Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók
2.5 dkg szárított vargánya
4.5 dl félzsíros tej
1.5 evőkanál olívaolaj
1.5 dkg vaj
2 vékonyan felkarikázott zellerszár
22.5 dkg felszeletelt barna kalapú csiperkegomba
3 evőkanál sima liszt (BL 51)
2 kiskanál citromlé
1 konzerv (40 dkg) lecsepegtetett és átöblített tarkabab
17.5 dkg instant kukoricadara
2 enyhén felvert tojás
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
A polenta, vagyis a kukoricadarából főzött kása az észak-olaszok kedvenc „krumplipüréje”. A parmezántól illatozó kását a bab és a krémes gombamártás tetejére kanalazzuk.
A szárított gombát egy kis lábasba tesszük, és felöntjük 2,5 dl tejjel. Éppen csak forráspontig hevítjük, azután levesszük a tűzhelyről, és félretesszük.
Egy nagy, lapos serpenyőben, mérsékelt lángon felforrósítjuk a vajat és az olajat. Beledobjuk a zellert, és időnként megkeverve megfonnyasztjuk. Nagyobbra állítjuk a lángot, a serpenyőbe tesszük a csiperkegombát, és gyakori keverés mellett körülbelül 3 percig pirítjuk.
Rászórjuk a lisztet, és azt is megpirítjuk. Fokozatosan hozzáöntjük a maradék tejet, és addig keverjük, amíg az étel felforr és besűrűsödik.
Hozzáadjuk a vargányáról leszűrt tejet. Újból felforraljuk, közben pedig kevergetjük. A vargányát durvára daraboljuk és a serpenyőbe dobjuk. 2 percig csendesen forraljuk, majd hozzáöntjük a citromlét, és ízlés szerint megborsozzuk.
A gombamártást egy lapos, tűzálló tálba öntjük, és egyenletesen szétterítjük. Rászórjuk a babot, majd félretesszük.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. 7,5 dl lobogó vízben (vagy a csomagoláson feltüntetett útmutatás szerint) addig főzzük a kukoricadarát, amíg besűrűsödik. Ezután levesszük a lángról, hirtelen belekeverjük a tojásokat és a reszelt parmezán sajt felét. Ízlés szerint megborsozzuk.
A még folyékony kukoricakását a gombás-babos keverékre öntjük. A maradék parmezán sajtot a tetejére szórjuk. Körülbelül 20 percig sütjük, amíg bugyogni kezd, a teteje pedig világosbarnára pirul. Melegen tálaljuk.
További tippek a recepthez:
http://www.receptvarazs.hu/index.php/receptvarazs/recept/toszkan_sult_polenta/
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Kocsonya
Pirítós kenyér csalános-diós pestóval
Zebratorta
Pácolt szarvassült