Recept: Mennyei fehércsokis piskótarolád

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Könnyű és finom. Ez jellemzi a most bemutatásra kerülő piros piskótatekercset, mely fehér csokoládéval van megtöltve. Isteni vendégváró, garantált, hogy egy morzsa sem marad belőle az este végére.

Hozzávalók:

A piskótához:

- 130 g finomliszt

- 2 evőkanál kakaópor

- ½ evőkanál szódabikarbóna

- 1 csipet só

- 120 ml író

- 1 teáskanál vaníliaaroma

- 1 teáskanál fehérborecet

- 120 g sótlan, lágy vaj

- 150 g porcukor

- 1 nagy tojás

- 1 ½ evőkanál piros zselatinpor

- 30 ml víz

A töltelékhez:

- 250 g zsíros krémsajt

- 130 g olvasztott fehér csokoládé

- 50 g sótlan, lágy vaj

- 50 g porcukor

 

Elkészítési idő: 40 perc

Sütési idő: 25 perc

Adag: 8-10

 

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-on, gázsütőn 4-es fokozaton. Keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sót és a szódabikarbónát, majd egy másik kis tálban az írót a vaníliaaromával és a fehérborecettel.

2. Habverővel keverjük el a vajat a cukorral, amíg könnyűvé és puhává válik, majd adjuk hozzá a tojást, keverjük simára.

3. Alacsony fokozatra téve a habverőt, lassan és felváltva adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és az írós keveréket is. Oldjuk fel a zselatint a vízben, várjuk meg míg teljesen feloldódik, ezután keverjük hozzá a piskótatésztához.

4. Tegyünk egy tepsibe sütőpapírt, majd kanalazzuk bele a tésztát, és süssük 25 percig. Amint kész a tészta, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk egy kicsit lehűlni.

5. Amíg hűl a tészta készítsük el a tölteléket. Szintén kézi habverővel keverjük simára a zsíros krémsajtot, majd közepes sebesség mellett adjuk hozzá folyamatosan az olvasztott fehér csokoládét.

6. Adjuk hozzá a vajat, majd a porcukrot. Keverjük simára a masszát.

7. Porcukrozzuk le a munkafelületet, ahova ráboríthatjuk az elkészült piskótánkat, a tetején hagyjuk a konyharuhát, és a szélénél kezdve, óvatosan tekerjük fel a piskótát, a konyharuhával együtt. 10-15 perc elteltével göngyölítsük ki a tésztát, távolítsuk el a konyharuhát és a sütőpapírt is a tetejéről. Kenjük szét a piskótán a tölteléket, és tekerjük fel ismét. Szórjuk meg a tetejét porcukorral, és máris tálalásra kész!

 

Forrás: http://www.stylemagazin.hu/

Címkék: az én konyhám piskótarolád recept red velvet sütemény

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu