Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés:
Érdemes először megfőzni a rizst. Direkt nem
írok mennyiségeket, ezt rábízom a próbálkozókra. Én ezen a téren nagyon
intuitív vagyok, voltam. :)(: Itt semmi különlegesre nem kell gondolni:
másfélszeres vízzel megfőzzük a rizst, majd félretesszük.
Utána megmossuk, megtisztítjuk és felvágjuk a különböző zöldségeket. A
hagyományos koreai bibimbapban - ami egyébként magyarra fordítva kevert,
mixelt rizst jelent - a zöldségek vékony csíkokra, a gomba szeletekre
van vágva. Szóval késsel kisujjnyi csíkokra vágjuk a répát, a cukkinit
héjastul, a kicsumázott paprikákat. A csiperke gombát - én azt
használtam, az eredeti receptek általában shiitake gombát írnak, de azt
aranyárban mérik - és szeletekre vágtam úgy, hogy a gomba formája
felismerhető maradt :)(:
A spenótleveleket is apróbb darabokra vágjuk, tépkedjük, nem kell
milliméterre ugyanakkoráknak lenniük. Használhatunk fagyasztott leveles
spenótot, ahhoz én nem is nyúltam, úgy, ahogy volt, gombócokként tettem a
serpenyőbe. A spenót mellé megpucolunk 1-2-sok gerezd fokhagymát (ki
mennyire szereti, én nagyon!), és apróra vágjuk vagy fokhagymanyomóval
összetörjük.
A hús előtt még megpucoljuk és kockákra vágjuk a vöröshagymát is. Tegyük félre a zöldségeket.
Következhet a hús. Bármilyen húst is vettünk, kicsi és vékony szeletekre
kell vágnunk. Majd sózzuk, borsozzuk. Ha ez megvan, a serpenyőbe
teszünk szezámolajat vagy olívaolajat, felhevítjük, és megpirítjuk a
hagymát, majd rátesszük húst. Ezt is pirítjuk. Ha ez kész, lehúzzuk a
lángról / plattról, kiszedjük egy tálkába a húst, majd visszatesszük a
serpenyőt, és csak egy cseppnyi olajat rakunk az aljára. Újra hevítjük,
és tetszőleges sorrendben, szigorúan egymás után és nem keverve (!)
megpirítjuk a zöldségeket. Enyhén sózhatunk, de el is hagyhatjuk. Amint
kész az egyik, kiszedjük egy tányérra, és tesszük a következőt.
Ha megvagyunk a répával, paprikákkal, cukkinival, gombával és a
fokhagymás spenóttal, következik a tojás (mindig annyi legyen, ahány
emberre főzünk, mert ez kerül az étel tetejére tálaláskor). Egymás után
egyesével tükörtojásokat készítünk.
Ezzel tulajdonképpen magával a főzéssel meg is vagyunk. Következhet a
tálalás. Koreában ill. a koreai éttermekben, bárhol is legyenek a
világon, a következőképpen tálalják a bibimbapot: fognak egy tálkát (ha
nekünk nincs, tökéletesen megteszi a mély vagy a lapos tányér is). Ennek
az aljára halmoznak rizst, szépen elegyengetik. Majd szépen egymás
mellé rendezik a különböző, gyönyörű színekben pompázó zöldségeket és a
húst. Ha ez kész, a tetejére kerül a tükörtojás (van, ahol egyébként
nyers a tojás) és a szezámmag. Nyomhatunk a tetejére még szintén
díszítésként pár csepp Piros Aranyat is. Gyönyörű színe nagyon jól mutat
a színes zöldségek, és a fehér-narancs tükörtojás mellett. :)(:
Fogyasztás előtt - hogy a bibim szó is értelmet kapjon - általában a vendég, az éhes ember összekeveri a kompozíciót a rizzsel.
Forrás: http://www.mindmegette.hu
|
|
Kőszeghy Anna 16 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 16 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Spenótfelfújt
Gyors répatorta
A legjobb ételek vérszegénység ellen
A CSALÁD KEDVENCE: SÜLTFOKHAGYMA-KRÉMLEVES!