Recept: Lekvár-variációk (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Lekvár-variációk

Ezt a témát Gyurkovics Ferenc indította 14 éve

A somlekvár hungarikum - hallottam a múltkor egy ismerősömtől. Tudod hogy kell elkészíteni? Hányféleképpen lehet? Itt már elakadt a téma - legalábbis egy időre. Folytathatjuk - ugye?

Hozzászólások eddig: 27

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Márti, mik az arányok, mennyi sárgarépát teszel 1 kg. gyümölcshöz?

Válasz

Sajti Lajosné Márti üzente 11 éve

Én a sárgabarack és őszibarack lekvár készítésnél sárgarépát is főzök a lekvárhoz. A sárgarépából levet készítek /MEGISZOM!/, a visszamaradt húst belefőzöm a lekvárba, így a lekvár nem olyan leves /kevesebb ideig kell főzni/ és sokkal finomabb az íze.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Én is így főzőm a szilva lekvárt, azzal külömbséggel, hogy az ecetet először öntöm a lábasba utána a szilvát és rá a cukrot. Nagyon egyszerű és szoktam még bele tenni szegfűszegetés egész fahéjat. Nem fáradságos így. Sütőben én még nem próbáltam, de nem is fogom, mert így már bejött és finom is.

Válasz

Török Csabáné üzente 13 éve

A szilvalekvárt sütőben a legjobb elkészíteni.Ledarálom a gyümölcsöt és ecettel kiöblített tepsibe öntöm,majd kis lángon sütöm.Mikor sűrű adok hozzá cukrot,összefőzöm,üvegekbe szedem,lezárom.Nem fröcsög szét.Fantasztikus.Próbáld ki.Én sem akartam elhinni,hogy ez így működik.

Válasz

Pestiné Vörös Magdolna üzente 13 éve

A szivalekvárt felkell forralni nagyobb lángon és utána kislángon főzni?Vagy kezdettől fogva csak kislángon marad addig, amíg kész nem lesz?

Válasz

Forizs orsolya üzente 13 éve

Kedves Zsuzsa!Csak azt szeretném még a legelején hozzáfűzni ,hogy finomabb lesz ha a csipkebogyó akkor van leszedve mikor a hóharmat" megcsípte".Akkor megpuhul és édesebb lesz.

Válasz

donáth zsuzsa üzente 13 éve

Kedves Janka!Csipkebogyó lekvárhoz nem kell olyan sok bogyó,de nagyon munkás ,de megéri a fáradságot.Én sokszor főztem már.A bogyók mindkét végét kicsi levágom,ezután megfőzöm,annyi vízbe 3-4 centire ellepje.Mikor meg főt paszírozom,mindig kevés meleg vizet öntök hozzá.Ezután tésztaszűrön keverem át ,végül a lisztes szitán.Egy edénybe odateszem főni lassan főzöm.Mikor jól sűrű hozzáadom a cukrot és még főzöm sűrű legyen,ki hogy szereti,ha tartósítóval teszem el gyorsabban lesz kész,és több lesz.jó munkát ,jó étvágyat nagyon finom./3-4 kg -ból 4-5 liter.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A csipkebogyólekvár receptjét nem tudja valaki? Vagyis inkább az arányokat? Gondolom jó sok bogyó kell hozzá...

Válasz

Balog Luca üzente 13 éve

A nagymamám is így csinálta, fejjel lefelé hagyta kihűlni az üvegeket. Olyan jó volt, amikor főzött, szerettem a friss, még langyos lekvárt. Ő csak a kényesebb lekvárokra tett egy csipet nátrium benzoátot, tényleg csak egy fél késhegynyit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

ok. Mi az, hogy megszűröm az üveget?

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu