Recept Blog: 2010. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2010. szeptember

 

 

 

 

network.hu

Kemencébenn sült lecsó

 

 

 

 

Ugyanúgy kezdem el mint a hagyományos kolbászos lecsót csak mielőtt betenném a kemencébe jól megszórom sajttal.Mikor kész tejföllel írtam rá a szöveget,amit egy kivágott nylon zacskóval produkáltam.Gondolom ilyet már sokan csináltak csak a lecsónál nem  tartják fontosnak a    diszítést.

http://borozokapuvar.hupont.hu/

A honlapom folyamatossan bővül.

Köszönöm a türelmet!

Utolsó hozzászólás

horpinto borozo üzente 13 éve

Itt: Magát a lecsó alapot a szokott módon készítem el.Persze ekkora adagnál már meggomdolom,hogy szalonnával vagy lacsókolbásszal készítem el.A füszerezést mindenki saját maga alakíthatja a szájízére.Tapasztalatom
szerint mindenkit a tetejére sült sajt bolondít meg.Természetessen a diszítéshez használt tejfölt is meglehet bolondítani egy kis fokhagymával.
Természetessen a tojás se maradjon ki mert akkor nem áll össze .
Tvábbi jó sütögetést!

 Sütőtökös-gesztenyés krémleves

13 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

network.hu

A sütőtök és a gesztenye a két kedvenc őszi termésem, nem is tudom, hogy zöldségek-e vagy gyümölcsök. Ez a finom krémleves kellemes, őszi ízvilágú, melengető illatú, már-már ünnepi hangulatú előétel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

2 ek olívaolaj

2 ek vaj

1 kis sütőtök

3 kis vöröshagyma

15 szem sültgesztenye vagy egy tömb natúr gesztenyepüré

1 teáskanál fahéj

só, frissen őrölt bors

másfél dl brandy

3 dl száraz fehérbor

1 liter zöldségalaplé (készülhet kockából is)

 

 

A gesztenyéket, ha nyersek, süssük meg sütőben vagy mikróban, gyakran rázogatva, repedésig.

Utolsó hozzászólás

Balog Luca üzente 13 éve

De jó, igazi, őszi leves. Még a színe is őszi :)

Tovább 

 

Hozzávalók: 
25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta
1/2 l tejföl
1/2 l Hulala tejszinhab ( + 2 dl a díszítéshez)
2 db citrom
12 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:

A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok reszelt héját és levét. 
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. 
Egy tortaforma alját kirakunk babapiskótával, rákenjük a fele krémet, majd ismét egy sor piskóta
jön és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet.

Utolsó hozzászólás

bodai éva üzente 13 éve

Nagyon finom! Készítsétek el!!

Tovább 

Hozzávalók:
1-1,5 csomag fagyasztott eper (ki mennyire epresen szereti.)
fél liter tejszín (Amit habbá kell verni)
1 nagyobb csomag babapiskóta
egy kis tej
rumaroma

Elkészítés:
Rendkívül egyszerű... Olvasszuk ki az epret, (lehet használni más fagyasztott gyümölcsöt is, én ezzel szoktam, mert nagyon finom.
Verjük fel a tejszínt, majd dobáljuk bele az epreket és úgy is verjük kicsit, hogy az eprek ne maradjanak egyben.
Vegyünk egy tálat öntsünk bele tejet és rumaromát, forgassuk meg benne a babapiskótákat, és tegyük őket egy nagy tálba (1 réteget) Majd kanalazzunk rá egy réteg habot.

Utolsó hozzászólás

Boros Andrea üzente 13 éve

Finomnak tűnik, és egyszerű.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg darált keksz 
25 dkg margarin 
25 dkg porcukor 
1 cs vaníliás cukor 
1 cs tortadara(csoki színű) 
1 üveg piros ételfesték 
1 üveg zöld ételfesték 
1 üveg mandulaaroma 
kevés tej

Elkészítés:

A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. 
Hozzáadjuk a kekszet és annyi tejet, hogy jól formázható masszát kapjunk. 
A tésztát kettévesszük. Az egyik felébe beletesszük a piros ételfestéket és a tortadarát (ezek lesznek a magok) a másik felébe a zöldet és az egész üveg mandula aromát. 
Ping-pong nagyságú golyókat formázunk a pirosból.

Utolsó hozzászólás

Sebőkné Vasas Diána üzente 13 éve

Szia!Én már csináltam ilyet!Nem a te recepted alapján!És ott boleró port dinnyéset oldottam fel és azzal gyúrtam össze.Így az illata és az íze is kicsit dinnyés lett!

Tovább 

network.hu

Nagyon sokan vagyunk, akik imádjuk a mákot és sokan vannak azok is, akik nem. Ám mégis itt egy isteni recept, ami egyszerű, gyorsan elkészíthető és még finom is!!!

 

Ha valaki kevesebb mákot szeretne, nyugodtan csökkentheti annak mennyiségét egy picit...

 

 

Hozzávalók:

-1 bögre mák

-1 bögre liszt

-1 bögre cukor

-1 bögre tej

-1 tojás

-kis vaj

     

     

     

     

     

     

     

    network.hu

    Elkészítés:

    Összekeverem a lisztet a mákkal, hozzáadom a cukrot, majd a tejet, a tojást, és robotgéppel összekeverem.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 13 éve

    Kedves Luca!
    Kár,hogy nem tudtam előbb géphez jönni.(nem működött,nemrég készült el)
    Ezt a sütit sütöttem volna meg,de azért az én mákosom is isteni lett.
    Legközelebb,ha mákos lesz,akkor ez alapján.
    Köszi a receptet.
    Edit.

    Tovább 

    A hétvégén ünnepeltük nagyobb kisfiam 5. születésnapját. Sacher tortát sütöttem rá, de egy kicsit reformosabban. Ezt persze senki sem vette észra, annyira finom, és formás volt. A tetejére marcipánból vágtam ki egy bálnát, mert Boti a horgászásért van mostanában nagyon oda.

    http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/tortak/2912-sacher-torta-recept-balnasitva.html

    network.hu

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 13 éve

    Tényleg aranyos ez a bálna, a Sachert pedig imádom! Egy kanál tejszínhabbal és egy finom kávéval a legjobb :)

     

    network.hu

    Szervusztok! Ma indult egy új receptverseny nálam süteményes témában. Hogyan csábítsunk süteményekkel, azaz olyan sütikkel lehet nevezni, amikben afrodiziákumok vannak. Ha valakit érdekel, nézze meg. Köszi, Rita

     

    http://www.ritakonyhaja.hu/receptverseny/154-nyari-sutemenyek-receptverseny/2913-csabito-desszertek-receptverseny.html

     

     

     

     Csirkés ravioli

    13 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

    network.hu

     Csirkés ravioli

    RAVIOLI DI POLLO

    Hozzávalók a tésztához:
    250 g liszt
    3 tojás
    1 ek. olívaolaj
    1 tojássárgája
    A töltelékhez:
    12 dkg darált csirkemellfilé
    80 g ricotta vagy sovány tehéntúró
    60 g csirkemáj
    30 gr
    sonka
    1 vastag szelet szalámi
    2 ek. reszelt parmezán sajt
    1 tojás
    1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
    1 gerezd fokhagyma
    A szószhoz:
    2 ek. olívaolaj
    1 fej v.hagyma
    2 gerezd fokhagyma
    800 g hámozott paradicsom(2 doboz konzerv)
    3 ek. friss bazsalikom
    1 tk.szárított provence-i fűszerkeverék
    friss zöldfűszerágak-díszítéshez



    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk lágy,rugalmas tésztává.

    Utolsó hozzászólás

    Oros Nikoletta üzente 13 éve

    Nagyon jól néz ki és biztosan nagyon finom lehet, ki kell próbálnom:)

    Tovább 

    Ez történt a közösségben:

    Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

    Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

    Szólj hozzá te is!

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu