Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Hegedűs Ancika | 0 hozzászólás
Még egy zserbó recept:
Márciusban már tettem fel egy zserbó receptet, de annak az összetevői mások voltak. Mindig tanul az ember innen is onnan is.
Ez a legutóbb készült (Anna napi) zserbó receptje:
Hozzávalók: 35 dkg.liszt, 20 dkg. margarin, 5 dkg. kristálycukor, 1 egész tojás, 3 dkg. élesztő, jó fél dl. tej, bele 1 kávéskanál cukor, késhegynyi szódabikarbóna, vagy sütőpor.
Töltelék: 25 dkg. lekvár (lehet több is), 20 dkg. darált dió, ízlés szerint kristálycukor (én nem tettem bele, ne legyen olyan édes)
Elkészítése: átszitáljuk a lisztet és a sütőport, vagy szódaport, majd a margarinnal elmorzsoljuk.
15 éve | Hegedűs Ancika | 5 hozzászólás
Cicaszem sütemény:
Tészta hozzávalói:
1 üveg fejtett meggy, vagy annak megfelelő mennyiségű friss meggy. 30 dkg.liszt, 15 dkg. margarin, 4 db. tojás plusz egy a szélek kenéséhez, 2 csapott evőkanál kristálycukor, 1 dkg.élesztő, 1/2 dl. tej az élesztő felfuttatásához.
Elkészítése: A lisztet a margarinnal eldörzsöljük, hozzáadjuk a cukrot, a felfuttatot élesztőt, a tojások sárgáját.
Összegyúrjuk egynemű tésztává. Kis pihentetés után lemérjük, annak alapján 3 egyenlő részre osztjuk és egyenként szép vékonyra, inkább hosszúkás alakúra kinyújtjuk.
|
|
15 éve | Hegedűs Ancika | 4 hozzászólás
Joghurtos lángos
Kell hozzá:
Fél kg.liszt, 2 dkg. élesztő, picike (késhegynyi) szódabikarbóna, 1 csapott evőkanál só, 2 dl. joghurt, vagy házilag altatott tej (aludttej), másfél dl. langyos víz, olaj a kisütéshez
A hozzávalókat összeállítom, egy fakanállal jól átveregetem, mintha nokedlit készítenék. 20-30 percre félreteszem kelni. Ha láthatóan duplájára kelt, újra dagasztok rajta a fakanállal, majd mikor "arra járok", újra és újra.
Kavart tök vagy káposzta,
Mindkettő elkészítése ugyanaz.
A tököt ( v. káposztát) megfőzzük sós vízben.Kihűlés után kicsavarjuk a levét és apróra vágjuk.Egy hagymát is apróra vágunk.Majonézt készítünk,sózzuk,borsozzuk.
Az egészet összekavarjuk és kenyérre kenve fogyasztjuk.
15 éve | Jano Katalin Julia | 6 hozzászólás
Kavart tök
Nem tudom ki ismeri és ki nem ,de azért leírom ezt a finomságot.
Először is a tököt megpucoljuk,felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
Miután megfőtt,leszűrjük,levét kinyomjuk és összevágjuk.
Egy vöröshagymát is apróra vágunk és a tökhöz keverjük.Sózzuk.borsozzuk.
Majonézt kavarunk(tojássárga,olaj,mustár) és azt is a tökhöz adjuk.Jól kikavarjuk és kenyérre kenve fogyasztjuk.
15 éve | Varga Aranka | 6 hozzászólás
Hozzávalók 4 főre:
A barackokat meghámozzuk, 6 db-ot leturmixolunk, a többit kockára vágjuk. Egy fazékba beleöntjük a pépet, hozzáadjuk a vizet feltesszük főni, majd folyamatosan bele tesszük az ízesitőket és belekeverjük a tejszínt.
15 éve | Török Ferencné Éva | 14 hozzászólás
Bbabos káposzta
Hozzávalók: (3 főre)
l 1 kg füstölt csülök
l 50 dkg sertés lapocka
l 1 kg savanyú káposzta
l 20 dkg gyöngybab
l Zsír
l 1 evőkanál liszt
l 3-4 vöröshagyma
l Fűszerek: pirospaprika, pici delikát, majoranna, őrölt fehér- és feketebors, kakukkfű
Elkészítés: A babot beáztatjuk, vízben megfőzzük, amikor majdnem puha ízesítjük delikáttal. A csülköt külön lében puhára főzzük, levébe babérlevelet, szemes borsot, fokhagymát, vöröshagymát teszünk.
15 éve | Szlávnits Károly | 3 hozzászólás
Rakott hús
- 1,5 kg hús
- 3dl bor
- 0,5 kg gomba
- 2 kg krumpli
- Zsír
- Vegeta
- Bors
2 evőkanál mustárt kikeverünk 2-3 dl borral, 2 dl vízzel és ízesítjük Vegetával.
1,5 kg vékonyra szeletelt sovány húst bedörzsölünk Vegetával és borssal.
A húst forró zsírban pirosra sütjük.
Egy zsírral kikent nagy lábasban lerakunk kb. 1,5-2 kg karikákra vágott nyers krumplit. Kicsit sózzuk, borsozzuk. Erre rakjuk a kisült hússzeleteket, ráöntjük a mustáros bort, majd a a felszeletelt kb.
A hőség mellé finom gyümölcsöket is érlel nekünk a természet, hűsöljünk hát ezek "árnyékában":)
Hozzávalók:
6 nagyobb őszibarack
10 dkg cukor
egy rúd fahéj
egy szál menta
fél rúd vanília
fél üveg édes vörösbor
tejszínhab, ízlés szerint
6 ek porcukor
Lehúzom a barack héját, kettéválasztom, és kiveszem a magját. Egy salátástálba rendezem őket, megszórom 6 evőkanál porcukorral, kicsit megkavargatom, és egy órán át hagyom állni, természetesen lefedve.
15 éve | Hegedűs Ancika | 7 hozzászólás
Habos barackos:
Hozzávalók a tésztához: 1-, 1,5 kg. kajszi, vagy őszibarack, melyet legelőször is megmosunk, meghámozunk, félbe vágunk, majd fahéjjal meghintünk és félreteszünk.
15 dkg. vaj, 1 jó evőkanál tejföl, 15 dkg porcukor, 1 vaniliás cukor, 3 tojás sárgája, 1 közepes citrom reszelt héja és leve.
Ezeket robotgéppel habosra keverem. 40 dkg. liszt, 1 csomag sütőporral, beleszitálva az előbbibe, majd kézzel összedolgozom a tésztát.
Habhoz: 3 tojásfehérje, 15 dkg.
Kajszibarackos kevert
Ez a házias sütemény recept, mindenféle gyümölccsel elkészíthető. Mivel még tart a barackszezon, én kajszibarackkal próbáltam meg. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók: 1 egész tojás, fél csomag vaniliás cukor, 15 dkg. vaj, vagy margarin, két és fél dl. tej, nem egészen egy doboz joghurt (9 dkg.) 35 dkg. liszt, 2 teáskanál szódabikarbóna.
A kajszibarackos tésztája:
1 tojást, 25 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 15 dkg olvasztott margarint, 9 dkg natúr joghurtot, 2,5 dl tejet összekeverünk és egynemű masszává dolgozzuk.
15 éve | Hegedűs Ancika | 0 hozzászólás
Kajszibarackos kevert sütemény
Ez a házias sütemény recept, mindenféle gyümölccsel elkészíthető. Mivel még tart a barackszezon, én kajszibarackkal próbáltam meg. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók: 1 egész tojás, fél csomag vaniliás cukor, 15 dkg. vaj, vagy margarin, két és fél dl. tej, nem egészen egy doboz joghurt (9 dkg.) 35 dkg. liszt, 2 teáskanál szódabikarbóna.
A kajszibarackos tésztája:
1 tojást, 25 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 15 dkg olvasztott margarint, 9 dkg natúr joghurtot, 2,5 dl tejet összekeverünk és egynemű masszává dolgozzuk.
Csokival csorgatott rumos meggyes receptje:
Hozzávalók:
5 egész tojás,
15 dkg. porcukor
10 evőkanál víz
12 dkg. darált dió
16 dkg liszt
fél sütőpor és egy kávés kanál szódabikarbóna 1 üveg fejtett meggy, vagy annak megefelő mennyiségű friss meggy.
Először is egy mélyebb tálban kemény habbá felverjük a 5 tojás fehérjét, majd félretesszük.
15 éve | Kovács Tünde | 32 hozzászólás
Készítsd elő a tepsit (kikenés+lisztezés, vagy papírral, ahogy szereted), vedd elő a hozzávalókat, kapcsold be a sütőt.Válaszd szét a 6 tojást fehérjére és sárgájára, vedd elő a habverődet és verd kemény habbá a fehérjét, majd tegyél bele kettesével 6 kanál kristálycukrot, ezzel is verd fel, kettesével add hozzá a sárgáját miközben kevered. Válts fakanálra, keverj bele szintén kettesével 6 púpozott evőkanál sima lisztet és fél csomag sütőport. Öntsd a tepsibe, tedd be a sütőbe.
15 éve | Török Ferencné Éva | 16 hozzászólás
Sütsz egy 6-7 tojásos piskótát. Egy mély tálba teszel egy bögre szedret, egy bögre kristálycukrot és egy tojásfehérjét. Kezedbe veszel egy elektromos habverőt - lehet manuális is, de azzal tovább tart - és addig pofozod vele a három anyag keverékét, amíg hab lesz belőle. Amikor már majdnem elég kemény beleszórsz egy csomag habfixet. Két lapra vágod a tésztát, közé teszed a hab egy részt, majd a többivel bevonod kívül, a tetejére is maradjon jó sok hab.
15 éve | Palkó Mária | 12 hozzászólás
Fagyis palacsinta
Hozzávalók 4 személyre: |
Előkészítés: A palacsintatésztához a tejet simára keverjük a
tojásokkal, a liszttel, a cukorral, egy csipet sóval, és kb. 15 percig
állni hagyjuk. Elkészítés: Ha a tészta túl sűrű, kevés szódavízzel hígítjuk, majd belekeverjük a csokoládéreszelék kétharmadát. |
15 éve | Darázs Ilona | 0 hozzászólás
BAGOLYSZEM
Hozzávalók: LISZT NEM KELL BELE!!!!!
15 éve | Lőrincz Ernőné | 19 hozzászólás
15 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás
A mozzarella in carrozza egy klasszikus olasz recept, ami kicsit hasonlít a bundáskenyérre. De csak kicsit:)
Hozzávalók:
23 dkg mozzarella
4 tojás
8 szelet toastkenyér
liszt, víz
olaj a sütéshez
Először is négy szeletre vágom a mozzarellát.
Azután a kenyérszeletek héját vágom körbe, mindegyikre teszek egy szeletet, majd egy másik szelettel befedem. Eddig sima szendvics.
Most jön a trükk.
Egy picit megtrancsírozom a szeleteket, de óvatosan, nehogy kikandikáljon a sajt a szélén.
15 éve | László Krisztina | 17 hozzászólás
Kedves Szakácsok, Séfek, Kukták, kedves Klubtagok!
Sok -sok, és még annál is több reklamáció és kérés érkezik az általatok feltöltött képekkel kapcsolatban.
Szépek, szépek, köszönjük mindet, de a tagok és az idelátogatók főleg a recepteket keresik. Ha tehetitek, a feltöltött képekhez mellékeljétek a receptet is leírásként, de még jobb, ha ide írtok egy frappáns, új, saját receptet, képpel díszítve.
Mindenkinek köszönöm, további jó munkát és finom falatokat!
Könnyű, gyors és nagyon finom, igazából semmi rendkívüli de a megszokott ételeink kissé átfazonírozva igazán nagy meglepetéseket tartogatnak!:)
Hozzávalók:
25 dkg makaróni
3 evőkanál vaj
3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
2 és fél bögre tej
1 tojás
3 bögre reszelt cheddar
a ropogós bevonathoz
2 szelet kenyér apróra darabolva
2 evőkanál olívaolaj
1/4 bögre reszelt parmezán
Először kifőzöm a tésztát, nem túl puhára, sós vízben - amibe én egy csepp olívaolajat is szoktam tenni, hogy ne tapadjon a tészta.
15 éve | Kovács Tünde | 3 hozzászólás
A torta alsó részéhez a babapiskótát szétmorzsoljuk, vagy ledaráljuk, és az olvaszott margarinnal összekeverjük, ha szükséges tejet is adunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. Folpackkal bélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
15 éve | Kovács Tünde | 1 hozzászólás
Hozzávalók | |
A tésztához: 2.5 pohár sima búzaliszt A töltelékhez: 1 pohárnyi málnalekvár |
|
Leírás | |
A tésztához morzsoljuk el az élesztőt egy pohárban, adjunk hozzá félpohárnyi langyos vizet, majd keverjük el benne a cukrot is. |
15 éve | Lőrincz Ernőné | 1 hozzászólás
Ez az édes tojáskrémes finomság sem túl ismert nálunk, pedig érdemes kipróbálni, megkóstolni, mert nagyon finom!
Hozzávalók (20 daraboz)
a tésztához:
22 dkg liszt
8 dkg porcukor
15 dkg lágy vaj
1 tojás
fél teáskanál só
a krémhez:
8,25 dl tej
6 nagyobb tojás
27 dkg cukor
egy csipet só
Először a krémez készítem el, és nagyon fontos, hogy takarék lángon, mindig csak egy irányba keverve kis kézi habverővel, hogy ne legyen buborékos.
15 éve | Lőrincz Ernőné | 3 hozzászólás
Még mindig lehet epret kapni, bár már nem a legolcsóbb, de egy jó adag bonbonra még futja azért:) Ez bizony isteni finom desszert, kár volna kihagyni! Nagyon édes, még annál is édesebb, aki töményen szereti habzsolni a jót, annak feltétlenül ajánlom figyelmébe. És annak is, akinek unokái vannak. Ők biztosan imádni fogják:)
Hozzávalók:
20 nagy szem eper
1 tubus cukrozott sűrített tej
1 evőkanál vaj
40 dkg tejcsoki
fél bögre porcukor
Először is alaposan megmosom az epret, kiszedem a levelét és a szárát, és papíron megszárítom.
én így készítem a sajtot...
Hozzávalók:
1 l tej, lehetőleg 3,5 %-os!/házi tejjel még jobb/
2
3 vegeta
4 apróra vágott lilahagyma,
5 apróra vágott fokhagyma,
6 egész kömény
A tejet felteszem forrni, ha forr, félrehúzom és beleöntöm a kefírt vagy a tejfölt.
Hozzavalok
1 kg finom liszt
25.dkg RAMA vagy suto margarin
2.db kispohar 20%-os tejfol
2 tojas
10 dkg traplista sajt
3 dkg eleszto
1 mk. so
1 tk cukor.
0,5 lit tej
2 csomo friss kapor
Elkeszites
Az elesztot a cukorral es keves langyos tejjel felfuttatjuk.
A lisztet a mk. soval 2 tojassal, fel liter tejjel, es a felfuttatott elesztovel jol kidolgozzuk. (Kalacs teszta minoseget keszitunk).
A kidolgozott tesztat deszkan kinyujtjuk
Az aprora vagott kaprot a kisse felolvasztott margarinnal habosra keverjuk majd az egyik kispohar tejfolt hozza adjuk.
Elég béna nevet sikerült kitalálnom az új kreációhoz, de lényegében magába foglalja a részeket: tölcsértésztából készült piskótaalap, mascarpone krém, és jó sok eper...bár már lefutott a szezon, azért hétvégén még lehetünk urak:)
Hozzávalók:
a tésztához:
1/3 csésze mandula
1 + 1/4 csésze liszt
3 evőkanál cukor
két csipet só
6 evőkanál vaj
2 evőkanál jéghideg víz
Szinte porrá darálom a mandulát, robotgéppel összekeverem a liszttel, sóval és a cukorral, azután mehet hozzá a vaj, végül egyenként a víz is.
Ezek fura népek nem csak békát meg csigát esznek, de vaníliás bundáskenyeret is. Ugyanakkor mégiscsak a francia konyhakulináris művészetek egyik kincsesbányája, az ínyencfogások elegáns birodalma. Lehet, hogy mégiscsak tudnak valamit...:)
Hát lássuk a vaníliás bundáskenyeret!
Hozzávalók:
1 baguette
4 tojás
1 csésze tej
fél teáskanál sütőpor
fél kávéskanál fahéj
egy kávéskanálhegyni őrölt szerecsendió
1 evőkanál bourbon vanília kivonat (nem vaníliáscukor!) - én EZT használom
vaj a sütéshez
a tetejére méz vagy juharszirup
A tojásokat simára keverem a tejjel, a fűszerekkel és a vaníliakivonattal, beleáztatom a felszeletelt baguette-t, és egy teflonserpenyőben megolvasztott kevés vajon lassú lángon aranybarnára sütöm.
15 éve | Balázs Éva | 7 hozzászólás
Sajt készítése házilag
Ezt a cikket azért osztom meg azokkal akiket érdekel, mert a tejtermékek elég drágák és házilag sokszor kis időráfordítással könnyen házilag is készíthetünk finomat. Próbáljátok ki, nekem bevált!
Egy liter tejbe belemorzsolunk 50 dkg tehétúrót. Felforraljuk. Ha felforrt tésztaszűrőn keresztül átengedjük. Ne aggódjunk darabos lesz! Ami a szűrőn fennmaradt összekeverjük 6 dkb margarinnal, 1 egész tojással, 1 teáskanál sóval, 1 teáskanál szódabikarbónával és az egészet lábasba tesszük.
15 éve | Balázs Éva | 0 hozzászólás
Kefíres lángos
Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 csomag élesztő, 2 toás, 3 pohár kefír, 2 dl tej, só,
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk. A lisztbe belekeverjük és hozzáadjuk a kefírt, a tojásokat, és és a maradék tejet. Az egészet összedolgozzuk.
Hűtőszekrényben kb. akkora edényben kelesztjük, hogy a tészta csak a feléig érjen, mert különben kidagad. Itt tartjuk kb. fél napig. Utána lisztezett kézzel tetszés szerinti nagyságokat szedünk, meghúzogatjuk és bő forró olajban kisütjük.
15 éve | Serfőző Éva | 0 hozzászólás
Úgy bizony, ahogy olvassátok. Finom, mert kívül ropog, és azt szeretem, belül meg a puha olíva, és azt még jobban szeretem. Egyszerű, a tésztát hűteni kell azért, de mindent összevetve hamar elkészül, és megéri a fáradtságot!
Hozzávalók:
20 dkg friss fekete olívabogyó (ha lehet, Kalamata)
12,5 dkg vaj
15 dkg liszt
25 dkg reszelt parmezán vagy Pecorino sajt
egy csipet só
egy csipet édes nemes paprika
frissen őrölt rózsabors
A hozzávalókat egyszerűen egy tálban összegyúrom, majd beteszem a hűtőbe.
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás