Recept: Toszkán sült polenta

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25021 fő
  • Képek - 8658 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1192 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25021 fő
  • Képek - 8658 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1192 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25021 fő
  • Képek - 8658 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1192 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25021 fő
  • Képek - 8658 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1192 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu


Hozzávalók
2.5 dkg szárított vargánya
4.5 dl félzsíros tej
1.5 evőkanál olívaolaj
1.5 dkg vaj
2 vékonyan felkarikázott zellerszár
22.5 dkg felszeletelt barna kalapú csiperkegomba
3 evőkanál sima liszt (BL 51)
2 kiskanál citromlé
1 konzerv (40 dkg) lecsepegtetett és átöblített tarkabab
17.5 dkg instant kukoricadara
2 enyhén felvert tojás
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt

A polenta, vagyis a kukoricadarából főzött kása az észak-olaszok kedvenc „krumplipüréje”. A parmezántól illatozó kását a bab és a krémes gombamártás tetejére kanalazzuk.
A szárított gombát egy kis lábasba tesszük, és felöntjük 2,5 dl tejjel. Éppen csak forráspontig hevítjük, azután levesszük a tűzhelyről, és félretesszük.
 
Egy nagy, lapos serpenyőben, mérsékelt lángon felforrósítjuk a vajat és az olajat. Beledobjuk a zellert, és időnként megkeverve megfonnyasztjuk. Nagyobbra állítjuk a lángot, a serpenyőbe tesszük a csiperkegombát, és gyakori keverés mellett körülbelül 3 percig pirítjuk.
Rászórjuk a lisztet, és azt is megpirítjuk. Fokozatosan hozzáöntjük a maradék tejet, és addig keverjük, amíg az étel felforr és besűrűsödik.

Hozzáadjuk a vargányáról leszűrt tejet. Újból felforraljuk, közben pedig kevergetjük. A vargányát durvára daraboljuk és a serpenyőbe dobjuk. 2 percig csendesen forraljuk, majd hozzáöntjük a citromlét, és ízlés szerint megborsozzuk.
A gombamártást egy lapos, tűzálló tálba öntjük, és egyenletesen szétterítjük. Rászórjuk a babot, majd félretesszük.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. 7,5 dl lobogó vízben (vagy a csomagoláson feltüntetett útmutatás szerint) addig főzzük a kukoricadarát, amíg besűrűsödik. Ezután levesszük a lángról, hirtelen belekeverjük a tojásokat és a reszelt parmezán sajt felét. Ízlés szerint megborsozzuk.
A még folyékony kukoricakását a gombás-babos keverékre öntjük. A maradék parmezán sajtot a tetejére szórjuk. Körülbelül 20 percig sütjük, amíg bugyogni kezd, a teteje pedig világosbarnára pirul. Melegen tálaljuk.

 

További tippek a recepthez:
http://www.receptvarazs.hu/index.php/receptvarazs/recept/toszkan_sult_polenta/

Címkék: polenta recept receptek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Rakott_palacsinta_torta_2080978_4184_s

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Fuszeres_huscsikok_2080400_6438_s

Gál Beatrix 3 hete új blogbejegyzést írt: A fokhagyma tartósítása

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu