Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Farkas Éva | 5 hozzászólás
Hozzávalók
A malacot besózzuk, majd zúzott fokhagymával bedörzsöljük, és köménymaggal, majoránnával megszórjuk. Sörrel felöntjük és 2 napra hűtőbe tesszük.
A császárszalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírjára pirítjuk. Rátesszük a félkarikára vágott hagymát.
Hozzávalók: 10 dkg étcsokoládé, 3 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg liszt, 1 tk. sütőpor,
2 dkg kakaópor, 1 üveg (720 ml) meggybefőtt, 1 zacskó gyümölcs kocsonyapor (5
dl folyadékhoz: főzős), 2 csillagánizs, 1 fahéjrúd, 2,5 dl hideg tej, 1 zacskó
vanília ízű krémpor (2,5 dl tejhez: 4 személyre), 1 tk. őrölt fahéj, sütőpapír
Elkészítés: A csokoládét durvára aprítjuk. A szétválasztott tojások fehérjét 2 ek. forró vízzel kemény habbá verjük, és közben beleszórunk 7 dkg cukrot.
|
|
14 éve | Surányi Natália | 16 hozzászólás
A kellemesen meleg szobában jól esik egy kis kocsonya. Könnyű elkészíteni és nagyon finom.
Hozzávalók:
3 kg kocsonyahús(köröm,bőrke,füle,farka),
10 szelet sertéskaraj
3 vöröshagyma,
15 gerezd fokhagyma,
4 petrezselyemgyökér és 5 sárgarépa
csípős paprika (el is hagyható),
só,szemes bors ízlés szerint.
Elkészítés:
A kocsonyahúst jól megmossuk. Hideg vízben feltesszük főni, ha felforr, hozzáadjuk az ízesítőszereket és a fűszereket. Kis lángon -hogy ne zubogjon-,lassan készre főzzük.
Egy barátnőm lánybúcsúján ettem ezt a nagyon finom süteményt.
A sütemény hozója és készítője kikérte magának,mikor közöltem vele abbéli véleményemet,hogy "nagyon finom a muffin,amit sütöttél", hogy ez nem muffin,hanem cupcake. Hát kérem: a cupcake nem más,mint krémes tetejű muffin.
Hozzávalók 12 darabhoz
A tetejére
Kellemes, meghitt karácsonyéjt és vidám szilvesztert kívánok!
http://www.borteka.hu/borlap/karacsonyi_udvozlet.html
Barátsággal
Péter
PS:
Karácsonyra, vagy szilveszterre - ünnepi menük
http://www.borteka.hu/borlap/borteka_unnepi_menu_e_book.pdf
PS, PS:
Ragadjuk meg az egerünket és küldjük el minden barátunknak és ismerősünknek! Rendben?
Olvasó letölthető : http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/adobe-reader-v9-1--magyar--PD14.html
14 éve | Szász ilucika | 5 hozzászólás
Mézes apró sütemény
5 dkg vajat, 6 dkg cukrot, l2,5 dkg mézet felolvasztunk mig a cukor el nem olvad.
Ha langyosra hűlt hozzákeverünk l csomag sütőporral és fél kávéskanál szódabikarbónával elkevert 25 dkg lisztet, l citrom reszelt héját l teáskanál mézes füszer-keveréket , l tojást és mindezeket jól összedolgozzuk. 5 óra hosszat hüvös helyen pihentetjük.
A tepsit sütőpapirral kibéleljük, vagy csak simán margarinnal kikenjük, és a tésztát apró formákkal kiszaggatjuk, majd tepsire helyezzük, tojással lekenjük, tetejükre egy fél dióbelet tehetünk, majd 7-8 perc alatt nem erős tüznél kisütjük.
A téli hónapokban itt a püspökkenyér sütésének ideje. Az angolszász területeken nincs advent gyümölcskenyér nélkül. Német változata a stollen, története az 1400-as évekig nyúlik vissza. Több száz fajta stollent ismerünk, melyek titkos receptje apáról fiúra száll. Stollent általában Mindenszentekkor készítenek, és Karácsonyig hűvös helyen, becsomagolva tárolják.
Hozzávalók (1 rúdhoz, 20 szelethez)
A kalácstésztához:
150 g mazsola
3 ml rum
500 g liszt
10 g vaníliás cukor
100 g porcukor
50 g élesztő
210 ml langyos tej
200 g vaj
1 db tojás
70 g egész mandula (hántolt, vagy hántolatlan)
170 g cukrozott vegyesgyümölcs (lehetőleg több féle, pl.: kandítozott narancshéj, kandírozott gyömbér)
1 csipet só
0.5 kiskanál őrölt fahéj
0.5 kiskanál őrölt szegfűszeg
0.25 kiskanál őrölt szerecsendió
1 citom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
A díszítéshez:
75 g vaj
75 g porcukor
Elkészítés
1.
A sangría (jelentése spanyolul „érvágás”, a sangre „vér” szóból) eredetileg Spanyolországból származó, bor alapú, alacsony alkoholtartalmú, édes ízesített üdítőitalfajta. Nevezik borpuncsnak, illetve aromás bornak is. Az utóbbi időkben más országokban is gyártják; hazánkban is elterjedt. Különböző fajta vörösborok keverékéhez citrom- és narancsaroma, illetve ... FOLYTATÁS
A sangría (jelentése spanyolul „érvágás”, a sangre „vér” szóból)
eredetileg Spanyolországból származó, bor alapú, alacsony
alkoholtartalmú, édes ízesített üdítőitalfajta. Nevezik borpuncsnak,
illetve aromás bornak is. Az utóbbi időkben más országokban is
gyártják; hazánkban is elterjedt. Különböző fajta... FOLYTATÁS
14 éve | matus irén | 0 hozzászólás
Újév napján Németország északi részén gyakran esznek mákos gubát ? akár azt is mondhatnánk, hogy sokak számára az újévi harangszó és a mákos guba olyan elválaszthatatlan egymástól, mint a menyasszony és a vőlegény.
* Forraljuk fel a tejet. Közben vágjuk fel a kifliket vagy zsemléket hüvelykujj vastagságú szeletekre, és tegyük tálba. Öntsük rá a tej felét. Áztassuk 20 percig, és szórjunk rá 3 dkg cukrot.
* Közben keverjük össze a mákot és a mazsolát.
I. Menü
Sütőtök krémleves
Hozzávalók:
1,5 kg kanadai sütőtök (hosszúkás),
1 fej vöröshagyma,
3 liter víz,
3 dl főzőtejszín,
só, fehérbors,
1 teáskanál barnacukor,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál vaj,
pirított tökmag.
Elkészítés: A vajat felmelegítjük és megdinszteljük
benne a vöröshagymát, beletesszük a felkockázott sütőtököt, megszórjuk barnacukorral és pároljuk kb. 10 percig. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk és pároljuk, amíg puha nem lesz.
14 éve | Gyorgy Beata | 3 hozzászólás
A dél-afrikaiak nyelvén Rooibos-nak nevezett cserje jelentése magyarul „vörösbokor”. Ez a világszerte keresett növény rendkívül nagy koncentrációban tartalmaz fenoloidokat, bioflavonidokat, nyomelemeket (vas,kalcium,magnézium,réz,magnézium) és C vitamint. A kávé jótékony és élénkítő hatását ismerjük. Kóstolták már a teát és a kávét zseléként elkészítve? Megmutatjuk, mindössze 5 perc, és kész a zselés ünnepi desszert! ... FOLYTATÁS!
A bejgli egy igazi hungarikum. Főként karácsonykor, és húsvétkor szokás készíteni. Általában diós és mákos ízesítésben készül, de mostanság már új ízekkel is kísérleteznek egyesek. Most a klasszikus, hagyományos diós bejgli készítését mutatom be.
Elkészítési idő: 180 perc + 25 perc sütés
Hozzávalók (2 db félkilós bejglihez)
A tésztához:
260 g liszt
78 g teavaj
52 g sertészsír
26 g porcukor
csipet só
4 g élesztő
26 g tojássárga (1 db)
52 g tej
A töltelékhez:
272 g darált dió, vagy mák
110 g cukor
25 g méz
6 g őrölt fahéj
81 g tej
vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
ízlés szerint tehetünk hozzá apróra vágott kandírozott narancshéjat, vagy kandírozott gyömbért, mazsolát, őrölt kardamomot, vagy őrölt szerecsendiót
A kenéshez:
tojássárga
tojásfehérje
Elkészítés
1.
14 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Gondoltál már rá, hogy olyan ajándékot adj a szeretteidnek, barátaidnak, amit te magad készítesz el? Ha igen, készíts nekik finom bonbonokat!
Ha a következő sorra vagy a képekre kattintasz, több egyszerű recept között válogathatsz:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/bonbonok-hazilag
A Rooibos tea nem tartalmaz színezéket, tartósítószereket, aromákat, koffeint vagy teint, tehát nem élénkítő. Hacsak nem vadítjuk meg egy kis alkohollal, de így is egészséges és finom ünnepi koktélt kapunk belőle! Forró és kihagyhatatlan receptek következnek! ...FOLYTATÁS
Leirok 4 féle piskóta receptet,ezeket használom a tortáimhoz.
Hozzávalók:
5 tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 1 sütőpor.
Az 5 tojássárgáját 5 kanál langyos vízzel és 15 dkg porcukorral habosra kikeverjük, majd az 5 tojásfehérjét 5 kanál langyos vízzel és a megmaradt 5 dkg porcukorral szintén habosra kikeverjük. A habosra kikevert tojássárgájába beletesszük a 20 dkg megszitált lisztet és a sütőport, végül belekavarjuk a habosra kevert tojásfehérjét is.
Azok a gyógynövények és fűszerek, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat (főként fenolt), hatékonyan csökkentik a magas vércukorszint által okozott szövetkárosodásokat és gyulladásokat, illetve képesek megelőzni a szívbetegségeket és az idő előtti öregedést.
Használd őket a karácsonyi receptekben is! FOLYTATÁS!
14 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Ha nem akarsz hosszan
bíbelődni a mézeskalács sütéssel, ha olyan mézes sütit szeretnél sütni,
ami rögtön puha és finom, ha vágysz arra, hogy betöltse az otthonodat a
mézeskalács finom illata, próbáld ki ezt a süteményt!
A receptet itt találod meg:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/mezes-muffin
Az egészséges, rostban és vitaminban gazdag táplálkozás nem merül ki az állandó zöldségevészetben, a kenyér ésszerű fogyasztása is beletartozik. Persze nem mindegy, hogy milyen kenyeret fogyasztunk, a kereskedelmi forgalomban kapható kenyér fedőnevű termékek egy része erre nem alkalmas. Viszont otthon is próbálkozhatunk kenyérsütéssel, mert mint minden, a kenyérféle is akkor igazán finom, ha magunk készítjük el! ... folytatás, receptek
14 éve | matus irén | 1 hozzászólás
# A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra.
14 éve | Hajdu Józsefné | 5 hozzászólás
Tegnaptaláltam ezt a receptet!
Rögtön elkészitettm és már el is fogyott.tiszta szívből ajánlom mindenkinek.
Hókifli
Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- csipet só
- 1 ek. porcukor
- 2 dkg élesztő
/- ha szükséges: 1-1.5 dl tej/
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. /ez a lépés akár el is hagyható-lásd a megjegyzésben/
A lisztben elmorzsoljuk a margarint,majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langyos tejet lehet még hozzá tenni, míg elérjük a megfelelő állagot.
Számomra hal nélkül nem múlhat el a Karácsony. A lazac az egyik kedvencem, bár nem tartozik a gazdaságos megoldások közé. Ám kevés füstölt lazacból is készíthetünk finom falatkákat. Így élvezhetjük a különleges ízét, és nem is kell túl nagy költekezésekbe verni magunkat.
Hozzávalók 20 koronghoz: 1 cs friss leveles tészta (270 g), 10 dkg natúr krémsajt, 2 tk tejszínes tormakrém, csipet só, fél lime vagy citrom leve, csipet fehér bors, 10 dkg füstölt lazac, friss kapor bóbiták
A leveles tésztát (5 mm vastag) csomagoljuk ki, majd egy 5 cm átmérőjű, fodros pogácsaszaggatóval szúrjunk ki 20 korongot, amiket kenjünk át vízzel a sütés előtt.
* A négybe vágott burgonyát a megpucolt fokhagymával héjában megfőzzük.
Hozzávalók (kb 3 adaghoz)
600 g savanyú káposzta
3 db babérlevél
kb 10 szem feketebors
sertészsír
800 g sertéslapocka, vagy oldalas
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 -3 púpozott teáskanál pirospaprika
2 -5 csipet só
A tálaláshoz:
tejföl, pirospaprika, kenyér
Elkészítés
1. A savanyú káposztát alaposan átmossuk, majd annyi vízzel feltesszük főni, amennyi ellepi. Babérlevelet, és egész borsot adunk hozzá, majd kb egy órán át főzzük.
* A felaprított hagymát egy nagyobb edényben forró olajon hirtelen megpirítjuk (kb. 1-2 perc).
14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás
14 éve | matus irén | 0 hozzászólás
* A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, 8x12 cm-es téglalapokat vágunk belőle, majd minden második tetejét megkenjük egy kevés vízzel összekevert tojással.
Gyermekkorunk kedvence, könnyű elkészíteni. A fadíszítés után lelopkodható,és megehető:)
Hozzávalók (35 darabhoz)
120 g tojásfehérje (kb 4 db)
360 g porcukor
80 ml víz
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
1. A sütőt 40-50 C-ra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. Készítsünk elő egy fakanalat, mert a sütő ajtaját résnyire ki kell majd támasztani vele, mikor betesszük a habkarikákat
14 éve | matus irén | 9 hozzászólás
* A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzávegyítjük a mascarponét. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk az előző keverékhez. A langyos kávét összekeverjük az Amaretto likőrrel.
* A babapiskóta felét egy tál aljára rétegezzük, meglocsoljuk a kávé felével, majd bevonjuk a mascarponés krém felével és egy vékonyabb réteg olvasztott csokival.
* Erre teszünk egy második réteg babapiskótát, megöntözzük kávéval, rákenjük a maradék mascarponés krémet, majd a csokoládét, és alufóliával lefedve legalább 5 órára hűtőbe tesszük.
14 éve | matus irén | 1 hozzászólás
# A lisztet a vajjal és a sóval elmorzsoljuk. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben hagyjuk felfutni, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd összegyúrjuk a lisztes keverékkel, és letakarva fél órán át a hűtőben pihentetjük.
Érdemes a természet adta minden kincset kihasználni, nem csak azért mert olcsó, hanem mert izgalmas ízeket lehet a segítségével varázsolni. Én varázsoltam: karácsonyi kökénylikőrt!
Kökénybokroktól is kéklik most a határ, kis családommal szedtünk mi is egy szatyornyit. Még nektek sem késő nekilátni ennek a finom likőr elkészítésének. Nem szükséges a legdrágább gint megvásárolni hozzá, én a legolcsóbb gazdaságos fajtát...
14 éve | Csillag Virág | 5 hozzászólás
Egy fantasztikusan finom csokoládé torta, amit muszáj kipróbálni!
A receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra vagy a képre!):
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/tortak/marcipanos-csokolade-torta
14 éve | matus irén | 4 hozzászólás
A sütit célszerű a tészta elkészítésével kezdeni. A cukrot összekeverem a felengedett vajjal, miután jó habos lett a tojást, a tejet, a mézet, a liszttel összekevert szalakálit is hozzáadom, majd az egész cuccot szépen összedolgozom. Előveszek egy közepes méretű tepsit, kivajazom, kilisztezem, ezt követően beleöntöm a masszát, 160 fokon aranybarnára sütöm. Miközben sül a tészta, összeállítjuk a kakaós bevonót. A tejet a cukorral és a vajjal felforraljuk, majd a kakaóporral és a rummal simára keverjük (használhatunk rumaromát is).
14 éve | matus irén | 0 hozzászólás
* A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A fácán mellcsontját eltávolítjuk, a hasüregét alaposan besózzuk, és beleteszünk 2 szem kettévágott fügét és 6-8 szem szőlőt.
Nagyon jó kis repcept, ízletes szegedi halászlé készíthető. Apró különbség, hogy a hagymát vízben főzzük szét, nem pirítjuk elő zsíron, vagy olajon. Próbálja ki Ön is!
Hozzávalók (4 adagra)
Az alapléhez:
600 g vegyes halszelet (busa, ponty, amúr)
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom
4 fej vöröshagyma
1 teáskanál egész feketebors
7 -8 púpozott teáskanál fűszerpaprika
3 teáskanál só
1.1 l víz
A befejezéshez:
kb 0.5 l víz
400 g halfilé (ponty)
Elkészítés
1.
Egy műanyag edényben összekeverjük az olívaolajat, a mézet, a citromlét, a curryport és egy csipet sót, a hússzeleteket alaposan beleforgatjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. (A szeleteket néhányszor forgassuk meg közben!)
A hússzeleteket lecsöpögtetjük, a felhevített olajban közepes lángon kisütjük (kb. 4-5 perc), majd a serpenyőből kivéve melegen tartjuk. A serpenyőben felforraljuk a páclét, majd a hússzeletekre öntjük, és forrón tálaljuk. Adhatunk mellé párolt rizst vagy burgonyapürét, de sült almaszeletekkel is nagyon ízletes
KATTINTS: A recept hozzávalók listája és további érdekességek
Nyakunkon a tökszezon; ha valaki a sült tökön kívül újabb recepteket szeretne megismerni, olvasson tovább!
Az utcákat járva mostanság
bármerre nézünk, a narancssárga színéről már messziről árulkodó, különböző
méretű és formájú tökökbe ütközünk. Egy lépést se tovább, kapjunk hónunk alá egy
ígéretes példányt, mert izgalmas receptek sora következik: édes, sós, ropogtatni
való és mind a tíz ujjunkat megnyalós finomságok! Folytatás
14 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Az áfonya nem csak finom, de hasznos is. Védi az ereinket, vesénket, szebbé tesz.
Itt olvashatsz az áfonyáról: http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edd-magad-egeszsegesre_/afonya
Egészségvédő áfonyás muffin:
14 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
Tudtátok, hogy a mák nem csak finom, de nagyon hasznos táplálék is?
Itt olvashatsz róla, hogy miért érdemes minél több mákot enni: http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edd-magad-egeszsegesre_/csontritkulas-ellen
Látványos kalács,mely bármely ünnepi asztalra méltó desszert.
Hozzávalók (1 kalácshoz)
A tésztához:
500 g finomliszt (BL55)
40 g friss élesztő
350 ml langyos tej
3 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál só
2 evőkanál étolaj
A töltelékhez:
8 evőkanál darált mák
8 evőkanál porcukor
50 g olvasztott vaj
12 g vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
A kenéshez:
1 db tojás sárgája
Elkészítés
1. Az élesztőt a langyos tejnek kb egyharmad részével, csipet cukorral felfuttatjuk, majd beletesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába az összes hozzávalót a felfuttatott élesztővel együtt. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet.
14 éve | Hadarik Rita | 0 hozzászólás
Kedves Network Klub Tagok!
Nemrégiben Irént megkérdeztem, hogy szerinte egy receptverseny érdekelné-e a közösséget. Ő bíztatott, hogy osszam meg veletek is a receptoldalamon futó karácsonyi receptverseny kiírását, hiszen már a legtöbb ember a karácsonyi sütés-főzés lángjában ég. Sokan elősütéseket, főzéseket tartunk, így hát miért ne lehetne a kellemest a hasznossal összekötni. De nem is szaporítom tovább a szót, inkább a lényegre térek.
4 kategóriában - előétel, leves, főétel, és desszert -, 4 darab, kézzel festett, kerámia étkészletet lehet elnyerni a receptversenyen.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás