Recept Blog: 2009. december

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2009. december

network.hu

network.hu

Hozzávalók

 

  • burgonya 60 dkg
  • cukor
  • császárszalonna 15 dkg
  • fahéj
  • fokhagyma
  • hagyma 3 fej
  • káposzta 60 dkg
  • karaj (malac) 1 kg
  • köménymag
  • majoranna
  • pezsgő 2 dl
  • sör 2 dl
  • zsír (sertés) 4 dkg

 

A malacot besózzuk, majd zúzott fokhagymával bedörzsöljük, és köménymaggal, majoránnával megszórjuk. Sörrel felöntjük és 2 napra hűtőbe tesszük.

 

A császárszalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírjára pirítjuk. Rátesszük a félkarikára vágott hagymát.

Utolsó hozzászólás

Tószegi István üzente 14 éve

Köszönöm a sok jó receptet.Mindenkinek kívánok Boldog Új évet és hogy legyen miből elkészíteni őket.

Tovább 

network.huHozzávalók: 10 dkg étcsokoládé, 3 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg liszt, 1 tk. sütőpor, 2 dkg kakaópor, 1 üveg (720 ml) meggybefőtt, 1 zacskó gyümölcs kocsonyapor (5 dl folyadékhoz: főzős), 2 csillagánizs, 1 fahéjrúd, 2,5 dl hideg tej, 1 zacskó vanília ízű krémpor (2,5 dl tejhez: 4 személyre), 1 tk. őrölt fahéj, sütőpapír

 

 

 

Elkészítés: A csokoládét durvára aprítjuk. A szétválasztott tojások fehérjét 2 ek. forró vízzel kemény habbá verjük, és közben beleszórunk 7 dkg cukrot.

Utolsó hozzászólás

Paksiné Kati üzente 14 éve

Csatlakozom az előttem szólóhoz!
Nekem is teljesen mindegy, hogy egy finom sütemény receptjét sajátjaként vagy lemásoltként tünteti fel valaki. A lényeg: ÖRÖMET OKOZHATTAM VELE A CSALÁDOMNAK! és a repertoárom is bővült.
Úgyhogy én továbbra is várom szeretettel a jobbnál jobb recepteket. Hálás vagyok minden új ötletért.
Ja! és BOLDOG BÉKÉS!!!! ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK

Tovább 

 

A kellemesen meleg szobában jól esik egy kis kocsonya. Könnyű elkészíteni és nagyon finom.

 


Hozzávalók:

3 kg kocsonyahús(köröm,bőrke,füle,farka),

10 szelet sertéskaraj
3 vöröshagyma,
15 gerezd fokhagyma,

4 petrezselyemgyökér és 5 sárgarépa
csípős paprika (el is hagyható),
só,szemes bors ízlés szerint.


Elkészítés:
A kocsonyahúst jól megmossuk. Hideg vízben feltesszük főni, ha felforr, hozzáadjuk az ízesítőszereket és a fűszereket. Kis lángon -hogy ne zubogjon-,lassan készre főzzük.

Utolsó hozzászólás

hornyai Mária üzente 13 éve

Én is a kuktában főzöm a kocsonyát és isteni és nem büdösíti be az egész lakást .

Tovább 

Egy barátnőm lánybúcsúján ettem ezt a nagyon finom süteményt.

 

A sütemény hozója és készítője kikérte magának,mikor közöltem vele abbéli véleményemet,hogy "nagyon finom a muffin,amit sütöttél", hogy ez nem muffin,hanem cupcake. Hát kérem: a cupcake nem más,mint krémes tetejű muffin.

 

network.hu

Epres-vaníliás cupcake


Hozzávalók 12 darabhoz

  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint kevesebb)
  • 3 egész tojás
  • 5,5 evőkanál liszt
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 12 teáskanál eperlekvár

A tetejére

  • 15 dkg puha vaj
  • 25 dkg porcukor (vagy kevesebb)
  • 1 teáskanál eperkivonat, és ha nem elég rózsaszín tőle, 1-2 csepp rózsaszín ételszinezék
  • 2 teáskanál forró víz
  • cukorszívek (Dr.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Tényleg van különbség a cupcake és a muffin között - és nem csak a mázban. A cupcake, mint ahogy a nevében is benne van: cake, tehát könnyebb, omlósabb, míg a muffin tömöttebb tésztájú.
Én sem tudtam évekig, de amerikai barátaim felvilágosítottak. :)

Tovább 

Kellemes, meghitt karácsonyéjt és vidám szilvesztert kívánok!
http://www.borteka.hu/borlap/karacsonyi_udvozlet.html
Barátsággal
Péter
PS:
Karácsonyra, vagy szilveszterre - ünnepi menük
http://www.borteka.hu/borlap/borteka_unnepi_menu_e_book.pdf
PS, PS:
Ragadjuk meg az egerünket és küldjük el minden barátunknak és ismerősünknek! Rendben?
Olvasó letölthető : http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/adobe-reader-v9-1--magyar--PD14.html

                                      Mézes apró sütemény

 

 

5 dkg vajat, 6 dkg cukrot, l2,5 dkg mézet  felolvasztunk mig a cukor el nem olvad.

Ha langyosra hűlt hozzákeverünk l csomag sütőporral és fél kávéskanál szódabikarbónával elkevert 25 dkg lisztet, l citrom reszelt héját l teáskanál mézes füszer-keveréket   , l tojást  és mindezeket jól összedolgozzuk. 5 óra hosszat hüvös helyen pihentetjük.

A  tepsit sütőpapirral kibéleljük, vagy csak simán margarinnal kikenjük, és a tésztát apró formákkal kiszaggatjuk, majd tepsire helyezzük, tojással lekenjük, tetejükre egy fél dióbelet tehetünk, majd 7-8 perc alatt nem erős tüznél kisütjük.

Utolsó hozzászólás

Feketéné Mária üzente 14 éve

Nagyon szeretem ezeket a recepteket, bár most nekem nem sok időm van
ehhez, de miest nyugdijas leszek karácsonyra meg fogom sütni.

Tovább 

A téli hónapokban itt a püspökkenyér sütésének ideje. Az angolszász területeken nincs advent gyümölcskenyér nélkül. Német változata a stollen, története az 1400-as évekig nyúlik vissza. Több száz fajta stollent ismerünk, melyek titkos receptje apáról fiúra száll. Stollent általában Mindenszentekkor készítenek, és Karácsonyig hűvös helyen, becsomagolva tárolják.

 

Hozzávalók (11 rúdhoz, 2020 szelethez)

A kalácstésztához:
150150 g mazsola
33 ml rum
500500 g liszt
1010 g vaníliás cukor
100100 g porcukor
5050 g élesztő
210210 ml langyos tej
200200 g vaj
11 db tojás
7070 g egész mandula (hántolt, vagy hántolatlan)
170170 g cukrozott vegyesgyümölcs (lehetőleg több féle, pl.: kandítozott narancshéj, kandírozott gyömbér)
11 csipet só
0.50.5 kiskanál őrölt fahéj
0.50.5 kiskanál őrölt szegfűszeg
0.250.25 kiskanál őrölt szerecsendió
11 citom reszelt héja
11 narancs reszelt héja

A díszítéshez:
7575 g vaj
7575 g porcukor

Elkészítés

1.

Tovább 

network.hu

A sangría (jelentése spanyolul „érvágás”, a sangre „vér” szóból) eredetileg Spanyolországból származó, bor alapú, alacsony alkoholtartalmú, édes ízesített üdítőitalfajta. Nevezik borpuncsnak, illetve aromás bornak is. Az utóbbi időkben más országokban is gyártják; hazánkban is elterjedt. Különböző fajta vörösborok keverékéhez citrom- és narancsaroma, illetve ... FOLYTATÁS

 

network.hu

A sangría (jelentése spanyolul „érvágás”, a sangre „vér” szóból) eredetileg Spanyolországból származó, bor alapú, alacsony alkoholtartalmú, édes ízesített üdítőitalfajta. Nevezik borpuncsnak, illetve aromás bornak is. Az utóbbi időkben más országokban is gyártják; hazánkban is elterjedt. Különböző fajta... FOLYTATÁS

 

Újév napján Németország északi részén gyakran esznek mákos gubát ? akár azt is mondhatnánk, hogy sokak számára az újévi harangszó és a mákos guba olyan elválaszthatatlan egymástól, mint a menyasszony és a vőlegény.

 

 

network.hu

 

    * Forraljuk fel a tejet. Közben vágjuk fel a kifliket vagy zsemléket hüvelykujj vastagságú szeletekre, és tegyük tálba. Öntsük rá a tej felét. Áztassuk 20 percig, és szórjunk rá 3 dkg cukrot.
    * Közben keverjük össze a mákot és a mazsolát.

Tovább 

network.hu

 

 

Karácsonyra ajánlom ezt a nagyon finom, mutatós süteményt. A recept leírása a képre kattintva érhető el (vagy a google-ba beírni a Receptek nem csak ínyenceknek)

 

I.  Menü

Sütőtök krémleves

Hozzávalók:

1,5 kg kanadai sütőtök (hosszúkás),

1 fej vöröshagyma,

3 liter víz,

3 dl főzőtejszín,

só, fehérbors,

1 teáskanál barnacukor,

1 evőkanál liszt,

1 evőkanál vaj,

 pirított tökmag.

 

Elkészítés: A vajat felmelegítjük és megdinszteljük

benne a vöröshagymát, beletesszük a felkockázott sütőtököt, megszórjuk barnacukorral és pároljuk kb. 10 percig. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk és pároljuk, amíg puha nem lesz.

Tovább 

Megprobálkoztam a mézeskalács házzal, kicsit ferde, nem a legtökéletesebb de a MIÉNK, mi készítettük a 4 éves kislányommal.

Mindenkinek BOLDOG ÉS BÉKÉS KARÁCSONYT'

network.hu

Utolsó hozzászólás

Pal Kinga üzente 14 éve

jó biytos finom is volt sziasztok kinga

 

network.hu

A dél-afrikaiak nyelvén Rooibos-nak nevezett cserje jelentése magyarul „vörösbokor”. Ez a világszerte keresett növény rendkívül nagy koncentrációban tartalmaz fenoloidokat, bioflavonidokat, nyomelemeket (vas,kalcium,magnézium,réz,magnézium) és C vitamint. A kávé jótékony és élénkítő hatását ismerjük. Kóstolták már a teát és a kávét zseléként elkészítve? Megmutatjuk, mindössze 5 perc, és kész a zselés ünnepi desszert! ... FOLYTATÁS!

 

Tovább 

A bejgli egy igazi hungarikum. Főként karácsonykor, és húsvétkor szokás készíteni. Általában diós és mákos ízesítésben készül, de mostanság már új ízekkel is kísérleteznek egyesek. Most a klasszikus, hagyományos diós bejgli készítését mutatom be.

 

Elkészítési idő: 180 perc + 25 perc sütés

 

Hozzávalók (22 db félkilós bejglihez)


A tésztához:
260260 g liszt
7878 g teavaj
5252 g sertészsír
2626 g porcukor
csipet só
44 g élesztő
2626 g tojássárga (11 db)
5252 g tej

A töltelékhez:
272272 g darált dió, vagy mák
110110 g cukor
2525 g méz
66 g őrölt fahéj
8181 g tej
vaníliás cukor
11 db citrom reszelt héja
11 db narancs reszelt héja


ízlés szerint tehetünk hozzá apróra vágott kandírozott narancshéjat, vagy kandírozott gyömbért, mazsolát, őrölt kardamomot, vagy őrölt szerecsendiót

 

A kenéshez:
tojássárga
tojásfehérje

 

Elkészítés

1.

Tovább 

Gondoltál már rá, hogy olyan ajándékot adj a szeretteidnek, barátaidnak, amit te magad készítesz el? Ha igen, készíts nekik finom bonbonokat!

 

Ha a következő sorra vagy a képekre kattintasz, több egyszerű recept között válogathatsz:

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/bonbonok-hazilag

 

 

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

 

 

 

network.hu

A Rooibos tea nem tartalmaz színezéket, tartósítószereket, aromákat, koffeint vagy teint, tehát nem élénkítő. Hacsak nem vadítjuk meg egy kis alkohollal, de így is egészséges és finom ünnepi koktélt kapunk belőle! Forró és kihagyhatatlan receptek következnek! ...FOLYTATÁS

 

Leirok 4 féle piskóta receptet,ezeket használom a tortáimhoz.

     Hozzávalók:

5 tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 1 sütőpor.
     Az 5 tojássárgáját 5 kanál langyos vízzel és 15 dkg porcukorral habosra kikeverjük, majd az 5 tojásfehérjét 5 kanál langyos vízzel és a megmaradt 5 dkg porcukorral szintén habosra kikeverjük. A habosra kikevert tojássárgájába beletesszük a 20 dkg megszitált lisztet és a sütőport, végül belekavarjuk a habosra kevert tojásfehérjét is.

Utolsó hozzászólás

Kaposvári Zoltánné üzente 14 éve

Köszike,a joghurtos törteléket még nem ismertem.
Kellemes ünnepeket kívánok Neked és kedves családodnak.

Tovább 

network.hu

Azok a gyógynövények és fűszerek, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat (főként fenolt), hatékonyan csökkentik a magas vércukorszint által okozott szövetkárosodásokat és gyulladásokat, illetve képesek megelőzni a szívbetegségeket és az idő előtti öregedést.

Használd őket a karácsonyi receptekben is! FOLYTATÁS!

Ha nem akarsz hosszan bíbelődni a mézeskalács sütéssel, ha olyan mézes sütit szeretnél sütni, ami rögtön puha és finom, ha vágysz arra, hogy betöltse az otthonodat a mézeskalács finom illata, próbáld ki ezt a süteményt!

A receptet itt találod meg:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/mezes-muffin

 

network.hu


network.hu

Az egészséges, rostban és vitaminban gazdag táplálkozás nem merül ki az állandó zöldségevészetben, a kenyér ésszerű fogyasztása is beletartozik. Persze nem mindegy, hogy milyen kenyeret fogyasztunk, a kereskedelmi forgalomban kapható kenyér fedőnevű termékek egy része erre nem alkalmas. Viszont otthon is próbálkozhatunk kenyérsütéssel, mert mint minden, a kenyérféle is akkor igazán finom, ha magunk készítjük el! ... folytatás, receptek

network.hu

#  A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra.
# Összekeverjük a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget, a borsot és a mustárport.
# A vajat és a cukrot kézi mixerrel közepes fokozaton összekeverjük. Belekeverjük a melaszt és a tojássárgáját, majd alacsony fokozaton lassan hozzáadjuk a lisztes keveréket, és kb. 3 percig keverjük.
# Kiterítünk egy sütőpapírt, és rátesszük a tészta egyharmadát. Finoman megnyomkodjuk, és a tetejére helyezünk egy másik sütőpapírt.

Utolsó hozzászólás

Váradi Laura üzente 14 éve

hol szerzek melaszt?

Tovább 

Tegnaptaláltam ezt a receptet!

Rögtön elkészitettm és már el is fogyott.tiszta szívből ajánlom mindenkinek.

Hókifli


Hozzávalók:


- 50 dkg rétesliszt

- 25 dkg margarin

- 2 dl tejföl

- csipet só

- 1 ek. porcukor

- 2 dkg élesztő

/- ha szükséges: 1-1.5 dl tej/


Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. /ez a lépés akár el is hagyható-lásd a megjegyzésben/

A lisztben elmorzsoljuk a margarint,majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.

Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langyos tejet lehet még hozzá tenni, míg elérjük a megfelelő állagot.

Utolsó hozzászólás

Teleki Piroska üzente 14 éve

Régen kerestem már ezt a receptet, mert elkallódott, köszönöm.

Tovább 

Számomra hal nélkül nem múlhat el a Karácsony. A lazac az egyik kedvencem, bár nem tartozik a gazdaságos megoldások közé. Ám kevés füstölt lazacból is készíthetünk finom falatkákat. Így élvezhetjük a különleges ízét, és nem is kell túl nagy költekezésekbe verni magunkat.

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók 20 koronghoz: 1 cs friss leveles tészta (270 g), 10 dkg natúr krémsajt, 2 tk tejszínes tormakrém, csipet só, fél lime vagy citrom leve, csipet fehér bors, 10 dkg füstölt lazac, friss kapor bóbiták

 

A leveles tésztát (5 mm vastag) csomagoljuk ki, majd egy 5 cm átmérőjű, fodros pogácsaszaggatóval szúrjunk ki 20 korongot, amiket kenjünk át vízzel a sütés előtt.

Tovább 

network.hu

*   A négybe vágott burgonyát a megpucolt fokhagymával héjában megfőzzük.
    * Ha megfőtt, a burgonyát meghámozzuk, majd a fokhagymával és a tejföllel jól összedolgozzuk. Beletesszük a petrezselymet, és sózzuk, borsozzuk.
    * A húst sózzuk, borsozzuk, majd forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük (kb. 2-2 perc). A hússzeleteket kivesszük és félretesszük.
    * Ugyanabban az olajban az apróra vágott hagymát puhára pároljuk (kb. 2 perc).

Utolsó hozzászólás

gelsei anita üzente 14 éve

ez a pezsgőszósz jól hangzik, lehet, idén ki is próbálom. Csak disznóhúsb ól finom?

Tovább 

Hozzávalók (kb 33 adaghoz)

600600 g savanyú káposzta
33 db babérlevél
kb 1010 szem feketebors
sertészsír
800800 g sertéslapocka, vagy oldalas
11 fej vöröshagyma
22 gerezd fokhagyma
22-33 púpozott teáskanál pirospaprika
22-55 csipet só

A tálaláshoz:
tejföl, pirospaprika, kenyér

Elkészítés

1. A savanyú káposztát alaposan átmossuk, majd annyi vízzel feltesszük főni, amennyi ellepi. Babérlevelet, és egész borsot adunk hozzá, majd kb egy órán át főzzük.

Utolsó hozzászólás

Fenyvesi Sándorné üzente 14 éve

Köszönöm szépen a receptet, ez a toros káposzta csak jó lehet, ki fogom próbálni.

Tovább 

network.hu

*  A felaprított hagymát egy nagyobb edényben forró olajon hirtelen megpirítjuk (kb. 1-2 perc).
    * Hozzáadjuk a pezsgőt, a citromlét és a frissen összevágott petrezselymet, felforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot.
    * Beletesszük a lazacfilét, lefedve puhára főzzük (kb. 3-4 perc), majd egy tányérra kitesszük.
    * A pezsgős főzőléből 1,5 dl-t átmerünk egy serpenyőbe, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, majd folyamatos kevergetés mellett 1 percig főzzük.

Utolsó hozzászólás

Wolner László üzente 14 éve

Csodálatos lehet kösz,Csak a pénztárca lapos.

Tovább 

Baconbe göngyölt pulyka citromos-fenyőmagos töltelékkel

 
  • A töltelékhez egy nagyobb serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olajat, beletesszük a félbevágott majd felszeletelt hagymát, üvegesre pároljuk, majd kiszedjük és félretesszük.
  • A kockára vágott bacont kb. 5 perc alatt aranyszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fenyőmagot, a finomra vágott fokhagymát, a felaprított zsályát és a citromhéjat.

Utolsó hozzászólás

Bálint Georgina üzente 14 éve

ez tökjó karácsonyi recept is akár.

Tovább 

network.hu

*  A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, 8x12 cm-es téglalapokat vágunk belőle, majd minden második tetejét megkenjük egy kevés vízzel összekevert tojással.
    * Azokra a tésztadarabokra, amiket nem kentünk meg, egy-egy bő evőkanál mogyorókrémet és ugyanannyi kimagozott és feldarabolt datolyát teszünk, majd egyenletesen elosztva megszórjuk az apróra vágott mogyoróval és csokival.
    * A tojással megkent téglalapokat a tetejükre illesztjük, és a széleket a két tésztalap találkozásánál szorosan összezárjuk.

Tovább 

Gyermekkorunk kedvence, könnyű elkészíteni. A fadíszítés után lelopkodható,és megehető:)

 

Hozzávalók (3535 darabhoz)

120120 g tojásfehérje (kb 44 db)
360360 g porcukor
8080 ml víz
porcukor a szóráshoz

 

Elkészítés


1. A sütőt 40-50 C-ra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. Készítsünk elő egy fakanalat, mert a sütő ajtaját résnyire ki kell majd támasztani vele, mikor betesszük a habkarikákat

Tovább 

 

network.hu

*  A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzávegyítjük a mascarponét. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk az előző keverékhez. A langyos kávét összekeverjük az Amaretto likőrrel.
    * A babapiskóta felét egy tál aljára rétegezzük, meglocsoljuk a kávé felével, majd bevonjuk a mascarponés krém felével és egy vékonyabb réteg olvasztott csokival.
    * Erre teszünk egy második réteg babapiskótát, megöntözzük kávéval, rákenjük a maradék mascarponés krémet, majd a csokoládét, és alufóliával lefedve legalább 5 órára hűtőbe tesszük.

Utolsó hozzászólás

Gyömörei Marika üzente 14 éve

Nagyon gusztusos majd egyszer ki próbálom én is.
A kritizálásokra nem szabad felnőtt embereknek így viselkedni természetes,hogy ennyi ember nem lehet egyforma,de ez így van jól. Ha valakinek nem tetszik valami az tartsa meg magának és akkor szépen békében meg lehet lenni,mert lehet ,hogy legközelebb viszont talál benne olyant ami neki is tetszik és mindenkinek meg adatik,hogy a saját receptjét meg ossza másokkal itt a lehetőség meg van rá és fel lehet tenni, a dicséret pedig nemkötelező.
Gyömörei Marika

Tovább 

network.hu

#  A lisztet a vajjal és a sóval elmorzsoljuk. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben hagyjuk felfutni, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd összegyúrjuk a lisztes keverékkel, és letakarva fél órán át a hűtőben pihentetjük.
# A töltelékhez összeforraljuk a cukrot a vízzel, hozzáadjuk a többi hozzávalót is, még egyet forralunk rajta, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Villával enyhén felverünk egy tojást.
# A tésztát henger alakúra sodorjuk, majd kb. 3 dkg-os gombócokat formázunk belőle.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Recept varázs társklubnál vannak jó receptek, s ez a klub összeköttetésben van, ami a fejlécen, fel is van, tüntetve,,,,,

Tovább 

network.hu

Érdemes a természet adta minden kincset kihasználni, nem csak azért mert olcsó, hanem mert izgalmas ízeket lehet a segítségével varázsolni. Én varázsoltam: karácsonyi kökénylikőrt!

Kökénybokroktól is kéklik most a határ, kis családommal szedtünk mi is egy szatyornyit. Még nektek sem késő nekilátni ennek a finom likőr elkészítésének. Nem szükséges a legdrágább gint megvásárolni hozzá, én a legolcsóbb gazdaságos fajtát...

Kaldeneker György receptje!

Tovább 

Egy fantasztikusan finom csokoládé torta, amit muszáj kipróbálni!

A receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra vagy a képre!):

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/tortak/marcipanos-csokolade-torta

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

Juanah Juanee üzente 12 éve

Hello my New friend.
Nice to meet you.

My name is Miss Julinan, i read your profile today. And became interested in having a contact with you. Please if you are interested, write to
me so i will send my picture and some of my details to you,Thanks,
(julinanwilton@yahoo.co.uk)

Remember:The distances, colors or ages does not matter in a real relatioship ok, what matters in every relationship is the trust and love which is the main secret of true partnership. I will be looking forward to having your reply. Have a nice moment.

Yours faithfully. Miss. Julian

network.hu

A sütit célszerű a tészta elkészítésével kezdeni. A cukrot összekeverem a felengedett vajjal, miután jó habos lett a tojást, a tejet, a mézet, a liszttel összekevert szalakálit is hozzáadom, majd az egész cuccot szépen összedolgozom. Előveszek egy közepes méretű tepsit, kivajazom, kilisztezem, ezt követően beleöntöm a masszát, 160 fokon aranybarnára sütöm. Miközben sül a tészta, összeállítjuk a kakaós bevonót. A tejet a cukorral és a vajjal felforraljuk, majd a kakaóporral és a rummal simára keverjük (használhatunk rumaromát is).

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hozzávalók
A tésztához: 1 tojás 2 dl tej 2 evőkanál méz 5 dkg vaj 20 dkg cukor 30 dkg liszt 1 teáskanál szalakáli A bevonóhoz: 40 g kakaópor 20 dkg vaj 20 dkg cukor 6 evőkanál tej 1 evőkanál rum 1 zacskó kókuszreszelék

EZ A KÓKUSZKOCKA HOZZÁVALÓI, AZÉRT AZT HOZZÁTENNÉM, NEM NAGY KUNSZT A MÁRTOGATÁS, ÉN EGY KISEBB FAZÉKBAN CSINÁLOM A MÁZT, A KOCKÁKAT VILLÁRA SZÚROM, PILLANATRA BELEMÁRTOM, LECSEPEG A FELESLEG, MEHET A KÓKUSZBA, ÉS MÉG CSAK HŰTŐBE SEM KELL RAKNI.

EZT A RECEPT HOZZÁVALÓKAT AZ KATTINTÁS UTÁN BEJÖVŐ OLDALRÓL MÁSOLTAM KI.....

AZ ENYÉM JOBB!!!!!!!!!!!!!!!

Tovább 

network.hu

*  A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A fácán mellcsontját eltávolítjuk, a hasüregét alaposan besózzuk, és beleteszünk 2 szem kettévágott fügét és 6-8 szem szőlőt.
    * A húst kívülről is besózzuk, megszórjuk fekete borssal, majd a lábakat kötözőspárgával összekötjük, és serpenyőbe téve forró olajban minden oldalról átpirítjuk.
    * Ezután tepsibe tesszük, meglocsoljuk a borral, megszórjuk a borsfélékkel és a kardamommal, a tetejére helyezzük a vajat és a kakukkfüvet, és köré rendezzük a maradék szőlőt és fügét.

Tovább 

Nagyon jó kis repcept, ízletes szegedi halászlé készíthető. Apró különbség, hogy a hagymát vízben főzzük szét, nem pirítjuk elő zsíron, vagy olajon. Próbálja ki Ön is!

 

Hozzávalók (44 adagra)


Az alapléhez:
600600 g vegyes halszelet (busa, ponty, amúr)
11 db zöldpaprika
22 db paradicsom
44 fej vöröshagyma
11 teáskanál egész feketebors
77-88 púpozott teáskanál fűszerpaprika
33 teáskanál só
1.11.1 l víz

A befejezéshez:
kb 0.50.5 l víz
400400 g halfilé (ponty)

 

Elkészítés

1.

Tovább 

network.hu

Egy műanyag edényben összekeverjük az olívaolajat, a mézet, a citromlét, a curryport és egy csipet sót, a hússzeleteket alaposan beleforgatjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. (A szeleteket néhányszor forgassuk meg közben!)


A hússzeleteket lecsöpögtetjük, a felhevített olajban közepes lángon kisütjük (kb. 4-5 perc), majd a serpenyőből kivéve melegen tartjuk. A serpenyőben felforraljuk a páclét, majd a hússzeletekre öntjük, és forrón tálaljuk. Adhatunk mellé párolt rizst vagy burgonyapürét, de sült almaszeletekkel is nagyon ízletes

KATTINTS: A recept hozzávalók listája és további érdekességek

Utolsó hozzászólás

Nagyné Németh Éva üzente 13 éve

Szerintem nemcsak sertéshúsból készíthető, de ha szereted a baromfihúst,akkor inkább pulykamellel vagy csirkecsombbal,esetleg csirkemellel
próbálkozzál,azokhoz jobban illik a méz. Ráadásul a marhahús sokára is fő meg. (A pulykát különösen ajánlom akkor is, ha pl. nem szereted a csirke bőrét,mert itt ilyen gond sincs, nem kell macerázni a bőr leszedésével). Éva

Tovább 

network.hu

Nyakunkon a tökszezon; ha valaki a sült tökön kívül újabb recepteket szeretne megismerni, olvasson tovább!

 

Az utcákat járva mostanság bármerre nézünk, a narancssárga színéről már messziről árulkodó, különböző méretű és formájú tökökbe ütközünk. Egy lépést se tovább, kapjunk hónunk alá egy ígéretes példányt, mert izgalmas receptek sora következik: édes, sós, ropogtatni való és mind a tíz ujjunkat megnyalós finomságok! Folytatás

Tovább 

Az áfonya nem csak finom, de hasznos is. Védi az ereinket, vesénket, szebbé tesz.

Itt olvashatsz az áfonyáról: http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edd-magad-egeszsegesre_/afonya

 

Egészségvédő áfonyás muffin:

network.hu

Tudtátok, hogy a mák nem csak finom, de nagyon hasznos táplálék is?

Itt olvashatsz róla, hogy miért érdemes minél több mákot enni: http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edd-magad-egeszsegesre_/csontritkulas-ellen

 

network.hu

Látványos kalács,mely bármely ünnepi asztalra méltó desszert.

 

Hozzávalók (11 kalácshoz)

 

A tésztához:
500500 g finomliszt (BL55)
4040 g friss élesztő
350350 ml langyos tej
33 evőkanál porcukor
11 mokkáskanál só
22 evőkanál étolaj

A töltelékhez:
88 evőkanál darált mák
88 evőkanál porcukor
5050 g olvasztott vaj
1212 g vaníliás cukor
11 db citrom reszelt héja

A kenéshez:
11 db tojás sárgája

 

Elkészítés

1. Az élesztőt a langyos tejnek kb egyharmad részével, csipet cukorral felfuttatjuk, majd beletesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába az összes hozzávalót a felfuttatott élesztővel együtt. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet.

Utolsó hozzászólás

Bálint Georgina üzente 14 éve

szerintem is pont olyan,mint a darázsfészek.

Tovább 

Kedves Network Klub Tagok!

Nemrégiben Irént megkérdeztem, hogy szerinte egy receptverseny érdekelné-e  a közösséget. Ő bíztatott, hogy osszam meg veletek is a receptoldalamon futó karácsonyi receptverseny kiírását, hiszen már a legtöbb ember a karácsonyi sütés-főzés lángjában ég.  Sokan elősütéseket, főzéseket tartunk, így hát miért ne lehetne a kellemest a hasznossal összekötni. De nem is szaporítom tovább a szót, inkább a lényegre térek.

 

4 kategóriában - előétel, leves, főétel, és desszert -, 4 darab, kézzel festett, kerámia étkészletet lehet elnyerni a receptversenyen.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu