Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók | |
A tésztához: 2.5 pohár sima búzaliszt A töltelékhez: 1 pohárnyi málnalekvár |
|
Leírás | |
A
tésztához morzsoljuk el az élesztőt egy pohárban, adjunk hozzá
félpohárnyi langyos vizet, majd keverjük el benne a cukrot is. Öntsük
bele egy keverőtálba a kétféle lisztet, és ízesítsük egy csipetnyi
sóval. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, majd kezdjük el dagasztani -
dagasztógéppel vagy kézzel - és kis adagokban adjuk hozzá a langyos
tejet, majd a tojások sárgáját és a szobahőmérsékletű vajat is. Addig
keverjük míg a tészta elválik az edény falától. Tegyük langyos helyre,
és kelesszük kétszeresére. Ha megkelt, borítsuk liszttel megszórt deszkára és nyújtsuk egy centi vastagságúra. Kenjünk ki egy közepes méretű tepsit vajjal, szórjuk meg liszttel és helyezzük rá a kinyújtott tésztát. Igazgassuk el a széleinél, hogy a tepsit teljesen kitöltse. Oldalainál nyomkodjuk kissé a peremére, nehogy a málna leve sütéskor kifolyjon. Kenjük meg a kinyújtott tésztát a málnalekvárral, majd szórjuk rá a málnaszemeket. Elkészítéséhez használhatunk mélyhűtött "gurulós" málnát is. Tegyük egy keverőtálba a lisztet, morzsoljuk bele a hideg vajat, adjuk hozzá a porcukrot, csipetnyi fahéjat, sót és a vaníliás cukrot. Morzsoljuk jól össze, majd szórjuk a málnaszemekre. Tegyük előmelegített sütőbe, és 170 fokon 20-25 percig süssük . |
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Mennyei fehércsokis piskótarolád
Üdv a Brownie mennyországban! Íme, az Oreos recept!
Az eredeti stíriai metélt
Cherry-kólás süti