Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hadarik Rita | 9 hozzászólás
Tegnap sütöttem ezt az epres, krémes süteményt. Leveles tésztába töltöttem, és még a krémbe is tettem eperdarabkákat. Nagyon finom, könnyű. A tetejét epres cukormázzal, és felezett epreszemekkel lehet díszíteni. Recept itt: epres krémes
Ha a munkából hazaérve lusták vagyunk főzni és még melegünk is van, itt ez a könnyű tésztasali, ami frissítő ízeivel pont az olyan estékre való, amikor nem ennénk semmi nehezet.
Hozzávalók:
25 dkg kagylótészta vagy más aprószemű, szószhoz való tészta
1 dl fehérbor ecet
2 gerezd fokhagyma
1 ek dijoni mustár
fél ek citromhéj
másfél ek aprított petrezselyem
só frissen őrölt bors
másfél ek lecsepegtetett kapribogyó
A tésztát főzzük ki.
|
|
Elkészült legújabb receptes e-bookom, gyümölcsös finomságok címmel. A könyvben 10 nagyon finom, gyümölcsös, nyári sütemény receptjét találhatjátok meg. Töltsétek le, süssétek meg őket, és utána győzzétek bezsebelni a dicséreteket! Ha szeretnéd letölteni a könyvet ingyen, akkor olvasd el a részleteket:
Ajándék gyümölcsös sütemények receptkönyv...
14 éve | Bakon Pálné Éva | 5 hozzászólás
Sajnos én képet nem tudok produkálni, bár ezt a finomságot rengetegszer elkészítettem. Tulajdonképpen a lusta asszony süteményére jutott eszembe.
3 dl lisztet, 1/2 dl cukrot, 1/2 csomag sütőport összekeverünk.
Fele lisztes keveréket tepsibe szórjuk, amit előzőleg egy fél vajjal /5 dkg/ vagy margarinnal kikenünk..
1/2 kg túrót rászórunk, mazsolával v. meggyel ízesítjük. A megmaradt lisztes keveréket rászórjuk.
1/2 vajat v. margarint /5dkg/ megolvasztunk, 3 egész tojással, 1 kanál cukorral és 3 dcl tejjel jól összekeverjük.
Ebbe a tortába nem került liszt. Viszont annál több csokoládé, és tojás. A tortát vízgőzben kell elkészíteni. Az állaga olyan, mintha a trüffel torta tésztáját és krémjét elegyítenénk. Nagyon finom eperrel. A receptet a Gluténmnetes csokitorta eperrel címen meg is tudjátok nézni.
Ez a sütemény kekszmorzsa alaból készül, amire finom túrós masszát teszünk. Amíg sül, egy nagyon pikáns lemon curd-ot, azaz citromkrémet készítünk a tetejére. Ez a sütemény jól behűtve a legfinomabb. Én fruktózzal készítettem, de lehet cukorral is.
Ezen a linken megnézhetitek a teljes receptet: Citromkrémes túrós sütemény...
Ez a tiramisu recept nem csak az epertől, hanem a pezsgőtől is különlegesebb. Házi krémsajtból készül, így sokkal olcsóbb a mascarponés verziónál, viszont gasztronómiai élményben messze felülmúlja azt.
A teljes recept, és a házi krémsajt készítése a linken található meg. http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/sutes-nelkuli-edessegek/2666-pezsgos-epres-tiramisu-recept.html
14 éve | Szász ilucika | 15 hozzászólás
Fekete rózsa
TÉSZTA:. 60 dkg liszt, 10 dkg ráma, 30 dkg porcukor, 1 tojás, 1
cs. sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, pici só, 2 dl tejjel
összegyúrni, majd 6 felé osztani.
Két lapot sütőlapon
akkorára sütünk mint amiben majd a rudakat sütjük.
Kinyujtuk
a többi tésztát is, kb 30 cm szélesre, a hossz a a tepsivel
egyenlő, és megkenjük a szintén 4 részre osztott mákos
töltelékkel, ami a következő:.
20 dkg darált mák, 25 dkg
porcukor,20 dkg liszt amiben elkeverünk 1 sütőport, 10 dkg
olvasztot ráma, 2 dl langyos tej,2-3 vaníliás cukor, citromhéj.
Ezeket jól összedolgozva rákenjük a lapokra, és feltekerjük
mint a bejglit, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a 4 rudat,
előmelegített sütőben közepes tűzön 25-30 percig sütjük,
amíg kezd barnulni.
Hozzávalók: 35 dkg finomliszt, 1 kk só,1 kk cukor, 2 dkg élesztő, 30ml (2 ek ) langyos víz, 1,5dl tejföl, 1 tojás, 5 dkg puha vaj, a kenéshez : 1 tojássárgája, 1 ek tej |
14 éve | horvath krisztina | 0 hozzászólás
nagyon egyszerű és nem kell sütni!! két csomag 20-25dkg háztartási keksz.1/2lcitromlé üveges. reszelt citrom héj .3kis doboz tejföl. tetszés szerinti közepes tálba lerakunk egy sor kekszet,meglocsoljuk böven citrom lével,megszorjuk a citrom reszelékkel,es mekenjük böven tejföllel.nembaj ha lucsog,a keksz beszívja.ezt folytatjuk soronként.pár óra múlva lehet fogyasztani.!kellemes olcsó nasi!jó étvágyat.Krisztina
14 éve | Hadarik Rita | 0 hozzászólás
14 éve | Czabány Ilonka | 14 hozzászólás
Családom kedvence a francia krémes. Csakhogy a hagyományos leveles tésztából készült lapokat egyikünk sem kedvelte. Gondoltam egyet és piskótatésztára tettem a krémet..Így már mindjárt jobban ízlett mindenkinek.
Hat tojásból piskótatésztát készítünk. A krémhez 9 dl vízben elkeverünk 3 vaníliás krémport , 20 dkg kristálycukrot, 1 zacskó vaníliacukrot és megfőzzük. 9 tojás fehérjét 20 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük és a forró krémhez adjuk
14 éve | Belokostolská Melinda | 5 hozzászólás
Ezt a sütit ma sütöttem,nagyon izlett a családnak.
6 tojásból piskóta tésztát sütöttem,raktam bele kakaót,hogy a tésztája barna legyen.
Krémhez: 1 liter tejben megfőztem 4 zacskó tejszines vaníliás pudingport,még melegen raktam bele1 banánt.
25dkg vajat kikevertem 20dkg porcukorral,hozza kevertem a pudinghoz és még tettem hozza egy stampedli rumot.Jól kikevertem mixerrel.
A tésztát megkentem lekvárral rátettem a krémet,és a krémre karikáztam banántot,sűrűn egymás mellé egy kicsit belenyomkodtam a krémbe.
14 éve | toth erzsebet | 0 hozzászólás
30 dkg sima liszt, 20 dkg vaj, 2 toj, járgája, 1 ek Víz, 2 ek rum, 1 / 2 cs sütőpor, 5 dkg porcukor,::: Ezt össze gyúrni, Két részre osztanipihentetni mig atölték készül,,, Tol: Tojás sárgája 6, 20dkg porcukor ezt kikeverni, hozzáadni 6-8 reszelt almát DRB-tartózkodás Mellett kinyomni, 20 dkg darált diót, 2 ek kakaót, 1 cs sütőport ,2-3 ek prézlit, a6 felvert habját Tojás. A gyúrt tészta egyikét kivajazott tepsibe teszem kinyújtom ÉS lisztezett Rá megyen AZ Almás Diós töltelék EGY másik gyúrt tészta a tetejére ÉS 170 fokos sütőbe Teve MEG sütöm ..................
14 éve | toth erzsebet | 0 hozzászólás
1 kg sima liszt,1/2l világos sör kávéskanél só,75 dkg zsiros vaj /nálunk CERA/,,,,a zs,vajat fel reszeled tészta reszelőn és a többi dolgokkal össze dolgozzuk ....készihetsz belőle sósat,krémes lapot ,
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás