Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Még mindig lehet epret kapni, bár már nem a legolcsóbb, de egy jó adag bonbonra még futja azért:) Ez bizony isteni finom desszert, kár volna kihagyni! Nagyon édes, még annál is édesebb, aki töményen szereti habzsolni a jót, annak feltétlenül ajánlom figyelmébe. És annak is, akinek unokái vannak. Ők biztosan imádni fogják:)
Hozzávalók:
20 nagy szem eper
1 tubus cukrozott sűrített tej
1 evőkanál vaj
40 dkg tejcsoki
fél bögre porcukor
Először is alaposan megmosom az epret, kiszedem a levelét és a szárát, és papíron megszárítom.
Egy tányért megkenek egy kevés vajjal.
Egy lábosba öntöm a sűrített tejet és az evőkanál vajat, és felforralom. Ha elkezd bugyborékolni, takarékra teszem, és folyamatosan keverve főzöm tovább. Mint a pudingot, különben menthetetlenül letapad. Amikor elkezd feldagadni, akkor készen is van.
Félrehúzom, és hagyom kicsit hűsölnii, azután a kivajazott tányérba öntöm, hogy teljesen kihűljön.
Azután kicsit bevajazom a kezem, és minden epret becsomagolok nagyjából egy teáskanálnyi mázba, megforgatom porcukorban, és féreteszem.
Utána megolvasztom a csokit egy teáskanálnyi vízzel, majd belemártok minden epret, lecsöpögtetem, hagyom kicsit kötni, és visszateszem a tányérra hűlni. Mehet rá több réteg csoki is, én legalább kettővel szoktam bevonni.
Sütőpapíron, vagy itatóson hagyom teljesen kihűni, azután tálba rendezgetem, és tálalom.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Sárgabarackos túrófelfújt
Mascarpone krémes epertorta mandulás tölcsérágyon
Mézes aszalt bonbon
Epres-mandulás cannoli