Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Magenta - indította 15 éve
Régóta keresgélek itt és a többi sütis oldal receptjei között, de nem találom a szlovák krémes receptjét.
(Ami a mindmegette.hu-n van fent, az nem igazán 100%-os).
Tudtok rá variációkat?
Köszönöm!
Hozzászólások eddig: 16
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
A Cseh krémesnek ezt a változatát ismerem.
Tészta:20 dkg liszt,1 sütőpor.1,5 ek./átszitált/kakaópor,10 dkg darált dió.
4 tojás, 30 dkg barna cukor.A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk az előzetesen jól összekevert lisztes szárazanyagokat. Végül óvatosan a tojások keményre vert /fehérje/habját.Sütőpapírozott tepsiben,előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Krém:2 dl tejből 2ek.lszttel fehér krémet főzünk.Kissé hűtjük majd hozzákeverjük 20 dkg porcukor, 2 vanilia,és
20 dkg vaj habosra kevert elegyét.A krémet a kihűlt tésztára kenjük.
Máz:10 dkgvajból, 3 ek. /átszitált/kakaóból, és 2 ek. porcukorból sűrű mázt készítünk./átforrósítjuk/
A krémen szépen eloszlatjuk a csokimázt.
Sok sikert, és jó étvágyat hozzá.Képet sajnos nem tudok hozzá mellékelni, de a fantáziátokra bízom, hogy milyen a kész süti. Üdv.Dr.Sass Zoltánné Katona Edit
borbély ferencné üzente 15 éve
Van egy Cseh krémes receptem,amit a 70-es években sokszor megsütöttem.
A tepsi alját peciál tortalappal kibéleljük,és a következő masszát teszük rá.
massza:6 db.tojás fehérjét,25 dkg.kristálycukorral kemény habbá verünk,4 db.tojás sárgáját, 4 e.kanál zsemlemorzsát, 20 dkg.darált diót,fél cs. sütőport hozzákeverünk és sütjük.
Krém:2 dl. tejet,2 e.kanál lisztel sűrűre főzzük.
2 db. tojás sárgáját,20 dkg.vajjal,20 dkg.porcukorral,3 e.kanál kifőtt feketekávéval,kikeverünk,
összekeverjük a kihült főzött krémmel és a tésztára kenjük.tetejére, csokidarát szórunk.
borbély ferencné üzente 15 éve
Gulyás Mihályné üzente 15 éve
Megkerestem!33éve volt az esküvőnkön ez is a sütik közt,elkértem a receptjét,azóta a gyerekeimnek is egyik kedvence!Hátha ezt keresed!!!
Csehszlovák krémes
30 dkg cukrot 4 tojás sárgájával,10 kanál vízzel habosra keverjük.10 dkg darált diót,20 dkg lisztet,1 cs sütőport,2 kanál kakaót és a 4 tojás keményre vert habját összekeverjük az egészet és sütjük,hülni hagyjuk.krém:20 dkg vaj,20 dkg porcukor,1 vanilia habosra keverve.2 dcl tejben2 kanál lisztet péppé főzünk,ha kihült a két krémet összeadjuk/így diktálták/és jól kidolgozzuk,egyenletesen a kihült tésztára kenjük.A tetejére:1 cs vajjal,3 kanál kakaóval,3 kanál porcukorral mázt készítünk és a fehér krémre ráöntjük.
ludman rozsa. Csibe üzente 15 éve
Szlovák krémes
Hozzávalók :
25 dkg
cukor
4 db
tojássárgája
4 db tojásfehérjéből vert hab
fél marék durvára vágott
dió
2 evőkanál
kakaó
7 evőkanál
víz
20 dkg
liszt
1 kávéskanál
szódabikarbóna
A krémhez:
4,5 dl
tej
3 púpozott evőkanál
liszt
1 db
tojás
20 dkg
vaj
20 dkg
porcukor
1
citromhéj
2 csomag vaníliás
cukor
A mázhoz:
6 dkg
vaj
2 evőkanál
kakaó
1 evőkanál
cukor
Elkészítés módja:
A tésztát a hozzávalókból piskótaszerűen összeállítjuk és megsütjük. A krémhez a tejet a liszttel és a tojással összekeverjük és felfőzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük és kanalanként hozzákeverjük felfőzött masszát, majd a kisült tésztára kenjük. A mázhoz valókat összekeverjük, felfőzzük, és a krém tetejére csurgatjuk. Nem baj, ha csak *írókázunk*.
Forrás: mindmegette
ludman rozsa. Csibe üzente 15 éve
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók:
30 dkg liszt
5 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 ek méz
1kk szódabikarbóna
1 tojássárgája
1 ek rum
Krém:
1l tej
2 cs vaníliapudingpor
1ek étkezési keményítő
vagy liszt
3 tojássárgája
15 dkg cukor,
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 cs vanília cukor
fél l tejszín/növényi alapú/
habfixáló
1 és fél tábla étcsoki
5-6 ek étolaj
Szlovák mézes krémes képes recept
Szlovák mézes krémes képes recept
Elkészítés:
A tésztát meg gyúrjuk és 2 lapot sütünk
egy nagy gáztepsi hátulján.
A krém hozzá valóit felfőzzük, majd ha kihült a margarin cukor keverékéhez keverjük.
Egyik kihűlt lapra simítjuk,majd ha kihült, kemény habbá vert tejszínt is rá simítjuk.Rátesszük a másik lapot és csokival bevonjuk. Jó ha egy éjjelre hűtőbe tesszük.
ludman rozsa. Csibe üzente 15 éve
Hozzávalók:
* a tésztához:
* 25 dkg cukor
* 4 db tojássárgája
* 4 db tojásfehérjéből vert hab
* fél marék durvára vágott dió
* 2 evőkanál kakaópor
* 7 evőkanál víz
* 20 dkg liszt
* 1 kávéskanál szódabikarbóna
* A krémhez:
* 4,5 dl tej
* 3 púpozott evőkanál liszt
* 1 db tojás
* 20 dkg vaj
* 20 dkg porcukor
* 1 citrom reszelt héja és fele leve
* 2 csomag vaníliás cukor
* A mázhoz:
* 6 dkg vaj
* 2 evőkanál kakaópor
* 1 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tésztát a hozzávalókból piskótaszerűen összeállítjuk és megsütjük. A krémhez a tejet a liszttel és a tojással összekeverjük és felfőzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük és kanalanként hozzákeverjük felfőzött masszát, majd a kisült tésztára kenjük. A mázhoz valókat összekeverjük, felfőzzük, és a krém tetejére csurgatjuk. Nem baj, ha csak *írókázunk*.
ludman rozsa. Csibe üzente 15 éve
SZLOVÁK KRÉMES
Abgelegt unter Sütemények :: Kein Kommentar
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg cukor
4 db tojássárgája
4 db tojásfehérjéből vert hab
fél marék durvára vágott dió
2 evőkanál kakaópor
7 evőkanál víz
20 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
4,5 dl tej
3 púpozott evőkanál liszt
1 db tojás
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja és fele leve
2 csomag vaníliás cukor
Máz:
6 dkg vaj
2 evőkanál kakaópor
1 ek. cukor
A tészta hozzávalóiból piskótaszerűen összeállítjuk és megsütjük.
A krémhez a tejet a liszttel és a tojással összekeverjük és felfőzzük, kihűtjük.
A vajat a porcukorral habosra keverjük és kanalanként hozzákeverjük felfőzött masszát, majd a kisült tésztára kenjük.
A mázhoz valókat összekeverjük, felfőzzük, és a krém tetejére csurgatjuk.
Nem baj, ha csak “írókázunk”.
Sáfri Emőke üzente 15 éve
nistor margareta-maria üzente 15 éve
Nekem van linzer karikak sutve egy eve es olyan mintha most csinaltam volna.Jol zarhato dobozt kibeleltem selyempapirral es szepen oda rakosgatam be mikor szuksegem van hirtelen csak toltom es diszitem.A karamellas pitehez a lapokat meg novemberben megcsinaltam selyem papir koze raktam es utan egy naylon zacsiba .
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás