Recept Blog: 2010. május

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25012 fő
  • Képek - 8759 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25012 fő
  • Képek - 8759 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25012 fő
  • Képek - 8759 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25012 fő
  • Képek - 8759 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2010. május

Tegnap sütöttem ezt az epres, krémes süteményt. Leveles tésztába töltöttem, és még a krémbe is tettem eperdarabkákat. Nagyon finom, könnyű. A tetejét epres cukormázzal, és felezett epreszemekkel lehet díszíteni. Recept itt: epres krémes

 

network.hu

 

 

Utolsó hozzászólás

Szakál Gáborné üzente 7 éve

Tetszik!

 Frissítő tésztasaláta

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

network.hu

Ha a munkából hazaérve lusták vagyunk főzni és még melegünk is van, itt ez a könnyű tésztasali, ami frissítő ízeivel pont az olyan estékre való, amikor nem ennénk semmi nehezet.

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

25 dkg kagylótészta vagy más aprószemű, szószhoz való tészta

1 dl fehérbor ecet

2 gerezd fokhagyma

1 ek dijoni mustár

fél ek citromhéj

másfél ek aprított petrezselyem

só frissen őrölt bors

másfél ek lecsepegtetett kapribogyó

 

A tésztát főzzük ki.

Tovább 

 

Elkészült legújabb receptes e-bookom, gyümölcsös finomságok címmel. A könyvben 10 nagyon finom, gyümölcsös, nyári sütemény receptjét találhatjátok meg. Töltsétek le, süssétek meg őket, és utána győzzétek bezsebelni a dicséreteket! Ha szeretnéd letölteni a könyvet ingyen, akkor olvasd el a részleteket:

 

Ajándék gyümölcsös sütemények receptkönyv...

 

network.hu

 

Utolsó hozzászólás

Kiss Valéria üzente 7 éve

Szeretnék feliratkozni, de a névbe nem tudom mit írjak,mert mindig kiírja hogy adja meg a nevét. Már mindnt kipróbáltam.Légyszives segíts.Üdv Valika

Sajnos én képet nem tudok produkálni, bár ezt a finomságot rengetegszer elkészítettem. Tulajdonképpen a lusta asszony süteményére jutott eszembe.

 

3 dl lisztet, 1/2 dl cukrot, 1/2 csomag sütőport összekeverünk.

Fele lisztes keveréket tepsibe szórjuk, amit előzőleg egy fél vajjal /5 dkg/ vagy margarinnal kikenünk..

1/2 kg túrót rászórunk, mazsolával v. meggyel ízesítjük. A megmaradt lisztes keveréket rászórjuk.

1/2 vajat v. margarint /5dkg/ megolvasztunk, 3 egész tojással, 1 kanál cukorral és 3 dcl tejjel jól összekeverjük.

Utolsó hozzászólás

Fenyvesi Sándorné üzente 7 éve

Köszönöm szépen a receptet, nekem is a kedvenc süteményeim közé tartozik, ami nagyon egyszerű, gyors és finom, csak én úgy ismerem, hogy gyúrás nélküli túrós sütemény, amibe még teszek citrom héjat, és 3-4 csom. vaniliás cukrot is és a masszába kb. 5 dkg rámát olvasztva.

Tovább 

Ebbe a tortába nem került liszt. Viszont annál több csokoládé, és tojás. A tortát vízgőzben kell elkészíteni. Az állaga olyan, mintha a trüffel torta tésztáját és krémjét elegyítenénk. Nagyon finom eperrel. A receptet a Gluténmnetes csokitorta eperrel címen meg is tudjátok nézni.

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

szepesi györgy üzente 7 éve

Ezt a fenséges sütit, v. másnéven a Tortacsodát bárki el tudja készíteni.
A lányom olyan finomakat tud kihozni belőle, pedig gyakorló leendő fiatal-nő,-
még nem asszony, de egy féléve él együtt a barátjával és próbál megállni a lábán a konyhában,- amit addig a "szagok" illatok miatt kinem álhatott-.
Elfogúltság nélkül mondhatom nagyon jókat főz, süt. Ügyes lány. A feleségem sem tudott tortát sütni 14 évvel ezelőtt, most olyan süticsodákat rittyent csak ámúlnak akiket megkínálunk -rokonok,barátok,ismerősök- belőle és már kérik is a recepteket.
Szóval ez egy csokicsoda és nagyon finom -állandóan kőmég íze van-. :)
Talán még én is eltudnám készíteni,ha rávenném magam a sütésre.
Ki kell próbálni és nem kell félni a kisérletezéstől. Jóétvágyat kívánok Szepesi György

Ez a sütemény kekszmorzsa alaból készül, amire finom túrós masszát teszünk. Amíg sül, egy nagyon pikáns lemon curd-ot, azaz citromkrémet készítünk a tetejére. Ez a sütemény jól behűtve a legfinomabb. Én fruktózzal készítettem, de lehet cukorral is.

 

Ezen a linken megnézhetitek a teljes receptet: Citromkrémes túrós sütemény...

network.hu

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Szeretem az olyan sütiket, ahol kekszmorzsa az alap. Nem kell gyúrni meg szórakozni a tésztával, csak kekszmorzsa, vaj és kész.

 pZQhGxXuLJK

7 éve | [Törölt felhasználó] | 19 hozzászólás

2kEUij http://www.LnAJ7K8QSpkiStk3sLL0hQP6MO2wQ8gO.com

Utolsó hozzászólás

Béla Rozi üzente 7 éve

Kösz a tippet, holnap ezt a levest főzöm meg.

 Csokoládédíszek - képekkel

7 éve | [Törölt felhasználó] | 17 hozzászólás

Hey, you're the goto expert. Thanks for hanigng out here.

Utolsó hozzászólás

Dócziné Kertész Erika üzente 7 éve

Tökéletes,kipróbáltam,nagy sikere volt.A legutóbbi szülinapi Fekete-erdő tortámra már fel is tudtam tenni.Köszönöm!

 

Ez a tiramisu recept nem csak az epertől, hanem a pezsgőtől is különlegesebb. Házi krémsajtból készül, így sokkal olcsóbb a mascarponés verziónál, viszont gasztronómiai élményben messze felülmúlja azt.

 

A teljes recept, és a házi krémsajt készítése a linken található meg. http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/sutes-nelkuli-edessegek/2666-pezsgos-epres-tiramisu-recept.html

 

 

network.hu

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Ez nagyon jól hangzik! Mindenképpen kipróbálom, mert imádom a tiramisut és az epret is. A házi krémsajt receptért örök hála! Nagy tiramisu rajongók vagyunk és hát a mascarpone tényleg elég drága, sajnos...

Fekete rózsa

TÉSZTA:. 60 dkg liszt, 10 dkg ráma, 30 dkg porcukor, 1 tojás, 1 cs. sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, pici só, 2 dl tejjel összegyúrni, majd 6 felé osztani.
Két lapot sütőlapon akkorára sütünk mint amiben majd a rudakat sütjük.
Kinyujtuk a többi tésztát is, kb 30 cm szélesre, a hossz a a tepsivel egyenlő, és megkenjük a szintén 4 részre osztott mákos töltelékkel, ami a következő:.
20 dkg darált mák, 25 dkg porcukor,20 dkg liszt amiben elkeverünk 1 sütőport, 10 dkg olvasztot ráma, 2 dl langyos tej,2-3 vaníliás cukor, citromhéj. Ezeket jól összedolgozva rákenjük a lapokra, és feltekerjük mint a bejglit, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a 4 rudat, előmelegített sütőben közepes tűzön 25-30 percig sütjük, amíg kezd barnulni.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Szia Irén!

Be kell vallanom én is mindenből többet rakok, aromát én is használok, ez az eredetitől kicsit tér el, abban nem volt vanília, citromhéj.
Azért írtam így mert sokan drágának tartják a hozzávalók miatt, arra gondoltam mindenkinek van fantáziája és a zsebéhez szabja.
A kakaót nem szeretem, gondolom nem rontotta el, legközelebb ha sütök, a krém alá baracklekvárt fogok tenni, vagyis lap, krém, lekvár, mákos lekvár és krém.
Igen, a tészta elég gyenge és ha vékonyra akarod nyújtani, kicsit bajos, ezért én langyosan kenem rá a tölteléket, ha kihűl, megmikrózom gyengén.
Remélem olvassák mások is és jó hasznát veszik annak amit írtam.
várom a képet. Én a csokira még langyosan fehér csokit csorgatok, össze-vissza és fogpiszkálóval elhúzkodom, így is mutatós.

Üdv: Magdi

Tovább 

 Tejfölös fonat - a fonás képekben!

7 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

  

 

network.hu

 Hozzávalók: 35 dkg finomliszt, 1 kk só,1 kk cukor, 2 dkg élesztő, 30ml (2 ek ) langyos víz, 1,5dl tejföl, 1 tojás, 5 dkg puha vaj, a kenéshez : 1 tojássárgája, 1 ek tej

Elkészítés:

Egy kis edényben alacsony hőfokon langyosítsuk meg a tejfölt, öntsük hozzá a vizet, majd morzsoljuk bele az élesztőt, alaposan keverjük el. Egy keverőtálba szitáljuk bele a lisztet, tegyük bele a sót és a cukrot, öntsük bele az élesztős tejfölt, és az enyhén felvert tojást.

Utolsó hozzászólás

Kaczor Józsefné üzente 7 éve

Nagyon jól néz ki kipróbálom!!

Tovább 

nagyon egyszerű és nem kell sütni!!    két csomag 20-25dkg háztartási keksz.1/2lcitromlé üveges.  reszelt citrom héj .3kis doboz tejföl.         tetszés szerinti közepes tálba lerakunk egy sor kekszet,meglocsoljuk  böven citrom lével,megszorjuk  a citrom reszelékkel,es mekenjük böven tejföllel.nembaj ha lucsog,a keksz beszívja.ezt folytatjuk soronként.pár óra múlva lehet fogyasztani.!kellemes olcsó nasi!jó étvágyat.Krisztina                                  

I don't know who you wrote this for but you helped a brhoter out.

 muffin nagyim módjára

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

h3q0Bm ohdhjsjgovmm, [url=http://ksqffvnhvlgq.com/]ksqffvnhvlgq[/url], [link=http://teaupwscgpyl.com/]teaupwscgpyl[/link], http://ijrskyjbmioq.com/

 

Ez az édes roló recept klasszikus tiramisu recept alapján készül. A savanykás, forró szósztól lesz igazán különleges ez a málnás sütemény recept.

Recept itt található meg: http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/aprosutemenyek/2630-malnas-mascarpones-rolo-recept.html

 

network.hu

 

 Fokhagymás pampuska

7 éve | [Törölt felhasználó] | 15 hozzászólás

Touchdown! That's a really cool way of putntig it!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Kedves Klubtársak! Sok sikert kívánok a pampuskához, és nagyon remélem, hogy a ti és a család izlését is megnyeri. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Családom kedvence a francia krémes. Csakhogy a hagyományos leveles tésztából készült lapokat egyikünk sem kedvelte. Gondoltam egyet és piskótatésztára tettem a krémet..Így már mindjárt jobban ízlett mindenkinek.

Hat tojásból piskótatésztát készítünk. A krémhez 9 dl vízben elkeverünk 3 vaníliás krémport , 20 dkg kristálycukrot, 1 zacskó vaníliacukrot és megfőzzük. 9 tojás fehérjét 20 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük és a forró krémhez adjuk

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Kattints rá!!!

Tovább 

network.hu

 Ezt a sütit ma sütöttem,nagyon izlett a családnak.

6 tojásból piskóta tésztát sütöttem,raktam bele kakaót,hogy a tésztája barna legyen.

Krémhez: 1 liter tejben megfőztem 4 zacskó tejszines vaníliás pudingport,még melegen raktam bele1 banánt.

25dkg vajat kikevertem 20dkg porcukorral,hozza kevertem a pudinghoz és még tettem hozza  egy stampedli rumot.Jól kikevertem mixerrel.

A tésztát megkentem lekvárral rátettem a krémet,és a krémre karikáztam banántot,sűrűn egymás mellé egy kicsit belenyomkodtam a krémbe.

Utolsó hozzászólás

Boros Andrea üzente 7 éve

én is szoktam banános sütit csinálni, és ez hasonlít is hozzá

Tovább 

30 dkg sima liszt, 20 dkg vaj, 2 toj, járgája, 1 ek Víz, 2 ek rum, 1 / 2 cs sütőpor, 5 dkg porcukor,::: Ezt össze gyúrni, Két részre osztanipihentetni mig atölték készül,,, Tol: Tojás sárgája 6, 20dkg porcukor ezt kikeverni, hozzáadni 6-8 reszelt almát DRB-tartózkodás Mellett kinyomni, 20 dkg darált diót, 2 ek kakaót, 1 cs sütőport ,2-3 ek prézlit, a6 felvert habját Tojás. A gyúrt tészta egyikét kivajazott tepsibe teszem kinyújtom ÉS lisztezett Rá megyen AZ Almás Diós töltelék EGY másik gyúrt tészta a tetejére ÉS 170 fokos sütőbe Teve MEG sütöm ..................

Tovább 

1 kg sima liszt,1/2l világos sör kávéskanél só,75 dkg zsiros vaj /nálunk CERA/,,,,a zs,vajat fel reszeled tészta reszelőn és a többi dolgokkal össze dolgozzuk ....készihetsz belőle sósat,krémes lapot ,

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fankok_annatol_2048645_9025_s

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_tojassal_2047529_9691_s

Kabainé Ági írta 3 hete a(z) P1070182 képhez:

P1070182_2046732_1603_s

Én pedig köszönöm a dicséretet jól esett.

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) P1070182 képhez:

P1070182_2046732_1603_s

Ági köszönöm a választ!

Kabainé Ági írta 3 hete a(z) P1070182 képhez:

P1070182_2046732_1603_s

A tortám belseje mákos guba, úgy készítettem ahogy a ...

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) P1070182 képhez:

P1070182_2046732_1603_s

Finom lehet! Kár, hogy nem tudjuk miből készült!

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Sajtos-magos pogácsa képhez:

Sajtosmagos_pogacsa_2046601_9995_s

Köszönöm a hozzászólást!

Vass Lászlóné írta 3 hete a(z) P1080108 képhez:

P1080108_2046730_2972_s

Nagyon szép!

Vass Lászlóné írta 3 hete a(z) Sajtos-magos pogácsa képhez:

Sajtosmagos_pogacsa_2046601_9995_s

Szépek! Nàlam pogàcsa készült így.

Kabainé Ági 4 hete új képet töltött fel:

P1070182_2046732_1603_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu