Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ez az édes tojáskrémes finomság sem túl ismert nálunk, pedig érdemes kipróbálni, megkóstolni, mert nagyon finom!
Hozzávalók (20 daraboz)
a tésztához:
22 dkg liszt
8 dkg porcukor
15 dkg lágy vaj
1 tojás
fél teáskanál só
a krémhez:
8,25 dl tej
6 nagyobb tojás
27 dkg cukor
egy csipet só
Először a krémez készítem el, és nagyon fontos, hogy takarék lángon, mindig csak egy irányba keverve kis kézi habverővel, hogy ne legyen buborékos. Egylábasban keverem össze a hozzávalókat, míg el nem olvad a cukor, nem szabad felforrnia, mert akkor kicsapódik a tojásfehérje!
Ha készen van, egy szűrőn át kiöntöm egy másik tálba, és ha kell, hűlés közben lefölözöm, a krémnek tükörsimának, selymes sárga szirupnka kell lennie.
Most jöhet a ropogós tészta.A lisztet és a porcukrot egy mélyebb tálba szitálom és elkeverem. Azután mehet hozzá a vaj, a tojás és a só. Kézzel simára lehet keverni, vagy a robotgép a legkisebb fokozaton. Ha összeállt a tészta, egy belisztezett deszkára borítom, vastagabb rudat sodrok belőle, és 20 egyforma szeletre vágom. Ezeket a darabokat golyóvá gyúrom, lágy mozdulatokkal, majd mindegyiket kilapítom kicsit. Azután hőálló tálkákba, vagy muffinsütőbe nyomkodom kézzel, és szépen elosztom bennük a krémet. 20 percet szoktam sütni 180 fokon, akkor van készen, ha kocsonyás zselé rezeg a süti közepén. Fél órát hagyom hűlni, azután egy vajazó késsel óvatosan tálcára emelem őket.
Ha nem elég édes, szerint vaníliás porcukorral lehet "feljavítani".
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Mascarpone krémes epertorta mandulás tölcsérágyon
Sült tej torta kókuszos-mézes grillázs öntettel
Mákos máksütemény
Könnyű citromtorta