Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Elég bizarrul hangzik, édes süteménybe erőteljes olívaolaj ízért keverni, de meghökkentően finom. Valójában egy pofonegyszerű piskótareceptről van szó, egy kis rafináriával azonban máris igazi különlegesség varázsolható belőle.
Hozzávalók:
3/ bögre erőteljes ízű, extraszűz olívaolaj
1 nagy citrom
1 bögre liszt
5 tojás
3/4 bögre cukor
1+1/2 evőkanál cukor
170 fokosra előmelegítem a sütőt, a rácsot középre teszem, ide kerül majd a süti.
Egy kerek tortaformát kibélelek sütőpapírral, amit azután bekenegetek olívaolajjal.
A tojásokat kettéválasztom, (de vigyázat, a fehérjéből egyet külön kell tenni!)a sárgáját elkeverem fél bögrényi cukorral, géppel. Lassanként belekeverem az olajat is.
Azután lereszelem a citrom héját - legalább másfél evőkanálnyi kell a süteményhez - és a tésztához kavarom, másfél evőkanálnyi kifacsart citromlével együtt. Ilyenkor már fakanállal keverem, de nem dagasztva!
Azután a négy tojásfehérjét kemény habbá verem a maradék negyed bögre cukorral, és óvatosan a tésztáa forgatom.
Gyorsan a formába öntöm, vigyázva, ne legyenek benne buborékok, a tetejét meghintem a másfél evőkanál cukorral, és nagyjából 45 percig sütöm.
Azután kiveszem, 10 percet pihentetem a formában, majd kiemelem, és még vagy egy órát hagyom hűlni.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Kókuszos tallér
Csokis tejfölös piskóta
Tojástorta
Mascarpone krémes epertorta mandulás tölcsérágyon