Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egyszerű, gyorsan elkészíthető és igazán laktató krémlevest hozott nekünk bloggerünk. Ez a leves azért fontos, mert a gyerekek is szívesen fogadják és a férfigyomor is jóllakik vele.
Ahogy öregszem, egyre jobban szeretem a levest. Gyerekként a világból ki lehetett vele üldözni, anyukámnk számolnia kellett: na, még öt kanállal, még hárommal. És semmit nem voltam hajlandó belőle megenni csak a tésztát meg a levet. Jöhetett nekem bárki azzal, hogy ha nem eszed meg a répát, nem fogsz tudni fütyülni, magasról fütyültem rá. Mert minek kéne nekem fütyülni? De ahogy egyre idősebbek leszünk, valahogy megváltozik az ízlésünk. Így lassan megszerettem a levest, és egyre gyakrabban főzök, nem csak akkor, ha a család kéri. A fokhagyma pedig amúgy is egy nagy kedvenc, szóval ez a leves is nagy favorit lett nálunk.
Hozzávalók (4 személyre):
1 fej fokhagyma
1-2 tk olívaolaj
4 ek vaj
4 db burgonya
2 db húsleveskocka
só
bors
100 ml cukrozatlan habtejszín
1 csokor újhagyma zöldje
50 g parmezán
Így késztítsd el!
1. A fokhagymát bontsuk gerezdekre, tegyük egy darab alufóliára, locsoljuk meg az olívaolajjal, és süssük puhára a 190 fokos sütőben 40-45 perc alatt.
2. Forrósítsuk fel a vajat, és pirítsuk meg rajta a meghámozott, felkockázott burgonyát. Adjuk hozzá a leveskockákat, öntsük fel 1 l vízzel, majd sózzuk, borsozzuk meg, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük addig, a krumpli megpuhul.
3. Adjuk a leveshez a megtisztított fokhagymagerezdeket, és ismét forraljuk fel. Ezután húzzuk le a tűzről, pürésítsük botmixerrel, és dúsítsuk a tejszínnel. Végül erőteljesen borsozzuk meg, majd tálaljuk a felkarikázott újhagyma zöldjével és a leforgácsolt parmezánnal megszórva.
Elkészítési idő: 90 perc
Forrás: http://www.mindmegette.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Sütőtökös-gesztenyés krémleves
Fűszeres sütőtök-krémleves
Sopa de Ajo, a spanyol fokhagymaleves
Sült birkacombok fokhagymával, törtkrumplival