor

0,5 dl jó minőségű rum.
Az epret csumájából megfosztjuk, majd többször váltott langyos vízben megáztatjuk. Jól lecsöpögtetjük, és turmixgépben pépesre zúzzuk. Tálba öntjük, rászórjuk a citromsavat és a tartósítószert. Lehetőleg műanyag kanállal jól összekeverjük, és lefedve a hűtőszekrényben 12-14 órán keresztül állni hagyjuk. Másnap szitán átnyomjuk, hogy az eper apró magvai ne kerüljenek a szörpbe. Az eperléhez öntjük a cukrot, és jól összekeverjük Néhány óra múlva, amikor a cukor már teljesen feloldódott, belekeverjük a rumot. Szörpös üvegekbe töltjük, szorosan, légmentesen lekötjük, és végleges helyére állítjuk.



Megjegyzés: Sima vagy ásványvízzel, esetleg tejjel 1:7 arányban hígítjuk. Kefirrel vagy joghurttal összekeverve kiváló epres joghurtot készíthetünk belőle, de különféle fagylaltokhoz vagy öntetnek is alkalmas. Gyümölcskrémekbe vagy egyéb gyümölcsös süteményekbe kiváló ízesítő. A felbontott szörpöt hűtőszekrényben tároljuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Konyakos eper nyersen
Hozzávalók: 3 kg nagy szemű, majdnem érett eper
1 kg kristálycukor

2,5 dl jó minőségű konyak.
Az epret átválogatjuk, csumáját kiszedjük, és nagy edénybe rakjuk. Annyi langyos vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi, 10-15 percig áztatjuk, majd a gyümölcsöt egy szűrőkanállal áttesszük egy másik edénybe. Újból annyi vizet öntünk rá, amennyiben úszhatnak az eperszemek. Az áztatást és a vízcserét addig ismételjük, amíg csak homok található az edény alján. Ezután a jól lecsöpögtetett gyümölcsöt rétegenként cukorral meghintve egy ötliteres, széles szájú üvegbe tesszük, az utolsó cukorrétegre pedig ráöntjük a konyakot. Nem kötjük le véglegesen, hanem csak lazán lefedjük, és lehetőleg napos helyre téve 8 napig érleljük. Mire az érés befejeződik, elolvad a cukor, és a gyümölcs levet ereszt. Tiszta kanállal kicsi üvegekbe töltjük, és légmentesen lekötve hűvös helyre állítjuk.



Megjegyzés: Sütemények, krémek, habok, fagylaltok ízesítésére használható, de magában is kitűnő csemege. A levét szörpnek vagy tejjel összekeverve turmixitalnak fogyaszthatjuk. A felbontott üveget hűtőszekrényben tanácsos tárolni.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu