Recept Blog: 2009. október

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2009. október

 RUMOS SZELET

14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Deep tohught! Thanks for contributing.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Biztos nagyon finom. El fogom készíteni. Köszi a receptet.

Egy kivételesen finom sütemény. Próbáld ki!

A recepjét itt találod (kattints a következő sorra vagy a képre!):

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/omlos-dios-parnak

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

Gergely Istvánné Gitta üzente 10 éve

Ma ki is próbálom egyszerű és talán elrontani sem lehet köszi

 

network.hu

„Kitalálhatom, hogy mit kért? Ugye nem créme brűlée-t, hanem créme caramelt?” – tette fel a szerinte humoros kérdést a személyzet egyik tagja, amikor megtudta, ki lesz a vendégünk ebben a hónapban. Molnár Ferencet, közismert nevén Caramelt vártuk ugyanis amolyan kései ebédre egy napsütéses péntek délután. Bár húsz perccel vagyunk a megbeszélt időpont előtt, amikor felnézek a kávémból, egy szelíd tekintetű, fekete hajú srác áll előttem, farmerban és pólóban.

Utolsó hozzászólás

Karko Irén üzente 14 éve

Recept klub közösségéhez nem illik ez a hozzászolás!

Tovább 

GORDON RAMSAY ALMATORTÁJA  - egy kivételesen finom sütemény

 

A sütemény receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra vagy a képre!):

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/tortak/gordon-almatortaja

 

 

network.hu

 

 

Utolsó hozzászólás

Tóthné Németh Ildikó üzente 14 éve

Nagyon gusztusos.

 Hókifli recept

14 éve | [Törölt felhasználó] | 9 hozzászólás

Hozzávalók a tésztához:50 deka rétesliszt, 20 deka ráma, 2 deka élesztő, 1,5 deci tejföl 1 evőkanál porcukor, csiptnyi só,  a töltelékhez kemény gyümölcsíz vagy 1 deci cukros tejben főtt20 deka darált dió,,,  a tetejére vaníliás porcukor.

a margarint jólkikeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A liszttel a tejföllel, a cukorral meg egy csipet sóval összedolgozzuk, és egy éjjelen át a hűtőben pihentetjük, másnap késfok vastagságúra kinyújtva, nagy fánk szaggatóval kiszúrjuk, és gyümölcsízzel, vagy tejben főtt dióval megtöltve, félbehajtjuk, sütőlemezen, előmelegített  sütőben, erős lángon aranysárgára sütjük, forrón a vaníliás porcukorba forgatjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon szívesen Lilly, remélem jó lesz.

Tovább 

Sziasztok ! Szeretenélek bennetek meglepni,egy könnyen elkészíthető fánk recepttel.De sajnálom képet nem tudok feltenni róla.Családomnak nagyon izlett,és még cukor betegek is ehetnek belölle.

HV: 1kg liszt, 8 dl.3,6-tos tej,3-rom evő kanál cukor,1 mokkás kanál só, 5.dkg élesztő,3ervő kanál étolaj,3-tojás sárgája.

A lisztet kelesztő tálba öntöm,közepébe egy kis mélyedést csinálok,és ebbe morzsolom az élesztőt,erre a sót,és a cukrot.A tejet meg melegítem,és felét bele öntöm,és hagyom hogy az élesztő ,keljen,utánna bele teszem a tojás sárgákat,és a  maradék tejjel össze dolgozom,ezután a 3 evő kanál étolajat is beledagasztom.S végül meleg helyen meg kelesztem a tésztát.Kétszeresére.Ezután lisztezett gyuró deszkán másfél ujnyi vastagra nyújtom a tésztát,és ki szaggatom fánk szaggatóval.Ekkor le takarjuk és addig kelesztjük még a lábasban az 1-liter olaj jól  meleg nem lessz.Aztán annyit rakunk csak bele,hogy jó elférjenek,mindig a tészta felső felét fordítom alul,és fedő alatt sötőm,majd meg fordítom és akkor már fedő nélköl sütöm,ha meg sült kiszedjük és az olajat lecsepegtetjök róla.Amikor mind ki sült enyhén vaniliás porcukorral meg hintjük.Kezdők is el tudják készíteni.Nem kell a közepének jukacsosnak lenni.Én amikor először készítettem pillanatok alatt elfogyott.Nagyon izlett a családnak.Most már én dupla mennyiségben készítem.Ha egyszer el készítitek,kérlek bennetek,írjatok véleményt róla.

Utolsó hozzászólás

Urbán Magdi üzente 14 éve

Én minden zsírban, vagy olajban sült tésztát(palacsinta, fánk, lángos, stb)úgy készitek el, hogy a tésztájába keverek 1-2 evőkanál rumot. Ha nincs otthon akkor a pálinka is jó.Ugyanis az alkohol meggátolja, hogy az olaj beszívódjon.Ezt egy újságban olvastam, a palacsintarecepthez volt írva!Próbáld ki. Sok sikert!

Tovább 

 

network.hu

 

 

Hozzávalók:

15 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojássárgája
3 körte
3 tojás
fél csomag vaníliás pudingpor
10 dkg kristálycukor
3 dl tejszín
1 citrom reszelt héja


1 A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. lisztből, a vajból, a porcukorból és a tojássárgájából linzertésztát gyúrunk.

2 A tésztát belisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és akkora korongokat vágunk belőle, hogy a sütőformáinkat ki tudjuk bélelni velük.

3 A meghámozott, kimagozott körtéket vékony szeletekre vágjuk, és a tészta tetejére rendezzük.

Utolsó hozzászólás

Zsálya Lilly üzente 14 éve

Nagyon profi a fénykép, de a clafoutis igazán egyszerű és mutatós édesség. Gratula hozzá!

Tovább 

Az unokaöcsém háromévesen kezdett barátkozni a zöldborsóval. A tányérjából kipöccintett szemet ujjai közé szorította, mesélt neki, nyomkodta, majd bedugta az orrába. A következő borsószemmel még mélyebbre tolta az elsőt. Aztán jött még egy. Meg az utolsó. Az ügyeleten ülve azon merengtem, vajon miért hitték a görögök, hogy a gyerek olyan kis növésű ember, aki nem szereti a zöldséget.

network.hu


Fogalmam sincs, hogy fog folytatódni Dávid és a borsó története, azt a tanulságot viszont már most levonhatjuk, hogy a gyerek és az étel viszonya messze túlmutat az ízlésen.

Tovább 

50dkg liszt, 1db tojás. ---4dkg élesztő, kétésfél dl langyos tej, egy evőkanál cukor-------- 5dkg vaj /margarin/ egyésfél kávéskanál só.

Az élesztőt, csak összekeverem a tejjel és cukorral, és az összetevőket egy tálban robotgéppel jól kidolgozom. lisztezett deszkára teszem , három részre osztom, és kis cipókat formázok. Letakarom ,meleg helyen másfél -két órát kelesztem, majd kinyújtom lapostányérnyi nagyságúra. Mint a kerek tortát nyolc részre szelem és a széles felénél kezdem feltekerni egyenként.

Tovább 

A képen látható torta receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra vagy a képre!):

 

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/tortak/feketeerdo-torta

 

network.hu

network.hu

 

Hozzávalók:

2 fej vöröshagyma
10 dkg szalonna
30 dkg báránycomb
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál fűszerpaprika
1 paradicsom
1 zöldpaprika

20 dkg zöldbab
4 szem burgonya
1 dl tejföl
fél evőkanál liszt
fél csokor friss kapor



1 Az apróra vágott hagymát a felkockázott szalonnán megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst és a fokhagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd közepes lángon főzni kezdjük.

2 Mikor a hús már puhulni kezd, felöntjük 7-8 dl vízzel, majd egészben hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, és megsózzuk.

Utolsó hozzászólás

Zsálya Lilly üzente 14 éve

Valahol a Dunakanyarban van egy étterem, Mókushoz van címezve, és én ennek az étteremnek a nevét kizárólag ama Palóc leves kedvéért jegyeztem meg, melyet valamikor 10 éves korom táján, és azóta is egyszer kétszer ott ettem. Valami fenségesen omlós hús volt benne,zőldhüvelyű zöldbab, és abban is biztos vagyok hogy kapor nélkül készült.
Azóta anyukám is készíti, leveses csészébe meri a kész levest, kenyértészta sipkát ad rá, egy kis likkal a közepén, és sütőbe teszi úgy tíz- tizenöt percre.
Isteni!!!!
Egy kis adalékkal engedjék meg hogy szolgáljak a palóc levest illetően.
A közhiedelemmel ellentétben, nem palóc földről származik eme ínycsiklandó eledel, hanem Pesten született, ama híres Gundel János kezei között. Méghozzá a híres palóc származású írónk Mikszáth Kálmán tiszteletére.
És igen, az eredeti recept igenis ürücombot ír, de marhából, vagy sertésből ha nem is ugyan olyan, de nagyon- nagyon finom.

Tovább 

60 dkg liszt                                            töltelék: mákos-meggyes

30 dkg margarin/ Ráma/                                   mákos-almás 

  2 db tojás                                                           diós-almás

  5 dkg élesztő                                                     túrós

  2 dl tejfel  3 evőkanál cukor, kk só                 káposztás                                            

network.hu


 

 

Ezeket az összetevőket tálban robotgéppel jól összekeverem, és 2-3 órát pihentetem, majd 4 részr osztom és egyenkét hosszukás téglalap alakúra nyújtom.

Utolsó hozzászólás

Szick Ica üzente 12 éve

Megsütöttem én is nagyon finom lett, de honnan ez a név Kulcsolós pite ? csak kíváncsiságból kérdem

Tovább 

network.hu

 A gyümölcsös desszertek leggyümölcsösebbike ez a csőben sült finomság, hiszen más nincs is benne, csak az ősz ehető kincsei. Könnyen és gyorsan elkészül, egészséges is, finom is, de a vaníliafagylaltot le ne felejtsd a tányérról!

 

 

 

Hozzávalók:

 

egy fürt szőlő

2 alma

2 körte

2 őszibarack (vagy egy konzerv)

5-6 szem szilva

1 citrom

10 dkg mandula

10 dkg dió

3 evőkanál szezámmag

egy csomag vaníliáscukor

2-3 evőkanál akácméz

fél kávéskanálnyi őrölt fahéj

fél kávéskanálnyi őrölt szegfűszeg

3-4 evőkanál zabpehely

egy kevés vaj a sütéshez

 

Meghámozom az almát és a körtét, kiszedem a csutkáját, és apró darabokra vágom.

Utolsó hozzászólás

seper katalin üzente 14 éve

Nagyon finom ez a csöbesült csoda. Rangeteg vitamin es keves kaloria!
Erdemes megcsinalni. Köszi a receptet!

Tovább 

A csokoládé fondü receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra vagy a képre!):

 

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/csoki-fondu

 

 

network.hu

 

Húha, ez már talán sok is lesz a jóból...:) Nem, a jóból sosem lehet elég, és most képzeld el a szilvásgombócot és a túrógombócot együtt, egy kis pirított mandulával...

Azután láss hozzá, ezt tényleg kár lenne kihagyni a mai napból!

 

Hozzávalók:

 

fél kiló tehéntúró

3 tojás

4 dkg vaj

10 dkg búzadara

3 ek cukor

egy csomag vaníliáscukor

10 dkg mandula

fél kiló aprószemű szilva

egy citrom

egy csipet só

egy kevés liszt

 

 

Először is felezd meg a mandulát, az egyik felét aprítsd durvára, a másikat őröld egészen finomra.

Tovább 

Egyetérthet -e egy hivatásos kritikus és egy l’art pour l’art éterembe járó hétköznapi halandó? Sorozatunkban erre keress ük a választ. Hivatásosunkról legyen elég annyi, hogy dolgozóként hosszú éveket húzott le működő éttermekben , tudja tehát, mi hogy működik . Kilétét viszont nem szívesen fednénk fel, mert a következő hónapokban is tesztelni fog , ha azonban felismerik , az könnyen vakvágányra terelheti az objektív, vagy éppen kritikus szemlélődést .

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Itt volt az esküvőm, és csak jókat tudok mondani a helyről! Nagyszerű legények a pincérek, finom az étel, és nagyon segítőkész volt a vezetőség a szervezés során!

Tovább 

Különleges egytálétel azoknak, akik a céklát nem csak savanyúságnak eltéve, vagy salátaként szeretik. Ők még biztosan nem próbálták a sült céklát, vagy a pinom pulykahússal töltöt verziót. Itt az idő, hogy megízleljék!

 

Hozzávalók:

 

3 nagy cékla

1 répa

1 közepes vöröshagyma

15 dkg darált pulykahús

egy tojás

2 ek joghurt

10 dkg reszelt sajt

3 ek olívaolaj

só, bors, köménymag

 

 

network.hu

A céklát meghámozom, és egészben puhára főzöm.

Utolsó hozzászólás

Tóth Jánosné Mária üzente 14 éve

Köszi egészséges remek ,de a céklát nem kell megpucolni főzés előtt,mert veszit
az értékéből,különleges és fincsi lehet.

Tovább 

network.hu

 Ha unod már a húst, jöhet a gomba! Fasírt helyett pedig a gombafasírt, pikáns diós ízesítéssel. Csipegetni való falatkák, eheted tejszínes szószos főtt tésztával is, de vacsorára is megállja a helyét:)

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

50 dkg gomba

egy evőkanál apróra vágott, vagy közepesen durvára darált dió

egy kisebb fej hagyma

egy teáskanál morzsolt majoranna

2 tojás

só, őrölt fehérbors

zsemlemorzsa, búzacsíra (alhagyható)

 

A gombát nagyon apróra vágom, a hagymát felaprítom, és kicsit megpirítom 2-3 evőkanál olajon.

Utolsó hozzászólás

Bognár Éva üzente 14 éve

köszi a receptet, ki fogom probálni, nagyon szeretem a gombát is és a diót is.
Bognár Éva

Tovább 

A képen látható sütemény receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra vagy a képre!):


http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/3-perces-bogres-csokis-suti

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

Bálint Georgina üzente 14 éve

Régebben kipróbáltam, és nagyon finom. Lekvárral ettük, mert ha kihűl,kicsit megszárad, de egyébként tényleg jó, és valóban "kimászik" a bögréből:)

A Részeges kifli régi családi receptkönyvből került elő: finom, könnyen és gyorsan elkészíthető édesség, de gyerekeknek nem ajánlom, mert fehérborral sül! Bár az alkohol sütés közben elvileg elpárolog belőle, maradjon ez csak egy jól bevált felnőtt nasi,a forralt bor előfutáraként, őszi estékre

 

Hozzávalók:

 

3 szikkadt kifli

3 tojás

5 evőkanál olaj

1 evőkanál kristálycukor

egy csomag vaníliáscukor

2 dl fehérbor

egy citrom lereszelt héja

egy kevés liszt

őrölt fahéj

egy csipet szegfűszeg

baracklekvár

porcukor

 

A kifliket hosszában félbevágom, a vaníliáscukrot elkeverem egy deci borral, és ha teljesen feloldódott, a kiflikre csorgatom.

Tovább 

network.hu

Az inkvizíció sem tudta eltörölni … pedig bűnösen jó!

Paella

Hozzávalók:

35 dkg kagyló
60 dkg tengeri hal
7 evőkanál olívaolaj + a tetejére
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
30 dkg hosszú szemű rizs
6 dl hús- vagy zöldségalaplé
2 gerezd fokhagyma
1 csipet sáfrány
10 dkg zöldborsó
só, bors


1 A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A kagylókat átválogatjuk (a sérült, kinyílt darabokat kidobjuk), és alaposan megtisztítjuk.

2 Egy hőálló edényben felhevítünk 4 evőkanál olajat, és az apróra vágott halat fedő alatt, közepes lángon, néha megkeverve 5 percig sütjük benne.

Tovább 

A képen látható hústorta receptjét itt találod meg (kattints a következő sorra vagy a képre!):

 

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/husos-etelek/hustorta

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

Hasznos Virág üzente 14 éve

Halika!
Hústortát már én is ettem, nagyon finom, vendégváró étel. Virág

Megpirítok lealább 3 fej félfőre vágott hagymát, egy kis fokhagymát. amikor már jó,hozzáadom az előzőleg 3/4 ig megfőtt babot,ízesítem füstölt kockával,pici sóval,borssal,babérlevéllel,és összefőzöm. a végén adok hozzá virslit,vagy kolbászt. nagyon finom!

network.huElég bizarrul hangzik, édes süteménybe erőteljes olívaolaj ízért keverni, de meghökkentően finom. Valójában egy pofonegyszerű piskótareceptről van szó, egy kis rafináriával azonban máris igazi különlegesség varázsolható belőle.

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

3/ bögre erőteljes ízű, extraszűz olívaolaj

1 nagy citrom

1 bögre liszt

5 tojás

3/4 bögre cukor

1+1/2 evőkanál cukor

 

 

170 fokosra előmelegítem a sütőt, a rácsot középre teszem, ide kerül majd a süti.

Utolsó hozzászólás

Szabó Lászlóné üzente 14 éve

Nagyon tetszik a citromos olívás piskóta receptje, ki szeretném próbálni, de tudnom kellene mennyi az a 3/ bögre olíva olaj.
Üdv.: Szabó Lászlóné

Tovább 

A képen látható étel részletes receptjét itt  találod meg (kattints a következő sorra!):

http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/csaszarmorzsa

 

 

network.hu

 

 

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon gusztusos és valóban barack lekvárral az igazi.
Jó ötletet adtál holnapra!

Ha az USA nemzeti eledele a gyorsétkezdei menü, a miénk bízvást lehet a menzakoszt. Ez persze költői túlzás, mert menzának már szinte csak az általános iskolai déli étkezés színhelyét hívjuk, a munkahelyi kantint előkelően étkezdének vagy étteremnek tituláljuk. A lényeg az, hogy az alábbi fogásokat nem csak a nosztalgia szépíti meg – a recepteket is úgy alakítottuk, hogy beléjük szeressen. Egyszer s mindenkorra, és ha nem volna elég ez az egy húsos gyümölcsös recept, akkor tessék körülnézni errefelé (katt ide)!

Utolsó hozzászólás

Tamás Magdi üzente 14 éve

Nagyon mutatós,biztosan finom is majd Én is elékészítem.

Köszi:Tamás Magdi

Tovább 

A megunhatatlan palacsinta, ezúttal pikáns crepe, a franciás változat!

 

Hozzávalók:

 

10 dkg liszt

1 tojás

1 tojássárgája

3 dl tej

1 evőkanál olaj

egy csipet só

pár csepp vaníliaaroma, vagy egy teáskanálnyi vaníliakivonat

egy teáskanálnyi porcukor

3 dkg vaj

2 evőkanál brandy, vagy konyak

 

network.huElkészítem a tésztát, géppel simára keverve a hozzávalókat, és egy-két órán át a hűtőben pihentetem. Utána a szokásos módon, kevés zsiradékon, vastagra kisütöm, és porcukorral megszórva (vagy tejszínhabbal tálalom), ezúttal nem feltekerve.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu