Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha az USA nemzeti eledele a gyorsétkezdei menü, a miénk bízvást lehet a menzakoszt. Ez persze költői túlzás, mert menzának már szinte csak az általános iskolai déli étkezés színhelyét hívjuk, a munkahelyi kantint előkelően étkezdének vagy étteremnek tituláljuk. A lényeg az, hogy az alábbi fogásokat nem csak a nosztalgia szépíti meg – a recepteket is úgy alakítottuk, hogy beléjük szeressen. Egyszer s mindenkorra, és ha nem volna elég ez az egy húsos gyümölcsös recept, akkor tessék körülnézni errefelé (katt ide)!
Fiatalít - de jó újra 10 évesnek lenni!
Főtt marha meggyszósszal, főtt krumplival
Hozzávalók:
50 dkg fehérpecsenye
1 kg magozott meggy
1 sárgarépa
fél zeller
1 fej vöröshagyma
só, bors
30 dkg krumpli
1 evőkanál vaj
2 dl víz
fél evőkanál cukor
1 dl száraz vörösbor
2-3 szegfűszeg
fél kiskanál kukoricakeményítő
1 A húst pillangóra vágjuk: a 1,5-2 cm vastag szeleteket oldalról háromnegyedig bevágjuk (mintha még vékonyabb szeletet szeretnénk), majd a vágásnál kettényitjuk, és megtöltjük 5-6 szem meggyel.
A húst ezután felgöngyöljük, és fogpiszkálóval megtűzzük vagy spárgával átkötjük.
2 A húst a répával, a zellerrel és az egész hagymával annyi vízben, hogy bőven ellepje, feltesszük főni (mintha húslevest készítenénk), sózzuk, borsozzuk, és 1-1,5 órán át főzzük. Míg a marhahús fő, főzőlevében puhára főzzük a felkockázott krumplit, majd kivesszük, szükség esetén leöblítjük, és
félretesszük.
3 A maradék meggyet átforgatjuk a felolvasztott vajon, felöntjük a vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot, a vörösbort és a szegfűszeget, és összeforraljuk. Mikor forrni kezd, hozzáadjuk az előzőleg hideg vízzel kikevert kukoricakeményítőt, és 2-3 percig tovább forraljuk. A húst szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a meggyszósszal, és a főtt krumplival körítve tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
KIFŐZTÜK KARÁCSONY
Kocsonya
Toszkán sült polenta
Pirítós kenyér csalános-diós pestóval