Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A birkahús olyan csemege, amiről aztán tényleg nem mondhatjuk, hogy mindennapos lenne az asztalon! Pedig roppant ízletes és finom hús, és most mutatunk hozzá egy isteni ízvilágú, remek receptet!
Mire lesz szükségünk?
A húshoz:
1 kg (csont nélküli) részeire bontott birkacomb, 1 dl olaj, 1 közepes fej fokhagyma, 2-3 evőkanál mustár, 2 dl száraz fehérbor, 3 szál zsálya, tengeri só, őrölt bors (lehetőleg friss!)
A körethez:
80 dkg krumpli, 1 evőkanál étkezési zsír, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 kiskanál fűszerpaprika, némi tengeri só
A megmosott combrészeket vágjuk nagyobb darabokra, és tűzdeljük meg csíkokra vágott fokhagymával. Egy kg húshoz nagyjából négy felvágott gerezdre lesz szükségünk. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük mustárral, aprítsuk fel a zsályát és szórjuk meg vele. Ha kész vagyunk, fóliázzuk le, és egy éjszakára tegyük a hűtőbe pácolódni.
Ha végeztünk a pácolással, tegyünk olajozott tepsibe, majd szórjuk mellé a maradék meghámozott fokhagyma gerezdeket, öntsük alá a fehérbort egy deci vízzel, és 180 fokos sütőben alufóliával letakarva majdnem teljesen puhára pároljuk. A végén vegyük le róla a fóliát, majd a forró sütőben süssük pirosra. Ha szükséges, párolás közben néha öntsünk alá még vizet.
A körethez hámozzuk meg a burgonyát, majd tegyük oda sós vízben főni. Ha kész, szűrjük le, de egy kevés lé még maradjon rajta. Vágjuk el apróra a vöröshagymát, és forró zsíron pirítsuk meg, majd húzzuk le a lángról, szórjuk meg a fűszerpaprikával, és öntsük rá a krumplira, végül törjük darabosra!
Forrás: http://index.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
A CSALÁD KEDVENCE: SÜLTFOKHAGYMA-KRÉMLEVES!
Gyógyító hagymák
Bibimbap
Szilveszteri malacsült