Recept: PALACSINTÁK (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

PALACSINTÁK

Ezt a témát Csillag Virág indította 14 éve

Gyűjtsünk palacsinta recepteket!

Hozzászólások eddig: 5

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A klasszikus almás palacsinta a kedvencem, régen pedig imádtam a nagymamám csúsztatott palacsintáját, szinte elrepült, olyan könnyű, szinte habos volt. Fogalmam sincs, hogyan csinálta, de azóta se sikerült utánoznom.

Válasz

Balog Luca üzente 13 éve

Áá a palacsinta a legjobb sütés közben, cukorba nyomkodva :)

Válasz

Horváth Jutka üzente 14 éve

Biztos már öreg vagyok, de nem értem. Milyen két végét nyomjuk össze? A Föltekert, fölszeletelt darabokat nyújtjuk ki? Szívesen kipróbálnám. Jól értem, így kell?
Köszi Jutka

Válasz

Karko Irén üzente 14 éve

Ilyet még nem láttam ,kifogom probálni!

Válasz

Csillag Virág üzente 14 éve

OLÁH PALACSINTA

Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 1 kávéskanál só
- 1,5 dl víz
- igény szerint finom liszt
- igény szerint vaj (vagy zsír)

Krém
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 db tojás
- igény szerint porcukor

Elkészítés:
A tojást és a sót a vízzel összekeverjük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható, lágy tésztát kapjunk. Vékonyra kinyújtjuk, és olvasztott vajjal megkenjük. Amikor a vaj megdermedt, feltekerjük, mint a bejglit. 5 centis darabokra vágjuk, a két végét összenyomjuk. A gyúrótáblára lerakjuk úgy, hogy az egyik vége alulra kerüljön, a másik meg felül legyen. A darabokat vékonyra kinyújtjuk, és forró olajban kisütjük. Megszórhatjuk vaníliás porcukorral, de vaníliás pudingporból krémet is készíthetünk hozzá.

A krémelkészítése:
A krémhez a pudingport, a cukrot és a tojássárgáját kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, és a tűzről levéve a keveréket hozzáöntjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. Jól elkeverjük, és ha kihűlt, megkenünk egy kihűlt, sült palacsintát. Egy másikkal beborítjuk, és porcukorral megszórjuk. Aki sósan szereti, kenje meg sajtkrémmel, és szórja meg reszelt sajttal.

Forrás: Vidék Íze

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu