Recept: Bejgli (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Bejgli

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 13 éve

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni. Még soha nem sütöttem bejglit, gondoltam idén megteszem. Rengeteg receptet találtam, nem is tudom melyiket kéne kipróbálni. Ha van valakinek jól bevált receptje, azt nagyon megköszönném.

Előre is köszi a segítséget!

Hozzászólások eddig: 6

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ancika!
Nagyon szépek a bejgliid!
köszi a receptet:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ancika ez nagyon jónak tűnik, én sokféle sütit szoktam készíteni, de egyiket sem szeretem.
Most karácsonykor direkt magamnak viszont bejglit sütöttem, mert ezt imádom, főleg a mákosat.
Én a diósat néha úgy csinálom, hogy előbb vékonyan lekenem barack lekvárral és úgy rá a diót, olyan mint a zserbó.
Egyszer ki fogom így is próbálni, biztosan finom, a mákos nekem is van egy olyan hogy meggy van benne, de nem bejgli hanem szeletes süti, nagyon fincsi.
Köszi a receptet!
Legyen szép napod, puszi: Magdi

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 13 éve

Bejgli az anyukámtól

A tészta hozzávalói:

Fél kg. liszt
25 dkg. margarin
3 dkg. élesztő
késhegynyi szódabikarbóna
3 evőkanál porcukor
pici só
2 nagyobb tojás (egyik a rudak tetejére)
1 pohár tejföl

Töltelékek hozzávalói:

30 dkg darált dió
25 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 evőkanál tejfölt
1-2 evőkanál méz
1 marék mazsola

30 dkg darált mák
25 dkg. porcukor
1-2 evőkanál méz
fél citromreszelt héja
néhány evőkanál fejtett meggy

(Úgy hallottam, akkor a legjobb, ha a tészta mennyisége megegyezik a töltelék mennyiségével, tehát egy cipót lemérünk és jó, ha a töltelék súlya is annyi)

Az átszitált szódabikarbónás liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk langyos tejfölben felfuttatott élesztőt, a tojást, a porcukrot és a sót. Jó állagú tésztát gyúrunk belőle. Négy cipóra osztjuk és fél órára hűtőbe téve pihentetjük.
Közben elkészítjük a belevaló töltelékeket. A mazsola illetve a meggy kivételével külön-külön összefőzzük a hozzávalókat és kihűtjük.
A tészta mind a 4 részét még megdolgozzuk egy kicsit, majd egyenként hosszúkás lappá nyújtjuk, kevés tejföllel, vagy tojásfehérjével megkenjük és két lapra egyenletesen rásímítjuk a diótölteléket, megszórjuk mazsolával és vékony sugárban mézzel, majd a másik kettőre mák tölteléket és meggyet rászórjuk kicsit belenyomkodjuk. A tészta két rövidebb oldalát egy ujjnyira visszahajtunk a töltelékre, majd lazán feltekerjük, tepsibe rakjuk, tojással megkenjük a tetejüket és kelni hagyjuk. Fél óra múlva újra megkenjük tojással. Tetejüket, esetleg egy-két helyen az oldalukat is megszúrkáljuk villával, hogy ki ne repedjenek, majd 190 fokosra előmelegített sütőbe tolva kb. 30 percig sütjük. Szeleteljük és kínáljuk.

46756_08b59a5bae07_s

bejgli az anyukámtól.jpg

Válasz

Frigyer Erika üzente 13 éve

Most készítettem először a recept alapján és nekem sikerült. Fontos, hogy mindent az utasítás szerint csinálj. Egyébként a recept Andi1976 honlapjáról van, ott képeket is találsz.
Neked is Boldog, Békés Karácsonyt!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szia!
Nagyon szépen köszönöm! Végre egy recept, ami elég részletes. Ki is próbálom, majd megírom hogy sikerült ;). Remélem nem leszek olyan fakezű mint ma. :)
Köszönöm még egyszer, és Boldog ünnepeket kívánok!

Válasz

Frigyer Erika üzente 13 éve

Beigli
A receptből 6 db fél kilós beigli lesz. A tésztából 6 db 27 dkg tésztának kell kijönnie. A tölteléknek ugyanannyi dkg -nak kell lennie mint a tésztának. Tehát egy 27 dkg-os tésztát 27 dkg töltelékkel kell megtölteni.
90 dkg liszt
25 dkg margarin
12.5 dkg zsír
10 dkg porcukor
2.5 dkg élesztő
2 db tojássárgája
1 dkg só
+ hideg habtejszín 1 dl és kb 2 dl hideg víz, a tészta kemény legyen. Az élesztőt a lisztbe bele kell morzsolni, nem kell keleszteni. Mindig előző nap kell elkészíteni és betölteni a bejgliket, csak másnap szabad megsütni.
A tészta nyújtásánál sem a deszkát,sem a tésztát nem kell lisztezni. Délután mikor elkészül a beigli, akkor le kell kenni tojássárgájával, hagyni kell száradni , este le kell kenni tojásfehérjével. Éjszaka hűvös helyen de nem hűtőben kell tárolni. Ha meleg helyen van tárolva akkor túlkel.
És csak reggel szabad sütni! Akkor már nem kell újra megkenni semmivel, hanem hurkapálcikával megszurkálni több helyen középen a legaljáig a tésztának. Ez azért fontos,hogy a gőz ki tudjon belőle jönni. Légkeverős sütőben, középen, 180 fokon, 25-30-ig kell sütni.
Mák vagy dió töltelék (6 db beiglihez )
70 dkg mák vagy dió
50 kristálycukor
15 dkg zsemlemorzsa
mazsola, őrölt fahéj, sok reszelt citromhéj, késhegynyi őrölt pirított szegfűszeg.
A vizet a cukorral jól fel kell forralni. És utána ráönteni és összekeverni a további hozzávalókkal. Jól ki kell hűteni. Célszerű előző nap elkészíteni.
0.5 liter víz kell a töltelékhez. Ezt kell felforralni a cukorral. Közben egy edényben a többi hozzávalókat összekeverni és arra kell ráönteni a cukros vizet.
Vagy 70 dkg mák vagy 70 dkg dió a 6 db-hoz. Értelemszerűen,ha 3 db mákosat és 3 db diósat szeretnél készíteni akkor 35 dkg - 35 dkg.
Lekenés után fűtetlen helyen tároljad egészen holnap reggelig. De ne hűtőben, mert ott nem fog kelni.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu