Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
2 ek olívaolaj
2 ek vaj
1 kis sütőtök
3 kis vöröshagyma
15 szem sültgesztenye vagy egy tömb natúr gesztenyepüré
1 teáskanál fahéj
só, frissen őrölt bors
másfél dl brandy
3 dl száraz fehérbor
1 liter zöldségalaplé (készülhet kockából is)
A gesztenyéket, ha nyersek, süssük meg sütőben vagy mikróban, gyakran rázogatva, repedésig. Sütés előtt vágjunk x-eket a gesztenyék aljára. Ha nem sütünk szívesen, sültgesztenye árustól is megvehetjük. Pucoljuk meg és vágjuk durvára. Aki nem akar bajlódni, használhat mélyhűtött, natúr gesztenyepürét is...
A tököt hosszában vágjuk félbe és sütőben süssük puhára. Kanalazzuk ki a belsejét és tegyük félre.
Egy fazékban forrósítsuk fel az olajat a vajjal, dobjuk rá a finomra vágott hagymát és a durvára vágott sültgesztenyét. Pirítsuk addig, míg a hagyma üveges nem lesz. Adjuk hozzá a tököt, ezzel is pirítsuk 2-3 percig, közben fűszerezzük ízlés szerint a fahéjjal, sóval és borssal.
Adjuk hozzá a brandyt, a bort és az alaplevet, majd takarékon, 45 percig forraljuk.
Ha összefőtt, botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsük össze a levest. Forraljunk egyet rajta és már kész is. Frissen őrölt borssal és pár csepp olívaolajjal vagy tejföllel díszíthetjük.
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Fűszeres sütőtök-krémleves
Sütőtökös nyalánkságok
A CSALÁD KEDVENCE: SÜLTFOKHAGYMA-KRÉMLEVES!
Babos minestrone