Recept: Palócleves recept

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

Hozzávalók:

2 fej vöröshagyma
10 dkg szalonna
30 dkg báránycomb
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál fűszerpaprika
1 paradicsom
1 zöldpaprika

20 dkg zöldbab
4 szem burgonya
1 dl tejföl
fél evőkanál liszt
fél csokor friss kapor



1 Az apróra vágott hagymát a felkockázott szalonnán megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst és a fokhagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd közepes lángon főzni kezdjük.

2 Mikor a hús már puhulni kezd, felöntjük 7-8 dl vízzel, majd egészben hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, és megsózzuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított zöldbabot, majd rövid idő múlvaa kockára vágott burgonyát, és puhára főzzük.

3 A tejfölt a liszttel elkeverjük, majd a habarást a leveshez adjuk, megszórjuk a kaporral, és lassú tűzön simára keverjük. Tejföllel díszítve tálaljuk.

4 A szilvatöltelékre tesszük a tészta másik felét, majd belenyomkodjuk a maradék szilvát.

5 Ezután a sütőbe helyezzük, és 35-40 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.)

Címkék: recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Zsálya Lilly üzente 14 éve

Valahol a Dunakanyarban van egy étterem, Mókushoz van címezve, és én ennek az étteremnek a nevét kizárólag ama Palóc leves kedvéért jegyeztem meg, melyet valamikor 10 éves korom táján, és azóta is egyszer kétszer ott ettem. Valami fenségesen omlós hús volt benne,zőldhüvelyű zöldbab, és abban is biztos vagyok hogy kapor nélkül készült.
Azóta anyukám is készíti, leveses csészébe meri a kész levest, kenyértészta sipkát ad rá, egy kis likkal a közepén, és sütőbe teszi úgy tíz- tizenöt percre.
Isteni!!!!
Egy kis adalékkal engedjék meg hogy szolgáljak a palóc levest illetően.
A közhiedelemmel ellentétben, nem palóc földről származik eme ínycsiklandó eledel, hanem Pesten született, ama híres Gundel János kezei között. Méghozzá a híres palóc származású írónk Mikszáth Kálmán tiszteletére.
És igen, az eredeti recept igenis ürücombot ír, de marhából, vagy sertésből ha nem is ugyan olyan, de nagyon- nagyon finom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én szabolcsi vagyok, a lányom szakácsnak tanult, én is disznó húsból ismerem,vagy szoktam pulyka felső combból pörköltet csinálni, és azzal készítem a palóc levest, és ha nem kaprot, hanem tárkonyt teszünk a végén a levesbe, nagyon finom lesz.

Válasz

Tolnai Krisztina üzente 14 éve

Született palóc vagyok, mégis a Palóclevest én mindig disznóhúsból készítem. Sőt, ismerőseim közül szinte mindenki. :))))))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Miklós, a bárány combot csakis bárányhússal vagy sovány birkával lehet helyettesíteni. A palóclevesnek a bárány az alapja, ettől 'palóc a leves'. A csontosabb részek is kiválóan alkalmasak. A lényege vagy a titka a dolognak az, hogy jó alaposan le kell tisztítani a húst. Az a jó, ha minél kevesebb zsíros, faggyús rész marad. (Kár is lenne egy csodás báránycombot összefaragni egy kevés kis húsért.) :))) Egyébként érdemes rászánni egy kis időt a hús keresgélésre, mert csodás leves. Andrea

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A palócleves "bárány combját" mivel lehet helyettesíteni? Kérlek válaszolj, mert a bárány beszerzése problémás!
Köszi:Miklós

Válasz

A Palóclevest azonban kinyomtatom, mert már most megenném! Köszi, hogy feltetted!
Szió! Ani.

Válasz

Farkas Margó üzente 14 éve

Biztos finom a süti is csak az eleje lemaradt!

Válasz

Balázs Mihályné üzente 14 éve

Kicsit talán összekeveredett a palócleves és valamilyen szilvás süti, nem??? lásd 4.5.pont???

Válasz

szentesi iren üzente 14 éve

Fini lehet jó recept!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu