Recept Blog: 2009. július

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25014 fő
  • Képek - 8630 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25014 fő
  • Képek - 8630 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25014 fő
  • Képek - 8630 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25014 fő
  • Képek - 8630 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1189 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei - 2009. július

Még egy zserbó recept:

network.hu

 

 

Márciusban már tettem fel egy zserbó receptet, de annak az összetevői mások voltak. Mindig tanul az ember innen is onnan is.

 

Ez a legutóbb készült (Anna napi) zserbó receptje:

 

Hozzávalók: 35 dkg.liszt, 20 dkg. margarin, 5 dkg. kristálycukor, 1 egész tojás, 3 dkg. élesztő, jó fél dl. tej, bele 1 kávéskanál cukor, késhegynyi szódabikarbóna, vagy sütőpor.

 

Töltelék: 25 dkg. lekvár (lehet több is), 20 dkg. darált dió, ízlés szerint kristálycukor (én nem tettem bele, ne legyen olyan édes)

 

Elkészítése: átszitáljuk a lisztet és a sütőport, vagy szódaport, majd a margarinnal elmorzsoljuk.

Tovább 

Cicaszem sütemény:

 

network.hu

   

 

Tészta hozzávalói:

1 üveg fejtett meggy, vagy annak megfelelő mennyiségű friss meggy. 30 dkg.liszt, 15 dkg. margarin, 4 db. tojás plusz egy a szélek kenéséhez, 2 csapott evőkanál kristálycukor, 1 dkg.élesztő, 1/2 dl. tej az élesztő felfuttatásához.

 

Elkészítése: A lisztet a margarinnal eldörzsöljük, hozzáadjuk a cukrot, a felfuttatot élesztőt, a tojások sárgáját.

Összegyúrjuk  egynemű tésztává. Kis pihentetés után lemérjük, annak alapján 3 egyenlő részre osztjuk és egyenként szép vékonyra, inkább hosszúkás alakúra kinyújtjuk.

Utolsó hozzászólás

Zavarkóné Anna üzente 8 éve

Akárhogyan is nevezitek , nekem pont egy ilyen jól elálló ,új süteményre volt szükségem!! A családom , a vendégeim örülni fognak neki.

Tovább 

 

Joghurtos lángos

 

network.hu

  

 

Kell hozzá:

Fél kg.liszt, 2 dkg.  élesztő,  picike (késhegynyi) szódabikarbóna, 1 csapott evőkanál só, 2 dl. joghurt, vagy házilag altatott tej (aludttej), másfél dl. langyos víz, olaj a kisütéshez

 

A hozzávalókat összeállítom, egy fakanállal jól átveregetem, mintha nokedlit készítenék. 20-30 percre félreteszem kelni. Ha láthatóan duplájára kelt, újra dagasztok rajta a fakanállal, majd mikor "arra járok", újra és újra.

Utolsó hozzászólás

Kopházi Krisztina üzente 6 éve

Hány lángos lesz ebből az adagból?

Tovább 

Kavart tök vagy káposzta,


Mindkettő elkészítése ugyanaz.

A tököt ( v. káposztát) megfőzzük sós vízben.Kihűlés után kicsavarjuk a levét és apróra vágjuk.Egy hagymát is apróra vágunk.Majonézt készítünk,sózzuk,borsozzuk.

Az egészet összekavarjuk és kenyérre kenve fogyasztjuk.

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Kipróbáltam a kavart tök receptet, isteni volt, nem győztük enni. Gratulálok hozzá. Majd kipróbálom a káposztát is remélem az is ilyen jó lesz. Köszönöm.

Kavart tök

 

Nem tudom ki ismeri és ki nem ,de azért leírom ezt a finomságot.

Először is a tököt megpucoljuk,felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.

Miután megfőtt,leszűrjük,levét kinyomjuk és összevágjuk.

Egy vöröshagymát is apróra vágunk és a tökhöz keverjük.Sózzuk.borsozzuk.

Majonézt kavarunk(tojássárga,olaj,mustár) és azt is a tökhöz adjuk.Jól kikavarjuk és kenyérre kenve fogyasztjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Én ezt nem ismertem, de mióta kipróbáltam már többször csináltam, nekem nagyon bejön, hasonló mint a padlizsán krém. A családomnak is nagyon ízlett. Csak gratulálni tudok hozzá.

A húsból pörköltet  készitünk zöldbabot puhára főzzük egy nagy jénaiba beleöntjüka pörköltett teszünk rá tejfölt ráteszüka babot a megmarad tejfölt ráreszeljük a sajtott a sajtból kis fészkeket csinálunkés abba ütjük a tojásokat .Nagyon hamar kész és laktató.

network.hu

 

Utolsó hozzászólás

Varga Aranka üzente 8 éve

próbáld ki én mindig igy csináltam nekünk igy izlik

Hozzávalók 4 főre:

  • 6 szem őszibarack (kb. 1,5 - 2 kg)
  • 2 dl főzőtejszín
  • még 2-3 szem őszibarack
  • egy csomag vaníliás cukor
  •  3-4 evőkanál kristálycukor
  • 1-2 levél zöld menta
  • kb. fél liter víz
  • személyenként 2 gombóc fagylalt (ízlés szerint választható)
  • őrölt fahéj, -narancshéj, -szegfűszeg ízlés szerint
  • néhány csepp vanília és citrom aroma

 

A barackokat meghámozzuk, 6 db-ot leturmixolunk, a többit kockára vágjuk. Egy fazékba beleöntjük a pépet, hozzáadjuk a vizet feltesszük főni, majd folyamatosan bele tesszük az ízesitőket és belekeverjük a tejszínt.

Utolsó hozzászólás

Tóthné Gabi üzente 8 éve

Ezt kipróbálom.Amúgy is imádom a gyümölcsleveseket.
Olyat már hallottam,hogy meggylevesbe egy pohár vörösbort öntenek,és azzal főzik, majd ha kihűlt rákerül a vanilia fagyi.

Tovább 

Bbabos káposzta

 

Hozzávalók: (3 főre)

l    1 kg füstölt csülök

l    50 dkg sertés lapocka

l    1 kg savanyú káposzta

l    20 dkg gyöngybab

l    Zsír

l    1 evőkanál liszt

l    3-4 vöröshagyma

l    Fűszerek: pirospaprika, pici delikát, majoranna, őrölt fehér- és feketebors, kakukkfű

 

Elkészítés: A babot beáztatjuk, vízben megfőzzük, amikor majdnem puha ízesítjük delikáttal. A csülköt külön lében puhára főzzük, levébe babérlevelet, szemes borsot, fokhagymát, vöröshagymát teszünk.

Utolsó hozzászólás

Török Ferencné Éva üzente 8 éve

Szia Ildikó! Itt az ideje, hogy kipróbáld a babos káposztát!!! :))

Tovább 

Rakott hús

 

- 1,5 kg hús

- 3dl bor

- 0,5 kg gomba

- 2 kg krumpli

- Zsír

- Vegeta

- Bors

 

2 evőkanál mustárt kikeverünk 2-3 dl borral, 2 dl vízzel és ízesítjük Vegetával.

1,5 kg vékonyra szeletelt sovány húst bedörzsölünk Vegetával és borssal.

A húst forró zsírban pirosra sütjük.

Egy zsírral kikent nagy lábasban lerakunk kb. 1,5-2 kg karikákra vágott nyers krumplit. Kicsit sózzuk, borsozzuk. Erre rakjuk a kisült hússzeleteket, ráöntjük a mustáros bort, majd a a felszeletelt kb.

Utolsó hozzászólás

Balogh Józsefné Anikó üzente 8 éve

Nem lehet rossz. Kipróbálom és akkor tudok csak véleményt mondani.

Tovább 

A hőség mellé finom gyümölcsöket is érlel nekünk a természet, hűsöljünk hát ezek "árnyékában":)

 

Hozzávalók:

 

6 nagyobb őszibarack

10 dkg cukor

egy rúd fahéj

egy szál menta

fél rúd vanília

fél üveg édes vörösbor

tejszínhab, ízlés szerint

6 ek porcukor

 

 

network.huLehúzom a barack héját, kettéválasztom, és kiveszem a magját. Egy salátástálba rendezem őket, megszórom 6 evőkanál porcukorral, kicsit megkavargatom, és egy órán át hagyom állni, természetesen lefedve.

Tovább 

 A hőség ellen ...

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kf6szf6nf6m Nektek az 1 millif3 kf6szf6netet, e9s azt, hogy olvashattam,tanulme1nyozhattam stzoavaaktt edre1saitokat.Sze9p fcnnepeket e9s tove1bbi sikereket kedve1nok!

Habos barackos:

 

Hozzávalók a tésztához: 1-, 1,5 kg. kajszi, vagy őszibarack, melyet legelőször is megmosunk, meghámozunk, félbe vágunk, majd fahéjjal meghintünk és félreteszünk.

15 dkg. vaj, 1 jó evőkanál tejföl, 15 dkg porcukor,  1 vaniliás cukor, 3 tojás sárgája, 1 közepes citrom reszelt héja és leve.

 

Ezeket robotgéppel habosra keverem. 40 dkg. liszt, 1 csomag sütőporral, beleszitálva az előbbibe, majd kézzel összedolgozom a tésztát.

 

Habhoz: 3 tojásfehérje, 15 dkg.

Utolsó hozzászólás

Hegedűs Ancika üzente 8 éve

Dettikém! Akkor Te sok lekváros és barackos jellegű süteményt süthetsz, ha annyit befőztél. Nincs is jobb a házi készítésű eltevéseknél. Én csak kb. 30 üveg lekvárt tettem, meg annál kevesebb befőtt barackot, de már nincs annyi belőle, mert abból használok, meg hol az egyik, hol a másik gyerekem visz el belőle. Ez egyáltalán nem baj, hiszen azért készítettem, hogy nekik is jusson.
Akkor most süssél egy jó nagy tepsivel, hogy Te is tudjál eleget enni belőle.
Puszillak: Anci

Tovább 

Kajszibarackos kevert

 

Ez a házias sütemény recept, mindenféle gyümölccsel elkészíthető. Mivel még tart a barackszezon, én kajszibarackkal próbáltam meg. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

 

Hozzávalók: 1 egész tojás, fél csomag vaniliás cukor, 15 dkg. vaj, vagy margarin, két és fél dl. tej, nem egészen egy doboz joghurt (9 dkg.)  35 dkg. liszt, 2 teáskanál szódabikarbóna.

 

A kajszibarackos tésztája:

 

1 tojást, 25 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 15 dkg olvasztott margarint, 9 dkg natúr joghurtot, 2,5 dl tejet összekeverünk és  egynemű masszává  dolgozzuk.

Utolsó hozzászólás

Tarczal Jánosné üzente 8 éve

BIZTOS NAGYON FINOM A HÉTVÉGÉN MEGSÜTÖM.
ERIKA

Tovább 

Kajszibarackos kevert sütemény

 

Ez a házias sütemény recept, mindenféle gyümölccsel elkészíthető. Mivel még tart a barackszezon, én kajszibarackkal próbáltam meg. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

 

Hozzávalók: 1 egész tojás, fél csomag vaniliás cukor, 15 dkg. vaj, vagy margarin, két és fél dl. tej, nem egészen egy doboz joghurt (9 dkg.)  35 dkg. liszt, 2 teáskanál szódabikarbóna.

 

A kajszibarackos tésztája:

 

1 tojást, 25 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 15 dkg olvasztott margarint, 9 dkg natúr joghurtot, 2,5 dl tejet összekeverünk és  egynemű masszává  dolgozzuk.

Tovább 

 

Csokival csorgatott rumos meggyes receptje:

 

 Hozzávalók:

 

5 egész tojás,

15 dkg. porcukor

10 evőkanál víz

12 dkg. darált dió

16 dkg liszt

fél sütőpor és egy kávés kanál szódabikarbóna                                                                                    1 üveg fejtett meggy, vagy annak megefelő mennyiségű friss meggy.

Először is egy mélyebb tálban kemény habbá felverjük a 5 tojás fehérjét, majd félretesszük.

Utolsó hozzászólás

Apró Ági üzente 8 éve

Ancika megtaláltam !!!! Most majd kereshetem a hozzá való képeket. Még jó hogy nem mindenki ilyen .........Pusz Ágnes

Tovább 

Sziasztok!

 

A képgalériában nézzétek meg a cukrászat remekművei című galériát, álomszép sütiremekek vannak benne!

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

balla ilona üzente 8 éve

Olyan mint egy büvészi mutatvány.............gyönyörü.

Készítsd elő a tepsit (kikenés+lisztezés, vagy papírral, ahogy szereted), vedd elő a hozzávalókat, kapcsold be a sütőt.Válaszd szét a 6 tojást fehérjére és sárgájára, vedd elő a habverődet és verd kemény habbá a fehérjét, majd tegyél bele kettesével 6 kanál kristálycukrot, ezzel is verd fel, kettesével add hozzá a sárgáját miközben kevered. Válts fakanálra, keverj bele szintén kettesével 6 púpozott evőkanál sima lisztet és fél csomag sütőport. Öntsd a tepsibe, tedd be a sütőbe.

Utolsó hozzászólás

orsós beatrix üzente 8 éve

hát nem tudom.............

Tovább 

Sütsz egy 6-7 tojásos piskótát. Egy mély tálba teszel egy bögre szedret, egy bögre kristálycukrot és egy tojásfehérjét. Kezedbe veszel egy elektromos habverőt - lehet manuális is, de azzal tovább tart - és addig pofozod vele a három anyag keverékét, amíg hab lesz belőle. Amikor már majdnem elég kemény beleszórsz egy csomag habfixet. Két lapra vágod a tésztát, közé teszed a hab egy részt, majd a többivel bevonod kívül, a tetejére is maradjon jó sok hab.

Utolsó hozzászólás

Török Ferencné Éva üzente 8 éve

Szerintem nem fogod megbánni.

Tovább 

Fagyis palacsinta


Hozzávalók 4 személyre:
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg csokoládéreszelék
  • kb. 2 evőkanál olaj a sütéshez
  • 4-4 kis gombóc eper- és csokoládéfagylalt

  • Előkészítés: A palacsintatésztához a tejet simára keverjük a tojásokkal, a liszttel, a cukorral, egy csipet sóval, és kb. 15 percig állni hagyjuk.

    Elkészítés: Ha a tészta túl sűrű, kevés szódavízzel hígítjuk, majd belekeverjük a csokoládéreszelék kétharmadát.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

    Szia Mária!
    Még nem próbáltam fagyis palacsintát készíteni soha. A meleg palacsintán elolvad hamar a fagyi nem? Egyébként jó lehet mert én minden édességet szeretek még a kristálycukrot magában is.
    Lehet hogy meg kell várni míg langyos lesz.
    Köszi nagyon jónak tűnik és nem bonyolult egyáltalán. Hamar elkészül.

    Tovább 

    Hozzávalók:

    • 1 kalács,
    • 4 dkg Rama margarin,

    network.hu

    • 1 kávéskanál őrölt fahéj,
    • 3 evőkanál cukor,
    • 4 szelet kalács (1 cm vastagra vágva),
    • 2 érett nektarin.

    Utolsó hozzászólás

    DOMO ILONA üzente 8 éve

    megprobalyuk megsutni es a valaszt megadjuk

    Tovább 

    Grazi for mkiang it nice and EZ.

    Utolsó hozzászólás

    Bardocz Éva üzente 8 éve

    Guszta, könnyű és ránézésre is finomnak tűnik!
    És a legfontosabb, még én is meg tudom csinálni!
    Bardocz Éva

     

     

    BAGOLYSZEM

    Hozzávalók:         LISZT NEM KELL BELE!!!!!

    Tovább 

     

    Laktató finomság, Kiss Budai Tibor receptje

       

     

     

     

    Utolsó hozzászólás

    Cservenák Anna üzente 8 éve

    Megnéztem. Se hozzávaló, se mennyiség, se igazi tanács/fortély az elkészítéséhez. Kár. Aki megcsinálta, írhatna róla!

    You couldn't pay me to igrnoe these posts!

    Utolsó hozzászólás

    HOFFMANN MÁRIA üzente 8 éve

    Én kipróbáltam és nagy sikert arattam családom körében. Nagyon mutatós és finom a dekorációt variálni lehet ötlet kérdése.

    A mozzarella in carrozza egy klasszikus olasz recept, ami kicsit hasonlít a bundáskenyérre. De csak kicsit:)

     

    Hozzávalók:

     

    23 dkg mozzarella

    4 tojás

    8 szelet toastkenyér

    liszt, víz

    olaj a sütéshez

     

     

    network.huElőször is négy szeletre vágom a mozzarellát.

    Azután a kenyérszeletek héját vágom körbe, mindegyikre teszek egy szeletet, majd egy másik szelettel befedem. Eddig sima szendvics.

    Most jön a trükk.

    Egy picit megtrancsírozom a szeleteket, de óvatosan, nehogy kikandikáljon a sajt a szélén.

    Tovább 

    Kedves Szakácsok, Séfek, Kukták, kedves Klubtagok!

     

    Sok -sok, és még annál is több reklamáció és kérés érkezik az általatok feltöltött képekkel kapcsolatban.

    Szépek, szépek, köszönjük mindet, de a tagok és az idelátogatók főleg a recepteket keresik. Ha tehetitek, a feltöltött képekhez mellékeljétek a receptet is leírásként, de még jobb, ha ide írtok egy frappáns, új, saját receptet, képpel díszítve.

    Mindenkinek köszönöm, további jó munkát és finom falatokat!

    Utolsó hozzászólás

    Hegedűs Ancika üzente 8 éve

    ... több is van ilyen, csak aprólékosabban szét kellene nézni! Jómagam is láttam, nem is egyet.
    Üdv.!

    Tovább 

    network.huKönnyű, gyors és nagyon finom, igazából semmi rendkívüli de a megszokott ételeink kissé átfazonírozva igazán nagy meglepetéseket tartogatnak!:)

     

     

     

     

     

     

    Hozzávalók:

     

    25 dkg makaróni

    3 evőkanál vaj

    3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

    2 és fél bögre tej

    1 tojás

    3 bögre reszelt cheddar

     

    a ropogós bevonathoz

     

    2 szelet kenyér apróra darabolva

    2 evőkanál olívaolaj

    1/4 bögre reszelt parmezán

     

    Először kifőzöm a tésztát, nem túl puhára, sós vízben - amibe én egy csepp olívaolajat is szoktam tenni, hogy ne tapadjon a tészta.

    Utolsó hozzászólás

    Bencsikné Erzsébet üzente 8 éve

    Ez nagyon fincsi lehet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Tovább 

    • network.hu

      20 dkg babapiskóta
    • 12 dkg margarin
    • szükség szerint tej
    • 25 dkg túró (krémhez)
    • 5 dkg porcukor (krémhez)
    • 3 evőkanál citromlé (krémhez)
    • 1 dl tej (krémhez)
    • 2 evőkanál zselatin (krémhez)
    • 2 dl tejszín (krémhez)
    • 1 kg málna
    • 1 csomag piros tortazselé

    A torta alsó részéhez a babapiskótát szétmorzsoljuk, vagy ledaráljuk, és az olvaszott margarinnal összekeverjük, ha szükséges tejet is adunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. Folpackkal bélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.

    Utolsó hozzászólás

    Komáromi Ferenc üzente 8 éve

    Jövö szombaton lesz az unokám szüli napja megcsinálom neki.Majd megírom hogy hogyan sikerült

    Tovább 

     

    _

     
    Hozzávalók

    A tésztához:

    2.5 pohár sima búzaliszt
    1 pohár teljes kiőrlésű liszt
    fél csomag friss élesztő
    3 evőkanál cukor
    3 evőkanál vaj
    2 dl tej
    2 tojás sárgája
    1 csipetnyi só

    A töltelékhez:

    1 pohárnyi málnalekvár
    70 dkg málna
    30 dkg liszt
    20 dkg vaj
    15 dkg porcukor
    1 csipetnyi fahéj
    1 csipetnyi só
    1 csomag vaníliás cukor

    1 pohár = 2,5 dl

     
    Leírás
    A tésztához morzsoljuk el az élesztőt egy pohárban, adjunk hozzá félpohárnyi langyos vizet, majd keverjük el benne a cukrot is.

    Utolsó hozzászólás

    Kovácsné. Márta üzente 8 éve

    Ez úgy szintén finom lehet meg is fogom csinálni.

    Tovább 

    network.huEz az édes tojáskrémes finomság sem túl ismert nálunk, pedig érdemes kipróbálni, megkóstolni, mert nagyon finom!

     

     

     

     

     

     

    Hozzávalók (20 daraboz)

     

    a tésztához:

     

    22 dkg liszt

    8 dkg porcukor

    15 dkg lágy vaj

    1 tojás

    fél teáskanál só

     

    a krémhez:

     

    8,25 dl tej

    6 nagyobb tojás

    27 dkg cukor

    egy csipet só

     

    Először a krémez készítem el, és nagyon fontos, hogy takarék lángon, mindig csak egy irányba keverve kis kézi habverővel, hogy ne legyen buborékos.

    Utolsó hozzászólás

    Hasznos Virág üzente 8 éve

    Ezt kipróbálom. Mindig is szerettem volna hasonlót késziteni. Köszönöm. Virág

    Tovább 

     Sült paprika gazdagon

    8 éve | [Törölt felhasználó] | 10 hozzászólás

    Posts like this brighten up my day. Thanks for tkaing the time.

    Utolsó hozzászólás

    Punka Gyongyi-Hajnal üzente 8 éve

    elkeszitettem nagyon finom volt de en a paprikakat egyszer megsoztam es utanna toltottem meg mert a paprika akkor nem maradt olyan kemeny de isteni volt koszonom a receptet

    network.huMég mindig lehet epret kapni, bár már nem a legolcsóbb, de egy jó adag bonbonra még futja azért:) Ez bizony isteni finom desszert, kár volna kihagyni! Nagyon édes, még annál is édesebb, aki töményen szereti habzsolni a jót, annak feltétlenül ajánlom figyelmébe. És annak is, akinek unokái vannak. Ők biztosan imádni fogják:)

     

     

     

     

    Hozzávalók:

     

    20 nagy szem eper

    1 tubus cukrozott sűrített tej

    1 evőkanál vaj

    40 dkg tejcsoki

    fél bögre porcukor

     

    Először is alaposan megmosom az epret, kiszedem a levelét és a szárát, és papíron megszárítom.

    Utolsó hozzászólás

    szabó kata üzente 8 éve

    nagyon ötletes és nagyon finoman hangzik! szerintem ez nálunk nagy kedvenc lenne ezért mindenképpen ki fogom próbálni!!!

    Tovább 

    én így készítem a sajtot...

    Hozzávalók:

    1         l tej, lehetőleg 3,5 %-os!/házi tejjel még jobb/

    2

     

             1 nagy kefír vagy tejföl

    3         vegeta

    4         apróra vágott lilahagyma,

    5         apróra vágott fokhagyma,

    6         egész kömény

    A tejet felteszem forrni, ha forr, félrehúzom és beleöntöm a kefírt vagy a tejfölt.

    Utolsó hozzászólás

    Pohorai Sándorné Judit üzente 8 éve

    Nagyon gusztusos,feltétlen kiprobálom.Köszi.

    Tovább 

    Hozzavalok

    1 kg finom liszt

    25.dkg RAMA vagy suto margarin

    2.db kispohar 20%-os tejfol

    2 tojas

    10 dkg traplista sajt

    3 dkg eleszto

    1 mk. so

    1 tk cukor.

    0,5 lit tej

    2 csomo friss kapor

    Elkeszites

    Az elesztot a cukorral es keves langyos tejjel felfuttatjuk.

    A lisztet a mk. soval 2 tojassal, fel liter tejjel, es a felfuttatott elesztovel jol kidolgozzuk. (Kalacs teszta minoseget keszitunk).

    A kidolgozott tesztat deszkan kinyujtjuk

    Az aprora vagott kaprot a kisse felolvasztott margarinnal habosra keverjuk majd az egyik kispohar tejfolt hozza adjuk.

    Utolsó hozzászólás

    [Törölt felhasználó] üzente 8 éve

    Ez nem lehet rossz. Ki fogom próbálni!

    Tovább 

     

    network.huElég béna nevet sikerült kitalálnom az új kreációhoz, de lényegében magába foglalja a részeket: tölcsértésztából készült piskótaalap, mascarpone krém, és jó sok eper...bár már lefutott a szezon, azért hétvégén még lehetünk urak:)

     

     

     

     

    Hozzávalók:

     

    a tésztához:

     

    1/3 csésze mandula

    1 + 1/4 csésze liszt

    3 evőkanál cukor

    két csipet só

    6 evőkanál vaj

    2 evőkanál jéghideg víz

     

     

    Szinte porrá darálom a mandulát, robotgéppel összekeverem a liszttel, sóval és a cukorral, azután mehet hozzá a vaj, végül egyenként a víz is.

    Tovább 

     

    network.huEzek  fura népek nem csak békát meg csigát esznek, de vaníliás bundáskenyeret is. Ugyanakkor mégiscsak a francia konyhakulináris művészetek egyik kincsesbányája, az ínyencfogások elegáns birodalma. Lehet, hogy mégiscsak tudnak valamit...:)

     

    Hát lássuk a vaníliás bundáskenyeret!

     

     

     

     

     

     

    Hozzávalók:

     

    1 baguette

    4 tojás

    1 csésze tej

    fél teáskanál sütőpor

    fél kávéskanál fahéj

    egy kávéskanálhegyni őrölt szerecsendió

    1 evőkanál bourbon vanília kivonat (nem vaníliáscukor!) - én EZT használom

    vaj a sütéshez

     

    a tetejére méz vagy juharszirup

     

    A tojásokat simára keverem a tejjel, a fűszerekkel és a vaníliakivonattal, beleáztatom a felszeletelt baguette-t, és egy teflonserpenyőben megolvasztott kevés vajon lassú lángon aranybarnára sütöm.

    Tovább 

    Sajt készítése házilag

     

    Ezt a cikket azért osztom meg azokkal akiket érdekel, mert a tejtermékek elég drágák és házilag sokszor kis időráfordítással könnyen házilag is készíthetünk finomat. Próbáljátok ki, nekem bevált!

     

    Egy liter tejbe belemorzsolunk 50 dkg tehétúrót. Felforraljuk. Ha felforrt tésztaszűrőn keresztül átengedjük. Ne aggódjunk darabos lesz! Ami a szűrőn fennmaradt összekeverjük 6 dkb margarinnal, 1 egész tojással, 1 teáskanál sóval, 1 teáskanál szódabikarbónával és az egészet lábasba tesszük.

    Utolsó hozzászólás

    Kiss Judith üzente 8 éve

    Köszönöm a receptet. elkészítettem,és nagyon finom lett. Csak annyira, hogy két nap alatt el is fogyott.

    Tovább 

    Kefíres lángos

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 csomag élesztő, 2 toás, 3 pohár kefír, 2 dl tej, só,

     

    Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk.  A lisztbe belekeverjük és hozzáadjuk a kefírt, a tojásokat, és és a maradék tejet. Az egészet összedolgozzuk.

    Hűtőszekrényben kb. akkora edényben kelesztjük, hogy a tészta csak a feléig érjen, mert különben kidagad. Itt tartjuk kb. fél napig. Utána lisztezett kézzel tetszés szerinti nagyságokat szedünk, meghúzogatjuk és bő forró olajban kisütjük.

    Tovább 

    Úgy bizony, ahogy olvassátok. Finom, mert kívül ropog, és azt szeretem, belül meg a puha olíva, és azt még jobban szeretem. Egyszerű, a tésztát hűteni kell azért, de mindent összevetve hamar elkészül, és megéri a fáradtságot!

     

    Hozzávalók:

     

    20 dkg friss fekete olívabogyó (ha lehet, Kalamata)

    12,5 dkg vaj

    15 dkg liszt

    25 dkg reszelt parmezán vagy Pecorino sajt

    egy csipet só

    egy csipet édes nemes paprika

    frissen őrölt rózsabors

     

     

    network.huA hozzávalókat egyszerűen egy tálban összegyúrom, majd beteszem a hűtőbe.

    Tovább 

    Ez történt a közösségben:

    Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

    Sult_oldalas_2051374_6795_s

    Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

    Lekvaros_bukta_2051373_2346_s

    Vass Lászlóné 2 hete új képet töltött fel:

    Csaszarmorzsa_2051007_8111_s

    Vass Lászlóné 2 hete új képet töltött fel:

    Omlos_almas_2050649_4024_s

    Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

    Tesztas_cicege_2049921_9528_s

    Szólj hozzá te is!

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu