Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Csillag Virág | 4 hozzászólás
Egy kivételesen finom sütemény. Próbáld ki!
A recepjét itt találod (kattints a következő sorra vagy a képre!):
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/omlos-dios-parnak
|
|
„Kitalálhatom, hogy mit kért? Ugye nem créme brűlée-t, hanem créme caramelt?” – tette fel a szerinte humoros kérdést a személyzet egyik tagja, amikor megtudta, ki lesz a vendégünk ebben a hónapban. Molnár Ferencet, közismert nevén Caramelt vártuk ugyanis amolyan kései ebédre egy napsütéses péntek délután. Bár húsz perccel vagyunk a megbeszélt időpont előtt, amikor felnézek a kávémból, egy szelíd tekintetű, fekete hajú srác áll előttem, farmerban és pólóban.
15 éve | Csillag Virág | 8 hozzászólás
GORDON RAMSAY ALMATORTÁJA - egy kivételesen finom sütemény
A sütemény receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra vagy a képre!):
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/tortak/gordon-almatortaja
Hozzávalók a tésztához:50 deka rétesliszt, 20 deka ráma, 2 deka élesztő, 1,5 deci tejföl 1 evőkanál porcukor, csiptnyi só, a töltelékhez kemény gyümölcsíz vagy 1 deci cukros tejben főtt20 deka darált dió,,, a tetejére vaníliás porcukor.
a margarint jólkikeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A liszttel a tejföllel, a cukorral meg egy csipet sóval összedolgozzuk, és egy éjjelen át a hűtőben pihentetjük, másnap késfok vastagságúra kinyújtva, nagy fánk szaggatóval kiszúrjuk, és gyümölcsízzel, vagy tejben főtt dióval megtöltve, félbehajtjuk, sütőlemezen, előmelegített sütőben, erős lángon aranysárgára sütjük, forrón a vaníliás porcukorba forgatjuk.
15 éve | Lakics Gabriella Anna | 3 hozzászólás
Sziasztok ! Szeretenélek bennetek meglepni,egy könnyen elkészíthető fánk recepttel.De sajnálom képet nem tudok feltenni róla.Családomnak nagyon izlett,és még cukor betegek is ehetnek belölle.
HV: 1kg liszt, 8 dl.3,6-tos tej,3-rom evő kanál cukor,1 mokkás kanál só, 5.dkg élesztő,3ervő kanál étolaj,3-tojás sárgája.
A lisztet kelesztő tálba öntöm,közepébe egy kis mélyedést csinálok,és ebbe morzsolom az élesztőt,erre a sót,és a cukrot.A tejet meg melegítem,és felét bele öntöm,és hagyom hogy az élesztő ,keljen,utánna bele teszem a tojás sárgákat,és a maradék tejjel össze dolgozom,ezután a 3 evő kanál étolajat is beledagasztom.S végül meleg helyen meg kelesztem a tésztát.Kétszeresére.Ezután lisztezett gyuró deszkán másfél ujnyi vastagra nyújtom a tésztát,és ki szaggatom fánk szaggatóval.Ekkor le takarjuk és addig kelesztjük még a lábasban az 1-liter olaj jól meleg nem lessz.Aztán annyit rakunk csak bele,hogy jó elférjenek,mindig a tészta felső felét fordítom alul,és fedő alatt sötőm,majd meg fordítom és akkor már fedő nélköl sütöm,ha meg sült kiszedjük és az olajat lecsepegtetjök róla.Amikor mind ki sült enyhén vaniliás porcukorral meg hintjük.Kezdők is el tudják készíteni.Nem kell a közepének jukacsosnak lenni.Én amikor először készítettem pillanatok alatt elfogyott.Nagyon izlett a családnak.Most már én dupla mennyiségben készítem.Ha egyszer el készítitek,kérlek bennetek,írjatok véleményt róla.
15 éve | Kovács-Nagy István | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
15 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojássárgája
3 körte
3 tojás
fél csomag vaníliás pudingpor
10 dkg kristálycukor
3 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
1 A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. lisztből, a vajból, a porcukorból és a tojássárgájából linzertésztát gyúrunk.
2 A tésztát belisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és akkora korongokat vágunk belőle, hogy a sütőformáinkat ki tudjuk bélelni velük.
3 A meghámozott, kimagozott körtéket vékony szeletekre vágjuk, és a tészta tetejére rendezzük.
Az unokaöcsém háromévesen kezdett barátkozni a zöldborsóval. A tányérjából kipöccintett szemet ujjai közé szorította, mesélt neki, nyomkodta, majd bedugta az orrába. A következő borsószemmel még mélyebbre tolta az elsőt. Aztán jött még egy. Meg az utolsó. Az ügyeleten ülve azon merengtem, vajon miért hitték a görögök, hogy a gyerek olyan kis növésű ember, aki nem szereti a zöldséget.
15 éve | Budainé Simon Zsuzsa | 0 hozzászólás
50dkg liszt, 1db tojás. ---4dkg élesztő, kétésfél dl langyos tej, egy evőkanál cukor-------- 5dkg vaj /margarin/ egyésfél kávéskanál só.
Az élesztőt, csak összekeverem a tejjel és cukorral, és az összetevőket egy tálban robotgéppel jól kidolgozom. lisztezett deszkára teszem , három részre osztom, és kis cipókat formázok. Letakarom ,meleg helyen másfél -két órát kelesztem, majd kinyújtom lapostányérnyi nagyságúra. Mint a kerek tortát nyolc részre szelem és a széles felénél kezdem feltekerni egyenként.
15 éve | Csillag Virág | 0 hozzászólás
A képen látható torta receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra vagy a képre!):
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/tortak/feketeerdo-torta
15 éve | Kovács-Nagy István | 9 hozzászólás
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
10 dkg szalonna
30 dkg báránycomb
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál fűszerpaprika
1 paradicsom
1 zöldpaprika
só
20 dkg zöldbab
4 szem burgonya
1 dl tejföl
fél evőkanál liszt
fél csokor friss kapor
1 Az apróra vágott hagymát a felkockázott szalonnán megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst és a fokhagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd közepes lángon főzni kezdjük.
2 Mikor a hús már puhulni kezd, felöntjük 7-8 dl vízzel, majd egészben hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, és megsózzuk.
15 éve | Budainé Simon Zsuzsa | 57 hozzászólás
60 dkg liszt töltelék: mákos-meggyes
30 dkg margarin/ Ráma/ mákos-almás
2 db tojás diós-almás
5 dkg élesztő túrós
2 dl tejfel 3 evőkanál cukor, kk só káposztás
Ezeket az összetevőket tálban robotgéppel jól összekeverem, és 2-3 órát pihentetem, majd 4 részr osztom és egyenkét hosszukás téglalap alakúra nyújtom.
15 éve | László Krisztina | 1 hozzászólás
A gyümölcsös desszertek leggyümölcsösebbike ez a csőben sült finomság, hiszen más nincs is benne, csak az ősz ehető kincsei. Könnyen és gyorsan elkészül, egészséges is, finom is, de a vaníliafagylaltot le ne felejtsd a tányérról!
Hozzávalók:
egy fürt szőlő
2 alma
2 körte
2 őszibarack (vagy egy konzerv)
5-6 szem szilva
1 citrom
10 dkg mandula
10 dkg dió
3 evőkanál szezámmag
egy csomag vaníliáscukor
2-3 evőkanál akácméz
fél kávéskanálnyi őrölt fahéj
fél kávéskanálnyi őrölt szegfűszeg
3-4 evőkanál zabpehely
egy kevés vaj a sütéshez
Meghámozom az almát és a körtét, kiszedem a csutkáját, és apró darabokra vágom.
A csokoládé fondü receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra vagy a képre!):
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/csoki-fondu
Húha, ez már talán sok is lesz a jóból...:) Nem, a jóból sosem lehet elég, és most képzeld el a szilvásgombócot és a túrógombócot együtt, egy kis pirított mandulával...
Azután láss hozzá, ezt tényleg kár lenne kihagyni a mai napból!
Hozzávalók:
fél kiló tehéntúró
3 tojás
4 dkg vaj
10 dkg búzadara
3 ek cukor
egy csomag vaníliáscukor
10 dkg mandula
fél kiló aprószemű szilva
egy citrom
egy csipet só
egy kevés liszt
Először is felezd meg a mandulát, az egyik felét aprítsd durvára, a másikat őröld egészen finomra.
Egyetérthet -e egy hivatásos kritikus és egy l’art pour l’art éterembe járó hétköznapi halandó? Sorozatunkban erre keress ük a választ. Hivatásosunkról legyen elég annyi, hogy dolgozóként hosszú éveket húzott le működő éttermekben , tudja tehát, mi hogy működik . Kilétét viszont nem szívesen fednénk fel, mert a következő hónapokban is tesztelni fog , ha azonban felismerik , az könnyen vakvágányra terelheti az objektív, vagy éppen kritikus szemlélődést .
Különleges egytálétel azoknak, akik a céklát nem csak savanyúságnak eltéve, vagy salátaként szeretik. Ők még biztosan nem próbálták a sült céklát, vagy a pinom pulykahússal töltöt verziót. Itt az idő, hogy megízleljék!
Hozzávalók:
3 nagy cékla
1 répa
1 közepes vöröshagyma
15 dkg darált pulykahús
egy tojás
2 ek joghurt
10 dkg reszelt sajt
3 ek olívaolaj
só, bors, köménymag
A céklát meghámozom, és egészben puhára főzöm.
15 éve | Serfőző Éva | 8 hozzászólás
Ha unod már a húst, jöhet a gomba! Fasírt helyett pedig a gombafasírt, pikáns diós ízesítéssel. Csipegetni való falatkák, eheted tejszínes szószos főtt tésztával is, de vacsorára is megállja a helyét:)
Hozzávalók:
50 dkg gomba
egy evőkanál apróra vágott, vagy közepesen durvára darált dió
egy kisebb fej hagyma
egy teáskanál morzsolt majoranna
2 tojás
só, őrölt fehérbors
zsemlemorzsa, búzacsíra (alhagyható)
A gombát nagyon apróra vágom, a hagymát felaprítom, és kicsit megpirítom 2-3 evőkanál olajon.
A képen látható sütemény receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra vagy a képre!):
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/3-perces-bogres-csokis-suti
15 éve | Lőrincz Ernőné | 0 hozzászólás
A Részeges kifli régi családi receptkönyvből került elő: finom, könnyen és gyorsan elkészíthető édesség, de gyerekeknek nem ajánlom, mert fehérborral sül! Bár az alkohol sütés közben elvileg elpárolog belőle, maradjon ez csak egy jól bevált felnőtt nasi,a forralt bor előfutáraként, őszi estékre
Hozzávalók:
3 szikkadt kifli
3 tojás
5 evőkanál olaj
1 evőkanál kristálycukor
egy csomag vaníliáscukor
2 dl fehérbor
egy citrom lereszelt héja
egy kevés liszt
őrölt fahéj
egy csipet szegfűszeg
só
baracklekvár
porcukor
A kifliket hosszában félbevágom, a vaníliáscukrot elkeverem egy deci borral, és ha teljesen feloldódott, a kiflikre csorgatom.
15 éve | matus irén | 0 hozzászólás
Az inkvizíció sem tudta eltörölni … pedig bűnösen jó!
Paella
Hozzávalók:
35 dkg kagyló
60 dkg tengeri hal
7 evőkanál olívaolaj + a tetejére
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
30 dkg hosszú szemű rizs
6 dl hús- vagy zöldségalaplé
2 gerezd fokhagyma
1 csipet sáfrány
10 dkg zöldborsó
só, bors
1 A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A kagylókat átválogatjuk (a sérült, kinyílt darabokat kidobjuk), és alaposan megtisztítjuk.
2 Egy hőálló edényben felhevítünk 4 evőkanál olajat, és az apróra vágott halat fedő alatt, közepes lángon, néha megkeverve 5 percig sütjük benne.
15 éve | Csillag Virág | 2 hozzászólás
A képen látható hústorta receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra vagy a képre!):
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/husos-etelek/hustorta
15 éve | Laczi Györgyné Maya | 0 hozzászólás
Megpirítok lealább 3 fej félfőre vágott hagymát, egy kis fokhagymát. amikor már jó,hozzáadom az előzőleg 3/4 ig megfőtt babot,ízesítem füstölt kockával,pici sóval,borssal,babérlevéllel,és összefőzöm. a végén adok hozzá virslit,vagy kolbászt. nagyon finom!
15 éve | Lőrincz Ernőné | 1 hozzászólás
Elég bizarrul hangzik, édes süteménybe erőteljes olívaolaj ízért keverni, de meghökkentően finom. Valójában egy pofonegyszerű piskótareceptről van szó, egy kis rafináriával azonban máris igazi különlegesség varázsolható belőle.
Hozzávalók:
3/ bögre erőteljes ízű, extraszűz olívaolaj
1 nagy citrom
1 bögre liszt
5 tojás
3/4 bögre cukor
1+1/2 evőkanál cukor
170 fokosra előmelegítem a sütőt, a rácsot középre teszem, ide kerül majd a süti.
15 éve | Csillag Virág | 1 hozzászólás
A képen látható étel részletes receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra!):
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/csaszarmorzsa
Ha az USA nemzeti eledele a gyorsétkezdei menü, a miénk bízvást lehet a menzakoszt. Ez persze költői túlzás, mert menzának már szinte csak az általános iskolai déli étkezés színhelyét hívjuk, a munkahelyi kantint előkelően étkezdének vagy étteremnek tituláljuk. A lényeg az, hogy az alábbi fogásokat nem csak a nosztalgia szépíti meg – a recepteket is úgy alakítottuk, hogy beléjük szeressen. Egyszer s mindenkorra, és ha nem volna elég ez az egy húsos gyümölcsös recept, akkor tessék körülnézni errefelé (katt ide)!
15 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
A megunhatatlan palacsinta, ezúttal pikáns crepe, a franciás változat!
Hozzávalók:
10 dkg liszt
1 tojás
1 tojássárgája
3 dl tej
1 evőkanál olaj
egy csipet só
pár csepp vaníliaaroma, vagy egy teáskanálnyi vaníliakivonat
egy teáskanálnyi porcukor
3 dkg vaj
2 evőkanál brandy, vagy konyak
Elkészítem a tésztát, géppel simára keverve a hozzávalókat, és egy-két órán át a hűtőben pihentetem. Utána a szokásos módon, kevés zsiradékon, vastagra kisütöm, és porcukorral megszórva (vagy tejszínhabbal tálalom), ezúttal nem feltekerve.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás